Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 31 דקות, shake כתב:

EMV לא מחייב שיהיה contactless, תגיד תודה שאתה לא נדרש להקליד קוד סודי במשאבה.

לטעמי זה חסרון, לא יתרון. לו אפשר היה, הייתי מבטל את אופציית ה-contactless (שימוש ב-RFID בלבד ללא PIN) האשראי שלי, כדי שכל עיסקה תחייב קוד ללא יוצא מן הכלל (ואגב, זו היתה המטרה המקורית של המעבר לשימוש ב-PIN בכרטיסי אשראי).
וכו, בדקתי, המנפיק שלי בארץ לא מאפשר את זה.

פורסם

אנחנו סוטים מהנושא, אבל גם אני לא אוהב את עניין הקונטקטלס, לכן הכרטיס נעול בבית בכספת ואני משתמש רק באפל פיי. זה דורש אימות ביומטרי ומבחינתי מספק את הסחורה בענייני אבטחה.

מתדלק רק עם אפליקציה ייעודית של רשת תחנות הדלק.

פורסם
לפני 9 דקות, gollu כתב:

אנחנו סוטים מהנושא, אבל גם אני לא אוהב את עניין הקונטקטלס, לכן הכרטיס נעול בבית בכספת ואני משתמש רק באפל פיי. זה דורש אימות ביומטרי ומבחינתי מספק את הסחורה בענייני אבטחה.

מתדלק רק עם אפליקציה ייעודית של רשת תחנות הדלק.

אני בכיוון ההפוך... ממש לא רוצה להיות תלוי בענייני תשלומים במכשיר שיכול להיתקע ללא סוללה, או בגלל תקלת תוכנה, או להישבר בנפילה, ולחלוטין לא מוכן שיהיו עליו איזושהם credentials של רכישה. גם אין לי נעילה על המכשיר.

לפני 8 דקות, stx כתב:

מעל 300 שקל הקוד עדיין נדרש.

אכן, ונדמה לי שעכשיו יש הסדר שמחייב את כל חברות האשראי שסכום ההשתתפות העצמית הוא הנמוך מבין סה״כ הקניות הלא-מאושרות בפועל לבין 75 ש״ח ועוד 30 ש״ח לכל יום מהיוודע הגניבה עד יום הדיווח.
עדיין, למה שיהיה צריך להתעסק עם זה אם אפשר מראש למנוע? זה גם מונע חיובים כפולים בגלל מגע גבולי (שבהחלט קורים) ותקלות דומות.

פורסם
לפני 12 דקות, PinkDolphin כתב:

עדיין, למה שיהיה צריך להתעסק עם זה אם אפשר מראש למנוע?

פחות התעסקות וזמן, אבל אני מסכים שזה עניין של העדפה.

אם אתה לא רוצה להיות תלוי בטלפון ולא בכרטיס אשראי - מה נשאר לך? אני מניח שאתה לא מסתובב עם מזומן.

פורסם
לפני 16 דקות, stx כתב:

פחות התעסקות וזמן, אבל אני מסכים שזה עניין של העדפה.

אם אתה לא רוצה להיות תלוי בטלפון ולא בכרטיס אשראי - מה נשאר לך? אני מניח שאתה לא מסתובב עם מזומן.

לא אמרתי שאני לא תלוי בכרטיס אשראי -- ללא ספק הכרטיס הרבה יותר עמיד ואמין מטלפון נייד. כ״א זה בסדר גמור, פשוט הייתי רוצה שאצטרך לאשר כל פעולה באופן מפורש (כפי שאמור להיות המצב, ולכאורה היה המצב בתקופת החתימות הידניות. אם החתימה על שובר העיסקה לא היתה זהה לחתימה על הכרטיס, בית העסק היה צריך לשאת באחריות).
ואני בהחלט מסתובב עם מזומן, תמיד (כמה מאות שקלים, ועוד מוסלקים במכונית למטרות חירום). זו עדיין השיטה עם הקבילות הכי טובה.
עדיין יש מזנונים ובתי עסק קטנים אחרים שלא מקבלים אשראי (וזה ניכר במחירים שלהם), וזה עדיין הבסיס העיקרי לעיסקאות קניה/מכירה של יד שניה ושירותים אחרים.

פורסם
לפני 4 שעות, PinkDolphin כתב:

לטעמי זה חסרון, לא יתרון. לו אפשר היה, הייתי מבטל את אופציית ה-contactless (שימוש ב-RFID בלבד ללא PIN) האשראי שלי, כדי שכל עיסקה תחייב קוד ללא יוצא מן הכלל (ואגב, זו היתה המטרה המקורית של המעבר לשימוש ב-PIN בכרטיסי אשראי).
וכו, בדקתי, המנפיק שלי בארץ לא מאפשר את זה.

אז תשלם דרך הטלפון, מאשר רכישה דרך Face ID/טביעת אצבע וסלמאת. גם ללא מגע וגם בטוח(אי אפשר לגנוב או לדעת את הקוד)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

הטכנולוגיה נפוצה - כל מי שקנה בעשור האחרון דלק באירופה (או, לפחות, בחלקים המתקדמים שלה) היה יכול לשלם ב-EMV במשאבה, גם אם נדרש להקיש PIN. 

יש מקומות בהם אתה יכול לבחור גם את המסגרת שתחסם ובהתאם לכך לקבוע את גג סכום התדלוק.

נראה שחברות הדלק היו בעלות לובי חזק שלחץ לעכב את השינוי. משום מה זכור לי שהתקנות מחייבות לעדכן את המערכות עד 1.1.23, אבל עד כה לא נתקלתי בתחנה שחידשה את המערכות. גם ההמנעות מתשלום ב-EMV בחנויות הנוחות מוזרה, לאור הדרישה לכך בכל שאר הסקטורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכל הרכישות שלי בשנה האחרונה בחנויות נוחות (שזה לא המון, ולא בפרישה רחבה מאוד) שילמתי ב-EMV Contactless

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

גם אני, אבל זה לא היה בישראל.

ניסיונות לשלם בטלפון בחנות נוחות של אלון נתקלה בעיני עגל של המוכרת - בכלל לא הבינה מה רציתי ממנה. זו הפעם היחידה בשנה האלרונה שבה גיהצתי (חוץ ממשטבות דלק).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אצלי זה היה בישראל.

זכורים לי בוודאות Yellow בחצבה ומנטה בעין יהב.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...