Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לטסט- על מה נפלתם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, שירת הים כתב:

איזה פשלות היו לך ועברת?

1. בכיכר דו נתיבית הטסטר אמר לי להמשיך ישר ונסעתי על החיצוני במקום הפנימי אחכ שאלתי אותו על זה הוא אמר לי כל עוד לא זגזגתי באמצע ונסעתי טוב זה בסדר. אע"פ שיש לי חבר שנפל על כזה דבר

2. פניתי שמאלה בצומת עם 2 נתיבים שמאלה והייתי על הפנימי במקום על החיצוני

היה עוד דבר עברתי ליד אוטובוס שעצר והאטתי כנראה לדעתו לא מספיק והוא לחץ לי עוד טיפה על הבלם אבל הוא קלט שהגבתי מיד לבעיה

הוא יכל להפיל אותי על זה חופשי אבל היה סעייתא.

הסגולה היא בהידברות אפשר גם לחפש בגוגל זה מביא את אותה סגולה בכל האתרים של הרב שמואל אליהו אני חושב.

בהצלחה

עוד קישור לסגולה מאתר אחר

לפני 18 שעות, שירת הים כתב:

איזה פשלות היו לך ועברת?

1. בכיכר דו נתיבית הטסטר אמר לי להמשיך ישר ונסעתי על החיצוני במקום הפנימי אחכ שאלתי אותו על זה הוא אמר לי כל עוד לא זגזגתי באמצע ונסעתי טוב זה בסדר. אע"פ שיש לי חבר שנפל על כזה דבר

היה עוד דבר עברתי ליד אוטובוס שעצר והאטתי כנראה לדעתו לא מספיק והוא לחץ לי עוד טיפה על הבלם אבל הוא קלט שהגבתי מיד לבעיה

הוא יכל להפיל אותי על זה חופשי אבל היה סעייתא.

בהצלחה

עוד קישור לסגולה 

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Mr.Hybrid כתב:

אני עשיתי הפוך ממך, בלמתי והטסטרית הכניסה הילוך, נתנה גז והכשילה אותי.

אצלי עברו 17 שנה.

טיפ נוסף:

ישנו תמרור

image.png.8040edb53060e464c12fbf034994d73d.png

אם הטסטר מבקש, תכנס.

לפני 18 שעות, Muzic4Ever כתב:

האופציה השניה היתה פשוט לעבור. וזה מה שעשיתי.

הכשיל על מעבר באור אדום.

ראיתי טיפ (של ליאור טל),

מיד שרואים רמזור מורידים את הרגל מהגז,

ואז- עוקבים כשקו הצומת זה הגבול,

אם התחיל להבהב עד קו הצומת- ברקס,

אם הגעת כבר לקו הצומת ומתחיל להבהב לתת גז ולעבור מהר

@Mr.Hybrid אתה זוכר אם הבלימה שלך היתה פתאומית ולכן פסל?(הבנתי שבבלימות פתאומיות פוסלים)

@Muzic4Ever - מה שמוזר שממה שנשמע ממך אם היית בולם זה אכן היה פתאומי ולפי הכלל הזה היית צריך לנסוע 😕 

ועוד שאלה - מה אומר התמרור שצרפת? אין כניסה לל'? ובגלל שזה טסט אפשר להכנס?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי שירת הים
פורסם (נערך)

לפני שעתיים, YTHCHAK כתב:

בכיכר דו נתיבית הטסטר אמר לי להמשיך ישר ונסעתי על החיצוני במקום הפנימי אחכ שאלתי אותו על זה הוא אמר לי כל עוד לא זגזגתי באמצע ונסעתי טוב זה בסדר. אע"פ שיש לי חבר שנפל על כזה דבר

ציטוט מספר תאוריה:

"הכניסה למעגל והיציאה ממנו היא כמו פנייה ימינה. במטרה להזרים נפחי תנועה גדולים יותר, בדרך כלל בעורקי תנועה ראשיים בונים מעגלים גדולים שבתוכם מסומנים כמה נתיבי נסיעה. אם מתכוונים לצאת מהמעגל לכביש הקרוב או לזה שאחריו, נשארים בנתיב הימני ויוצאים בפנייה רגילה ימינה. אם מתכוונים לצאת מהמעגל לכביש הנמצא משמאל למעגל או לחזור אל הכביש שממנו נכנסים )מעין פרסה(, רצוי אחרי הפנייה ימינה לעבור לנתיב השמאלי וסמוך למקום היציאה לחזור לימין, כדי לפנות פנייה רגילה ימינה."

נראה שנהגת נכון!! לא?

בצומת מרומזר או לא מרומזר?

כי במרומזר כמה שידוע לי אפשר מהימני, נכון?

היה עוד דבר עברתי ליד אוטובוס שעצר והאטתי כנראה לדעתו לא מספיק

ליד? אתה מתכוון נתיב לידו? אם אתה לא בנתיב שלו צריך להאט?

ותודה רבה על הסגולות!! ה' יעזור שאעבור!!

