רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
מחאה על מחירי הדלק 1 2 3 4 13
מאת ירון דורפמן-
- אחראי פורום
- 39 עוקבים
- 180 תגובות
- 25.5 אלף צפיות
היה דיבור על מחאה על מחירי הדלק הגואים, היה? מישהו השתתף? יכול לשתף בחוויות, כמות המשתתפים?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, היום הלכתי לשטוף את הרכב בשטיפה לכבוד פסח ליד קבר שמואל הנביא, באמצע השטיפה, העובד עבד עם כל המרץ עם מקל וסמרטוט על השמשה האחורית, והזרוע של המגב נשבר, הערבי שם לא רצה לשלם ואמר שהוא לא אשם וכולי....( זה היה כבר שבור.... ) בסוף אמר שישיג מהשטחים חלק כזה,( - אפשר להגיד 'קדיש'... ) תכלס כשניסיתי להוציא את הזרוע, זה לא יצא, גם לאחר שחרור האום, ראיתי בשרשור אחר שהציעו כל מיני דברים, שנית, ראיתי שיש באליאקספרס זרועות כאלו, מעניין כמה זה שווה ואיכותי
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
-
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, אני מוכר סובארו אימפרזה 2004, שהיא במצב טוב מאוד, למעט משאבת הגה שצריכה כנראה שיפוץ - ההגה לא מסתובב קל וקצת רועד, בהרגשה זה פחות נעים. אני חושב שמכירה נע בין 6000-7000 אם לרכב במצב טוב מאוד, ומטה, ממה שהוצע לי עד עכשיו. הכנסתי את הרכב למוסך, לאחר שמישהו שנסע בה, התלונן על ההגה והחליט לא לקחת, אבל התחלטתי להתלבט אם זה בכלל שווה. המוסכניק מנסה כמה ימים להשיג משאבה מפירוק, שאמורה לעלות 400-500, או משופצת שתעלה 1000 (עדיין לא השיג, האוטו כבר שבוע במוסך). השאלה אם זה בכלל שווה לרכב זול וישן, בשביל למכור, או לציין את הבעיה, ולמכור בהנחה של 500-1000 ש"ח למשל ? מה דעתכם ? פשוט ההתעסקו…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אשמח אם מישהו יכול לעזור לי להשיג את כתובת המייל. באתר משרד התחבורה, מופיע עבור לשכת ההנהלה - מספר פקס. אני בטוח שמגש ההדפסה של הפקס מכוון ישירות לפח. כמו כן כתוב שם מענה טלפוני בימים א-ה שעות 9.00-1500, אבל מספר טלפון אין..
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תודה!
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
מי זה ההוא שכל הזמן התבכיין שאין כבר מכוניות פשוטות, קלות, זולות וכן, ידניות? מי כל הזמן התעצבן ממנועים תלת צילינדריים וממערכות כמו היל הולדר וסטופ & סטארט? מי אמר "תנו לי רכב ידני הכי בסיסי שנוסע סביר ואני אהיה מבסוט?" הםםםם... יש מצב שזה אני? לא, אני לא בדיוך שייך לכת הזו אבל בהחלט אמרתי את הדברים האלו, אני לא מכחיש. בעקבות פטירה של קרוב משפחה יקר התגלגלה לידי סוזוקי איגניס ידנית מודל 2019, במצב חדש לגמרי עם 15.000 ק"מ על השעון. לבן אדם היה רישין נהיגה משנת 1962 וכל המכוניות שלו היו ידניות, גם בגיל מבוגר כשבא לרכוש את הרכב הנ"ל לא היה מוכן לשמוע על שום דבר אוטומטי. ובכן, 4 צילינדריים ולא 3- יש. היל הולדר -…
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
בשבועיים האחרונים וויז אצלי לא עובד כמו שצריך, לא משער זמן הגעה, לא תמיד מוצא מסלול, מעניין אותי אם גם אצלכם זה בעייתי?
