Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, nizzan943 כתב:

זה בדיוק מה שקורה..

שירתתי כלוחם בגבעתי ואחרי פציעה לא כיפית בגב (3 פריצות דיסק) נכנסתי למפל"ג בתור רס"פ והיה לי רישיון על רכב לבן (רכבים עם רישוי אזרחי כמו ברלינגו), לקחתי את האוטו של הפלוגה לפעמים לטיפולים במוסך המרכזי של סיטרואן בכניסה הדרומית של באר שבע.

הייתה הנחה קבועה של 30% - 35% על חלפים ועבודה.

מאמין שזה ככה גם היום, השתחררתי ב2017.

אוקיי אבל אנחנו רואים את הבעיה - 30% מאיזה מחיר שהמוסך רוצה לדחוף, פי 10, פי 20, רק תזרוק מספר וצהל ישלם

אגב מעניין כמה גובה לובינסקי על 4 הפלסטיקים...מישהו במקרה במוסך כרגע ויכול לברר ?

עריכה אחרונה על ידי WideFocus
פורסם

המחיר אמנם גבוה אבל לא בצורה מוגזמת לפתוח על זה פוסט ואני אפרט:

בדקתי את המקט היקר יותר, בחו"ל הוא עולה 112.5 דולר לחלק מקורי נכפיל ב3.4 בערך. על הסכום הזה תוסיף עלויות שילוח, עלויות מרלוג שינוע פנימי ואחסנה שזה סביב ה1.4 נעגל זה יוצא 540 שח, היבואן צריך להרוויח? בסוף אף אחד לא עובד בהתנדבות, אז המחיר מוכפל ב3-4 והגעת לסכום של סביב ה1700 שח. על זה היבואן נותן הנחה למוסך/ מפיץ 30-40 אחוז והמוסך מגלגל חלק מההנחה ללקוח הגעת לסביב ה1400 שח. 

אפשר להתווכח על הרווח שהיבואן לוקח אבל משהו חריג? לא ראיתי פה.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 14 דקות, WideFocus כתב:

אגב מעניין כמה גובה לובינסקי על 4 הפלסטיקים...מישהו במקרה במוסך כרגע ויכול לברר ?

מה זה במקרה ? על פי חלק מהדעות כל ערב בעלי הצרפתיות במוסך ;)

סליחה לא יכולתי להתאפק 

(בעל צרפתית בעצמי )

• מצחיק 1
פורסם

השאלה שצריכה להישאל כאן, אם קצין הרכב שהורה לעשות את התיקון הזה היה מסכים לשלם את זה מכיסו עבור הרכב הפרטי שלו.

לא מדובר בחלק של הטורבו כמו שהזכירו כאן.

הרכב ייסע גם בלעדיו.

אולי זה ישפיע על הבלאי לטווח ארוך אבל האם נעשו שיקולים לעוד כמה זמן הרכב ישמש? לא יעשו ממנו רכב אספנות.

ראיתי שהחשבונית יצאה ממחלקת פחחות, יש תופעה שהמחירים של חלקים לתיקוני פחחות במחירון עוד יותר יקרים מהמקובל בחלקים רגילים.

בדרך כלל חלקים אלה נקנים רק בתיקונים שמאושרים על ידי הביטוח, יש כאן אינטרס של כל הצדדים שמחירי המחירון יהיו גבוהים. אולי כדי לעשות יותר מקרים של טוטאללוס, אני לא יודע.

בספק שמוסכי הפחחות באמת משלמים את מה שכתוב במחירון, יד לוחצת יד בכל העולם הזה של תיקוני תאונות.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מחיר מזעזע (לפחות אותי) .

עד כדי כך הזדעזעתי,  שבאופן בילתי נשלט התחלתי לעקוב היום במבט ממושך אחרי כל ברלינגו (לא מצאתי בוקסר) שעבר לידי בכביש או ברחוב .

לא זיהיתי מגיני בוץ עליהם.

אולי זה חלק אפטר מרקט שלא בא כחובה. מה שנקרא "תוספת מקורית" ?

זה מסתדר עם הודעתו הראשונה של פותח הנושא, שקרוב משפחתו הנהג הצבאי, לא נתקל בכזה אביזר ברכבים שהוא נסע עליהם.

בכלל מגן בוץ זה משהו שיותר מתאים לרכב צבאי ייעודי כמו קומנדקאר, ג'יפ סיקס, או משאית ריאו.

יכול להיות שבוחן הרכב הוא מהדור הישן , לכן הוא חייב להרכיב על הפז'ו בוקסר התמים חלק שלא ממש נדרש. ולא היה עליו במקור.

פורסם

אם אתה באמת מחפש לחסוך כספי משלם מיסים-תקצץ בכמות הקצינים ואנשי הקבע. יש כל כך הרבה בטלנים שכל היום מגרבצים בצה"ל ומקבלים כסף על כלום.

