Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחאה על מחירי הדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 28.3.2022 בשעה 08:21, nev כתב:

להטיל מס על חד פעמי, משקאות קלים וכו'

אגב, לפי הסיבות שהוא מטיל מיסים, שמתם לב שהוא גם שר הבריאות וגם השר לאיכות הסביבה? 😡

עריכה אחרונה על ידי טרבלסקי
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2
  • תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעניין הפיקדון לבקבוקי משקה גדולים - במקור כשחוקקו את חוק הפיקדון החריגו ממנו בקבוקים גדולים בגלל החרדים. ניסו לגרום לציבור למחזק באמצעות כלובי הבקבוקים המכוערים  והעמידו יעדים למיחזור שהאיום היה שאם לא יעמדו בהם יחילו אך הפיקדון גם על בקבוקים גדולים. לא עמדו בהם.

נכון שאם החרדים היו בממשלה לא היו מחילים את הפיקדון, אבל זה בגלל שהם יודעים להפעיל לחץ.   אבל זה לא אומר שזה נגד חרדים אלא שההקלה שהייתה במיוחד עבורם בוטלה.

ועקרונית זה לא מס כי אמורים לקבל את דמי הפיקדון בהחזרת הבקבוקים.  ברור לי שזה לא קל. 

לגבי כלים חד פעמיים - היום הייתי בפעילות ניקוי חופים לכבוד יום המעשים הטובים ושמעתי שוב על "איי הפלסטיק" ועל זיהום פלסטיק בדגים וציפורים. לא מעט מהפלסטיק הזה מגיע מכלים חד פעמיים והשימוש בהם באופן מסיבי כל כך כמו שמקובל בארץ מיותר ומזיק. 

• רעיון טוב! 3

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 5 שעות, stum כתב:

לגבי ליברמן ומי הוא "מעדיף" - זה אתה בחרת בקלפי לא הבנתי מה הבעיה עם זה

בניגוד לאחרים שאיתו, הוא לא החביא את הדעות שלו והתהפך כשנבחר הרי ידעת מה הם כשבחרת, והינה הוא ממש את רצון בוחריו.

דמוקרטיה פר אקסלנס.

הפרשנות שלי שהוא רק משתמש בהם כתירוץ,

בסה"כ הוא היה ידיד קרוב של בכירי העסקנים החרדים,

והם הריצו ביחד את ר"ע ירושלים בתמורה לחוק הגיוס.

אבל לפי הטענה שהוא רוצה לרדת לחיי החברה החרדית,

אז לא מקובלת עלי הטענה שזו דמוקרטיה ולשם כך הוא נבחר.

מחר אני מצהיר לקחת את דוברי הרוסית במריצות למזבלה,

ואז מטיל מס של אלף אחוז על עיתונות ברוסית, וודקה, וכל מה שקשור לעולי רוסיה,

ואחרי שאני יתעלל בהם אני גם יגיד 'דמוקרטיה'.......

• רעיון טוב! 6
פורסם

דווקא לחנות אני לא הולך להחזיר (משהו אמר מכנות אוטו'?)

אבל כשהיה לי מיחזורית ליד הפח אשפה תמיד הנחתי שם את כל הבקבוקי פלסטיק כולל הפיקדון והיו מרוקנים אותה כל שבוע

• אהבתי 3

"בלי סיכון אין סיכוי"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אישית כל הסיפור עם החד פעמי נראה לי מוגזם כי מתייחסים לזה כאילו זה מקור כל הרוע בעולם.

גם ייצור כלים רב פעמיים מזהם, יותר מחד פעמי. גם לשטוף כלים עם סבון זה מזהם.

חסר דברים מזהמים?

אם כבר, חסר כסף למדינה? שיתנו קנסות של אלפי שקלים לאנשים שמשאירים זבל בשטח ציבורי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הפסולת במקומות ציבוריים

מוציאה אותי מהדעת🤬🤬

למה בכל העולם המערבי אין את הטינופת הזאת ?

כמה יעלה למדינה כמה צוותים שיעברו באופן קבוע

בשטחים הפתוחים, בחופים וכל זה, ויאספו !

את כל העלות שלהם אפשר לכסות באכיפה מסיבית

כמו שהציעו כאן.

לכלכת - תשלם !

• אהבתי 3
פורסם
לפני 15 שעות, ירון דורפמן כתב:

די עייף לי מהויכוח הזה זה כבר משעמם, אולי נוותר עליו עכשיו?

אין פה שום ויכוח. יש פה נטו טענה שקרית שלך שאינך יכול להוכיח.

אבל לא נמשיך על מנת לא להרוס את הדיון ולהספים לחינם.