הודעה אחרונה מאת nev, -
כיסא הבטיחות בו התחדשנו מצוייד בהתקן איזו פיקס. חיברתי את המושב לטבעות העיגון שבין הבסיס למשענת בקלי קלות, אולם אז קראתי בעיון את החוברת שהגיעה עם המושב, וממה שהבנתי אני צריך לחבר רצועה נוספת מגב מושב הבטיחות אל גב כיסא הרכב. בנוסף, כתוב שם שבהמשך כשהילד יגדל ונושיב אותו עם כיוון הנסיעה, צריך גם להעביר את חגורת הבטיחות של הרכב דרך המושב ולא להסתפק באיזו פיקס. אז שתי שאלות: לגבי מצב "סלקל" (נגד כיוון הנסיעה) - הבנתי שהרצועה העליונה המתחברת לגב כיסא הרכב היא חלק מתקן אמריקאי, ושהאירופאי אינו דורש אותו. אז האם חובה לחבר אותה, או שאין צורך? הכיסא יציב כסלע גם כעת. ושאלה שניה, לגבי מצב עם כיוון הנסיעה: האמנם חובה לחבר גם את חגורת הבטיחות של הרכב?! אז בש…
הודעה אחרונה מאת galbh, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלה לאלה עם ניסיון. מה עושים שרישיון רכב וטסט תקפים ל6 חודשים והביטוח מוכרים ביחידות של שנה? אני לא רוצה להוציא על ביטוח חובה + צד ג' לשנה כאשר הרישיון נגמר בחצי שנה. הערות כלליות על ביטוח לרכב מיושן, והמלצות על חברות ביטוח מומלצת מתקבלות בתודה.
הודעה אחרונה מאת גל_77, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 עוקבים
- 74 תגובות
- 19.4 אלף צפיות
האמת ששמעה הגיעה אליי כבר לפני מס' ימים אבל כשראיתי את הנתונים התקשתי להאמין שהדגם באמת יגיע. היום היא צולמה - מה שאומר שהיא כאן, ולכן שווה התייחסות: מדובר בלא פחות מספינה יוקרתית בעלת אורך של 521 ס"מ רוחב של 201 ס"מ ובסיס גלגלים א-ר-ו-ך של 311 ס"מ. הספינה שוקלת 3180 ק"ג (משקל כולל) הדגם שהיגע הוא עם 551 כ"ס ומגיע מ-0-100 ב-5 שניות. הספק הסוללה הוא 99kWh והטטוח לפי WLTP הוא 465 ק"מ תומך טעינה מהירה עד 110kW. יש לו ששה מושבים בשלושה שורות (השורה האמצעית מכילה שני מושבי קפטן. בטיחות: אין עדיין מבחן ריסוק אירופאי. יש 8 כריות אוויר, ואתכל מערכות הבטיחות המקובלות כולל זיהוי בשטח …
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן, רציתי לשאול אתכם אם המחיר ששילמתי על הביטוח הוא סבבה או שהוא די יקר. ביטוח חובה יצא 2500 וביטוח מקיף 5000 סכה 7500 ש''ח. הביטוח הוא ל3 נהגים אף נהג הוא לא נהג חדש, ב3 השנים האחרונות לא היו שום תביעות. הונדה hrv 2017. הנהג הכי צעיר זה אני בן 23, עם רישיון רכב מ2015 זאת אומרת 7 שנים וותק. רכב 131 כוחות סוס, כרגע השווי שלו 100 אלף שקל. יכול להיות שהעלות היא כל כך גבוהה כי אני לא בן 24? ברגע שאני אעבור את גיל 24 זה ירד דרסטית? כי שאלתי את הנציגה והיא אמרה שזה כבר לא עובד ככה יותר וזה נשמע לי קצת מוזר. בכל מקרה זה הפרופיל של הנהגים: 1- נהגת בת 50 וותק רישיון נהיגה מ1997(נהגת עיקרית). 2-נהג בן 24 וותק רישיון נהיגה 7 שנים 3- אני, נהג בן 23 וותק רישיון נהיג…