מבחינת הרכב-על הזין של צה"ל שהכסף יוצא מהכיס של משלם המיסים, אם היה אכפת להם לא היה שפע של אשפה בצה"ל.

• רעיון טוב! 4
פורסם

הנחת יסוד הרווחת בפורום היא : אם אינך יכול לתחזק את הרכב - אל תקנה אותו.

חלק מתחזוקה של רכב, זה לשמור על הרכב במצב תקין, גם כאשר זה נראה דבר/ אביזר זניח.

כפי שכבר מישהו כתב, מגיני בוץ אולי נראים כמו משהו זניח, אך הם לא. הם אביזר בטיחותי (אגדיר זאת כאביזר בטיחותי בדרגה שניה, כלומר יש לו השפעה בטיחותית על הסביבה)

ניסיתי להמנע מהאמירה הבאה, אך אינני מצליח להתאפק -> יקום גיבור המקלדת שמוכן לקבל אבן כ"מתנה" מהרכב לפניו או שילך ברחוב ולא יתנגד לקבל "מתנה" כזאת מרכב שעבר לידו... 

אם וכאשר זה יקרה, אני בטוח שהוא יהיה מלא בטענות כלפי הנהג המנוול שאינו דואג לתקינות רכבו.. (האם מישהו חולק על דברים אלו ?)

בנוסף לכך, בתקנות התעבורה יש דרישת חובה כי ברכב יהיו מותקנים מגיני בוץ (תקנה 364 ואולי גם תקנה 282 (ד) (37) ).

אז הרכב נסע שנתיים פלוס ללא מגיני בוץ.  ת'כלס - זאת פאשלה.  במזל טוב, קצין הרכב הבין/קלט שהרכב לא תקין, עשה את תפקידו ודאג לתקן את הליקוי המדובר.

הוא אינו אמור לשלם זאת מכיסו, והוא אינו אמור להזמין זאת מחו"ל.  תפקידו לדאוג לתקינות הרכב. לא לדאוג לעלויות התחזוקה.

את עלויות תחזוקה לוקחים בחשבון בעת עריכת מכרז לקניית רכב ו/או בחירת מוסך לטפל ברכב.

לגבי המחיר של החלפים -> ידוע שאנחנו מדינה בה יוקר המחייה גבוה. שהיבואנים מנצלים את כוחם המונופוליסטי כנגד הצרכן למיקסום רווחים.  האם זה חדש למישהו ?  אם כן - הוא מוזמן להתעדכן בחדשות מה-10 - 20 שנים האחרונות.

מי שקונה רכב מסחרי, יודע מראש שהחלפים יהיו יותר יקרים ביחס לרכב פרטי (אינני לוקח בחשבון השוואה בין רכב מסחרי "רגיל" לרכב נוסעים יוקרתי אלא רכב עממי).

אז אינני מבין על מה כל ההתרעמות. על מה כל הטררם.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, guya72 כתב:

מי שקונה רכב מסחרי, יודע מראש שהחלפים יהיו יותר יקרים ביחס לרכב פרטי (אינני לוקח בחשבון השוואה בין רכב מסחרי "רגיל" לרכב נוסעים יוקרתי אלא רכב עממי).

אז אינני מבין על מה כל ההתרעמות. על מה כל הטררם.

כל מה שכתבת נכון.

אין פה שום עניין בין רכב מסחרי ללא מסחרי, יש פה עניין מאוד פשוט שחתיכת פלסטיקה (סליחה על הביטוי) מסריחה ! לא צריכה לעלות בשום מקרה 1500 שח ליחידה, וגם לא 700 שח.

זה פאקינג מגן בוץ. לא פין תעופתי ולא מייסב למנוע של F35.

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למה קקטוס או מזדה 3 או קורולה לא צריכים מגיני בוץ, אבל הברלינגו המפונקת של הצבא כן צריכה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 21 שעות, WideFocus כתב:

אוקיי אבל אנחנו רואים את הבעיה - 30% מאיזה מחיר שהמוסך רוצה לדחוף, פי 10, פי 20, רק תזרוק מספר וצהל ישלם

המחיר שהמוסך רוצה לדחוף לא שונה ממחיר לקוח רגיל.

מחיר מחירון של החלק + הנחת משהב"ט.

פורסם (נערך)
בתאריך 10.8.2022 בשעה 15:17, misterb כתב:

אתם מודעים לעובדה שכל יבואן בארץ חייב לפרסם מחירון חלפים אונליין כן? הנה של לובינסקי :

https://www.peugeot.co.il/after-sales-services/spare-parts/

זה מה שהצלחתי למצוא שם :

image.thumb.png.605c0b0601ad296743b18a5260cbf99e.png

image.thumb.png.5786c5188f5e2b24d02872dae717eaaa.png

ידוע אבל אף אחד לא טורח להסתכל שם כי זה נועד לבלבל את האויב...

image.thumb.png.e960567bf757e61b6dfe3228d4040df1.png

אי אפשר להבין מזה כלום - האם כל שורה זה למגן בוץ יחיד או סט ? ואם לא כתוב סט אז זה יחיד ואז למה סט עולה שליש מיחיד ? חחח...בדיחה