פורסם

1. הכיכר הדו נתיבית זה סיבוך רציני לחבר שלי המורה שלו אמר לו להיות תמיד על החיצוני ובטסט הוא נפל על זה כשהוא לקח שמאלה מהחיצוני ולי זכור שהמורה אמר לי רק אם אני פונה ימינה להיות על החיצוני והשאר פנימי כנראה שגם המורים והטסטרים מסובכים עם זה😉

2. הייתי במרומזר לשמאלה אבל הייתי צריך לשמור על הימני  ולקחתי את השמאלי. היו 2 נתיבים

3. כשיש אוטובוס שעוצר בנתיב לידך נהיה צפוף ואולי אנשים חוצים את הכביש אסור לקחת סיכונים

וצריך להאט כמו שבכל מקום צפוף אתה לא נוסע מהר!

הרבה תפילות! הצלחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

@YTHCHAK-תודה רבה!!!

ואם עוד תלמידים לפני טסט קוראים את השרשור(או לא רק) 

אז אחרי חיפושים בגוגל, סיכום הכללים שמצאתי לכיכר דו נתיבית:

1. תמיד- נתיב הכניסה לכיכר הוא גם נתיב היציאה(ימני/שמאלי)

2. אסור להחליף נתיב בתוך המעגל, (רק לצורך כניסה ויציאה מהפנימי, עם איתות)

3. בכל מקרה לאותת ימינה ביציאה מהמעגל

4. ניכנס לנתיב ימני, כשאנחנו פונים מהנתיב הימני ורוצים לפנות ימינה או להמשיך ישר (ויוצאים לימני כנל)

5. נכנס לשמאלי כשפונים מהנתיב השמאלי ורוצים להמשיך ישר, לפנות שמאלה, או לעשות פרסה (יוצאים לשמאלי כנל)

6. זכות קדימה תמיד לנתיב הימני(לדוגמא ביציאה מהנתיב הפנימי(שמאלי) כש"חותכים" את הנתיב הימני

7. וכמובן- כל החוקים הרגילים של מעגל רגיל, איתות, זכות קדימה, וכו'

מקורות:

https://www.lupuz.co.il/he/נסיעה-נכונה-במעגל-תנועה-דו-מסלולי-2/

פורסם
לפני 3 שעות, שירת הים כתב:

@YTHCHAK-תודה רבה!!!

4. ניכנס לנתיב ימני, כשאנחנו פונים מהנתיב הימני ורוצים לפנות ימינה או להמשיך ישר (ויוצאים לימני כנל)

5. נכנס לשמאלי כשפונים מהנתיב השמאלי ורוצים להמשיך ישר, לפנות שמאלה, או לעשות פרסה (יוצאים לשמאלי כנל)

6. זכות קדימה תמיד לנתיב הימני(לדוגמא ביציאה מהנתיב הפנימי(שמאלי) כש"חותכים" את הנתיב הימני

מקורות:

למשרד התחבורה אין כללים בנושא לפי מה שהבנתי, זה תחום "פרוץ" וכל רשות מקומית מחליטה לעצמה איך להפעיל אותם

פורסם

הסרטון מאשקלון די דומה לכללים האירופיים (חוץ מההמשך ישר בנתיב החיצוני לקראת סוף הסרטון). הבעיה היא שהתנהלות כזו מצריכה קביעת זכות קדימה למי שיוצא מהמעגל, גם אם הוא בנתיב הפנימי. הדבר הזה מעוגן בתקנות במרבית מדינות אירופה (היוצאת מהכלל שאני מכיר היא אירלנד שבה הכלל הוא לעבור לחיצוני לפני היציאה), אבל לא אצלנו, ועם תקנת ה"אל תהיה פראייר" זה גורם קונפליקטים.

מעבר לכך, לפחות במקומות שבהם אני נוהג, יש תמרורי 613, 813 המסדירים את הנתיבים (התיחסות למעגל כאל צומת), ובחלקם 801/809 הסותר אותם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, Sparrow420 כתב:

למשרד התחבורה אין כללים בנושא לפי מה שהבנתי, זה תחום "פרוץ" וכל רשות מקומית מחליטה לעצמה איך להפעיל אותם

נכון, הבעיה שטסטרים מכשילים על זה כל אחד לפי הכללים שהחליט לנכון :(

זה המקסימום שהצלחתי למצוא.. 

הסרטון של באר שבע ורלבד -נראה לי אפשר לסמוך עליו,

לפני 3 שעות, sperial כתב:

הבעיה היא שהתנהלות כזו מצריכה קביעת זכות קדימה למי שיוצא מהמעגל

ניסיתי המוןןן לחפש מידע ברור על זכות קדימה ולא מצאתי כלל אחיד, והרבה סתירות..

חלק מתייחסים לזה ככללי מתן זכות קדימה בצומת וזה קצת מוזר לי,

כי לפי זה- המכוניות במעגל הפנימי צריכות לתת זכות קדימה לנכנסות למעגל מימין, נכון?

נשמע נורא לא בטיחותי לחכות בתוך המעגל..

