Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לטסט- על מה נפלתם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

א. ליסוע לאט ליד מעברי חציה ולשים לב להולכי רגל. היה לי טסט מעולה שבו לא עצרתי לילדה שהיתה בכלל בצד השני של הכביש וחיכתה בסבלנות על המדרכה ונפסלתי על זה.

ב. אל תלחיץ את הבוחן שלך ואל תמתח את החבל יותר מדי, האחריות על להחזיר את הרכב שלם היא עליו והוא לא רוצה לקחת סיכונים. בטסט הראשון היה מישהו שהתפרץ לי למעגל תנועה (לא נתן זכות קדימה כשהייתי בפנים) והבוחן בלם לפניי למרות שהיה עוד זמן לבלום. נפסלתי (גם) על זה.

ג. הוראה של הבוחן היא לא פקודה, תפעיל שיקול דעת. היה איתי בטסט מישהו שהיה לו טסט מעולה, אבל כשהבוחן ביקש ממנו לפנות שמאלה הוא לא הספיק לעבור לנתיב השמאלי וניסה להיכנס בכוח כשהיו רכבים. הוא נפסל על זה.

ד. להתמקד בטסט ובמה שקורה עכשיו, גם אם היתה איזושהי פשלה אז לא להיתפס לזה ולהתחיל לחשוב כל מיני מחשבות. להתמקד בהמשך הטסט ולהשאיר את המחשבות לאחר כך.

ה. בכללי, מה שלא עשוי לפסול אותך לא מעניין. אתה לא בא להרשים את הבוחן בכישורי הנסיעה שלך אלא פשוט לעבור טסט בלי תקלות (אם יהיה לבוחן תלמיד שנוהג מצויין אבל היתה לו תקלה אחת שמצריכה ברקס/נגיעה בהגה ולעומת זאת תלמיד שנוהג בינוני עם תקלות שלא פוסלות - השני כנראה יעבור והראשון לא).

עריכה אחרונה על ידי 0x636172
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 36 דקות, sperial כתב:

איפה המבחן? האם באיזור המבחנים יש בכלל מעגל דו נתיבי?

לפני 15 דקות, המהיר הזהיר כתב:

איזה עיר הטסט?

הטסט בירושלים אי"ה,

יש בירושלים כיכרות דו נתיביים?

פורסם

אני וטסטים זה סיפור ארוך....

כמה דברים חשובים לשים לב שכולם יודעים אבל תשים על זה דגש. 

1)הכי חשוב זה לא להתפרץ לצומת/כיכר ו״לגנוב״זכות קדמה,תמתין לתור שלך. 

2)פניות לימין מימין לימין,הכי קל. 

3)לעבור על פניות שמאלה,שאתה נכנס לכביש דו סיטרי לשים לב ולהיכנס בקשת רחבה בצומת לנתיב הימיני ולא להתקרב בכניסה לצומת לנתיב הנגדי.(נכשלתי על זה,פעמיים)

4)לחפש הולכי רגל הרבה ליפני המעבר חצייה,האטת יתר ליפני מעברי חצייה לא יכשיל אותך בטסט,לא עצרת להולך רגל והטסט הלך בוודאות.

5)לשים גז במעבר נתיב,עם הרבה הרבה משחק עם המראות. 

6)לתת מבט במראות שיראה שאתה מסתכל כל 15-20 שניות,ליפני כל בלימה לתת מבט קטן במראה הפנימית לראות שאין רכב שנדבק אלייך יותר מידי.

7)אתה פונה שמאלה ואין תמרורים על זכות קדמה בצומת?אתה תמיד נכנס אחרון.מי שפונה שמאלה נכנס תמיד אחרון לצומת. 

8)איתותים גם בסטייה קטנה בתוך הנתיב עצמו,מכשול קטן על הכביש?וזז 30 סמ בתוך הנתיב שלך?שיהיה עם איתות. 

9)להתרחק מרכבים חונים,לא להצמד.

10)להיות תמיד בנתיב בימני,משאית זבל תקועה בימין?

תכנן את העקיפה ליפני ותעבור לשמאלי מראש ולא 10 מטר ליפני המשאית.

לזכור שטסט זה משחק הצגה,לא בוחנים באמת את היכולת נהיגה שלך אתה פשוט צריך לתת לבוחן הרגשה שאתה יודע מה אתה עושה ומתכנן הכל ליפני שאתה עושה דברים.

אל תפתח ציפיות שעברת טסט עד שלא קיבלת הודעה,מרגישים שנוהגים טוב ואז הבוחן רושם אחרי המבחן לא נתן זכות קדמה להולך רגל שלא ראית ואז ההודעה שנכשלים טסט הרבה יותר כואבת. 

