Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאט פאליו הייתה אמורה להגיע לישראל יחד עם גרסת הסדאן אלבאה, אבל זה לא קרה בסוף, לא נראה שזה הפסד גדול לשוק הרכב הישראלי. 

אני חזרתי בשבוע שעבר מאיסטנבול, ממש הופתעתי מכמויות הטיפו שראיתי שם ורוב המוניות שנסענו בהן היו טיפו. איכשהו הן הרגישו ממש בסדר למרות שאצל רובן הספידומטר חצה את חצי מיליון הקילומטרים. לשם השוואה הייתה גם מונית קורולה דור קודם במצב מזעזע עם בולמים גמורים שהייתה חוויה מפוקפקת, וכמה יונדאי i25 שגם כן ממש עמדו להתפרק.

יצא לי גם לראות Tofas בודדות, יותר סטיישן, קצת רנו לוגאן, והרבה מגאן גראן קופה, בעיקר בגרסאות פשוטות ביחס למה שמשווק בישראל. נראה שזה שוק רכב שמזכיר קצת את ישראל של פעם עם חיבה לסדאן ומטראז'. הרכבים שמיוצרים שם פופולריים. לא שמתי לב למחירי הדלק אבל כנראה שהוא לא יקר כי קורולה למשל רואים בעיקר בגרסאות בנזין ומעט מאוד היברידיות.

פורסם

כמה נתונים:

טורקיה היום היא יצרנית מכוניות מספר 5 באירופה ומספר 1 בייצור חלקי חילוף.

1.3 מיליון מכוניות בשנה. כ 75% מתוך זה מיוצא.

מה שנשאר, נמכר בשוק המקומי. 42% מהשוק המקומי - מכוניות שיוצרו בטורקיה. 

היתר יבוא. גודל שוק מקומי - כ 730 אלף ב 2021. 

ייצוא רכב הוא ענף הייצוא הגדול ביותר (16%) בטורקיה.

פורסם

אז... במקום לכתוב סקירה, העדפת ליצור קומיקס🙄

אבל תודה, נהנתי. לא ידעתי שהתעשייה שם כ"כ ענפה.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אוטובוסים של BMC מסתובבים גם בארץ. כמה עשרות אוטובוסים ומידיבוסים יובאו בזמנו ע"י עפיפי מנצרת (הבעלים של נתיב אקספרס בין היתר).

בנוסף מסתובבות גם כמה משאיות BMC שיובאו על ידו, כנראה לצרכי תקינה. לא נראה לי שיבוא מסודר שלהן יצא אל הפועל.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 1 דקה, YNV כתב:

כמה עשרות אוטובוסים ומידיבוסים יובאו בזמנו ע"י עפיפי מנצרת

הופעלו בקו נתניה - תל אביב בתקופה שהמפעיל היה "נתיב אקספרס". 

פורסם (נערך)

נראים גם בעכו.

ודרך אגב, גם הסימבול מוכרת כאן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

IMG_20221015_140208.thumb.jpg.798d1e59e3a88c0a9114d8fef12560e0.jpg

טנדר אוטוסאן כזה נמכר פעם בארץ,  בתחילת שנות ה 90 עם פרסומת - הרכב שלא יחליד לעולם 😄, אם אני לא טועה היה על בסיס מנועי פורד. 

אז היה נסיון להביא הכל מהכל, כולל פולונז (פיאט פולני) לאדה, והיחידה ששרדה - סקודה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 8 דקות, zaf כתב:

אז היה נסיון להביא הכל מהכל

כמו היום עם המבול הסיני, באמת מעניין מי תשרוד פה אחרי משבר המלאי בחברות המערביות.

• אהבתי 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

ודרך אגב, גם הסימבול מוכרת כאן.

נמכרה בחלק מהשנים בדור 2 ו 3 של רנו קליאו כגרסת סדאן שלה. 

לפני 12 דקות, zaf כתב:

טנדר אוטוסאן כזה נמכר פעם בארץ

אני חושב שאתה מתבלבל. מה שבתמנה מטורקיה זה Otosan P100, טנדר עם קבינה של פורד טאונוס והיא לא מפיבר. ולא היו כאלה בארץ.

מה שכן נמכר בארץ בשנות ה 70 זה טנדר Anadol, דגם מוקדם יותר של Otosan, מנועים של פורד אבל גוף פיבר בסיוע Reliant, היה גם בגרסת סדאן.

להוכחה: 😁

IMG_20221128_171237.thumb.jpg.01391904358db3aabee067857a59bef3.jpg

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לא דומה, אז הביאו "זבל טהור" העיקר שיהיה זול .

דצ'יה 1988 - זבל זו מחמאה עבור הצרה הזו.

כל מיני רכבים שהיו על בסיס פיאט - כמו הלאדה והפולסקי פיאט.

ואז גם הגיעו האוטוסאן, אם אני לא טועה היה גם רכב שלא היה טנדר, אבל בגלל שהיה מבוסס על מנועים של פורד, חשבו שיצליח.

הסינים דווקא יותר מוצלחים אם כי לא השתוו לאחרים, אבל MG לפני עידן החשמל הייתה "בסדר" . 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Buki כתב:

האמת שהתחלתי לכתוב סקירה על תעשיית רכב בטורקיה, איך בשנת 1960 נפתח מפעל Otosan, ב 1971 מפעל Tofas בשיתוף פיאט ומפעל Oyak Renault...

בערך אחרי 10 שורות הבנתי שזה משעמם ולא המשכתי. 

תנסה,

אתה כותב בדרך כלל יותר מעניין ממה שנדמה לך.

ומי שזה משעמם אותו יכול תמיד לדלג הלאה.

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

על האוטובוסים לא סיפרת את העיקר - בקווים בינעירוניים יש דיילת שמגישה לך שתייה וכיבוד כמו במטוסים של פעם..

בשנת 1999 היה ליקוי חמה מלא. כידוע, על מנת לצפות בליקוי חמה מלא בימי חייך צריך לנסוע לנקודה בה הוא עובר. באותה שנה ליקוי החמה עבר בטורקיה, ואמרתי, עכשיו זאת ההזדמנות שלא צריך להפליג לאמצע איזה אוקיינוס.

הייתי צריך להגיע לעיירה קטנה 3 שעות צפונית לאנקרה. הגעתי יום לפני ויכולתי לנסוע באוטובוס, וככה התרשמתי מהשירות הנ"ל וכל האוטובוסים שהיו ממודלים חדישים הרבה יותר ממה שהיה בארץ באותו הזמן.

לאחר הליקוי (המדהים! שהיה שווה את המאמץ) הייתי צריך להספיק לתפוס טיסה מאנקרה באותו היום שכן הטיסה שלי לארץ יצאה בערב מאיסטנבול.

סגרתי מראש עם נהג מונית Tofas שהסיע אותי ספיישל שעתיים וחצי לאנקרה. המחיר לא היה נורא, משהו כמו $80, לא זוכר בדיוק. כל חצי שעה בערך - מחסום צבאי בדרך ששואל לאן מועדות פנינו, כמו מדינה בכיבוש. מכיוון שבאותו זמן יחסי ישראל-טורקיה היו טובים הראתי בשמחה דרכון ישראלי ומיד שוחררתי להמשך נסיעה. היום הייתי מראה דרכון זר.

וטוב שמיהרתי לברוח - באותו הלילה אירעה אחת מרעידות האדמה הקשות  ביותר שידע האיזור. ואני עוד ניסיתי לשכנע את המקומיים שליקוי חמה לא מביא מזל רע..

• מצחיק 1
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...