Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, 

הגיע הזמן להחזיר את הרכב כי הסתיימו להן 3 שנים ועכשיו הגיעה ההתלבטות, האם להחזיר את הרכב באופן סופי ולקחת בליסינג פרטי מכונית חשמלי (נניח גיאומטרי C). מעוניין שתעזרו לי להחליט.

עובדות:

• אני עושה בין 20000-30000 בשנה
  • הרכב עבר כ-75000 ק"מ בשלוש שנים
  • המרחקים שאני מבצע לרוב (עפולה - ירושלים) דורשים ממני לקחת מכונית נוחה (היום אני עם גרנד קופה)
  • עלויות הדלק שלי בחודש (בהערכה - 2-3 תדלוקים 900-1200 ש"ח)
  • בסוף כל שנה יש תחשיב ואני מקבל את היתרות (אם לא ניצלתי באופן מלא את הסל שממנו נגזר גם הדלק והעלויות השונות שלי, אני מקבל החזרים)

קפצו לי כל מיני פרסומות על גיאומטרי C ואם אני לוקח את הרכב עם הטווח של ה-460, אני מחזיר בין 2600-3000 כל חודש כאשר המקדמה היא 9000 ש"ח.  

אני דקה לפני יציאה הבייתה לירושלים, אז אשמח לקרוא את דעתכם (ככל הנראה מחר) ואם צריך שאשלים פרטים נוספים על הפוסט, אני אעשה את זה כבר מחר.

תודה

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יש חנייה פרטית שבה תוכל להשים מטען לרכב?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

חסרים עוד נתונים: כמה כסף תרוויח כתוצאה מכך שתוותר על הליסינג מהחברה? 
מה כולל הליסינג הפרטי  שהציעו לך - האם כולל ביטוח, טיפולים (לא שממש צריך, אבל...), צמיגים?
האם יש לך עמדת טעינה בעבודה או אפשרות לכזאת בבית?
לאיזה תקופה הליסינג שהוצע לך? (3 שנים?) האם יש שם מגבלת קילומטרים? אם כן, מהי ומהו התשלום לחריגה?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

רק לגבי הגילי, ממליץ על נסיעת מבחן של לפחות חצי שעה. לי הרכב הזה היה מאוד לא נוח ולא הייתי משתמש בו כדיילי, בוודאי שלא לנסיעות ארוכות כי אצלי חוסר הנוחות מתחילה אחרי 30-45 דקות נהיגה בו. 

• רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מוסיף לחברים פה, הליסינג הפרטי יחסית שונה מהליסינג המוכר ויכול להיות שחלק מהפיצ'רים שיש בליסינג של החברה, אין אותם בליסינג הפרטי. המלצתי היא לבקש מקצין הרכב שלך עותק של החוזה ליסינג, וחוזה מחברת הליסינג הפרטי.

להשוות בין התנאים.

מוסיף עוד משהו שבטח אין לי אופציה להשפיע, אני לא מת על הסיניות החשמליות, הן בוסריות מדי, יכול להיות ששווה להיות מאמץ ראשוני אבל לתחושתי משהו שם לא שלם מספיק. זו הדעה שלי בנוגע לחשמליות הללו, לך לפי צו מצפונך.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

נמצא בהתלבטות דומה. נוהג ברכב דומה לשל פות''ש ונהנה מהנוחות בנסיעות ארוכות. בינתיים מעט האלטרנטיבות החשמליות שבדקתי, לא התעלו לרמה אליה הורגלתי עד כה ולכן בינתיים דוחה קבלת ההחלטה. מבחינת הליסינג הפרטי, לאחרונה החברות השונות הרחיבו את התנאים הכלולים בחוזה, אולם במקביל גם יקרו את התשלום החודשי.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

יש חנייה פרטית שבה תוכל להשים מטען לרכב?

כן, אין בעיה. החניה הפרטית צמודה לחומה של הגינה הקדמית

לפני 11 שעות, motior כתב:

חסרים עוד נתונים: כמה כסף תרוויח כתוצאה מכך שתוותר על הליסינג מהחברה? 
מה כולל הליסינג הפרטי  שהציעו לך - האם כולל ביטוח, טיפולים (לא שממש צריך, אבל...), צמיגים?
האם יש לך עמדת טעינה בעבודה או אפשרות לכזאת בבית?
לאיזה תקופה הליסינג שהוצע לך? (3 שנים?) האם יש שם מגבלת קילומטרים? אם כן, מהי ומהו התשלום לחריגה?

