Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרך אגב, ריגה זכורה לי לטובה. מלון במרכז העיר (סמוך לכנסיית פטרוס) מאפשר גישה רגלית למרבית האתרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ריגה עיר נחמדה.

מה שכן, בסוף שנות ה 80 - תחילת 90 היו בריגה 900 אלף תושבים וכעת באיזור 650. 

מצד אחד אין צפיפות, אין (כמעט) עומס בכבישים ובתחבורה ציבורות, ומצד שני זו תופעה שמדאיגה אותם מאוד. 

לא זוכר כבר מתי היינו בבית מלון, לא אוהב בתי מלון. דירות ואפרטמנטס למינהם זה הרבה יותר נחמד. בדירה שהיינו בריגה יש מדיח כלים, מכונת כביסה, כריים וכל יתר הדברים שיש בכל בית, 3 חדרים מרווחים, ג'קוזי וכו'...וזה בניין מגורים רגיל לגמרי ולא מסתובבים שם עשרות תיירים. לדעתי אין בכלל מה להשוות למלון. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
בתאריך 8.8.2022 בשעה 00:43, Buki כתב:

אמרנו סטיישן? אמרנו 4 מזוודות. בפוקס נכנסו. לא היה גלגל ספייר, אלא ערכת ניפוח. ואז אחת המזוודות תפסה את המקום של גלגל הספייר

4 מזוודות גדולות נכנסות בקלות, ואפילו יותר מכך, פשוט צריך להשכיב את המזוודות על החלק הרחב שלהן (ולא על הצד הצר שלהן) את הצד עם הגלגלים של המזוודות העליונות לכוון לצד הפנימי של הרכב, כאשר ריצפת תא המטען במצבה הגבוה (במצבה הנמוך יש תפסנים שגוזלים רוחב), להוריד את כיסוי הגלילה ולאכסן אותו מתחת ריצפת תא המטען (או להשאיר אותו בבית).

בתמונה יש לי רק 3 מזוודות גדולות אבל מזוודה גדולה רביעית תכנס בדיוק מעל המזוודה הגדולה מתחתיה (במקום 2 הטרולי או המזוודה הבינונית ששמתי שם). ואז מעל המזוודות ולפניהן נותר מקום אכסון נוסף.

ניתן להוריד את ריצפת תא המטען למצבה הנמוך ולהוציא את ה"אורגנייזר"ואז להעמיס אף יותר מזוודות, ראה בתמונה 3 מזוודות גדולות אחת על השניה, 2 טרולי, מזוודה בינונית (אפשר להכניס במקומה 2 טרולי) ויש עוד מקום אכסון לפני המזוודות, שבו אפשר גם לשים את כיסוי הגלילה ואת הכיסוי הנוסף המתפרק או ציוד אחר.

אצלי יש גלגל רזרבי, בדגמים שבהם הוא חסר אפשר להכניס עוד טרולי במקום של הגלגל הרזרבי, כמו שציינת.

בקיצור יש מקום בשפע :-)

חוץ מזה רכב משובח, יש לי אותו מעל 3 שנים ונהנה מכל רגע (כמובן היברידי ולא טורבו). 

בעידן הרכב החשמלי הוא הופך להיות קצת דינוזאור בתור רכב חדש למי שיכול לרכוש רכב חשמלי, אבל הוא עדיין מציע הרבה יתרונות גם יחסית לרכבים חשמליים בדברים אחרים מלבד יחידת ההנעה ובוודאי למי שמחפש רכב משומש.

נוחות הנסיעה משובחת, איכות החומרים מצויינת, יחידת ההנעה נעימה, חלקה וחסכונית, זריזה בסביבה עירונית ומספקת לגמרי גם בסביבה אחרת למי שנוהג מנהלתית וקצת מעבר, בידוד רעשים ברמה מקובלת.

המרווח הפנימי בסדר כרכב משפחתי, קצת קלסטרופובי וכמובן לא מגיע למרווח של ברלינגו וג'יפונים גדולים. מרווח הראש גבולי לאנשים גבוהים מעל הממוצע.

המושבים נוחים, תנוחת הישיבה במושב האחורי גבוהה ונוחה (המושב גבוה מהריצפה אפילו יותר מכמה מהג'יפונים, אולי בגלל שהסוללה נמצאת מתחת). מקדימה תנוחת הנהיגה מקובלת לרכב משפחתי.

IMG-20220812-WA0014.jpg

IMG-20220812-WA0012.jpg

IMG-20220812-WA0011.jpg

IMG-20220812-WA0010.jpg

IMG-20220812-WA0005.jpg

IMG-20220812-WA0004.jpg

IMG-20220812-WA0006.jpg

IMG-20220812-WA0002.jpg

IMG-20220812-WA0017.jpg

IMG-20220812-WA0003.jpg

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 33 דקות, green כתב:

פשוט צריך להשכיב את המזוודות על החלק הרחב שלהן

מדובר בשתי מזוודות  גדולות יותר. איך שסידרתי הייתה נראית לי האפשרות היחידה. 

פה רואים את ההבדלום.

20220719_203055_HDR.jpg

IMG-20220812-WA0003.jpg

בארץ האוטו מגיע ללא הרשת הזו שמונעת מהחפצים לעוף קדימה?

ברכב "שלי" הייתה רשת בנוסף לוילון גלילה.

