Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעולם שכסף לא עולה כסף, הסכום הכולל לא רלוונטי.

רק התשלום החודשי. וגם הוא עם כוכביות כי אם ניפול ניקח עוד הלוואה.

עד שכסף עולה כסף, ואז זה בעיה. אבל לא היינו שם 20 שנה.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
לפני 5 שעות, Nemesis כתב:

המשפט הזה מעיד על חוסר הבנה.

גם הטוליפים היו השקעה מאוד סולידית לפי הקריטריונים שלך. עד שהתפוצץ הבלון וכבר לא.

השקעה בה אתה יכול להרוויח 10% בשנה ולהפסיד 10% בשנה העוקבת, היא בדיוק ההפך מסולידית.

בגדול מתי הייתה השנה האחרונה שבה קופת גמל הפסידה 10% או נניח שנתיים רצוף מבלי לתקן מיד אח"כ?
לטעמי זה נדיר מאוד, ולכן ההשקעה יחסית סולידית.
ברור לי שמי שצריך את הכסף בזמן קרוב יעדיף ערוץ אחר שבה הוא כמעט ללא סיכון אבל גם ללא רווח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

היום גם במסלולים בלי סיכון כמו פק"מ בבנק אפשר לקבל תשואה (קטנה אמנם) בגלל עליית הריבית. לפני זה היית צריך לומר תודה שלא יורידו לך מזה עמלות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, hans כתב:

ואם זה באמת מעניין, ורוצים לסנן את העבריינים / אלה שזכו בירושה / חיים על חשבון ההורים / וכו וכו אתה בסוף מגיע, כמו כל דבר בחיים, לקבוצה מאוד קטנה של אנשים עם הכנסה רגילה ורכב יוקרה - ובאופן לא מפתיע, יש ייצוג לקבוצת ה"משוגעים אמיתיים לדבר" בפורום.

אני מחשיב את עצמי כשייך לקבוצת ה"משוגעים" .

עבדתי מאוד קשה והתקדמתי בצעדים קטנים יחסית במשך שנים רבות עד להשגת החלום.

זכיתי גם באישה תומכת שהתנאי היחידי שלה הוא שהחלום שלי לא ישפיע על חיי המשפחה ולא יגרום להידוק החגורה.

אין לי שום קטע של שופוני. 

מבחינתי הרכב הוא תחביב לכל דבר ויחסית לתחביבים אחרים, אני זוכה להנות ממנו מספר שעות ביום ברוב ימות השבוע.  VFM מטורף 😉

כפי שנאמר פה, חלק מהאנשים מהסביבה שלי לא רואים בזה שום הגיון מבחינה כלכלית.  

אותם אנשים מרוצים עד הגג מאיזה קורולה או איוניק מצד אחד, אבל מהצד השני מוצאים עשרות אלפי שקלים על חופשות מפוארות בחו"ל או בניה של מטבח חוץ בגינה.

כל אחד מוזמן לעשות את הכיף שלו ובאמצעים העומדים לרשותו.

עריכה אחרונה על ידי banji man
  • אהבתי 5

S60 Rdesign

פורסם
לפני 2 דקות, banji man כתב:

כפי שנאמר פה, חלק מהאנשים מהסביבה שלי לא רואים בזה שום הגיון מבחינה כלכלית.  

אותם אנשים מרוצים עד הגג מאיזה קורולה או איוניק מצד אחד אבל מהצד השני מוצאים עשרות אלפי שקלים על חופשות מפוארות בחו"ל או בניה של מטבח חוץ בגינה.

כל אחד מוזמן לעשות את הכיף שלו ובאמצעים העומדים לרשותו.

גם אין שום היגיון כלכלי בלקנות שניצל בבאגט.

כל זמן שאדם יודע את המגבלות שלו ומשאיר לעצמו שולי ביטחון הוא צריך לעשות מה שעושה לו טוב. הרי בשביל זה אנחנו עובדים כמו חמורים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, llaavvii כתב:

בגדול מתי הייתה השנה האחרונה שבה קופת גמל הפסידה 10% או נניח שנתיים רצוף מבלי לתקן מיד אח"כ?
לטעמי זה נדיר מאוד, ולכן ההשקעה יחסית סולידית.
ברור לי שמי שצריך את הכסף בזמן קרוב יעדיף ערוץ אחר שבה הוא כמעט ללא סיכון אבל גם ללא רווח.

בוא נדבר על נכסי בסיס, יותר קל.

ת"א 35 ירד בכ- 25% בסוף 2011 ולקח לו שנתיים לחזור לאותה רמה. 

ירד ב- 20% בערך באמצע 2015. לקח לו כ- 4 שנים להתאושש.

ב- 2007 ת"א 25 צנח ב- 30% ויותר ולקח לו שנתיים פלוס להתאושש, ואז היה לו דיפ נוסף.

משבר הדוט קום בשנת 2000, צניחה של 40% ויותר במדד, התאוששות לאחר 4+ שנים.

איפה הסולידיות?

סולידי זה פק"מ בבנק. אג"ח מדינה בדירוג AAA שאתה מחזיק עד הפידיון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, stum כתב:

עד שכסף עולה כסף, ואז זה בעיה. אבל לא היינו שם 20 שנה.

אנחנו כבר שם, לטוב ולרע.

אולי זה אפילו דבר טוב איפשהו. קצת יבלום את הצריכה האינסופית ללא אבחנה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

1629238766_WhatsAppImage2020-12-27at17_17_34.thumb.jpeg.d3213a576a9240104713faf7fc83a409.jpegפרסומת שקפצה לי פעם בפורום הזה ושמרתי.

