Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, dorsht כתב:

קודם כל ש-10 אלף ש"ח נטו זה לא שכר עלוב.

דבר שני אני לא יודע איפה אתה מסתובב, אבל אני גר בשכונה מבוססת יחסית במרכז, אין כמעט רכבי יוקרה, הרוב רכבים עממיים.

עובד בסטארטאפ שכנראה רוב האנשים בו מרוויחים הרבה יותר מ-10 אלף ש"ח נטו, הקורולה שלי היא בין הרכבים היקרים שיש בחניה של העבודה. יש כמה ג'יפונים חדשים יחסית (טוסון, CX5 וכאלה), ככה שהרוב נוסעים ברבים שלא עולים יותר מ-150-200 אלף ש"ח, לפחות אלו שמגיעים עם הרכב לעבודה.

גם חברים שלי מהלימודים, כולם מרוויחים הרבה מעבר ל-10 אלף ש"ח נטו, לא נוסעים ברכבי יוקרה.

זה מאוד תלוי אזור.

אני אמנם גר בבניין רכבת בן 700 מתפרק, אבל בשכונה סביבי כל הבתים עולים מעל 10 מיל' (שכונה של וילות במרכז ת"א) ו-99% מהרכבים פה הם ג'יפונים ומשפחתיות הכי גנריים וגנריות. 

לעומת זאת אפשר להסתובב בשכונות מסוימות שהבתים נראים כמו פח אשפה וליד תראה מכוניות ששוות יותר מכל הבתים בשכונה. 

זה עניין של:

1. תרבות

2. העלמת מס/הלבנת נון

יש הרבה אוכלוסיות במדינה שלנו ש"פטורות" ממס הכנסה ועובדות בשחור. למדינה לא ממש אכפת להתעסק באכיפה של זה. אני לא מדבר רק על בחברה הערבית. זה נפוץ גם בקרב יהודים וכו'. כמות האנשים שעובדים בשחור די גדולה במדינה. למדינה כנראה זה לא ממש מפריע כי יש את מעמד הביניים - גבוה שאפשר לכופף על הברכיים ולקחת להם בין 30-50% מהמשכורת. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

מה זה אומר לקוח טוב? אחד שצורך הרבה הלוואות?

עו"ש מכובד, תזרים גבוה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 11 שעות, שליקו99 כתב:

בערך משכורת מינימום...

מטורף!!!

לכן הגיוני שגם מי שעושה 10 נטו וגם אצל ההורים בפועל יכול להרשות לעצמו, לדעתי בדיעבד מתחרטים על החלטות כאלה עם שכר עלוב כמו 10 נטו

השכר הממוצע בארץ הוא 12 ברוטו, מה שמשאיר 8.5-9 נטו…כלומר מי שמרוויח 10 נטו מרוויח מעל הממוצע.

• אהבתי 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

יש הרבה אוכלוסיות במדינה שלנו ש"פטורות" ממס הכנסה ועובדות בשחור. למדינה לא ממש אכפת להתעסק באכיפה של זה. אני לא מדבר רק על בחברה הערבית. זה נפוץ גם בקרב יהודים וכו'. כמות האנשים שעובדים בשחור די גדולה במדינה.

מאוד מתחבר לאמירה הזו ומכיר אישית לפחות שניים (יהודים לחלוטין 😏) שנופלים בקטגוריה הזו.

כל קשר בין המוצהר לרמת החיים מקרי בהחלט.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה הכל טוב ויפה עד שתופסים אותך. לא שווה את זה. 

לפני שעתיים, itaysamurai כתב:

עו"ש מכובד, תזרים גבוה.

את זה צריך לבדוק מול הבנק מה נחשב מכובד וגבוה בשבילם.

לגבי שכר עלוב, אין לזה מספר. תלוי על מה. 10k זה שכר עלוב אולי אם אתה מהנדס תוכנה במשרה מלאה, אבל ממש לא עלוב אם אתה שוטף כלים במסעדה. מבחינתי זה סכום שאפשר לחיות ממנו יפה ובכבוד, אבל כל אחד והסטנדרט שלו ליפה ובכבוד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני 14 שעות, zvit כתב:

אני זוכר שכשעבדתי באחת מחברות ההייטק הגדולות היו איזה 5 דקות שאיפשרו לקחת בליסינג כל רכב אפשרי. סתם בשביל הקטע לקחנו הצעה לפורשה 911, והיה מישהו שכמעט לקח, מנהלת משאבי האנוש עצרה את זה כי יצא שהוא ישלם יותר מ-50% ממשכורתו על הליסינג, והיא אמרה לו שהוא יצטער על זה, ולכן היא בתור המבוגר האחראי לא מוכנה לזה.

זה גם היה סוף היכולת להזמין "חופשי" והגבילו את הליסינג לרשימת דגמים סגורה ושפויה.

אבל כן, בהחלט יש אנשים שישלמו יותר ממחצית הכנסתם כדי לנסוע ברכב חלומותיהם.

