Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ארבע הערות על הסיפור הזה:
1. אימוץ תקינה אירופית לרוב (לא תמיד אבל לרוב) הוא בכלל לא עניין לדיון או שיקול של משרדי הממשלה. בדרך כלל, ישראל שחתומה על אמנות ושלל הסכמים מחויבת לאמץ את הדברים האלו - תרצה או לא תרצה. לפעמים היא לא רוצה, וממש נלחמת על זה כמו בפארסה הבזויה של הטכומטר הדיגיטלי, משאיות ואוטובוסים יוצאים את שער המפעל מצוידים בטכומטר דיגיטלי ועם הגעתם לישראל הוא מפורק ומוחלף בדיסקיות הנייר הנוחות לזיוף. הסיפור מאחורי הסיפור: עבודה עם הטכוגרף הדיגיטלי לא מתאפשרת כאשר הוא מכויל לשעות עבודה ומנוחה בנהיגה הראויות הנהוגות באירופה ולא לפי שוק העבדים של הכוחות החזקים במשק הישראלי. 

2. הטובות שבמערכות זיהוי התמרורים מפספסות בענק זיהוי שלטים. אני לא משוכנע שהמדינה תמהר להיכנס לזה אם היא תבין שעסקת החבילה כוללת החלפה של כל השילוט בדרכים לכזה שמאפשר זיהוי ברמת וודאות מסוימת ומעלה.

3.  כל עוד הסיפור הוא רק צפצוף אפשר לחיות עם זה, מציק, אבל אפשר לחיות עם זה - ביום בו העסק הזה יהיה מקושר ו/או ישמור DATA - או אז אנחנו בבעיה.

4. נורא נורא מעניין אותי מה תהייה התגובה של כל המשוכנעים בתרומת המערכת הזו לבטיחות כאשר יתגלה שלא היה כל שינוי בנתוני ההיפגעות בתאונות מסוג זה. לפעמים בהדרכות הנהיגה הייתי מביא את הדוגמה של מצלמות המהירות לאובססיית האכיפה ואומר בציניות שבאמת מאז ששמו את כל המצלמות האלו אין יותר תאונות דרכים בכבישים שבהם הן מוצבות. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

בתור אחד שנוסע ברכב בו מותקנת מערכת כזאת כבר שנתיים ויותר - כמות הטעויות בזיהוי גדולה, ומהר מאד מפסיקים להתייחס להתרעות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 7 דקות, קרמבו כתב:

4. נורא נורא מעניין אותי מה תהייה התגובה של כל המשוכנעים בתרומת המערכת הזו לבטיחות כאשר יתגלה שלא היה כל שינוי בנתוני ההיפגעות בתאונות מסוג זה. לפעמים בהדרכות הנהיגה הייתי מביא את הדוגמה של מצלמות המהירות לאובססיית האכיפה ואומר בציניות שבאמת מאז ששמו את כל המצלמות האלו אין יותר תאונות דרכים בכבישים שבהם הן מוצבות. 

כמו כל "משקיע" ש"מושקע" כבר.

יספר סיפורים איך זה עזר (אבל X Y Z...) או שבדיוק חסר הגרוש ללירה (רק צריך שזה ידווח למשרד התחבורה וכו' וכו' וכו'), וכו'.

הרי עצם העובדה שפרויקט א3 לא תוכנן מעולם כפרויקט בטיחותי (אף בעל תפקיד לא דיבר על כך שזה יפחית תאונות דרכים, לא במספר ולא בחומרה) אלא כלכלי (דיברו במונחים של ROI, הנבת הכנסות, מספר דו"חות) - והם בכל זאת רכבו על זה, והמשיכו לרכב גם כשהוכח שזה לא נכון, זו דוגמה חיה.

זה פשוט יהיה שידור חוזר, עם מילים אחרות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, zvit כתב:

בתור אחד שנוסע ברכב בו מותקנת מערכת כזאת כבר שנתיים ויותר - כמות הטעויות בזיהוי גדולה, ומהר מאד מפסיקים להתייחס להתרעות.

זה גם הנסיון שלי. הנסועה שלי אמנם לא מאד גבוהה, אבל הרושם הוא שיש שתי בעיות:
1) הגודל, הצביעה והסימון של הרבה מהתמרורים לא לחלוטין סטנדרטים, ביחס לארה״ב, קנדה ומרכז אירופה.
2) כדי לקבוע מה ההתנהגות המותרת (מהירות, עקיפה וכו׳) בקטע כביש נתון, צריך לוגיקה בכלל לא טריוויאלית: תמרורים רבים תקפים רק עד הצומת הקרוב, או עד תמרורים מאד מסויימים אחרים (חלקם בכלל לא תמרורים עומדים אלא סימני כביש צבועים). אחרים תלויים בסוג הרכב או המשקל המותר שלו; וכו׳ .

