Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיף לקחת אוטובוס מבאר שבע או מחיפה? (עד לאותה עיר אקח רכבת)

רכבת יותר מהירה מאוטובוס נכון?

אגב, איפה העצירות של האוטובוסים האלה? מניח שלא במקומות כמו יטבתה..

יש הבדל בין הקווים השונים? אגד? דן?

פורסם
לפני שעתיים, boy23 כתב:

אגב, איפה העצירות של האוטובוסים האלה? מניח שלא במקומות כמו יטבתה..

יש הבדל בין הקווים השונים? אגד? דן?

אתחיל מהסוף - 

חברת דן בכלל לא מפעילה אוטובוסים מ/ל אילת והסביבה.

המקום הדרומי ביותר שחברת דן פועלת בו נמצא הרחק הרחק צפונה מאילת.

יותר מהר באוטובוס מחיפה לאילת, הבעיה היא שהוא פחות פעמים ביום ולכן או שהזמנים שלו יתאימו לך או שתצטרך להתפשר על אוטובוס מחדרה / תל אביב / באר שבע.

רכבת לא מהירה יותר מאוטובוס בצירי הנסיעה האלו, אבל יש לה יתרון קטן שהשרותים זמינים כל הזמן ולא רק בעצירות הביניים.

למידע מדוייק על עצירות ביניים בכל קו וקו, ממליץ בחום על האתר: www.bus.gov.il .

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

העצירות של האוטובוסים לאילת קבועות מכל יעד.

גם הלוך וגם חזור יש עצירה בבית קמה.

בהלוך יש עצירה נוספת בעין יהב ובחזור בחצבה.

רק אגד פועלים בקוים לאילת חוץ מהקו ממצפה רמון שמופעל ע"י מטרופולין.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 14 שעות, אלי122 כתב:

חשבתי על זה פעם לנסוע באוטובוס,

אבל מה שהפחיד אותי ויותר את בת הזוג שלי, זה עם ניהיה צריכים להתפנות באמצע הנסיעה....ואין אפשרות לעצור...

מה אתם הייתם עושים במקרה כזה נוסעים או לא???

אלא אם יש לכם בעיה רפואית כלשהי, מתאפקים עד שהאוטובוס יעצור להפסקה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני בדיוק רוצה לנסוע לשם לקנות מחשב מקבוק איר.

הקטע שצריך להזמין מראש לפי מה שהבנתי במקרה שלי הבנתי שיש לפעמים טיסות די זולות לאילת

הבעיה שזה או בשבת או בשעות לא מתאימות.

עריכה אחרונה על ידי renault5

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני 10 שעות, boy23 כתב:

רכבת עומדת בפחות פקקים.

לפי גוגל מאפס, הכי מהיר ויעיל יהיה לקחת רכבת עד באר שבע, ואוטובוס משם עד אילת (קו 393 נראה לי).

בעצם יש עוד אופציה - אוטובוס 993 ממרכזית המפרץ לאילת, שנוסע דרך כביש 6. אולי אפילו יותר נוח מהרכבת.

בקיצור, גוגל איט.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בוא נעשה כזה דבר

הנסיעה מבאר שבע דרומה מחייבת לעבור דרך אגד או מטרופולין אם אתה יורד עד למצפה. פה זה נעול ומחייב כרטיס קנוי מראש (אגד, לא יודע לגבי מטרופולין). 

מהבית שלך לאוטובוס של אילת, יכול להשתנות מהיום למחר או באותו יום גם כן. יכול להיות מחלה פתאומית או סתם פקק כי יש בכביש 6 משאית הפוכה וזה משפיע על כל גוש דן.

לכן עדיף לקבוע יום כלשהוא שבו תקנה כרטיס ולקראת אותו יום, תעבור על הקווים שכן פעילים ואם יש איזה מחלה פתאומית, לגבי תאונות פחות אפשר לצפות אותן.

אני מודע לכך שאני נשמע מגזים אבל איכות התחב"צ נוראי לפעמים. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

בוא נעשה כזה דבר

הנסיעה מבאר שבע דרומה מחייבת לעבור דרך אגד או מטרופולין אם אתה יורד עד למצפה. פה זה נעול ומחייב כרטיס קנוי מראש (אגד, לא יודע לגבי מטרופולין). 

מהבית שלך לאוטובוס של אילת, יכול להשתנות מהיום למחר או באותו יום גם כן. יכול להיות מחלה פתאומית או סתם פקק כי יש בכביש 6 משאית הפוכה וזה משפיע על כל גוש דן.