אני מאמין שארוויח כ-2000-2500 יותר בנטו אם אוותר על רכב הליסינג. אני חושב שבמגרש החנייה של המתחם יש מס. עמדות טעינה (לא יודע של מי ואיזה סוג).

מתוך האתר מחשבון ליסינג ועלות רכישת רכב חשמלי - ג'ילי | Geely

image.png.e680984879035237c2ec4a8dd8cb8424.png

image.png.c6b73cdeb537fb2701e1470f925d5a20.png

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לא הבנתי.

אתה מדבר על 2000-2500 לחודש שתקבל כדי לשלם 2700 ולקחת על עצמך את עלויות החשמל, צמיגים, אגרת רישוי ואלמנט.

אם אתה לוקח חשמלית בליסינג שהם משלמים את החשמל ואתה נהנה משווי שימוש מופחת לדעתי יהיה לך עדיף בהרבה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

לא הבנתי.

אתה מדבר על 2000-2500 לחודש שתקבל כדי לשלם 2700 ולקחת על עצמך את עלויות החשמל, צמיגים, אגרת רישוי ואלמנט.

אם אתה לוקח חשמלית בליסינג שהם משלמים את החשמל ואתה נהנה משווי שימוש מופחת לדעתי יהיה לך עדיף בהרבה.

החישוב לא מדויק כי יעלו לו גם ההפרשות הסוציאליות, אבל מסכים שבשביל השקט הנפשי עדיין שווה לקחת את הליסינג מהעבודה.

פורסם

ברור אבל על הפרש כזה בנטו הן לא מגיעות ל 500 שקל לחודש לפני חשמל, רישוי וצמיגים.

פורסם

שאלה הכי חשובה לפות"ש - בדקת אם בליסינג פרטי יש הגבלת קילומטראז'? כמה עולה חבילת ביטוח וטיפולים?

חוץ מזה - כמה תשלם אם תיקח רכב חברה חדש, כולל שווי מס והכל? איזה רכב זה יהיה?

אם היית גר קרוב לעבודה ונוסע מעט, אז לא הייתה פה התלבטות בכלל - תחזיר את הליסינג וקנה רכב פרטי/ליסינג פרטי.

אבל במקרה שלך זה לא חד משמעי, ובקילומטראז׳ים האלה ליסינג מהעבודה אכן משתלם.

אבל - נקודה נוספת לטובת ליסינג פרטי - אם מחר תרצה להחליף עבודה, אז אין רכב שכובל אותך למעסיק הנוכחי.

לפני 15 שעות, Shmulik_Miata כתב:

המרחקים שאני מבצע לרוב (עפולה - ירושלים)

נשמע שאתה תצטרך לצאת לכל כיוון עם סוללה מלאה כדי לא להיתקע במקומות לא נחמדים, אז חשוב שתהיה עמדת טעינה גם בעבודה וגם בבית.

לא יודע מה המצב של עמדות טעינה בכביש הבקעה, אבל גם אם יש, תמיד יכול לקרות מצב שתגיע והעמדה תפוסה או מושבתת, אז הייתי לוקח את זה גם בחשבון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, vadim6385 כתב:

נשמע שאתה תצטרך לצאת לכל כיוון עם סוללה מלאה כדי לא להיתקע במקומות לא נחמדים, אז חשוב שתהיה עמדת טעינה גם בעבודה וגם בבית

לא אמורה להיות בעיה לעשות נסיעות כאלו עם רכבים עם טווח רשמי של 450 קמ ומעלה כולל בלתמ"ים. כמובן שלא יהיה ניתן לעשות את זה ב 140 קמש, בטח לא בג'יפון חשמלי.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

צריך לקחת בחשבון שהרכב לא יסע רק עבודה בית. הוא יגיע לעבודה, ירצה לקפוץ לאכול משהו וכשיגיע הביתה לא יוכל אפילו לנסוע לקניות?

פורסם

גם נושא של השבה לקדמות (תאונות אם יהיו) האם יחייבו אותך שתחזיר את הרכב?
סט צמיגים אחד?
יש רכב חליפי מהרגע הראשון (גם בזמן טיפולים)
הם לוקחים ממך את הרכב בטיפול ומחזירים לך בסיום?

על פניו לי נראה שזה לא כ"כ משתלם במקרה שלך.

• תוכן חדש...