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אתמול, בשיטוטיי ברחבי כפר סבא, יצא לי לראות רכב מוזר שלא ראיתי קודם. סוג של קרוסאובר/מיניוואן מגודלת, בצבע לבן, עם כובע ומספר של מונית. בקווים הכלליים מזכיר מונית לונדונית, רק הרבה יותר גדול (בגודל של קיה קרניבל בערך). הרכב חשמלי, לפחות ככה נראה לפי הסימונים עליו. הבנתי מחבר גוגל שיש לו גם מאריך טווח. על הרכב כתוב LEVC, וממה שהבנתי זוהי איטרציה חדשה של מונית לונדונית, אבל לא ידעתי שמוכרים את זה בארץ, או בכלל עם הגה שמאלי. אני יודע שהיה ממש מזמן ניסיון לשווק פה מוניות של LTI לפני איזה 20 שנה, אפילו יצא לי לראות אחת במציאות, אבל זה לא ממש הצליח. עוד פרט מוזר - הרכב נראה חדש לגמרי, אבל יש לו מספר 7 ספרות (הפסיקו להנפיק כאלה ב2018…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, עלות לרכב מיני לחודש (ספייסטאר, פיקנטו) סביב 2,000 ש"ח. עלות להיברידי (יאריס קרוס) סביב 2,900 ש"ח. מסלול 25,000 ק"מ. בתור מעסיק, האם צפוי לי חיסכון בדלק ששווה בשבילו לקחת את ההיברידי? כל השאר לא מעניין
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שכרתי רכב מאחד החברות הגדולות, ומכיוון שלא קיבלתי צילום רישיון רכב נכנסתי רק כדי לראות את הפרטים שלו באחת האפליקציות. ולהפתעתי אני רואה שהרכב רשום על ליסינג בעוד שרכב שכור אמור להיות תחת סעיף השכרה למיטב ידיעתי. האם יתכן שבעצם חברות משכירות את רכבי הליסינג שלהם? והאם כשאני רוכש ממגרש של חברת ליסינג והשכרה רכב שהיה בליסינג יתכן ובאמת נהגו עליו כמה מאות נהגי השכרה?
הודעה אחרונה מאת David2540, -
-
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי רשיון מעל 15 טון ואני מעוניין לעבוד בתור נהג, הבעיה שאני רוצה עבודה עם דגש על נסיעות ארוכות וכמות נקודות בודדות נגיד 3-4 ואין לי בעיה לעבוד הרבה שעות, עבדתי קצת אחרי השחרור בנהג חלוקה לסופרים על משאית 15 טון בממוצע 8-10 נקודות אבל זה פחות קסם לי ועבדתי גם במפעל של רשת גלידריות וזאת הייתה עבודת סבלות קשה וכרגע באמת מה שאני רוצה זה יותר נהיגה ופחות נקודות, מה הכיוון ואיפה אפשר לחפש עבודה כזאת? תודה נראש
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש יונדאי h1 ולנסוע איתו בחיפה, תל אביב וירושלים (ערים שמונעות כניסה של רכבי דיזל מזהמים). 1) האם דורש על פי חוק, התקנה של מסנן חלקיקים? 2) כיצד אני יכול לוודא רשמית שהרכב לא דורש התקנה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום רב, יש לי דייהטסו סיריון 2006 ובעיר שלי יש המון ירידות חדות ביותר. רציתי לדעת האם יש אפשרות להוריד הילוך במקום להשתמש בברקסים? יש אופציה כזו ברכב?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
אשמח לשמוע את המלצותיכם וחוות דעתכם - עדיף מתוך התנסות אישית, כמובן, לשכירת רכב בגרמניה. בפעם האחרונה ששכרתי (לפני שנתיים, ממש לפני הקורונה) המחיר ששילמתי היה כמעט חצי מהמחיר שנדרש ממני היום ומדובר בדיוק באותו מספר ימים ובאותו סוג רכב. יחד עם זאת, לא מחפש איזו חברה קיקיונית שאחר כך יהיו לי סיפורים איתה. (לא מדובר ברכב ל"שופוני" אלא סולידי).