לאומת זה ראיתי שיש שטוענים לחכות לפני הכניסה ל2 הנתיבים

הכי נשמע לי.. אבל לא מצאתי כתוב בשום מקום רשמי

לו יכולתי לחוקק חוקי תעבורה 😜 -

הכי הגיוני לדעתי שכניסה לנתיב הימני תעשה רק לפניה ימינה וכך אין אופציה ל"התנגשויות" וכל אחד דואג לנתיב שלו בלבד בכניסה..

אבל כל עוד אני לא---

אשמח אם למשהו יש מידע מדויק יותר..🤗

פורסם

אתה יכול לחפש מידע כמה שץרצה - לא תמצא. נושא התנועה במעגל רב נתיבי בישראל הוא חור שחור, אינו מוסדר בתקנות.

• מבאס 2
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, sperial כתב:

אתה יכול לחפש מידע כמה שץרצה - לא תמצא. נושא התנועה במעגל רב נתיבי בישראל הוא חור שחור, אינו מוסדר בתקנות.

אז טסטרים יכולים להכשיל כמה שהם רוצים על כללים שהם המציאו? 😕 

פורסם

לכן "כיכר הדמעות"

גילוי נאות - מעולם לא עברתי שם.

• מעניין 1

פורסם

פעם ראשונה הייתי לחוץ מאוד, הייתי בסדר אבל הכשיל אותי.

פעם שנייה הוא חשב שאני מנסה לגנוב רמזור, כשכל מה שעשיתי היה להתקדם עד הקו, אבל אמא של רוני מלוד כנראה נפקנית.

טיפים - אם אתה לחוץ, קח רגיעון או רסקיו או משהו כזה. עוזר מאוד. שים לב לסביבה שלך, מי שהייתה איתי עצרה ברמזור אדום אבל לא שמה לב שהיא עומדת על המעבר חצייה.
אובר בטחון עצמי - בעיה, אומרים לך לעצור, תעצור.

אל תריב עם הטסטר, לא יצא לך שום דבר טוב, רק מעלה את האגו שלו ושלך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Peugeot  5008 2023 

פורסם

לתכנן את הנסיעה. לא רק רלוונטי לטסט אלא גם להמשך חייך כנהג. 

אני מניח שהטסט יתרחש בכבישים שכבר נסעת בהם. תכנן מראש (בהתאם להוראות של הטסטר מן הסתם). אם צריך לצאת ימינה, להיות בימין מספיק זמן ומרחק ולפני, לא להתאבד על הנתיב מטר לפני שהוא נגמר. צריך לפנות שמאלה? ברגוע לשמאל מספיק זמן ומרחק לפני (כמובן אבל לא לחבק עכשיו את הנתיב השמאלי 3 ק״מ לפני הפנייה שלך). כנ״ל לכיכרות וכל דבר שהוא ״שינוי״ מהמצב הנוכחי שלך בכביש.

יהפוך אותך לנהג הרבה יותר רגוע ומחושב, בניגוד לכל החמורים/חמורות האלה על הכביש ש2 מטר לפני היציאה/פנייה מתרסקים לך לתוך הנתיב כי הנהיגה הפריעה להם לשחק בטלפון.

פורסם
בתאריך 26.4.2022 בשעה 05:43, Sparrow420 כתב:

הם בסרטון בעצמם סותרים את עצמם לגבי נסיעה ישר .... כנראה שזה ממש מבלבל ומסובך

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 26.4.2022 בשעה 02:37, שירת הים כתב:

@YTHCHAK-תודה רבה!!!

מקורות:

עשה לעצמך טובה - תתעלם מהסרטון הזה, כתבתי עליו לדעתי לפחות פעמיים, כולל עבירות שמוצגות בו.

אם תעשה חיפוש מספיק טוב בפורום גם תמצא הודעות שלי שמסבירות עד הסוף את נושא מעגלי תנועה רב נתיביים.

בגדול יש להתייחס למעגל תנועה, כאילו לקחו כביש עם הפרדה וזרועות יציאה וכניסה, ועשו אותו בצורה עגולה. זה נכון לכל מעגל תנועה עם תמרור 303, כולל מעגל תנועה עם נתיב בודד.

עכשיו מפה למעגל תנועה עם 2 או 3 או 4 נתיבים - זה כמו כביש עם הפרדה וזרועות יציאה וכניסה, אבל עם 2 או 3 או 4 נתיבים.

בכביש עם הפרדה, אתה יוצא בזרוע יציאה מהנתיב שהוא לא הימני? בד"כ לא, לפעמים כן אם זה מה שהסימון על הכביש מראה.

בנוסף לזה יש להתחשב בתמרורי 613 או 813 שעלולים להופיע לפני הכניסה למעגל התנועה, והם מגבילים את בחירת הנתיבים הפוטנציאלית שלך.

אם עדיין לא תמצא אז בתקווה שביום ראשון אמצא זמן לכתוב מחדש

בתאריך 26.4.2022 בשעה 10:46, sperial כתב:

זה נכון שהוא לא מוסדר ספציפית בתקנות, אבל לפי העקרונות המשפטיים, הוא מוסדר לפי תקנות כלליות.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...