Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רוצה להזכיר לך משהו שכבר הזכרתי כאן לפני מספר הודעות - התקנת מסכי מידע באוטובוסים - אלה שמציגים את התחנה הבאה - נדחתה מספר שנים בגלל התנגדות הרבנים.

ההבדלים היחידים בין מחשב לסמארטפון הוא גודל המסך ומערכת ההפעלה. אז אם אתה משתמש במחשב שולחני אתה יכול, בדיוק באותה מידה  להשתמש במחשב נייד עם מסך "14, או במחשב נייד מאוד עם מסך "7, כזה שקרוי סמארטפון. ולסנן אתרים? בשביל זה יש לי זוג עיניים ומוח. לא צריך שמישהו אחר יחליט בשבילי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 21.10.2022 בשעה 15:54, sperial כתב:

רוצה להזכיר לך משהו שכבר הזכרתי כאן לפני מספר הודעות - התקנת מסכי מידע באוטובוסים - אלה שמציגים את התחנה הבאה - נדחתה מספר שנים בגלל התנגדות הרבנים.

זה מה שקורה כשמתמכרים למסך, כל מקום שנמצאים צריכים מסך צמוד, לא משנה של מה, של אינפורמציה על התחנות אוטובוס ושאר ירקות, מה הבעיה בקריין האוטומטי באוטובוס? ברכבת ישראל יש מסך? לי לא ידוע אישית על רבנים שהתנגדו למסכים באוטובוסים, ואם היה אז טוב מאוד כי המסכים היו עד לפני כמה שנים ניסיוניים ואפילו אם היו מתקינים אותם באוטובוסים זה לא היה מביא שום תועלת. גם היום, תנסה לנסוע באוטובוס פנימי של אגד עם מסכים ותווכח לדעת שהמסך כמעט ולא מביא שום תועלת, בד"כ הוא מראה אינפורמציה לא נכונה, או שהוא נתקע, וגם איפה שהוא מותקן (בדלת האחורית) זה מקום ממש ממש לא נח, וזה רק מבלבל וגורם לאנשים לרדת בתחנות הלא נכונות!

בתאריך 21.10.2022 בשעה 15:54, sperial כתב:

ההבדלים היחידים בין מחשב לסמארטפון הוא גודל המסך ומערכת ההפעלה. אז אם אתה משתמש במחשב שולחני אתה יכול, בדיוק באותה מידה  להשתמש במחשב נייד עם מסך "14, או במחשב נייד מאוד עם מסך "7, כזה שקרוי סמארטפון. ולסנן אתרים? בשביל זה יש לי זוג עיניים ומוח. לא צריך שמישהו אחר יחליט בשבילי.

אם אתה חושב שזה הבדל היחיד, שיערב לך ויבושם לך. עוד משהו, אני לא מעוניין לענות על הנ"ל, כי יש לי מה לענות... בבקשה, אל תאלץ אותי!

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

נתקלתי בזה היום. 

"היישום יבוצע בשני שלבים. בשלב הראשון (במהלך 2023) ניתן יהיה לאפשר יבוא של דגמי רכב חדשים עם מערכות שאינן מותאמות לישראל. בשלב השני יצרן הרכב נדרש להתחייב להשלמת תהליך הפיתוח להתאמת המערכת עד ל־1 בינואר 2024.

https://www.ice.co.il/auto/news/article/901950

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)

@המגיבאתה באמת רוצה תשובה? 

1. מסכים באוטובוסים ממש אינם משהו ניסיוני. אני מכיר אותם מאירופה כבר 15-20 שנה, והם מתפקדים היטב. גם מניסיוני הדל בארץ הם פועלים, אבל עם תרבות התחזוקה בישראל אני לא מופתע אם יש אוטובוסים שנוסעים עם מסך לא תקין.

2. ברכבת ישראל יש מסכי מידע.

3. למסכי מידע הרבה יתרונות על פני כריזה בלבד. נתחיל בעשרות אחוזים מהאוכלוסיה - למעשה כל אדם מעל גיל 50-60 שנה, וגם רבים צעירים יותר (למשל שנחשפו לרעשי ירי בצבא) שהם לקויי שמיעה. הוסף על כך את רעש הרקע באוטובוס ואת העובדה שהכריזה קצרצרה, וזה מתכון לפספס אותה. 