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 שעות, קרמבו כתב:

ארבע הערות על הסיפור הזה:
1. אימוץ תקינה אירופית לרוב (לא תמיד אבל לרוב) הוא בכלל לא עניין לדיון או שיקול של משרדי הממשלה. בדרך כלל, ישראל שחתומה על אמנות ושלל הסכמים מחויבת לאמץ את הדברים האלו - תרצה או לא תרצה. לפעמים היא לא רוצה, וממש נלחמת על זה כמו בפארסה הבזויה של הטכומטר הדיגיטלי, משאיות ואוטובוסים יוצאים את שער המפעל מצוידים בטכומטר דיגיטלי ועם הגעתם לישראל הוא מפורק ומוחלף בדיסקיות הנייר הנוחות לזיוף. הסיפור מאחורי הסיפור: עבודה עם הטכוגרף הדיגיטלי לא מתאפשרת כאשר הוא מכויל לשעות עבודה ומנוחה בנהיגה הראויות הנהוגות באירופה ולא לפי שוק העבדים של הכוחות החזקים במשק הישראלי. 

2. הטובות שבמערכות זיהוי התמרורים מפספסות בענק זיהוי שלטים. אני לא משוכנע שהמדינה תמהר להיכנס לזה אם היא תבין שעסקת החבילה כוללת החלפה של כל השילוט בדרכים לכזה שמאפשר זיהוי ברמת וודאות מסוימת ומעלה.

3.  כל עוד הסיפור הוא רק צפצוף אפשר לחיות עם זה, מציק, אבל אפשר לחיות עם זה - ביום בו העסק הזה יהיה מקושר ו/או ישמור DATA - או אז אנחנו בבעיה.

אכן, כשהמדינה תבין (או שכבר הבינו כאן?) שאין שום קשר בין השילוט הישראלי (או סימון הכבישים הישראלי, או גם וגם) לשילוט המקובל באירופה (מה לעשות, ישראל מסורתית חלק מהשוק האירופאי) וכאשר יבינו את כמות ההשקעה הדרושה ב: חינוך הנהג הישראלי לשילוט החדש, החלפת התמרורים הלא תואמים וסימון הכבישים מחדש בסימון המקובל, אני מאמין שהמדינה תרד מהסיפור מהר מאוד. או, שהמדינה תעשה מה שלובינסקי עשו עם רכבי PSA (גיור מלא למערכת זיהוי התמרורים) ותכריח את היבואניות לגייר את המערכות לשילוט הישראלי (נחשו מי ישלם על זה).

פורסם
לפני 19 דקות, HeinanCA כתב:

או, שהמדינה תעשה מה שלובינסקי עשו עם רכבי PSA (גיור מלא למערכת זיהוי התמרורים) ותכריח את היבואניות לגייר את המערכות לשילוט הישראלי (נחשו מי ישלם על זה).

שזה בדיוק מה שכתבתי.

בתאריך 23.10.2022 בשעה 09:35, ברווז כתב:

ברור לך שהתקינה האירופאית תגוייר להתאמה לארץ, כן?...

בתאריך 23.10.2022 בשעה 10:59, ברווז כתב:

ברוך הבא למדינת ישראל, ארץ הקומבינה והאנטי-קומבינה. 

היכן שמה שהיצרנים לא עושים, עושים בהתקנה מקומית!

מה מונע יצירת תקינה מגויירת שמתאימה לרעב החולני של הממשלה להרוויח כספים על רכבים מכל כיוון וזווית אפשרית? לדעתי, רק יצירתיות בשלב הזה.

תהיה בטוח שהתקינה תגוייר ואתה (כן, אתה!) תצטרך לשלם בין היתר את העלות של ההתקנה המקומית ברכבך, בין אם ישירות או בצורת תוספת תשלום לאגרת הרישוי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

השילוט והסימון בישראל דווקא תואמים את המקובל באירופה, ההבדלים קטנים. סיום ההוראה בצומת זהה לכלל באירופה. וגם בתוך אירופה יש הבדלים בעיצוב התמרורים. השווה, למשל "שטח בנוי" בין גרמניה, הולנד, דנמרק וישראל. כולם קובעים מהירות מותרת 50 קמ"ש, והם שונים לגמרי זה מזה.

הבעיה היא בצד הטכני: אצלנו מקובלים תמרורים יחסית קטנים, איכות המתכת ירודה (מתקפלים בקלות), הצבע דוהה (שמש ישראלית), וגם דהיה של הסימונים על האספלט. אני מניח שאפשר "ללמד" את מצלמות מערכת זיהוי הסטיה מנתיב גם סימנים נוספים, אם כי זו עוד עבודה למתכנתים.

ולגבי דיוק זיהוי התמרורים - נושא כאוב, לא מדובר במשהו שעליו אפשר להסתמך לצרכים משפטיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זוכרים שתמרורי הגבלת מהירות (426) באים בזוגות כן?

אז ישנם כמה כבישים שבהם יש הבדל פיזי ברור שקשה לפספס, בין התמרור בצד ימין של הדרך, והתמרור בצד שמאל של הדרך 🤣

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...