Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Night Driver מה אכפת לו מה יקרה בעוד 14 שנה? שהילדים ישברו את הראש. 

מה שהבחור עושה זו השיטה האמריקאית - כולם חיים על הלוואות, וכשמשהו משתבש במשק כולו קורס. ע"ע 2008. 

@SlowRide מי מבטיח לך שמה שהיה הוא מה שיהיה? יש בכלכלה תנודות די מחזוריות, ואם אתה צריך את הכסף כשההשקעות בשפל אתה בבעיה רצינית. אם אתה משקיע ל-20 שנה יש סבירות גבוהה - לא הבטחה - שאכן תרויח. אם לטווח של 5 שנים והכסף מיועד לדירה\ילדים\משהו חיוני אחר זה כבר הימור הרבה יותר גדול.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הרבה יוצאים כאן מנקודת הנחה שאנשים קונים במוו (או כל רכב יקר אחר) רק בשביל השופוני.

שלא נשכח לרגע שאנחנו בפורום חובבי רכב כן? קצת מוזר לי שאני צריך להזכיר את זה כאן אבל -

הרבה אנשים חולים על מכוניות ועל הנהיגה, והם חיים ונושמים את זה יום יום מאז שזוכרים את עצמם.

והשיקול האחרון שמעניין אותם בבחירת הרכב הבא שלהם זה מה משפחת הספריאלס יחשבו עליו כשהם יעמדו לידו ברמזור (ספריאל - לא לקחת אישית).

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
  • אהבתי 4
פורסם
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

מה זאת אומרת רמת סיכון? בהשקעה של הכסף? נניח מדובר על 130 אש"ח. מניח שאני זורק אותו בקופת גמל ושוכח ממנו ל5 שנים. נניח ואני פסימי והתשואה תהיה בערך 30% (ממה שראיתי הממוצע לתשואות 5 שנים אחרונות היה בערך 50%), ההלוואה מהבנק זה עם ריבית קבועה 8.5, יוצא שאני מחזיר 160 אש"ח לבנק ובקופת גמל יש בערך 170 אש"ח. כלומר הרווחתי 10 אש"ח ויש לי אוטו.

אם קניתי את האוטו בכסף שלי בלי הלוואה, יש לי רק אוטו.

זה הגיוני החישוב הזה?

מה זה אומר לקוח טוב? אחד שצורך הרבה הלוואות?

החברים שלי בכלל לא השקיעו בקופת גמל, הכסף הלך לקניית מגרשים, ונדל"ן,
אחד מהחברה השקיע בקניית מגרש בקרית גת ואחרי 3 שנים הכפיל את ההשקעה (ולא מדובר בכמה שקלים),
השקעה בדירות, ואחד משקיע בבורסה וגם שם הוא עושה סכום יפים (וברור שיש סיכונים לא קטנים)
גמל זאת השקעה סולידית מאוד, ב4 שנים האחרונות מור עשו 30% בערך (אם אני לא טועה).

פורסם
לפני 11 דקות, iluxxxa כתב:

הרבה אנשים חולים על מכוניות ועל הנהיגה, והם חיים ונושמים את זה יום יום מאז שזוכרים את עצמם.

אין שום בעיה עם זה וזה עניין לגיטימי של סדרי עדיפויות. תשנה את המילה רכב יוקרה לוילה מפוארת/5 חופשות מפנקות בחול בשנה/מסעדות יוקרה 4 פעמים בשבוע. הנקודה היא קפיצה מעל לפופיק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@iluxxxa תראה, אני לא מתיחס אליהם יותר מדי ברמזור, כי אני לא יודע מי הנהג, וכל עוד הוא לא חותך אותי זה גם לא מטריד אותי. אבל במגרש החניה בעבודה די בולט מי יוצא מרכבי היוקרה ומי מהרכבים הסטנדרטיים. כמובן שיש יוצאים מהכלל, בשני הצדדים. וכשהבן שלי מספר על כך שבמפעל בו עבד חלק מפועלי הייצור הגיעו ברכבים יותר יוקרתיים מהמהנדסים זה מעלה סימני שאלה מהסוג שציין פות"ש

@laviii לא חשוב במה הם השקיעו. אני מניח שהם ממונפים עד צוואר גם מבחינת השקעות אלה. מדובר בסיכון משמעותי מאוד, וצריך להיות בעל אישיות מתאימה כדי לקחת אותו, ונכונות להתעסק עם הסיפור הזה הרבה שעות. 