לפני 14 דקות, race driver כתב:

הפרשנות שלי שהוא רק משתמש בהם כתירוץ,

בסה"כ הוא היה ידיד קרוב של בכירי העסקנים החרדים,

והם הריצו ביחד את ר"ע ירושלים בתמורה לחוק הגיוס.

אבל לפי הטענה שהוא רוצה לרדת לחיי החברה החרדית,

אז לא מקובלת עלי הטענה שזו דמוקרטיה ולשם כך הוא נבחר.

מחר אני מצהיר לקחת את דוברי הרוסית במריצות למזבלה,

ואז מטיל מס של אלף אחוז על עיתונות ברוסית, וודקה, וכל מה שקשור לעולי רוסיה,

ואחרי שאני יתעלל בהם אני גם יגיד 'דמוקרטיה'.......

ההבדל בינך שאתה מציג פה גזענות וסטיגמות של פעם שמקומן בימי הביינים[התקופה שהחרדים חושבים שהם חיים בה].

לעומת זאת ליברמן בא לעבוד על מנת לחזק הכלכלה[רוצה לנחש מי הרס אותה?או שאני אגיד לך?], מס על חד"פ זה מבורך-לך תנקה חוף ותבין.

מס על שתייה מתוקה-כולנו שותים זירו/ספרייט/פאנטה וכל חרטא אחר. אנחנו לעומת החרדים לא קונים סופר דרינק/קריסטל אלא שתייה שעולה יותר, אז המס פוגע בנו בצורה יותר גדולה. אז לטעון שזה לפגוע בחרדים זה נטו עלילות שווא וגזענות[גזענות כיוון שהטענה שלהם מתבססת שזה קורה בגלל שהוא מבריה"מ].

• רעיון גרוע 3
פורסם
לפני 16 שעות, ירון דורפמן כתב:

אולי סוף סוף מישהו יצליח להסביר לי, איך עד שחפרו ובנו מסילת רכבת חדשה לירושלים בנו אותה עם מסילה אחת בלבד. (אחת לכל כיוון)

קודם תסביר אתה, למה צריך יותר מזוג מסילות (אחת לכל כיוון). במצב שיש היום, עם מערכת איתות מודרנית, אפשר להעביר רכבת כל חמש דקות, אולי אפילו יותר. ירושלים היא תחנה טרמינלית, עם פוטנציאל מוגבל מאוד להארכה לעוד כמה תחנות בודדות בעיר עצמה. מה שבנו מספיק בהחלט ויספק את צרכי העיר לעוד שנים רבות.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 7 דקות, arturkopit כתב:

מס על חד"פ זה מבורך-לך תנקה חוף ותבין.

לצערי שום מס לא ינקה את החופים,

אף אחד לא יביא לחוף כלים רב פעמיים,

המס מצמצם רק את הצריכה בבית,

חבל.

לפני 8 דקות, arturkopit כתב:

כולנו שותים זירו/ספרייט/פאנטה וכל חרטא אחר. אנחנו לעומת החרדים לא קונים סופר דרינק/קריסטל אלא שתייה שעולה יותר, אז המס פוגע בנו בצורה יותר גדולה

כדאי שתבדוק קודם.

המס הוא פר ליטר,

ולא באחוזים.

כך שממש לא משנה אם תקנה מחברה יקרה או זולה,

המס יהיה שווה.

אם כבר להיפך,

שיעור המס ביחס למחיר המוצר גבוה יותר בחברות הזולות.

לפני 11 דקות, arturkopit כתב:

ההבדל בינך שאתה מציג פה גזענות וסטיגמות

שוב כדאי לבדוק.

לא הייתי כאן בין הטוענים שהוא מנסה לפגוע בחרדים.

stum כתב שזה מה שהוא עושה,

וטען שזו זכותו הדמוקרטית,

את זה לא קיבלתי.

עכשיו את טוען שזה לא מה שהוא עושה,

אז הויכוח שלך עם stum, לא איתי.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 16 דקות, arturkopit כתב:

ההבדל בינך שאתה מציג פה גזענות וסטיגמות של פעם שמקומן בימי הביינים[התקופה שהחרדים חושבים שהם חיים בה].

לעומת זאת ליברמן בא לעבוד על מנת לחזק הכלכלה[רוצה לנחש מי הרס אותה?או שאני אגיד לך?], מס על חד"פ זה מבורך-לך תנקה חוף ותבין.

"לך תנקה חוף ותבין" - לך תבקר בבית חולים שיקומי ותראה מה זה נזק מתאונות דרכים, מעכשיו אין יותר רכבים! רוצים לנהוג תשלמו 100 שקל מס ליום.

