Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם קיימים חבר'ה מספיק ותיקים בפורום שהתנסו ברכבים עם התיבות הנ"ל, אבל על פניו זה נשמע לי כמו אידיליה של ממש. מוט ההילוכים המסורתי נשאר, הקלאץ' מתנתק אוטומטית ברגע שנוגעים במוט ההילוכים, משלבים להילוך המתאים, גז ו off we go.

אין דוושת קלאץ', אין צורך לאמלל את רגל שמאל בפקקים ומוט ההילוכים עדיין מאפשר את השליטה שרובנו מייחלים לה בכל רגע נתון. אבי ז"ל אמר לי בזמנו שהיתה לו תיבה שכזו בחיפושית שלו וזה עבד בסדר גמור.

אז... למה לא? שחיקה מוגברת? תפקוד שבמהותו לא עצל פחות מזה של התיבה הרובוטית שניתן למצוא כיום בפיקנטו/i10?

פורסם

דווקא אצל יונדאי זה קיים מ2020 בחלק מהדגמים (לפי ויקיפדיה)

https://en.wikipedia.org/wiki/Semi-automatic_transmission

עד אז פעם אחרונה היה את זה אצל סאאב עד 1998, והבנתי שזה עבד לא להיט

• אהבתי 3
  • מבאס 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

מרשים. לא זכור לי תפקוד כ"כ גרוע ב Selspeed החד מצמדית שהיתה לי בפיאט, אם כי הזוועה המתוארת בטופגיר מאוד דומה למה שאתה מרגיש כשאתה מנסה לקחת כיום רוורס בירידה עם פיקנטו רובוטית חד-מצמדית חדשה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אני לא מבין למה לא שמים תיבות רציפות במכוניות האלה

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 שעות, ALÞћÃ כתב:

בחיפושית שלו וזה עבד בסדר גמור.

זה  עבד בסדר גמור כיוון שבחיפושית חצי אוטומטית היה ממיר מומנט

היו לה 3 הילוכים - L, 1,2.

בתנאי דרך רגילים משתמשים רק ב 1 ו 2. 

זינוק ב 1, באיזור 30-40 קמ"ש מעבירים ל 2 וזהו. 

ב L השתמשו רק בעליות תלולות או בנסיעה בתנאים קשים כמו דרך לא סלולה. 

ממיר מומנט איפשר להסתפק בזה, כאשר בדגמים הידניים היו 4 הילוכים ותמיד השתמשו בכולם. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

הרבה נהגי משאיות אמריקאיות לא משתמשים בקלאץ' (חוץ מבהתחלת נסיעה). מכיוון שההילוכים כולם עוברים דרך ניוטרל ובמידה ואתה משלב בסל''ד הנכון והמדוייק לכל הילוך, ההילוך יכנס ללא קלאץ'. לא מומלץ לנסות כמובן😄

Suzuki Alto GLX 1.0 2011 

פורסם
לפני 14 שעות, ALÞћÃ כתב:

בפקקים ומוט ההילוכים עדיין מאפשר את השליטה שרובנו מייחלים לה בכל רגע נתון.

אם נקח מכוניות יחסית מודרניות עם המערכת הזו (טווינגו איזי, יאריס דור ראשון 1.0, היה גם דגם של סאאב עם כזה גיר) אז מה שהיה שם זה קלאץ' רגיל עם מפעיל רובוטי בדיוק כמו שיש היום בתיבות רובוטיות עם מצמד אחד, רק ללא מפעיל רובוטי נוסף לגיר עצמו.

השליטה ש"רובינו מייחלים לה" לא שונה בהרבה משליטה ידנית שקיימת בכל תיבה רובוטית. 

רק שבתיבה רובוטית מלאה יש מצב אוטמטי ועם זה אפשר לפנות לקהל לקוחות הרבה יותר גדול.

פורסם

נכון, רק כשהשליטה האוטומטית על המזלג, הגיר עדיין נאלץ לבצע down shifting בין כל ההילוכים, במקום שפשוט אפשר יהיה לקחת את הסטיק ולרדת ישירות להילוך הרלוונטי בהתאם לתנאי הדרך.

כבר היום כשאני נכנס לפיקנטו רובוטית אני משתמש אך ורק במצב הידני של התיבה - בשילוב עם הורדת הרגל מהגז בנקודות שאני כבר יודע שהתיבה תעלה הילוך השיהוי נמוך משמעותית מאשר במצב האוטומטי. צריך להתנסות בתיבה המגעילה הזו בכדי להבין עד כמה המצב באמת נוראי, אפילו הזחילה בראשון כרוכה בטלטול של כל הרכב, סטייל תלמיד בשיעור נהיגה.
בתחילת העשור הראשון של המאה ה 21 פיאט/עלפע מצאו נוסחה נעימה ויעילה בהרבה לתפקוד של הרובוטית החד-מצמדית שלהם (Selespeed) ; חבל רק שהיא לא היתה הכי אמינה, אבל זה נושא לשרשור בפני עצמו וכבר היו כמה כאלה בפורום עשור וככה~ אחורנית.