@Night Driver הקטע ברכב הוא שמדובר במשהו מאוד בולט לסביבה. את השיפוץ שעשיתי בדירה רואים אני והחברים שאני מארח. את החשבון במסעדה רואה חברת האשראי, וכך גם את החופשות בחו"ל, ובודאי שזה לא מעניין אותה כל עוד אתה לא עובר את מסגרות האשראי שלך. את הרכב רואים הקולגות, הבוסים והלקוחות בכל מקום. 

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, llaavvii כתב:

גמל זאת השקעה סולידית מאוד, ב4 שנים האחרונות מור עשו 30% בערך (אם אני לא טועה).

המשפט הזה מעיד על חוסר הבנה.

גם הטוליפים היו השקעה מאוד סולידית לפי הקריטריונים שלך. עד שהתפוצץ הבלון וכבר לא.

השקעה בה אתה יכול להרוויח 10% בשנה ולהפסיד 10% בשנה העוקבת, היא בדיוק ההפך מסולידית.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 34 דקות, Super_T כתב:

חבר טוב שלי הוציא אתמול אאודי A4 ברמת 45TFSI  מהחברה,

יש לו שני ילדים (גיל יסודי) וההם מכניסים יחד סביב 18 נקי בחודש,

משכנתא + הרכב שלו + הרכב של אישתו שבדרך (פאביה מונטה קרלו 1.5 ל') + הלוואונת שהוא סוגר עכשיו - סביב 8K-8.5K

אבל,

האיש עובר לפנטהאוס חדש בקרוב ונמצא בחו"ל פעמיים בשנה, בשנה רעה..

חי עם הלוואות והחזרים חודשיים באופן נפלא.

אולי תשאל אותו? ברצינות, אני מדבר עם החברים המאוד קרובים אלי גם על הנושאים האלה.

18 (נגיד 20 אם הוא מנקה את קרן ההשתלמות כל פעם מחדש) זו משכורת טובה לזוג צעיר + 2 אבל לא נשאר ממנה הרבה בסוף החודש גם אם גרים במקום ממוצע (ראש העין לדוגמה), מחזיקים שתי משפחטומטיות ויוצאים פעם בשנה לחו"ל (שני זוגות שאני מכיר היטב).

משהו לא מתחבר לי בחישוב הזה...

פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

@iluxxxa תראה, אני לא מתיחס אליהם יותר מדי ברמזור, כי אני לא יודע מי הנהג, וכל עוד הוא לא חותך אותי זה גם לא מטריד אותי. אבל במגרש החניה בעבודה די בולט מי יוצא מרכבי היוקרה ומי מהרכבים הסטנדרטיים. כמובן שיש יוצאים מהכלל, בשני הצדדים. וכשהבן שלי מספר על כך שבמפעל בו עבד חלק מפועלי הייצור הגיעו ברכבים יותר יוקרתיים מהמהנדסים זה מעלה סימני שאלה מהסוג שציין פות"ש

@Night Driver הקטע ברכב הוא שמדובר במשהו מאוד בולט לסביבה. את השיפוץ שעשיתי בדירה רואים אני והחברים שאני מארח. את החשבון במסעדה רואה חברת האשראי, וכך גם את החופשות בחו"ל, ובודאי שזה לא מעניין אותה כל עוד אתה לא עובר את מסגרות האשראי שלך. את הרכב רואים הקולגות, הבוסים והלקוחות בכל מקום. 

זה שאתה מסתכל על רכבים של אחרים לא אומר שהם קנו אותם בשבילך או בשביל מי שחושב כמוך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 11 שעות, שליקו99 כתב:

רכב של 340 אלף שקל.

הוא מכניס 10 נטו

רווק שחי אצל ההורים יכול בכיף להרשות את זה לעצמו.

לנושא השירשור, לא רק רוב רכבי יוקרה נרכשו במימון, רוב הרכבים החדשים והמשומשים בארץ ובכל העולם המערבי נרכשים במימון.