אצלנו היה שלב שבו היה צריך רק אישור סמנכ"ל או משהו לרכב עם שווי מעל 170 ומשהו אלף, ואישור מנכ"ל לרכבים שחברת הליסינג דורשת פיקדון עבורם (בזמנו חברת הליסינג דרשה כזה עבור BMW 3 כלשהי ו-Audi A4 כלשהי).

עכשיו צריך אישור סמנכ"ל רק לרכבים שחברת הליסינג דורשת פיקדון עבורם. וחוץ מזה המגבלה היחידה - היא איזה רכבים חברת הליסינג מוכנה לספק לך.

ומחלקת משאבי האנוש בעבר היו מעורבים בהליך של ליסינג, היום לא, ככה שגם אין להם אופציה להיות "המבוגר האחראי" גם אם ירצו.

אבל אני מניח שבמקרה פיטורים / התפטרות, אותה חברה לא החזירה את הרכב לליסינג, אלא העבירה לעובדים אחרים?

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

מה קורה אם מחר הוא הולך לשחק כדורסל עם החברים שלו, נוחת לא טוב ויושב 3 חודשים בבית עם גבס או אם אשתו או הוא יפוטרו?

היה לי קולגה שהמשיך לעבוד עם ALS עד השבוע האחרון שלו.

לא כל דבר בכל מקצוע זה אובדן כושר עבודה - זה אינדיבידואלי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

היה לי קולגה שהמשיך לעבוד עם ALS עד השבוע האחרון שלו.

לא כל דבר בכל מקצוע זה אובדן כושר עבודה - זה אינדיבידואלי.

ברור. זו היתה רק דוגמא.

הנקדה היא שאף אחד מאיתנו לא חסין לעד.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

זה הכל טוב ויפה עד שתופסים אותך. לא שווה את זה. 

זה כמו לנסוע 120. את הרוב לא תופסים. לדעתי. 

בגלל זה אני למשל הייתי שוקל בכובד ראש את דעתי על הצעת חוק לבטל את השימוש בכסף מזומן. תמיד יקפצו ויגידו "אבל הזקנים והקשישים וזה" אבל בתכל'ס זה טיעון של מעלימי מס שכל מה שאכפת להם זה לקחת כסף בשחור תוך כדי התעלמות מוחלטת מכך שהם דופקים את כל הסביבה שלהם. 

שימוש באשראי הוא מאצעי התשלום הבוחים שיש כיום.

מצד שלישי, אין מה להעלים מס אני לא מרוויחים מספיק כדי לשלם מס ;)

Trailer Trash Lot 420: Trailer Trash Lot 420: Amazon.ca: Music

• מצחיק 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא רק מעלימי מס ולוקחי שחור, אלא גם אלו שמאמינים בתיאוריות קונספירציה וחושבים שאם הכל יהיה באשראי אז באופן אוטומטי כל גוף שרוצה יוכל לעצור להם את החיים.

הם יתר נפוצים ממה שנוח להודות. אני מתווכח איתם כל הזמן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בחיים האמיתיים זה בזבוז זמן להתווכח עם אנשים. באינטרנט זה מולטיטסקינג כי אפשר לחרבן במקביל.

לפני 31 דקות, ניקו פ. כתב:

כמו לנסוע 120. את הרוב לא תופסים. לדעתי

רק שהעונשים הרבה יותר קשים. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בחזרה לשאלה המקורית - ברגע שמגיעים לקטע של כסף שחור או של חובות שאין שום כוונה (או מחשבה) להחזיר אותם - אפשר בתיאוריה להסתובב כמעט עם כל רכב.

לא מעניין בקיצור.

ואם זה באמת מעניין, ורוצים לסנן את העבריינים / אלה שזכו בירושה / חיים על חשבון ההורים / וכו וכו אתה בסוף מגיע, כמו כל דבר בחיים, לקבוצה מאוד קטנה של אנשים עם הכנסה רגילה ורכב יוקרה - ובאופן לא מפתיע, יש ייצוג לקבוצת ה"משוגעים אמיתיים לדבר" בפורום.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אם קיים יחס מסויים בין יכולת כלכלית למחיר הרכב - האם אתם חושבים שדווקא במכוניות יוקרה בולט יותר חוסר ההגיון (דהיינו היחס הממוצע שם צורם יותר)?

מעניין...

אני מכיר לא מעט חבר'ה שקונים לתא המשפחתי רכב ממוצע (לפעמים שני) וזה ממש לא תואם את היכולת שלהם.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

והתשואה תהיה בערך 30% (ממה שראיתי הממוצע לתשואות 5 שנים אחרונות היה בערך 50%), ההלוואה מהבנק זה עם ריבית קבועה 8.5, יוצא שאני מחזיר 160 אש"ח לבנק ובקופת גמל יש בערך 170 אש"ח. כלומר הרווחתי 10 אש"ח ויש לי אוטו.

אם קניתי את האוטו בכסף שלי בלי הלוואה, יש לי רק אוטו.

זה הגיוני החישוב הזה?

רק לא לשכוח מס 25% על הרווח. אם אני לא טועה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...