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 11 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
קראתי שהחל מהיום נהג שייתפס ללא מערכת כזו שמסיע ילדים מתחת לגיל מסויים יקבל קנס של 250 שקל ו4 נקודות. מישהו יודע מה החוק בדיוק? האם זה רק על בעל הרכב? או על הנהג? מה קורה אם לקחתי רכב ממישהו והסעתי את ילדי האם אני עובר על החוק?! תודה!
הודעה אחרונה מאת tza, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 26 תגובות
- 37 אלף צפיות
אהלן חברה, עיינתי קצת בהיסטוריית ההודעות בפורום, אבל לא הצלחתי למצוא פוסטים עם חוות דעת של לקוחות שרכשו רכבים מהאתרים הללו. אני מתכנן לרכוש יונדאי איוניק 0 ק"מ ליסינג פרטי בעוד מספר ימים, ומצאתי דילים טובים ב- CarCost.co.il וב- MotoDeal.co.il. אני קצת דואג לגבי האמינות של האתרים הללו היות ולא יצא לי להיתקל בהם אף פעם. רציתי לשמוע מכם, במידה ורכשתם או שאתם מכירים אנשים שרכשו, חוות דעת לגבי עסקאות עם האתרים המדוברים. תודה, אבי.
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
בשבוע שעבר סגרתי שנה שלמה עם רכב חשמלי, טסלה מודל 3 SR 2021. עם למעלה מ28 אלף קילומטר על השעון זו העת לעשות סיכומי ביניים: מחיר: 179,754 ש"ח (כן, היה פעם מחיר כזה) יתרונות: נתחיל בכח זמין שלא הייתם מוצאים באף רכב שנמצא באזור החיוג של 180k, אפליקציה לניהול הרכב, זה כ"כ עתידני ושימושי שאני לא רואה את עצמי עובר לרכב בלי אפליקציה. להפעיל את החימום/קירור מראש, לפתוח ולסגור תא מטען, לתזמן טעינה, לפתוח חלונות לאוורור ולשלוט מרחוק כמעט בכל דבר שקשור ברכב והכל מרחוק - אשתי יכולה להיות בשיקגו ולפתוח את התא מטען של הרכב בישראל דרך האפליקציה. ובכלל ללכת בלי מפתח ורק עם טלפון זה אין לתאר. רכישה ישירות מהחברה ללא תיווך וללא שטיקים ישראלים מקומיים (לפחות בזמן שאני רכשתי). …
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לצערי עפה על השמשה הקדמית שלי אבן קטנה. נוצר פגם קטן נראה לעין בדיוק מול שדה הראיה שלי. נראה יחסית שטחי שלא אמור להתפתח לסדק ולכן החלפת השמשה לא הכרחית. החלטתי לטפל בפגם באמצעות קיט תיקון יעודי מ Amazon בעלות של 11$. התיקון יצא מושלם ואינו נראה לעין. אם ממש מסתכלים מקרוב אפשר להבחין בכתם בהיר. אני ממש מרוצה! כמובן שאמשיך לעקוב. ממליץ בחום למי שסובל מפגיעות קטנות בשמשה של מספר מילימטרים. כמובן שבפגיעות חמורות יותר לא יהיה ניתן להמנע מהחלפת השמשה. לפני התיקון: תהליך התיקון: לאחר התיקון: קישור למוצר: Permatex 09103 Windshield Repair Kit htt…
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 982 צפיות
היי , יש לי נירו 2021 , איך אפשר להפעיל יוטיוב שסגור על ידי היצרן ?