אני מבטיח לך שגם במדינות כמו הולנד ושוודיה לא הרבה אנשים חוסכים את הסכום המלא ואז קונים אוטו חדש מהחברה במזומן.

אם הכלכלה מספיק יציבה עם מערכת בנקאית חזקה, ומאפשרת לך הכנסה יציבה, הלוואות זולות ובטחון כלכלי לאורך זמן, אין סיבה שאנשים לא יעשו את זה.

כל התעשיה מסתמכת על כסף מושאל. הלקוח לוקח הלוואה כדי לקנות אוטו, הסוכן שמכר לו לוקח הלוואות בשביל הרכבים שהוא מקבל מהיצרן, היצרן לוקח הלוואות כדי לפתח דגמים חדשים ולהביא אותם לייצור, הבנקים מלווים לשלושתם, מרוויחים על זה ריבית ומספקים תחמושת לעידוד צריכה והתפתחות הכלכלה.

לפני 26 דקות, iluxxxa כתב:

הרבה יוצאים כאן מנקודת הנחה שאנשים קונים במוו (או כל רכב יקר אחר) רק בשביל השופוני

הרוב כן, פונקציונלית אין הרבה הבדל בין סדרה 5 לקיה פיקנטו.

לפני 11 שעות, שליקו99 כתב:

לא מדבר על האם אפשרי, מדבר על כמה זה מקשה על ההתנהלות ביחס לשכר

אני מבין בין השורות שאתה רוצה גם ב.מ.וו., נכון?

אז תשב, תבדוק את היחס בין הכנסות וההוצאות הצפויות, התוכניות שלך לעתיד, ואם זה עדיין קורץ לך, תבדוק את את האפשרויות.

אני לא הייתי עושה את זה, אבל כל אחד והסדרי עדיפויות שלו.

לפני 10 שעות, שליקו99 כתב:

בערך משכורת מינימום...

מטורף!!!

לכן הגיוני שגם מי שעושה 10 נטו וגם אצל ההורים בפועל יכול להרשות לעצמו, לדעתי בדיעבד מתחרטים על החלטות כאלה עם שכר עלוב כמו 10 נטו

מה עלוב ב10 נטו? עם שכר כזה אפשר לגור לבד, להחזיק רכב ואפילו לחסוך. אפילו עם פחות מזה.

זה לא יהיה דירה במגדלי יו וב.מ.וו. חדשה, אבל בהחלט דירה במקום סביר ורכב דוגמת קורולה בת 5.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 17 דקות, Haim_gds כתב:

אולי תשאל אותו? ברצינות, אני מדבר עם החברים המאוד קרובים אלי גם על הנושאים האלה.

18 (נגיד 20 אם הוא מנקה את קרן ההשתלמות כל פעם מחדש) זו משכורת טובה לזוג צעיר + 2 אבל לא נשאר ממנה הרבה בסוף החודש גם אם גרים במקום ממוצע (ראש העין לדוגמה), מחזיקים שתי משפחטומטיות ויוצאים פעם בשנה לחו"ל (שני זוגות שאני מכיר היטב).

משהו לא מתחבר לי בחישוב הזה...

זה תקציב לחוץ עבור זוג + 2 לטעמי, בטח אם רוצים להכניס פינוקים כמו יציאה לחו"ל פעם בשנה. אני לא רואה איך נכנס לתקציב הזה שכ"ד או משכנתא של 5,000 ש"ח במיוחד אם מדובר בילדים קטנים.

• אהבתי 1
פורסם

היות וכל מה שציטטתי ועניתי נמחק לי בשניה ... 😑

אני ארשום ככה:

לחבר שלי היתה דירה בת 10 בחיפה שנמכרה, הוא סגר משכנתא, מינוס מה ששילם במהלך השנים כמובן, ולקח חדשה לפנטהאוז בטבעון,

ההחזר סביב 4K בחודש

האאודי + הפאביה לאשה - 3.5K בחודש

ועוד הלוואונת שנסגרת בקרוב של עוד 1K

אין בעיה בכלל לחיות ככה והוא מוכיח את זה.

מבחינת העבודה - הוא יכול לעבוד עם גבס בארגון - אין בעיה, עבודה משרדית לחלוטין, עם ביטחון תעסוקתי גבוה מאוד.