בהצלחה. רק טסט.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

@Ido12 - תודההה

נקודות ממש חשובות!

לפני 16 דקות, Ido12 כתב:

6)לתת מבט במראות שיראה שאתה מסתכל כל 15-20 שניות,ליפני כל בלימה לתת מבט קטן במראה הפנימית לראות שאין רכב שנדבק אלייך יותר מידי.

ממש להסתכל בשלושת המראות?

גם לא בפניות או מעברי נתיבים?

זה ממש קשה לי, מפריע לי לנהוג ישר 😕 

בשיעורים מספיקה לי המראה הקדמית, והצדדיות בעיקר בפניות והעברת נתיבים,

בנהיגה ישר בקושי השתמשתי בצדדיות,

וזה בסדר למורה..

גם בטסט הפנימי עבר בסדר,

בטסט צריך ממש את שלשת המראות כל הזמן?

לבקש מהמורה לתרגל?

גם לא במעברי נתיבים או פניות? זה ממש קשה, לא?

עריכה אחרונה על ידי שירת הים
פורסם

פאסון שחק אותה אדיש . תרוץ עם הראש תיזחל עם האוטו ולא הפוך.תיתחכם על השאלות של הטסטר-דוגמא חבר בטסט ראשון הגיע לצומת לא ידע למי זכות קדימה ועצר וכהטסטר שאל הוא הבין שהזכות שלו וכך ענה וכשנישאל למה עצר ענה לו הנהגי מוניות המטורפים האלה אני מעדיף לתת להם לעבור.ועבר ראשון.שבועיים אחריו אני בטסט עם טסטרית מלאה ונחמדה שעושה לי וישרים על גשם שפתאום החליט לרדת פניה שמאלה אני מזייף לאמצע.היא שואלת זה חד סיטרי או דו אני קולט משתי הצדדים מכוניות חונות עם הפנים לכיוון הכביש אומר לה זה חד סיטרי היא שואלת אז למה לא מהשמאל לשמאל אני עונה ניסיתי רק קצת לא יצא לי מושלם ועברתי ראשון.זה שאיתי לא עבר נתיב כשהיה ענף בנתיב הימני וקיבל ברקס...

• מצחיק 1
פורסם
לפני 3 דקות, Sparrow420 כתב:

שימוש במראות צד חשוב לא רק לטסט

תודה @Sparrow420,

אוממ..

יש למישו נוסחה בערך כל כמה זמן מומלץ מראות?

נגיד כל 15 שניות?

ובחזרתיות- פעם מראה קדמית, פעם שמאלית ופעם ימנית?

פורסם
לפני 9 דקות, שירת הים כתב:

@Ido12 - תודההה

נקודות ממש חשובות!

ממש להסתכל בשלושת המראות?

גם לא בפניות או מעברי נתיבים?

זה ממש קשה לי, מפריע לי לנהוג ישר 😕 

בשיעורים מספיקה לי המראה הקדמית וזה בסדר למורה

גם בטסט הפנימי עבר בסדר,

בטסט צריך ממש את שלשת המראות כל הזמן?

לבקש מהמורה לתרגל?

גם לא במעברי נתיבים או פניות? זה ממש קשה, לא?

מעבר לנתיב הימיני למשל?להדליק איתות,מראה ימנית,מרכזית,מבט למראה ימנית שוב פעם ולעבור נתיב. 

בלימה ליפני רמזור/מעבר חצייה?מבט במראה מרכזית ולבלום ולהתנהל בהתאם. 

אני כבר אחרי 3 שנים אחרי הטסט והמראות/מבטים זה משהו שאני לא מפסיק,קולט כל אופנע שעוקף אותי ואני לא מופתע,זה חשוב לך בלי קשר לטסט.

דבר חשוב זה מבט רחוק יחסית(ולא מאוד רחוק,זה עדיין טסט ואל תקשה על עצמך יותר מידי)אבל לא להביט 10 מטר קדימה. 

לנסות להתחבב על הטסטר בוקר טוב/צהריים טובים,לא לשבת לחוץ. 

שוב זה סהכ טסט,לא חייב להיות מושלם 100%,גם ציון 70 זה עובר. 

פשוט לא לעשות טעיות קרטיות. 

כולה טסט,אנשים שלא מבינים כלום בנהיגה עברו טסט ראשון,נהגים שחיים הגה מגיל 0 עוברים טסט 8. 

יש עוד המון דברים לרשום,אבל זה סתם מעמיס...זה רק טסט. 