4. כמות המידע שמסך מציג יותר גדולה - למשל מספר הקו וכיוונו, התחנות הקרובות (לפחות 2-3), תחנות עם מעבר לקוים אחרים או אתרים סמוכים.

5. הסמארטפון הוא מחליף להרבה מאוד דברים. מתחיל כאמצעי לתקשורת קולית וחזותית, מחליף את הארנק כאמצעי תשלום, מחליף את ספרי היען כמקור מידע שוטף, מחליף את כרטיסי הנסיעה והטיסה ועוד מיליון דברים. ולגבי ה"התמכרות למסכים" - אתה יודע, אתה גם מתמכר למכונית/אוטובוס/רכבת, הליכה ברגל יותר בריאה.

6. אף אחד לא מכריח אותך להגיב. זו בחירה שלך. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 21.10.2022 בשעה 08:02, sperial כתב:

ותקינה אירופית זו תקינה שמקובלת במדינות הקנאיות ביותר לפרטיות - בראשן גרמניה - אני לא מוטרד מהעניין הזה כלל וכלל.

ברור לך שהתקינה האירופאית תגוייר להתאמה לארץ, כן?...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בוא נראה מי יהיה שר המשפטים בממשלה הבאה.

אף יצרן לא יתאים מערכות כאלה לשגעונות של ממשלת ישראל. הפעמים היחידות שאני מכיר תקן "מיוחד" היה כאשר התקינה הישראלית לקחה את האירופית והקדימה אותה בשנה, מצב בו ממילא יצרני הרכב הץכוננו לשינוי.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אף יצרן לא יתאים מערכות כאלה לשגעונות של ממשלת ישראל. 

ברוך הבא למדינת ישראל, ארץ הקומבינה והאנטי-קומבינה. 

היכן שמה שהיצרנים לא עושים, עושים בהתקנה מקומית!

למה למען השמן בלאנסר שלי, ולא רק בה, אין מערכת מקורית שהגיעה עם הרכב מהיצרן- אלא מערכת זולה ומחוריינת של גיל קאר בהתקנה מקומית ושאני מקלל כל יום? למשל?

כי יותר זול ליבואן להביא ללא רדיו\עניין של תקני תדרים ולפתור הכל בהתקנה מקומית של מוצר נחות, זה למה. אני לא רוצה לומר שיכול להיות שיש שם גם שוחד או 7 בדרך. כי רק יכול להיות.

מה מונע יצירת תקינה מגויירת שמתאימה לרעב החולני של הממשלה להרוויח כספים על רכבים מכל כיוון וזווית אפשרית? לדעתי, רק יצירתיות בשלב הזה.

תהיה בטוח שהתקינה תגוייר ואתה (כן, אתה!) תצטרך לשלם בין היתר את העלות של ההתקנה המקומית ברכבך, בין אם ישירות או בצורת תוספת תשלום לאגרת הרישוי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

@המגיבאתה באמת רוצה תשובה? 

1. מסכים באוטובוסים ממש אינם משהו ניסיוני. אני מכיר אותם מאירופה כבר 15-20 שנה,

כיף להם, כנראה הרבנים שלהם שם הם יותר נאורים ואין להם את הוירוס של 'חרדת מסכים', רק אותנו זרקו על אוטובוסים בלי מסכים בגלל הוירוס הנורא של הרבנים.

@המגיב 

גם מניסיוני הדל בארץ הם פועלים, אבל עם תרבות התחזוקה בישראל אני לא מופתע אם יש אוטובוסים שנוסעים עם מסך לא תקין.

זה בדיוק מה אמרתי, לפחות על משהו אחד אנחנו מסכימים...

@המגיב

2. ברכבת ישראל יש מסכי מידע.

מסכי מידע או קליפים איך יוצאים מהרכבת בשעת חירום? אני מתחיל לחשוב שיש כאן איזו אי הבנה קריטית בכל הנוגע למסכי מידע...

3. למסכי מידע הרבה יתרונות על פני כריזה בלבד. נתחיל בעשרות אחוזים מהאוכלוסיה - למעשה כל אדם מעל גיל 50-60 שנה, וגם רבים צעירים יותר (למשל שנחשפו לרעשי ירי בצבא) שהם לקויי שמיעה. הוסף על כך את רעש הרקע באוטובוס ואת העובדה שהכריזה קצרצרה, וזה מתכון לפספס אותה. 