פורסם

אם אני זוכר נכון, כשחיפשתי טווינגו, כל הטווינגו איזי שראיתי היו כאלה שהמירו אותן לידני בגלל שהגיר מת.

גם חבר שייבא כארמן-גיאה אספנות שהגיעה עם הגיר המדובר כמו בחיפושית, התלהב ממנו מאוד עד שהוא שבק כמה חודשים לאחר מכן והוחלף בידני.

כנראה אמינות לא היה הצד החזק של אותן תיבות הילוכים

כבר חתמתי...

פורסם
לפני שעה, yairw כתב:

אני זוכר נכון, כשחיפשתי טווינגו, כל הטווינגו איזי שראיתי היו כאלה שהמירו אותן לידני בגלל שהגיר מת.

נכון.

אפילו מוסכים מורשים של רנו עשו את ההסבה של איזי לידני במחיר (זוכר די בבירור) של כ 3000 שקל, כאשר תיקון המערכת היה יקר משמעותית. אז ברור במה בחרו הלקוחות. 

• מעניין 1

פורסם
לפני 16 שעות, ALÞћÃ כתב:

אין דוושת קלאץ', אין צורך לאמלל את רגל שמאל בפקקים ומוט ההילוכים עדיין מאפשר את השליטה שרובנו מייחלים לה בכל רגע נתון

את כל זה יש לך גם כמעט בכל תיבה אוטומטית היום, אם בא לך לשחק בהילוכים. אין טעם להשקיע בפיתוח מנגנון חדש.

מה גם שזה מונע מאנשים שיש להם רישיון לאוטומטי לנהוג ברכב.

פתרון ביניים שעבד טוב בתקופה שלו, שילב את הטוב בין שני העולמות - יעילות ומחיר נמוך של גיר ידני ואין קלאץ' של גיר אוטומטי.

והפסיק להיות רלוונטי כשהופיעו תיבות אוטומטיות מספיק זולות ויעילות.

עכשיו למה יונדאי החזירו את זה ב2020? טוב, הם יונדאי, הם מחרבנים כסף, והם יכולים לעשות מה בא להם.

קצת כמו טויוטה והונדה בתחילת שנות ה90, שגם הם אהבו להכניס כל מיני פתרונות הנדסיים הזויים רק כדי להראות שהם יכולים. או ב.מ.וו./מרצדס/אאודי. או אינטל, שיכולים לזרוק כסף על כל מיני פרויקטים שלא ממריאים.

פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

עכשיו למה יונדאי החזירו את זה ב2020?

יונדאי החזירו את זה כי זה דגם שמיועד לשוק ההודי ואולי עוד שווקים שומים ששם:

1. חלק גדול מהמכוניות הן ידניות והרבה לקוחות רוצים לעבור לאוטומט.

2. אבל אין להם מספיק כסף.

3. ולכן אם יש דגם שנותן "חצי אוטומט" ועולה נגיד 2000  דולר פחות מדגם אוטומטי מקביל ו 1000 דולר יותר מידני, יכול להיות שהם יעדיפו אותו.

עריכה: מצאתי מחירים עבור השוק ההודי ליונדאי Venue עם הגיר הזה.

תוספת 270 דולר לדגם הידני הבסיסי  עבור גיר חצי אוטומטי ותוספת 1500 דולר עבור גיר אוטומטי מצמד כפול.

אז כן, בשביל 270 דולר סביר שלא מעט לקוחות יעדיפו את החצי אוטומטי.

אני גם זוכר שהיו ערכות auto  clutch אפטרמרקט שאפשר היה להתקין בכל רכב ידני ולהפוך אותו לחצי אוטומטי. זה עבד גרוע וכנראה בגלל זה לא צבר פופולריות. 

פורסם
לפני 18 שעות, makatuvkan כתב:

הרבה נהגי משאיות אמריקאיות לא משתמשים בקלאץ' (חוץ מבהתחלת נסיעה). מכיוון שההילוכים כולם עוברים דרך ניוטרל ובמידה ואתה משלב בסל''ד הנכון והמדוייק לכל הילוך, ההילוך יכנס ללא קלאץ'. לא מומלץ לנסות כמובן😄

גם אני מסוגל להעביר הילוכים ברכב פרטי ללא שימוש במצמד (קלאץ').
למדתי ותרגלתי זאת עם מורה הנהיגה בשנת 1972 בפיאט 124.
מאז בכל רכב שברשותי שבו הילוכים ידניים אני (לפעמים) משלב הילוכים
ללא שימוש במצמד כמובן בתלות בסל"ד המתאים ולא בתדירות.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...