בתאריך 10.8.2022 בשעה 15:01, daniel204 כתב:

המחיר אמנם גבוה אבל לא בצורה מוגזמת לפתוח על זה פוסט ואני אפרט:

בדקתי את המקט היקר יותר, בחו"ל הוא עולה 112.5 דולר לחלק מקורי נכפיל ב3.4 בערך. על הסכום הזה תוסיף עלויות שילוח, עלויות מרלוג שינוע פנימי ואחסנה שזה סביב ה1.4 נעגל זה יוצא 540 שח, היבואן צריך להרוויח? בסוף אף אחד לא עובד בהתנדבות, אז המחיר מוכפל ב3-4 והגעת לסכום של סביב ה1700 שח. על זה היבואן נותן הנחה למוסך/ מפיץ 30-40 אחוז והמוסך מגלגל חלק מההנחה ללקוח הגעת לסביב ה1400 שח. 

אפשר להתווכח על הרווח שהיבואן לוקח אבל משהו חריג? לא ראיתי פה.

סלח לי אבל הטענות שלך מגוחכות - אתה יכול להגיד שזה צריך להרוויח וההוא צריך להרוויח כי הם לא עובדים חינם ויש להם הוצאות כאלה וכאלה....אבל זה לא מעניין אותי או אף צרכן אחר, כי ברגע שיש למה להשוואות כל הטענות האלה מתגלות כקשקוש.

חיפוש בגוגל וכל אחד מגלה מה "איזור המחיר" הסביר למוצר, ואם היבואן בארץ דורש מחיר גבוה פי 20 אז הטענות שלך מגוחכות. יש להם בחול בדיוק את אותם הוצאות.

כבר ראינו הרבה דוגמאות ליבואנים \ יצרנים \ נותני שירות בארץ (בכל התחומים) , שברגע שנוספה אפשרות לקנות ממישהו אחר (נוסף מתחרה לשוק) אז המחירים ירדו אצל הותיקים ולפעמים אפילו דרמטית.

אז במקרה הזה, היבואן הוא מונופול על חלקים מקוריים והוא מנצל את זה עד הסוף ! המחיר המופרז שהוא דורש על חלק כזה מכסה לו את כל ההוצאות כבר ב-500 שח הראשונים.

אגב כל הדיון מתבסס על ההנחה שהמוסך חוץ של משהבט סיפק חלקים מקוריים - מה שאנחנו לא באמת יודעים...

עריכה אחרונה על ידי WideFocus
  • אהבתי 2
פורסם

הטענות שלך מגוחכות כי אתה פשוט לא מבין איך ארגון מתנהל, אני מגיע מתחום הרכש ושרשראות אספקה. הראיתי לך בחישוב הכי פשוט שהיבואן לקח פה תמחור סביב הפי 3-4 ששוב על זה אפשר להתווכח אם זה חזירות או לא. מתוכם יש הנחה קבועה ללקוחות ככה שבשורה התחתונה הוא נשאר עם כ-פי 2-3 רווח. איפה ראית פה פי 20? 

אתה מבין שיש המרה בין שקל ליורו/דולר? 

אתה מבין שיש עלויות יבוא, שינוע ואחסנה? 

אם יש מתחרים יש הנחות כמו בכל שוק בריא ואתה מוזמן להיכנס לחנות חלפים ולהבין שיש שפע של תחרות גם לחלקים מקוריים. 

אגב, יש מקט לפריט בקבלה אם המקט מוביל לחלק מקורי אז הוא מקורי.

אני לא בא להגן על יבואן כזה או אחר ברור שהתמחור בארץ לחלפים הוא גבוה ולאו דווקא אצל היבואנים הרישמיים אבל שוב אני לא רואה פה משהו קיצוני מרכישה של כל חלף לרכב כזה או אחר.

לרוב ולא רק בתחום הרכב התמחור משאיר ליבואן כ-פי 3 רווח- מידע והיכרות עמוקה במגוון תחומים.

• אהבתי 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר כל פריט שמחירו ברוב העולם נניח 10$, אז אמזון היה צריך לתמחר ב-1000$ לא ?

המרה בין שקל ליורו/דולר, עלויות יבוא, שינוע ואחסנה (זה ציטוט ממך) + עובדים, הוצאות מחשוב, וכו וכו - וכל זה בקנה מידה של פי 1000 מכל מה שאתה מכיר פה בארץ.

אז בוא תלמד אותי איך ארגון מתנהל.....

ואתה יודע למה הוא מוכר את זה אפילו יותר זול מה-10$ מחיר שוק ? כי הוא התחרות !!! והוא מרוויח ! והוא העסק הקימעונאי הכי גדול בעולם !

אז חלאס עם הסיפורים שכל עסק עם מחירים מופרכים ממציא כדי לתרץ את המחירים שלו

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...