אתה בהחלט צודק, אבל האם ידוע לך שבד"כ באוטובוסים בינעירוניים אין מסכי מידע? אלא רק מערכת כריזה שצולחת על כל רעשי הרקע, ומסך קטנטן מעל הנהג שפעם בלא יודע כמה זמן הוא באמת מראה מה התחנה הבאה. שאר הזמן זה מס' טלפון לפניות ציבור או מספר רישוי או בערבית ובאנגלית וחוזר חלילה... 

4. כמות המידע שמסך מציג יותר גדולה - למשל מספר הקו וכיוונו, התחנות הקרובות (לפחות 2-3), תחנות עם מעבר לקוים אחרים או אתרים סמוכים.

נכון! בגלל זה אכפת לי שאין בד"כ כזה באוטובוסים בינעירוניים. ועוד יותר, כשיש את זה באוטובוסים עירוניים - זה לא מראה את האינפורמציה הנכונה וזה נתקע וממש ממש חבל!

5. הסמארטפון הוא מחליף להרבה מאוד דברים. מתחיל כאמצעי לתקשורת קולית וחזותית, מחליף את הארנק כאמצעי תשלום, מחליף את ספרי היען כמקור מידע שוטף, מחליף את כרטיסי הנסיעה והטיסה ועוד מיליון דברים. ולגבי ה"התמכרות למסכים" - אתה יודע, אתה גם מתמכר למכונית/אוטובוס/רכבת, הליכה ברגל יותר בריאה.

אני לא רוצה לדמיין מה קורה למי שעושה קנייה וכשמגיע הזמן לשלם, הוא מגלה שנגמר לו הבטריה בסמארטפון... במקום שהמכשיר ישרת אותנו, אנחנו משרתים אותו. עצוב... :(

@המגיב

6. אף אחד לא מכריח אותך להגיב. זו בחירה שלך. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, המגיב כתב:

אני לא רוצה לדמיין מה קורה למי שעושה קנייה וכשמגיע הזמן לשלם, הוא מגלה שנגמר לו הבטריה בסמארטפון...

משלם מהשעון

פורסם

@המגיבהגרמנים, ושאר האירופים  יותר חכמים: הם לא נותנים לדת להתערב בניהול המדינה. לא ארכיבישוף, לא רב ולא אימאם. שאלה ינהלו את הקהילות שלהם ולא יתערבו בתחומים של הממשלה.

לגבי אוטובוסים עירוניים - באלה שנסעתי המסכים דווקא תפקדו טוב, אהל אני מניח שכשמשהו מתקלקל לא ממהרים לתקן. בבינעירוניים לא נסעתי כבר 30 או 35 שנה, אז אני לא יודע.

ולגבי הטלפון - אשאל אותך מה אתה עושה כשהכספומט ריק. אבל אם אתה לא יודע, אז בפינה הימנית העליונה יש אייקון בצורת סוללה, וכשהוא מתחיל להיות ריק אני דואג לטעון אותו. הרי היום יש עמדות טעינה בכל מקום, וכמעט תמיד האמצעי הזה לרשותי. את מספר הפעמים שנגמרה לי הסוללה בעשור האחרון אפשר לספור על אצבעות יד אחת ולהשאיר עודף.

פורסם
בתאריך 19.10.2022 בשעה 22:42, לב טוב כתב:

כבר דובר על זה אי פעם כאן בפורום. הכי יעיל יהיה להצמיד את התרעת המהירות למערכת ניווט כדוג' וויז, ולא למערכת זיהוי תמרורים. ככה זה יהיה מדויק יותר

מה אני מפספס? יש בוייז מערכת כזו כבר הרבה מאד שנים. אפשר לכבות או להדליק אותה, לפחות בגירסה הנוכחית, ההתראה היא רק להפוך אייקון של תמרור מהירות בתצוגת המפה לאדום, ללא התראה קולית כלשהי. ההתראה הזו יותר מדוייקת רוב הזמן (*) מהתראה מובנית ברכב, כי היא מדווחת לפי מהירות אמיתית ב-GPS, ולא לפי מד המהירות של הרכב. כיוון שיש לי גם מובילאיי, אפשר להשוות, ולשתי המערכות יש מקרים שהמערכת מזהה והשניה מפספסת, ולשתיהן גם דיווחים שקריים (לא הרבה).
(*) לא במקומות בהם GPS לא עובד היטב כמו מנהרות ולפעמים בין בניינים גבוהים.