מה יהיה עם הילדים? אני מניח שכמו שנרשם מעלי - 

רוצים ללמוד? לכו לעבוד ותחסכו - אני מכיר לא מעט הורים שחיים בהשקפה הזו,

אצלי למשל - אני מימנתי שנתיים מהשלוש בתואר הראשון שלי, שנה אחת קיבלתי מלגה מלאה, שניה שילמתי, שלישית ההורים שילמו, 

עבדתי משרה מלאה לכל אורך הדרך בתואר שלי, לא הפריע לי לסיים בצטיינות יתרה את התואר (לא שיש מה לעשות איתו.. אבל זה עניין אחר, את התועלת ממנו הפקתי).

לגבי מה שנרשם על חו"ל - 

נכון מאוד ממה שאני מכיר,

קרוב משפחה שלי גר בבריטניה,

מחליף כל שנתיים רכב, גם זוגתו, לא נוהגים במשהו פחות נחשב מלנד-רובר או מרצדס או פורשה,

לרוב SUV, 

הכל בליסינג / תשלום חודשי,

בשיחה שהיתה לי עם קרובי המשפחה מלונדון שהיו כאן לפני שבועיים - אחוז קטן מהאנשים שהם מכירים (גילאי 40 +/-) רוכשים רכב,

הכל בליסינג, וזה סופר נפוץ ומתאפשר לכל רכב, מרמת KIA ועד פורשה, כמעט בכל רמה גימור - כל עוד יש במלאי.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 8 דקות, Super_T כתב:

האאודי + הפאביה לאשה - 3.5K בחודש

התחשיב הזה עדיין לא מובן.. הסכום שאתה מציין פה קטן אפילו לרכב אחד בעלות חודשית.

בנוסף, היתה לו דירה בת 10 שהוא מכר ומשתדרג, סגר משכנתא ופתח חדשה וכל זה עם הכנסה של 18 (אפילו פחות כי אני מניח שזו ההכנסה המשפחתית הנוכחית), מה שאומר שהיו לו חסכונות גבוהים מהממוצע (?) או כמו שאמרתי - קיבל דירה\הרבה כסף במתנה. יש פה נעלם גדול שאני מניח שבו קבור הכלב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, שליקו99 כתב:

הוא מכניס 10 נטו, אני משער שכמו שאני מכיר את עם ישראל שרוצה הכל כאן ועכשיו יש אחוז נכבד של רוכשי רכבי יוקרה שלא מתקרבים בכלל לליגת ההכנסה החודשית שנדרשת לתפעול ומימון נוח של רכבים כאלה, מה אתם חושבים?

קודם כל ש-10 אלף ש"ח נטו זה לא שכר עלוב.

דבר שני אני לא יודע איפה אתה מסתובב, אבל אני גר בשכונה מבוססת יחסית במרכז, אין כמעט רכבי יוקרה, הרוב רכבים עממיים.

עובד בסטארטאפ שכנראה רוב האנשים בו מרוויחים הרבה יותר מ-10 אלף ש"ח נטו, הקורולה שלי היא בין הרכבים היקרים שיש בחניה של העבודה. יש כמה ג'יפונים חדשים יחסית (טוסון, CX5 וכאלה), ככה שהרוב נוסעים ברבים שלא עולים יותר מ-150-200 אלף ש"ח, לפחות אלו שמגיעים עם הרכב לעבודה.

גם חברים שלי מהלימודים, כולם מרוויחים הרבה מעבר ל-10 אלף ש"ח נטו, לא נוסעים ברכבי יוקרה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 48 דקות, sperial כתב:

קטע ברכב הוא שמדובר במשהו מאוד בולט לסביבה. את השיפוץ שעשיתי בדירה רואים אני והחברים שאני מארח. את החשבון במסעדה רואה חברת האשראי, וכך גם את החופשות בחו"ל, ובודאי שזה לא מעניין אותה כל עוד אתה לא עובר את מסגרות האשראי שלך. את הרכב רואים הקולגות, הבוסים והלקוחות בכל מקום. 

זה שרואים אותו לא אומר בהכרח שזו הסיבה לזה שהוא קנה אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...