הודעה אחרונה מאת stx, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, תהייה מסוימת שעלתה לי: בנסיעות איטיות בשבילי עפר (כבושים, בכל זאת מדובר על איביזה), האם מומלץ להעביר את תיבת ההילוכים למצב ידני? או שאין לזה משמעות? (בדיונים קודמים ראיתי המלצות דומות לגבי מצב ידני/ספורט בפקקים). תודה
הודעה אחרונה מאת ב.מ.שרותי רכב, -
באירופה נפוצה הסבה של מכוניות בעירה פנימית לחשמל ויש הרבה סדנאות שעוסקות בתחום. משרד התחבורה יאשר בקרוב הסבה כזאת גם בארץ 😄 לדעתי זאת התפתחות מסעירה שגם תספק עבודה למכונאי וחשמלאי רכב מנוסים וגם תשמור על ערכם של רכבים ישנים שהיו מגיעים אחרת לגריטה. זאת הכתבה: https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/s1ntjzvqc והנה סרטון שמדגים הסבה כזאת:
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
בועה במסך הרדיו
מאת צארלס-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 945 צפיות
ביום אחד הופיע בועה במסך הרדיו מי יכול לעזור לסדר שלא היה בועה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
אני נוהג בערך 9 חודש באיזור הצפון בדרך כלל. כשבאתי לנהוג באיזור קריות חיפה זה הייה נראה קצת מפחיד מרגיש לי הרבה יותר אינסנסיבי אולי כי אני לא מכיר ורגיל רציתי לשמוע את דעתכם... ולקבל קצת חיזור בעניין.... תודה
הודעה אחרונה מאת LiFePO4, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום עמדתי בגבעה הצרפתית ובשלב מסויים הגיע אמבולנס. אני מביט במראה כיצד הוא מזדחל לאט לאט. בהתחלה בעלייה מים המלח לגבעה הצרפתית, הוא השתמש בנתיב התנועה האחר, והתקדם טיפה. אחר כך עברנו את הצומת עצמה לרמזור למטה. אני מביט במראה ורואה את האמבולנב עומד בפקק, סירנה עובדת והוא מנסה להשתחל בין הרכבים. כל הזמן הזה נתיב הרכבת הקלה היה פנוי ופשוט תהיתי לעצמי, למה הוא לא עובר לשם וזהו?. בהונגריה, רכבי כיבוי אש ואמבולנס, דוהרים בנתיבי רכבת קלה, כי זה הכי פשוט והכי מהיר. פה, לא הבנתי למה הוא לא נסע שם.
הודעה אחרונה מאת LiFePO4, -
קודם טסלה ועכשיו זה: https://www.topgear.com/car-news/electric/looks-lexuss-new-ev-will-have-yoke?fbclid=IwAR0T_nbdVZYbnlv95XOlvsHzlcM1LPDCFZhDvXpuluo1RIxN7b5zdWZJbO0 האם הטרנד הזה צפוי לתפוס עוד יצרניות? רק אני חושב שזו זוועה ארגונומית?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
יוני 5 21:1 באיחור לא אופנתי, הנה המבחן למשפחתית הנוכחית של סיאט. קרדיט ל@פבל על התמונות מביטים מבחוץ הלאון החדשה היא אוטו דיי נאה, היא מחליפה את הזוויות החדות של הדגם יוצא בעגלגלות יותר ועדיין מצליחה לשמור על מראה דינאמי וזורם. את הפנסים האחוריים א-לא ספורטאז' פחות אהבתי, אבל זה טרנד שהולך ומתפשט ביותר ויותר מכוניות בשנים האחרונות. הצבע הלא שגרתי של רכב המבחן מבליט את העיצוב לטובה ומושך הרבה מבטים מהעוברים ושבים, בולט מאוד בים של לבן כסוף ושחור. נכנסים פנימה תא הנוסעים של הלאון חונך כמה שינויים מהותיים עבור המותג. הלאון החדשה היא הדגם הראשון של המותג שנפרד מידית ההילוכים הקונבציונלי…
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 505 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ע.
- SlowRide
- llaavvii
- amlh
- Paprika-Metuka
- teyal
- laviil
- Itzik-b
- שחר 1
- benny62
- fatboy1340
- yohai71