לא הבנתי לאיזה מעמד היא מיועדת..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא למעמד, מי שיכול לשלם ככה מסדרים לו מקום לשבת.

• מצחיק 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 16 דקות, amosbmw כתב:

1629238766_WhatsAppImage2020-12-27at17_17_34.thumb.jpeg.d3213a576a9240104713faf7fc83a409.jpegפרסומת שקפצה לי פעם בפורום הזה ושמרתי.

לא הבנתי לאיזה מעמד היא מיועדת..

למעמד שיכול לרשום אותה בתור הוצאה מוכרת בעסק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני גר עם אמא שלי, פנסיונרית עם קצבה חודשית של 1,800 ש''ח.

אני מרוויח נטו 8,500 בחודש, קצת יותר מ10 נטו סה''כ.

משכנתא, תודה לאל, אין לנו.

עם זאת, כשלוקחים בשקלול את כלללל ההוצאות הבסיסיות של משק הבית (חשבונות, ארנונה, ועד, טלפון, אינטרנט, ביטוח בריאות) בערך 2300 ש''ח בתקופה קיצית, 2100 בתקופה נעימה.

אנחנו רק 2 אנשים ועדיין יש הוצאות מזון וציוד כללי בין 2-3 אלף בחודש

ביגוד, הנעלה, ופרטי הלבשה נגיד באזור ה600-500 לחודש

את הרכב קנינו בתשלום אחד, אבל לצורך העניין כל השוטף שכולל ביטוח, דלק, אגרה, טסט, טיפולים מגיע להוצאה חודשים ממוצעת של 

1,500-1,600 ש''ח

מוצרי טיפוח וניקיון ומסביב הקוסמטיקה, 200

תרופות של אמא 150-200

אנחנו מסתכלים כאן לצורך ההערכה הגסה על 7,500-8,000 בהוצאה חודשית ממוצעת שיש גם דברים שלא כללתי שהם בלתמ''ים בלתי נמנעים כמו מוצר חשמל שמתקלקל וצריך להחליף, לפני חודשיים החלפנו תנור, זה 3,000 ש''ח הלכו.

מזה שנים שאנו דוחים החלפה של המזגן בן ה-28 שיש לנו בבית בגלל שמדובר בהוצאה שאנחנו מעוניינים להימנע ממנה כמה שאפשר למרות שהמזגן כבר כמעט לא עובד... מדובר על הוצאה של בין 9,000-11,000 למזגן מיני מרכזי ממותג פשוט.

אנחנו חיים ברמה בסיסית ולא שופכים כסף על שטויות ולמרות זאת, אנחנו צריכים להיות מחושבים על כל רכישה ויש רכישות כמו החלפת מוצר חשמל בסיסי בן 30 שנה שאנחנו נמנעים מלבצע כי זו הוצאה גדולה מדי, בעיניי זה לא משקף רמת חיים גבוהה.

בקיצור הרשימה ממשיכה ובפועל מנפחת את ההוצאות החודשי הממוצע, כל זה מיותר לציין שכולל רק מחייה בסיסית, אין כאן שום הוצאות פנאי בכלל, ומה אם היינו גרים בשכירות או חלילה משכנתא? מדובר בעוד 3-4 אלף ש''ח בחודש שאין ממש מאיפה להפליץ במקרה הזה... וברוב המקרים תהיה משכנתא או שכירות

אז כן, 10 נטו זה מן הסתם לא שכר רעב וזה גם לא מה שטענתי, אבל זו לא משכורת שמאפשרת רמת חיים גבוהה, מאזור 13-14 נטו יש מה לדבר, אם יש משכורת נוספת לצורך העניין ומדובר בזוג, אז רמה גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

אני עובד בתחום של הרכבי יוקרה,רוב האנשים שקונים ממני רכבים בעלות של 300K וצפונה(צפונה עד למעלה ממליון) לא לוקחים מימון.

• מעניין 4

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

שליקו, 

אתה מדבר על 10 למשק בית שזה זוג שעובד על מינימום.

כשאתה מביא 10 ובת הזוג משהו דומה התמונה שונה לחלוטין.

לפני 1 דקה, ArikC כתב:

אני עובד בתחום של הרכבי יוקרה,רוב האנשים שקונים ממני רכבים בעלות של 300K וצפונה(צפונה עד למעלה ממליון) לא לוקחים מימון.

זה שלא לוקחים ממך לא אומר שלא לוקחים מימון.

גם אצלי אף פעם לא שיעבדתי רכב אבל כמעט תמיד קניתי במימון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני חושב שבשלב הזה של הדיון אפשר לסכם ולומר.

מי שרוכש רכב יוקרה אין בהכרח קשר בין הרכישה לרמת ההכנסה (הרשמית) מיגיעה אישית.

בנוסף אני יכול לומר שרבים מכלי הרכב הנ"ל גם אינם מבוטחים בביטוח מקיף. 

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 21 שעות, Ido12 כתב:

אוכל 2000

אני לא יודע איך החלטת 2000,

זוג עם שניים שלושה ילדים, זה לפחות 4500 בחודש קניות

בלי ילדים, תוריד 1000, אולי מעט יותר...

והמצב בינתיים נראה יותר ויותר גרוע..

היום אין מצב שאתה יוצא עם עגלה מהסופר בקנייה שבועית ( לא חודשית או דו"ש) פחות מ אלף ו..... ש"ח

ויש מצב שסיננת בדרך כל מיני מוצרים, או שדקדקת את המדבקות מחיר/ מבצעים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...