בתאריך 20.10.2022 בשעה 13:37, Boltik כתב:

רכבי טסלה יכולים לדווח כל פרט קטן לחברה.

לא רק יכולים, גם מדווחים, כולל מהירות. הם לא עושים את זה בשביל לדווח לאח הגדול, אלא לצבור מידע סטטיסטי לפיתוחים פנימיים, אבל עדיין מדווחים, והמון מידע.
https://www.zimlon.com/b/comprehensive-list-of-data-tesla-collects-from-their-customers-cm529/

אפשר לבטל את הקישוריות של רכב שלהם באופן קבוע, אבל אז מוותרים על עידכוני תוכנה, יכולת להשתמש בסופרצ׳רג׳רים, על הניווט המובנה וחלק מאופציות הבידור.

פורסם (נערך)

היי 

דובר פה על חובת התקנה של מערכת שמתריעה על חריגה מהמהירות המותרת ושהיא תבוסס על מערכת לזיהוי תמרורים.

והיא פחות מדוייקת מביסוס על מערכת ניווט, מכיוון וזיהוי התמרורים מפספס תמרורים, או לחילופין הוא קולט כאלו מנתיבים לא קשורים. (לדוג' כשחולפים על יד יציאה מכביש מהיר)

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

@PinkDolphin דרך אגב - במנהרה האחת שבה אני נוסע לעתים יחסית קרובות (מנהרות הכרמל) יש לוייז וגוגל מערכת ניווט מקומית מבוססת BT שנותנת דיוק של GPS. אבל זה אחד משני המקומות הראשונים בהן הופעלה המערכת כבר לפני די הרבה שנים - המקום השני היה בארה"ב, באותו יום - ואני לא יודע עד כמה הדברים האלה נפרשו בעוד מקומות מאז.

חוץ מזה, מערכת מבוססת GPS תהיה תמיד בדיליי קל לעומת המהירות האמיתית (גם במקומות עם קליטה טובה) בגלל הזמן הדרוש לעדכון המקום ולפיו חישוב המהירות.

פורסם
בתאריך 21.10.2022 בשעה 02:28, המגיב כתב:

מה אתה מלכלך? נהית הדובר של המגזר החרדי?

למה, אתה הדובר שלהם?

בתאריך 21.10.2022 בשעה 02:28, המגיב כתב:

הציבור החרדי רובו ככולו מתנזר מכל פגעי הטכנולוגיה, ויש כאלה שאפילו לא אוחזים ברשותם פלאפון רגיל! ומי שכן אוחז סמארטפון זה רק אחרי וועדות ואישורים ולצרכי עבודה ובדיעבד לגמרי. וכמובן שאין מכירת סמארטפונים לכל דכפין.

לגבי ה'ווייז', נכון שיש כאלה שמחזיקים סמארטפון בשביל הוייז, אך זה גם לא מצוי היום כי בכל רכב מודרני ממוצע מותקנת מערכת 'ווייז' (גם ברכבי הקורולה החדשים...)

מאיפה אתה יודע הכל בדיוק?

הצביעות שלך זה משהו מיוחד.

פורסם
לפני 16 שעות, Sparrow420 כתב:

למה, אתה הדובר שלהם?

מאיפה אתה יודע הכל בדיוק?

הצביעות שלך זה משהו מיוחד.

ההגנה הכי טובה זה התקפה.

לא יודע מי הדובר של מי, אבל מי שמכיר את הציבור החרדי דרך המסכים בלבד, אז שישמור את הדיעות שלו לעצמו, ושיפסיק לבלבל את המח עם כל ההזיות המופרכות שלו.

קח קבוצה של 10 אנשים מהמגזר החרדי, מתוכם לכמה מהם יש סמארטפון (בממוצע)? את התוצאה תשווה עם הנתונים מהמגזר הכללי ואני מקווה שאז תבין.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...