לכן עדיף לקבוע יום כלשהוא שבו תקנה כרטיס ולקראת אותו יום, תעבור על הקווים שכן פעילים ואם יש איזה מחלה פתאומית, לגבי תאונות פחות אפשר לצפות אותן.

רק 2 דברים קטנים לגבי הנושא של כרטיס קנוי מראש:

1. קו 340 של מטרופולין (מצפה רמון - אילת) הוא ללא שמירת מקומות ולכן אין בכלל קניית כרטיס מראש. מדובר על קו שיש בו מעט מאוד נוסעים, עד כדי כך שלעיתים קרובות הם היו נכנסים בכיף בטויוטה קורולה באופן חוקי לגמרי. החיסרון בו לתושבי המרכז והצפון הוא כמובן הצורך לנסוע למצפה רמון, שעה נסיעה באוטובוס מבאר שבע.

2. אומנם באתר של אגד יש אפשרות לשמור מקום ישיבה בקווי אילת רק עם תשלום מראש בכרטיס אשראי, אבל יש גם דרך לעקוף את זה: אם מורידים לסמרטפון את אפליקציית אגד, אפשר לשמור מקום ולא לשלם, ע"י השמנה ברב קו. אומנם נותנים מספר רב קו בהזמנה, אך אין לאגד שום דרך לחייב אותו מרחוק והוא מחוייב אך ורק אם וכאשר הנוסע יעלה על האוטובוס.

הנוסע עלה על האוטובוס ומעדיף דוקא לשלם באפליקציית תשלום? אין בעיה, אפשרי בהחלט.

הנוסע לא עלה על האוטובוס? אין דמי ביטול, הוא פשוט לא משלם ובזה נגמר הסיפור (בניגוד להזמנה עם תשלום בכרטיס אשראי, שבה דוקא יש דמי ביטול אם לא באים).

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

רכבת עומדת בפחות פקקים.

לפי גוגל מאפס, הכי מהיר ויעיל יהיה לקחת רכבת עד באר שבע, ואוטובוס משם עד אילת (קו 393 נראה לי).

בעצם יש עוד אופציה - אוטובוס 993 ממרכזית המפרץ לאילת, שנוסע דרך כביש 6. אולי אפילו יותר נוח מהרכבת.

בקיצור, גוגל איט.

בדקתי אלו המסקנות:

מחיפה - חוף הכרמל:

יוצא אוטובוס לאילת 3 פעמים ביום - 7 בבוקר, 6 אחר"צ ו11 בלילה 

חזור פעמיים ביום: ב2 בצהריים וב12 בלילה

עלות:  92 שקל (+ 28 רכבת יוצא 120 שקל)

מתל אביב תחנת מרכזית: 

יוצא אוטובוס לאילת כל שעה.

עלות: 92 שקל (+42 רכבת יוצא 134 שקל)

מבאר שבע:

יוצא כל שעה +- לאילת.

עלות 30 שקל (+74 רכבת יוצא 104 שקל )

הכל דומה השאלה מה הכי סימפטי. 

לדעתי רכבת עד באר שבע עדיף, נסיעה חלקה, שקטה, בלי צפירות, בלי ברקסים, בלי סיבובים

(המחירים הם עבור סטודנטים)

לפני שעה, DareDevil כתב:

בוא נעשה כזה דבר

מצטער איבדתי אותך, למה התכוונת בדיוק?

אתה מתכוון לקבוע יום שבו ארד לאילת ואם יש פקקים בדרך או תאונות אז לבטל/לשנות מסלול לפי רכבת/אוטובוס בלי תאונות?

תחב"צ זה מכה, בגלל זה רכבת עד ב"ש נשמע חלומי. כל דקה שאתה פחות על הכביש עושה לי טוב בלב.

איך זה הולך באוטובוסים האלה? כל אחד תופס שני מושבים? או שמפוצץ ב50 אנשים?

מישהו זרק לעברי כי שאני יכול לרכוש רק אייפון אחד זה נכון? אחד לבן אדם.

אין אפשרות לקנות גם לאחותי?

עריכה אחרונה על ידי boy23
פורסם
לפני 8 דקות, boy23 כתב:

בדקתי אלו המסקנות:

מחיפה - חוף הכרמל:

יוצא אוטובוס לאילת 3 פעמים ביום - 7 בבוקר, 6 אחר"צ ו11 בלילה 

חזור פעמיים ביום: ב2 בצהריים וב12 בלילה

עלות:  92 שקל (+ 28 רכבת יוצא 120 שקל)

מתל אביב תחנת מרכזית: 

יוצא אוטובוס לאילת כל שעה.