לתת זכות קדמה,לשים לב לרמזורים,מבטים למראות,והרגשה כללית טובה ויהיה בסדר. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, שירת הים כתב:

הטסט בירושלים אי"ה

במידה ואתה לא עובר את הטסט אני חושב שכדאי לך להחליף איזור נהיגה. ירושלים זה סיוט - גם ללימוד נהיגה אבל בעיקר לטסטים.

התחלתי בירושלים ואחר כך החלפתי למודיעין (בלי קשר לזה, מצאתי שם מורה שהיה יותר זמין פשוט) והבנתי מאיזה סיוט ניצלתי, במודיעין יש שקט ואפשר להתרכז בנהיגה, בירושלים הכל פקוק ומלא במכשולים כל שעות היום (בירושלים ב-10 בבוקר יותר עמוס וצפוף מאשר במודיעין ב-14:00 בצהריים). בירושלים אתה בכיף יכול למצוא אנשים שלא עברו טסט שישי, במודיעין נדיר שתראה מישהו שלא עבר טסט שלישי.

עריכה אחרונה על ידי 0x636172
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, 0x636172 כתב:

במידה ואתה לא עובר את הטסט אני חושב שכדאי לך להחליף איזור נהיגה. ירושלים זה סיוט - גם ללימוד נהיגה אבל בעיקר לטסטים.

התחלתי בירושלים ואחר כך החלפתי למודיעין (בלי קשר לזה, מצאתי שם מורה שהיה יותר זמין פשוט) והבנתי מאיזה סיוט ניצלתי, במודיעין יש שקט ואפשר להתרכז בנהיגה, בירושלים הכל פקוק ומלא במכשולים כל שעות היום (בירושלים ב-10 בבוקר יותר עמוס וצפוף מאשר במודיעין ב-14:00 בצהריים). בירושלים אתה בכיף יכול למצוא אנשים שלא עברו טסט שישי, במודיעין נדיר שתראה מישהו שלא עבר טסט שלישי.

תודה על העיצה!

מקווה בע"ה לעבור בטסט ראשון! הלוואי!!!

אם לא ח"ו אשקול ברצינות

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בירושלים ממה שאני יודע זה בתלפיות, שזה אזור יחסית מורכב..

תצא עם חבר לשם יום לפני הטסט ובאותו שעה שהטסט אמור להיות ותעבור על האזור, איפה יש כיכרות ומה הנתיבים בהם, איך הפניות, פניות מסובכות וכו' כך תגיע הרבה יותר מוכן וממילא עם יותר ביטחון.

אני לפני הטסט שמתי כסף לצדקה ועברתי ראשון ידני ברוך ה'...

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר
  • רעיון טוב! 2

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

תהנה  חבר !

אתה חווה עכשיו פעם או פעמיים בחייך את החוויה הישראלית הכי כיפית  שיש 

והכי חשוב שגם תלמד אותך איך להיות נהג מקצועי !😂

ועכשיו ברצינות כתבו כאן באמת עצות יעילות ומועילות אבל רק אל תהיה לחוץ כי באמת אין ממה להיות לחוץ 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, שירת הים כתב:

יש בירושלים כיכרות דו נתיביים?

ודאי שיש בירושלים. והכי רלוונטיות לך זה בתלפיות בפייר קניג פינת התנופה וברחוב החרושת שם כמעט ואין סיכוי שלא יעבור מסלול הטסט.

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

"לדבר עם הטסטר" כלומר להסתכל במראות להגיב לבעיות מוקדם להראות לו שליטה.

זהירות יותר חשובה לטסטר מנהיגה מקצועית.

להיות נחמד לטסטר לא לריב  על פשלות אם יש וגם אם יש קטנות לא נורא כל עוד זה לא מסכן אף אחד (לי היה 2 והטסטר אמר לי בסוף שנהגתי זהיר וטוב ועברתי) לחשוב פעמיים לפני כל עקיפה יציאה וכו "ואם יש ספק אין ספק" (לא משפט שלי אבל נכון)

לא להסתכל על השעון😉😔

בהצלחה!!

שכחתי.

סגולה להצלחה בטסט זה לא מבטיח שום דבר.  אבל עברתי🙂

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 דקות, YTHCHAK כתב:

לי היה 2

איזה פשלות היו לך ועברת?

לפני 16 דקות, YTHCHAK כתב:

סגולה להצלחה בטסט זה לא מבטיח שום דבר.  אבל עברתי🙂

יש לך לינק לכתבה עצמה?

פותח:

image.thumb.png.ee29d49d97351e8cd08003c3fd579438.png

ואגב,

אשמח אם מישהו מכיר סרטון של מסלול טסט בירושלים,

מצאתי ביוטיוב בכמעט כל הערים חוץ מירושלים,

ויש את סימוטסט בתשלום- מישו מכיר אם יעיל?

• תוכן חדש...