Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חכמי הפורום.

שמתי לב כי במקומות רבים נתיב ההשתלבות (הימני) בכביש מסתיים ממש לפני שיש צורך בנתיב יציאה לצומת נוסף.

סברתי כל השנים כי המדובר באילוצי שטח ובעלות וכדו' אך שמתי לב כי גם בכבישים חדשים מתכננים את הכביש כך. הדבר יוצר צווארי בקבוק רבים. לדוגמא: אלכס פונה ימינה מאזור התעשייה בו הוא עובד לכביש הבינעירוני. לאחר 200 מ' פונה ימינה לתחנת הדלק לתדלוק. באמצע ה 200 מ' הללו מסתיים לו הנתיב לתוך התנועה הסואנת, ולאחר כמה מטרים פונה אלכס ימינה, אולי גונב קצת מהשוליים. לא פשוט יותר להמשיך את הנתיב הימני עד ליציאה הקרובה?

(דוגמא: כביש 4 צפון מחלף בר אילן עד היציאה למחלף גבעת שמואל)

אם החשש הוא נהגים שיישארו בנתיב, ניתן להתגבר על כך באמצעות קו הפרדה רצוף. גם אם לא יצייתו לו, עדיין רבה התועלת על ההפסד.

דוגמא נוספת: נת"צ הקיימים באזור תחנת האוטובוס בלבד ומסתיימים ומתחילים שוב ושוב בהפרשים מצחיקים של עשרות מטרים (לדוגמא: 443 מעבר בין שילת לבן שמן) - מוציא את כל העוקץ מהנת"צ וגורם לנהגי רכב ציבורי רבים לוותר עליו. 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני לא בטוח שזו המצאה ישראלית.

מה שאתה אומר (לפחות ממה שהבנתי בסעיף הראשון שרשמת) נשמע הגיוני.

אבל (וכאן בא אבל גדול).

זה שאנחנו כאן נהגים טובים, ומנוסים, וותיקים וחכמים, לא אומר שאנחנו מהנדסי תנועה מיקצועיים.

לכן גם אני שאלתי את עצמי אותה שאתה כמו שלך, והגעתי למסקנה (בעצם השערה):

שהדבר נועד למנוע בילבול בין משתמשי הדרך, ומפגשי מכוניות צד אל צד בשינויי נתיב והשתלבות בנתיב.

בקיצור: נועד להגביר בטיחות ולצמצם סיכוי לתאונות דרכים. 

(*) דבריי אינם מתייחסים לנושא הנת"צ

פורסם (נערך)

יש מצד אחד המון היגיון במה שאתה אומר.

מצד שני, באיילון דרום מחלף רוקח קיבל עכשיו 2 נתיבים בירידה במקום אחד. הדבר מסומן בבירור מוחלט ע"י צבע כביש טרי הנראה היטב בכל שעות היימה ותנאי מזג אוויר. אורכו של נתיב זה הוא כקילומטר ואף יותר. יחד עם זאת, כמות האנשים שנוסעים בו ורק ברגע האחרון קולטים שהם צריכים ישר ואז עוברים שמאלה על קו ההפרדה היא עצומה. באמת, נהיה שם שיטסטורם מאין כמותו, וזה נתיב עם שילוט ברמה עולמית. באמת. אמא שלי בלי רישיון והבינה מה הולך שם. 

זה גם לא לא נעשה מתוך תועלת, כי זה אנשים שרצו לנסוע 80 בימני של איילון ולא הבינו שהם על 80 בשמאלי של הירידה מאיילון על אף שילוט ברור מאין כמותו. 

לכן על אף הההיגיון בדבריך, אני משער, כי אנחנו בסך הכל מקבלים את התכנון הגרוע שמגיע לנו כנהגים גרועים (בממוצע). כלומר, מעדיפים שנהיה ביותר עומס, אבל פחות תאונות. מבין אותם.

אולי @shellcase ידע להגיד משהו על זה, רצוי כשיר הייקו.  

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו ביקש הייקו:
השתזרות מוגדרת בתור ניגוד כפול,
2 נהגים עם אי ודאות ופיצול קשב במקום אחד,
החיכוך הזה פוגע בזרימה וגורם להאטה בתנועה,

מהסיבות האלה מרחק תקני בין מחלפים בדרך ראשית הוא 2 ק"מ (אבל לרוב נאלצים לחרוג מזה כי צפוף כאן).

@ניקו פ., רואה את הטישו?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

במצב כמו שאתה מתאר אני רואה המון פעמים נהגים שמגיעים מכביש מסויים ורוצים להשתלב שמאלה ומנגד נהגים שרוצים לרדת מהכביש הראשי ואז נהגים נתקעים כדי להצליח לעבור נתיב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

וגם נהגים ש"שוכחים" לעבור נתיב וחוצים על האי המצוייר ממש בפיצול. המקום הבולט בנסיעות היומיומיות שלי - מ"ההסתדרות צפון" עד "ידין" ב-22. כניסה ויציאה במרחק פחות מקילומטר, עם נתיב כניסה\יציאה רצוף, ועדיין הרבה קונפליקטים. ומה שמסבך את זה עוד יותר הוא שהנתיב הימני שאינו לכניסה\יציאה הופך כעבור עוד כמה מאות מטרים ליציאה ל"פז", כך שיש אנשים שמתכננים את היציאה ל"פז" ונוסעים בימני ביותר שאינו ביציאה לידין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...