עלות: 92 שקל (+42 רכבת יוצא 134 שקל)

מבאר שבע:

יוצא כל שעה +- לאילת.

עלות 30 שקל (+74 רכבת יוצא 104 שקל )

הכל דומה השאלה מה הכי סימפטי. 

לדעתי רכבת עד באר שבע עדיף, נסיעה חלקה, שקטה, בלי צפירות, בלי ברקסים, בלי סיבובים

(המחירים הם עבור סטודנטים)

מצטער איבדתי אותך, למה התכוונת בדיוק?

אתה מתכוון לקבוע יום שבו ארד לאילת ואם יש פקקים בדרך או תאונות אז לבטל/לשנות מסלול לפי רכבת/אוטובוס בלי תאונות?

תחב"צ זה מכה, בגלל זה רכבת עד ב"ש נשמע חלומי. כל דקה שאתה פחות על הכביש עושה לי טוב בלב.

איך זה הולך באוטובוסים האלה? כל אחד תופס שני מושבים? או שמפוצץ ב50 אנשים?

מישהו זרק לעברי כי שאני יכול לרכוש רק אייפון אחד זה נכון? אחד לבן אדם.

אין אפשרות לקנות גם לאחותי?

קוי אגד מהמרכז/צפון לאילת ובחזרה הם כבר מזמן לא באוטובוסים של 50 איש.

מדובר על אוטובוסים מרווחים יותר ונוחים יותר עם פחות מושבים.

הישיבה היא עדיין בזוגות של כיסאות, כלומר אם אתה בא לבד אז יתכן (אם כי לא בטוח) שהמושב ליידך יהיה מאוייש ע"י נוסע/ת. ממש כמו ברכבת ובכל אוטובוס אחר.

שים לב, מה שכתבתי תקף לגבי קוים מהמרכז והצפון לאילת ובחזרה, לגבי קו ב"ש-אילת אני לא בטוח אם כן או לא עברו לאוטובוסים המרווחים והנוחים יותר.

לגבי קניית רק אחד, אפשר פשוט לקנות ב-2 חנויות שונות, ושים לב שהן חייבות להיות של רשתות שונות ולא של אותה רשת.

אני עוד זוכר את החוויה המגוחכת שהיתה לי כשקניתי סמרטפונים ל-2 הילדים שלי: הלכתי לחנות החביבה עלי כאן ליד הבית באילת, אבל היה מותר להם למכור לי רק סמרטפון אחד ונאלצתי ללכת לחנות של רשת אחרת כדי לקנות את הסמרטפון השני.

אותו סיפור היה גם כשהייתי צריך לקנות 2 ראשי דיו למדפסת בהפרש זמן של פחות מ-3 חודשים, ראש דיו אחד בחנות של רשת אחת, ראש דיו שני בחנות של רשת אחרת. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 10 שעות, harhanegev כתב:

קוי אגד מהמרכז/צפון לאילת ובחזרה הם כבר מזמן לא באוטובוסים של 50 איש.

מדובר על אוטובוסים מרווחים יותר ונוחים יותר עם פחות מושבים.

הישיבה היא עדיין בזוגות של כיסאות, כלומר אם אתה בא לבד אז יתכן (אם כי לא בטוח) שהמושב ליידך יהיה מאוייש ע"י נוסע/ת. ממש כמו ברכבת ובכל אוטובוס אחר.

שים לב, מה שכתבתי תקף לגבי קוים מהמרכז והצפון לאילת ובחזרה, לגבי קו ב"ש-אילת אני לא בטוח אם כן או לא עברו לאוטובוסים המרווחים והנוחים יותר.

אוטובוסים מפוארים של 40 מקומות, אפשר לזהות אותם כי הם אפורים ולא ירוקים.

יש מרווח מושבים גדול יותר ואפשר להזיז את המשענת ואם ההדום לרגליים.

לפעמים אוטובוסים רגילים מתגברים אותם.

קו 397 מבאר שבע גם יוצא באוטובוס רגיל.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ומהמרכז להגיע לאילת בדרך הכי מהירה?

חשבתי גם לקחת רכבת מבת-ים לבאר שבע ומשם אוטובוס לאילת.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לפני 25 דקות, Night Driver כתב:

כמה כל ההפרש של המע"מ ששווה לך להשקיע בזה 200 שקל נסיעות ויום עבודה?

אני לא עובד אבל אם מישהו במקרה מחפש סטודנט להנדסת תוכנה באזור חיפה, אשמח להגיש קורות חיים!!

בחישוב גס של 15 אחוז הנחה, חוסך באזור ה3000 שקל

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...