Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחאה על מחירי הדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, ירון דורפמן כתב:

למיטב הבנתי הדלה,  לא רק הרוסים אשמים, אלא גם הסעודים והאמירויות שבתחילת הקורונה כשצריכת הדלק ירדה משמעותית, הם הורידו את התפוקה כדי להרוויח יותר, וירא כי טוב, הם לא החזירו א התפוקה למצב של לפני הקורונה, ועד כמה שאני מבין כך היה גם בעבר עד שהאמריקאים מצאו דרך להפיק נפט לכן הייתה הירידה הגדולה לפני כמה שנים.

אגב המחאה הייתה אמורה להיות כלפי הממשלה, שעם כל עודפי הגביה תכניס יד לכיס, ותוריד מעט את המיסים, וכמובן כמו שהסבירו בטוב טעם עליה במחירי הדלק מובילה לעליה בכל המוצרים שדורשים שינוע.

ככה זה. ברגע שהצרכן הישראלי הוכיח שהוא מוכן לשלם מחיר מסויים, המחיר לעולם לא ירד. 

• תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד אחד האבסורדים שמדברים על מטרו במרכז,

עלות המטרו היא, תחזיקו חזק, 150 מיליאד ש"ח,

זה המחיר כרגע, בישראל כמו בישראל בסוף זה יעלה פי 2,

המדינה טוענת שהיא לא יכולה לממן את זה אז היא הולכת להטיל עוד מס על התושבים,

שיקחו 10 מיליאד וישקיעו בתח"צ כמו שצריך זה יוריד את הגודש,

הבעיה שהחברי כנס לא באמת טעמו טעם של להמתין לאוטובוס,

לא הרויחו מעולם שכר מינימום,

ועוד כהנה וכהנה, 

העיקר שהציבור ישלם, בלי טיפת התחשבות איך לחסוך,

העיקר שהכיסאות באאודי יהיו מחוממים.

• אהבתי 3
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

הקונספט של הרכבת הקלת-קרקעית (כי היא לא זה ולא זה) הוא בעייתי בבסיסו. להאשים את מרב מיכאלי בעניין זה קצת ילדותי, הפרוייקט הזה יצא לדרך הרבה לפני זמנה. גם על המטרו המדובר (אם יהפוך אי פעם למציאות) היא לא תהיה חתומה מאותה הסיבה.

מדובר בקמצנות של הממשלה והמנעות מכניסה לפרויקט גרנדיוזי כמו ״יצירת מערכת תחב״צ מתקדמת בסטנדרט אירופאי״ קרי רשת רכבות קלות עיליות למרחקים קצרים לצד רכבות תחתיות למרחקים ארוכים יותר. החליטו ללכת על הדרך הקלה (תרתי משמע), לתכנן 4 קווים שעד מועד פתיחתם כבר יהיו מעט מדי באופן ניכר, ויסעו לאורך מסלולים ארוכים, מה שיהפוך נסיעה מקצה אחד של המסלול לקצה השני לארוכה ומתישה.

גרוע מכך, התחבורה הציבורית הישראלית עוד מסתמכת (ותמשיך להסתמך) על אוטובוסים, שהם כאמור עוד מספר גלגלים על הכביש, וככל שתעלה הדרישה, כך יתווספו גלגלים נוספים, במקום ליצור מערכת שתוריד גלגלים ותשתמש במקום שהתפנה עבור מרחבים נוספים להולכי רגל ואופניים

• אהבתי 3

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 41 דקות, eitanuch כתב:

ככה זה. ברגע שהצרכן הישראלי הוכיח שהוא מוכן לשלם מחיר מסויים, המחיר לעולם לא ירד. 

זה העניין שאם ימחו עכשיו זה יוכיח שהצרחן הישראלי לא מוכן לשלם.

אגב, לצערי אני חושב שהמחאה האפיקטיבית היחידה היא בקלפי, ומשום מה בקלפי תמיד שוכחים מזה.

לפני 1 דקה, SuperBamba כתב:

הקונספט של הרכבת הקלת-קרקעית (כי היא לא זה ולא זה) הוא בעייתי בבסיסו. 

מדובר בקמצנות של הממשלה והמנעות מכניסה לפרויקט גרנדיוזי כמו ״יצירת מערכת תחב״צ מתקדמת בסטנדרט אירופאי״ קרי רשת רכבות קלות עיליות למרחקים קצרים לצד רכבות תחתיות למרחקים ארוכים יותר. החליטו ללכת על הדרך הקלה (תרתי משמע), לתכנן 4 קווים שעד מועד פתיחתם כבר יהיו מעט מדי באופן ניכר, ויסעו לאורך מסלולים ארוכים, מה שיהפוך נסיעה מקצה אחד של המסלול לקצה השני לארוכה ומתישה.

אולי סוף סוף מישהו יצליח להסביר לי, איך עד שחפרו ובנו מסילת רכבת חדשה לירושלים בנו אותה עם מסילה אחת בלבד. (אחת לכל כיוון)

• אהבתי 1
פורסם

מחאה טובה ולטווח ארוך, היא ליצור פלטפורמת קארפול מספיק טובה שתוכל לאפשר לאנשים ביטחון שיש להם עם מי לצאת לעבודה ועם מי לחזור הביתה בסוף היום.