פורסם

@Bukiאצלנו החלוקה ברורה - צימרים לטיולי משפחה (שפסקו, הילדים גדלו), מלון לנסיעות זוגיות, רוצים מנוחה ולא להתעסק עם בישולים וניקיונות.

ספציפית במלון בריגה - כשהגענו לחדר מצאנו בו אטמי אוזניים, התברר שבאותה סימטה היו כמה בארים, ובהתאם הסתובבו שם אנשים שתויים ורועשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני 8 שעות, Buki כתב:

מדובר בשתי מזוודות  גדולות יותר. איך שסידרתי הייתה נראית לי האפשרות היחידה. 

פה רואים את ההבדלום.

20220719_203055_HDR.jpg

IMG-20220812-WA0003.jpg

בארץ האוטו מגיע ללא הרשת הזו שמונעת מהחפצים לעוף קדימה?

ברכב "שלי" הייתה רשת בנוסף לוילון גלילה.

כן בישראל הרכב מגיע ללא הרשת הזאת (ברכב בישראל יש מכסי פלסטיק שמכסים את החורים של התושבות של הרשת הזאת, שנמצאים ליד הידיות המתקפלות מעל החלונות בדלתות האחוריות, שאף אחד בישראל לא מבין למה הן מיועדים).

הרשת הזאת גוזלת קצת נפח מתא המטען ואני שמח שאין אותה, מאחר ומשענות הראש האחוריות משמשות כמחסום מספיק. יכול להיות שהרשת הזאת גם גזלה נפח קריטי מהמזוודות שלך ודחקה אותם אחורה מהמשענת של המושב האחורי.

בכל אופן הסידור של 2 מזוודות גדולות שוכבות אחת ליד השניה על הצד הרחב שלהן, אפשרי רק כאשר ריצפת תא המטען נמצאת במצבה הגבוה, שכן במצבה הנמוך של ריצפת תא המטען,  התושבות של הריצפה גוזלות מרוחב תא המטען ואז שתי מזוודות גדולות לא נכנסות בתנוחה הנ"ל (אפשר להסיר את התושבות, הן מחוברות עם בורג אחד, למי שממש צריך עוד מקום, בניגוד לרכבים אחרים ששם התושבות קבועות ולא ניתנות להסרה) וייתכן שניסית את התנוחה הנ"ל רק כשהריצפה הייתה במצב הנמוך.

אני מתכוון לתושבות האלה:

IMG-20220812-WA0023.jpg

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לגבי זה שאין אופציה לכבות את הפנסים בחושך, זה לא קצת מוזר? אני יכול לדמיין מקרים שלא תרצה להפעיל אורות בחושך שלא בנסיעה על הכביש כמובן

• אהבתי 1
פורסם
Just now, adi89 כתב:

אני יכול לדמיין מקרים שלא תרצה להפעיל אורות בחושך שלא בנסיעה על הכביש כמובן

איזה מקרים למשל?

פורסם
לפני 2 דקות, EliC25 כתב:

לא היית רווק הולל הרבה שנים.......

תכבה את המנוע. מה יש? הרי זה בלילה, לא מאוד חם 😁

• מצחיק 2

פורסם

נוהג על גרסת הסדאן היברידית. האמת התלונות שלי לגבי הרכב הוא הגה רך מידי בפניות או במילים אחרות לא מתקשר.

שדה ראיה קדימה דווקא לפי דעתי מצויין ביחס לרכבים מודרנים, אבל מציק לי שאין את הפס המקווקו במראה השמאלית.

מושב הנהג מעט נוקשה וחבל באמת שהוא לא יכל להתכוונן לגובה מעט יותר.

פורסם
לפני 11 שעות, Buki כתב:

איזה מקרים למשל?

חוץ מענייני הרווקות, גם קולנוע דרייב אין לדוגמא, אתה יושב ברכב בחניון של הקניון ומחכה לאישה ולא רוצה לבלוט

פורסם
לפני 17 דקות, adi89 כתב:

ולא רוצה לבלוט

אני מניח שהרעיון של המהנדסים היה שעדיף לבלוט בחניון הקניון מאשר לנסוע בלילה עם תאורת יום מסנוורת וללא תאורה אחורית, שזה מאוד מאוד נפוץ וביטול מצב OFF פותר את זה.

תכלס גם בהרבה מוכניות עם מצב OFF בידית, אורות תאורת יום DRL דולקים כל עוד המנוע מונע ולא ניתן לכבות אותם. כך שבכל מקרה הרכב בולט גם כשאתה לא רוצה.

ביטול מצב OFF מונע נסיעה עם DRL בלילה וזה לדעתי מצויין.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 15 שעות, windows כתב:

נוהג על גרסת הסדאן היברידית. האמת התלונות שלי לגבי הרכב הוא הגה רך מידי בפניות או במילים אחרות לא מתקשר.

שדה ראיה קדימה דווקא לפי דעתי מצויין ביחס לרכבים מודרנים, אבל מציק לי שאין את הפס המקווקו במראה השמאלית.

מושב הנהג מעט נוקשה וחבל באמת שהוא לא יכל להתכוונן לגובה מעט יותר.

יצא לי לנהוג כמה ימים על אוטו כזה, חליפי, האמת ההגה שלו הופך את ההגה של האוקטביה למשהו ברמת תקשורת של מקלארן או משהו בסגנון. הגה מנותק כמו זה של הקורולה באמת לא חוויתי הרבה זמן. מה זה הדבר הזה ?

• תוכן חדש...