Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל לפז'ו יש הנדסת אנוש גרועה. היא צרה ברגליים, המולטימדיה מתוסבכת והפסנתר מעצבן.

לגבי מה שכתבת על הקרוסאוברים אין ספק שיש להם חסרונות מהצד הדינאמי אבל היתרונות בנוחות הכנסה והיציאה לא מבוטלים למי שמאותגר פיזית.  נכון שלבחור אתלטי בשנות הארבעים שלו זה לא מורגש אבל לחטיארים ובטטות כורסא כן. יתרון נוסף זה מרחב פנימי על מידות חיצניות.

לגבי הסנטרה אחרי הדור הקודם היא באמת הפתעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני עוד מעט בשנות -50, אבל באמת שיתרון הגובה של ה-2008 הוא זניח לגמרי, ואני מכניס ומוציא את הילדה מהכסא.

לגבי מרווח הפנים, לא מצאתי הבדל משמעותי.

לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

באיזו סנטרה מדובר?

בחדשה או בקודמת?

חדשה אני לא מכיר, אבל אם זאת הקודמת, לדעתי זה רכב די נעים לנהיגה. יש יותר טובים ממנו, אבל הוא ממש לא גרוע. 

החדשה

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפיג'ו יש הגבהה די קטנה באופן אבסולוטי, כמו שקורה לא מעט בקבוצת הקרוסאוברים הקטנים, תעלה לקרוסאוברים הבינוניים שם כבר יש הגבהה יותר מסימלית כמו שב2008, שמשפיע בעיקר על העיצוב. את זה יותר נכון לבחון במונחים של האם גובה תורם או לא לעומת המבנה של המשפחתית המסורתית.

פורסם
לפני 5 שעות, פריג'י כתב:

נכון, לצערי זה נכפה עלי עקב מעבר מקום עבודה והפסקת ייצור האיוניק לא איפשרה לקחת כזו שוב. האיוניק פשוט עולם אחר.

מצד שני, הנירו מרווחת יותר התא הנוסעים

פורסם
בתאריך 7.9.2022 בשעה 15:16, falou כתב:

אני בכלל הייתי מעדיף לחזור לגולף 1.4

DUDE!

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

צ׳מע, התמכרתי לאיזון. יחידת ההנעה מעולה, אין שומדבר מרגיז/מעצבן/לא עובד. אוטוב.

פורסם
לפני שעתיים, דור-- כתב:

מצד שני, הנירו מרווחת יותר התא הנוסעים

ומה שווה תא הנוסעים המרווח (שבא על חשבון בגאז קטנטן) אם בגרסת הליסינג אין בו מיזוג, החלונות לא כהים, והמושבים לא נוחים?

פורסם
לפני 9 שעות, vadim6385 כתב:

באיזו סנטרה מדובר?

בחדשה או בקודמת?

חדשה אני לא מכיר, אבל אם זאת הקודמת, לדעתי זה רכב די נעים לנהיגה. יש יותר טובים ממנו, אבל הוא ממש לא גרוע. 

החדשה.

לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

קודם כל לפז'ו יש הנדסת אנוש גרועה. היא צרה ברגליים, המולטימדיה מתוסבכת והפסנתר מעצבן.

לגבי מה שכתבת על הקרוסאוברים אין ספק שיש להם חסרונות מהצד הדינאמי אבל היתרונות בנוחות הכנסה והיציאה לא מבוטלים למי שמאותגר פיזית.  נכון שלבחור אתלטי בשנות הארבעים שלו זה לא מורגש אבל לחטיארים ובטטות כורסא כן. יתרון נוסף זה מרחב פנימי על מידות חיצניות.

לגבי הסנטרה אחרי הדור הקודם היא באמת הפתעה.

אין לי בעיה עם הנדסת האנוש של ה-2008, היא נוחה לי. אלא אם הייתי עושה שימוש בבקרת השיוט, שהוסיפו אותה אחרי ששכחו אותה בתכנון הראשוני. אחרת אין הסבר למה ידית התפעול שלה עשוייה מפלסטיק אחר וקבורה מאחורי ידית החלפת ההילוכים, בלי שאפשר לראות אותה.

לגבי יתרון הגובה של ה-2008, זניח לגמרי.

פורסם

דווקא ב 3008 בקרת השיוט נוחה לי.

דברים כמו שינוי ווליום בלחיצה ארוכה שלא קיים, מולטימדיה שנשארת במסך הטלפון אחרי שיחה, אי הצגת טווח האוריאה ועוד כמה דברים מציקים לי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

ומה שווה תא הנוסעים המרווח (שבא על חשבון בגאז קטנטן) אם בגרסת הליסינג אין בו מיזוג, החלונות לא כהים, והמושבים לא נוחים?

חלונות כהים אפשר לעשות די בקלות, מזמינים פילם ייעודי מעלי אקספרס, עולה גרושים, ומדביקים, אפשר להעזר בסרטון יוטיוב.

אגב, באיוניק שיש בצי רכבים אצלינו בחברה אין חלונות כהים, נראה לי רק לקראת סוף החיי הדגם הגיעו החלונות הכהים לליסינג.

הבגאז קטן, אבל מפצה באפשרות טעינה עד לגג.

מיזוג - אתה לגמרי צודק.

נוחות מושבים - מישיבה באיוניק לא הרגשתי פער בנוחות מול הנירו, אבל אולי זה לא היה ממצה מספיק, ואולי זה אינדיבדואלי לכל אדם.

פורסם
לפני 14 שעות, falou כתב:

אלא אם הייתי עושה שימוש בבקרת השיוט, שהוסיפו אותה אחרי ששכחו אותה בתכנון הראשוני. אחרת אין הסבר למה ידית התפעול שלה עשוייה מפלסטיק אחר וקבורה מאחורי ידית החלפת ההילוכים, בלי שאפשר לראות אותה.

אחותי רכשה 2008 לפני כמה חודשים וכשראיתי את ידית בקרת השיוט לא הפסקתי לצחוק. זאת אותה יחידה שהייתה בקסארה פיקאסו שלנו, מודל 2005.

מבחינת התפעול, דווקא זכורה לי כנוחה ואינטואיטיבית ואין מה לראות אותה. אחרי תקופת הסתגלות קצרה האצבעות מוצאות את המקום ללחוץ מעצמן. אולי ב-2008 המיקום שלה שונה ולכן פחות נוחה.

אם מישהו רוצה דוגמא מצויינת לבקרת שיוט עם תפעול נוראי מוזמן לטויוטה ויגו אוטומטית מודל קודם (לא יודע איך בנוכחי). מיקום שדורש הורדה של היד לחלק נמוך של גלגל ההגה ותפעול מאוד לא ידידותי ואינטואיטיבי.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...