זה שהמדינה לא מבצעת אכיפה כמו שצריך לא אומר שצריך להעניש את מי שבסדר. במקום להעלות מסים לכולם שים פקח בחוף ותן דוח למי שמלכלך, אבל זה יותר קשה לביצוע מלהעביר חוקים מטומטמים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, קורן בן אשר כתב:

קודם תסביר אתה, למה צריך יותר מזוג מסילות (אחת לכל כיוון). במצב שיש היום, עם מערכת איתות מודרנית, אפשר להעביר רכבת כל חמש דקות, אולי אפילו יותר. ירושלים היא תחנה טרמינלית, עם פוטנציאל מוגבל מאוד להארכה לעוד כמה תחנות בודדות בעיר עצמה. מה שבנו מספיק בהחלט ויספק את צרכי העיר לעוד שנים רבות.

הרכבת לירושלים זה אחד הדברים הטובים שעשו פה בשנים האחרונות. 

פורסם
לפני 22 דקות, race driver כתב:

אני לוקח רב פעמי לחוף

לא השתמשתי בשום חדפ כבר בערך 6 שנים

מס על מוצר לא יעזור אבל אכיפה רצינית כן

• אהבתי 4
  • מעניין 1
פורסם
לפני 23 דקות, יובל .מ. כתב:

"לך תנקה חוף ותבין" - לך תבקר בבית חולים שיקומי ותראה מה זה נזק מתאונות דרכים, מעכשיו אין יותר רכבים! רוצים לנהוג תשלמו 100 שקל מס ליום.

זה שהמדינה לא מבצעת אכיפה כמו שצריך לא אומר שצריך להעניש את מי שבסדר. במקום להעלות מסים לכולם שים פקח בחוף ותן דוח למי שמלכלך, אבל זה יותר קשה לביצוע מלהעביר חוקים מטומטמים.

מדוע לא לעשות את שנהיים?

האם אתה יכול לדפוק פקח בכל מקום טבע, כל חוף וכל שמורה?לא, זה לא אפשרי. לכן מטילים מס בין היתר. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בטח שזה אפשרי, פשוט הרבה יותר קל להעלות מס. 

אבל כמו שאתה יודע לא תמיד הפיתרון הקל הוא הכי טוב. עובדה, הכלים התייקרו אבל עדיין מלוכלך.

אין קשר בין גובה המיסוי לזיהום שנוצר ממשהו, זה סתם אג'נדה שחד פעמי זה הדבר הכי רע בעולם אז צריך למסות דווקא את זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 29 דקות, race driver כתב:

המס מצמצם רק את הצריכה בבית,

חבל.

כדאי שתבדוק קודם.

המס הוא פר ליטר,

ולא באחוזים.

כך שממש לא משנה אם תקנה מחברה יקרה או זולה,

המס יהיה שווה.

אם כבר להיפך,

שיעור המס ביחס למחיר המוצר גבוה יותר בחברות הזולות.

שוב כדאי לבדוק.

לא הייתי כאן בין הטוענים שהוא מנסה לפגוע בחרדים.

stum כתב שזה מה שהוא עושה,

וטען שזו זכותו הדמוקרטית,

את זה לא קיבלתי.

עכשיו את טוען שזה לא מה שהוא עושה,

אז הויכוח שלך עם stum, לא איתי.

אם אתה צורך פחות בבית זה כבר מעולה, פחות זבל מיוצר.

פר ליטר, עדיין הזירו יותר יקר מהקריסטל. אז הפגיעה בחילונים יותר גדולה. 

הוא טען טענה סבירה ללא שום שמץ של גזענות, אתה בחרת לדפוק טענה גזענית דוחה שנוטפת שנאה .

אז אנא ממך, כאשר אתה פולט גועל גזעני אח"כ אל תופתע שעונים לך בצורה שלא נעימה לך.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אבל כמו שאתה יודע לא תמיד הפיתרון הקל הוא הכי טוב. עובדה, הכלים התייקרו אבל עדיין מלוכלך.

נכון, אתה מעוניין להשוות את כמות הכספים שתצטרך לבזבז על החרא הזה לעומת עלייה של מס?

מלוכלכך תמיד יהיה, מס או פיקוח לא יגרום לחארות ששמים זין על הסביבה וכולם עדיין יגרום לכך שהם ימשיכו ללכלך, רק בצורה שלא יתפסו אותם.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

אין קשר בין גובה המיסוי לזיהום שנוצר ממשהו, זה סתם אג'נדה שחד פעמי זה הדבר הכי רע בעולם אז צריך למסות דווקא את זה.

https://www.env.org.il/wp-content/uploads/2019/08/דף-למורה-צריכת-כלים-חד-פעמיים-2.pdf

טוב אבא, סתם "אג'נדה".

• רעיון גרוע 2

• תוכן חדש...