כשאני יוצא ללימודים, אנחנו נוסעים 3 ברכב, כל שבוע מישהו אחר מוציא אחר. גם הורדנו 2 רכבים מהכביש (שגם ככה פתוח בכיוונים ההאלו), וגם חסכנו לכל אחד כמה שקלים על חניה, דלק ועצבים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, nev כתב:

דיברתי הכי ברור שאפשר. ליברמן הטיל מיסים עם כתובת מאוד ברורה - הציבור החרדי.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח, יש לך הוכחה לזה או ששלפת את דף את המסרים והוצאת את זה?

ולא, לא דיברת ברור בשיט הלכת בעקיפין.

האם חרדים הינם היחידים ששותים משקאות מוגזים?לפי הבנתי לא.

חד"פ-אני הייתי משלש את המס עליו-פוגע בסביבה--->רע לאנושות. יש לכם 7 ילדים, שאחד מהם ישטוף כלים. מה הבעיה עם זה?

חוץ מזה, בימינו יש דבר כזה שנקרא מדיח כלים, שיתמשמשו. חוסך המון מים.

לפני שעתיים, ירון דורפמן כתב:

למיטב הבנתי הדלה,  לא רק הרוסים אשמים, אלא גם הסעודים והאמירויות שבתחילת הקורונה כשצריכת הדלק ירדה משמעותית, הם הורידו את התפוקה כדי להרוויח יותר, וירא כי טוב, הם לא החזירו א התפוקה למצב של לפני הקורונה, ועד כמה שאני מבין כך היה גם בעבר עד שהאמריקאים מצאו דרך להפיק נפט לכן הייתה הירידה הגדולה לפני כמה שנים.

אגב המחאה הייתה אמורה להיות כלפי הממשלה, שעם כל עודפי הגביה תכניס יד לכיס, ותוריד מעט את המיסים, וכמובן כמו שהסבירו בטוב טעם עליה במחירי הדלק מובילה לעליה בכל המוצרים שדורשים שינוע.

מובן שניתן להוריד את המס על הדלק לאחוז יותר נמוך שיהיה פה מחיר  נורמלי, אבל לצערינו אחרי כל הזריקת כספים שביבי עשה בתור שוחד בחירות[נעזוב את שאר הכספים שהוא שפך לחינם בשביל הסיפוק האישי שלו, של משפחתו ושל חבריו בממשלה].

• רעיון גרוע 8
  • משעמם 1
פורסם
לפני כשעה, ירון דורפמן כתב:

זה העניין שאם ימחו עכשיו זה יוכיח שהצרחן הישראלי לא מוכן לשלם.

אגב, לצערי אני חושב שהמחאה האפיקטיבית היחידה היא בקלפי, ומשום מה בקלפי תמיד שוכחים מזה.

זה לא יעזור בקלפי, כי אין באמת מפלגה תואמת לצרכים האמיתים.

לפני כשעה, ירון דורפמן כתב:

אולי סוף סוף מישהו יצליח להסביר לי, איך עד שחפרו ובנו מסילת רכבת חדשה לירושלים בנו אותה עם מסילה אחת בלבד. (אחת לכל כיוון)

כדי שבוע 5 שנים יוכלו להניע את המשק עם מהדסים אדריכלים קבלנים וכו' ואז המדינה תכניס גם בעו 5 שנים המון מיסים עקיפים, אם יסימו הכל ביום אחד מחר לא יהיה עבודה ומיסים

לפני כשעה, EliC25 כתב:

מחאה טובה ולטווח ארוך, היא ליצור פלטפורמת קארפול מספיק טובה שתוכל לאפשר לאנשים ביטחון שיש להם עם מי לצאת לעבודה ועם מי לחזור הביתה בסוף היום.

כשאני יוצא ללימודים, אנחנו נוסעים 3 ברכב, כל שבוע מישהו אחר מוציא אחר. גם הורדנו 2 רכבים מהכביש (שגם ככה פתוח בכיוונים ההאלו), וגם חסכנו לכל אחד כמה שקלים על חניה, דלק ועצבים.

זה פיתרון חלקי כי אורך של 4 רכבים שאתה חוסך לאוטו אחד,

זה לא כמו 40 רכבים שאתה חוסך לאוטובוס אחד,

זה הבדל של מאות קילומטרים על הכביש בפקקים כל בוקר.

אבל לצערי התח"צ במדינה מתחת לכל ביקורת.

לפני 3 דקות, ירון דורפמן כתב:

די עייף לי מהויכוח הזה זה כבר משעמם, אולי נוותר עליו עכשיו?

זכותך לפרוש בשיא,

תן לאנשים לשחר קיטור,

לוחץ להם בבטן, בחשבון הבנק, ובכיס,

אם לא תתן להם לשחרר את זה במקלדת זה יהיה על האשה או על החבר בעבודה,

אז בבקשה אל תעצור את זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, WE988244 כתב:

זה פיתרון חלקי כי אורך של 4 רכבים שאתה חוסך לאוטו אחד,

זה עדיין פתרון

ועדיין פתרון שיכול לצמצם את הוצאות הדלק של האוכלוסיה בחצי, רוב האנשים עושים את הנסועה היומית שלהם בית-עבודה, לבד, ברכב, בפקקים. מעבר לכך שהעומס בכבישים ירד וצריכת הדלק של משתמשי הדרך תרד, יהיו פחות רכבים שצורכים דלק על הכביש.

זה כמובן נשמע כמו פנטזיה..

פורסם
לפני שעתיים, arturkopit כתב:

האם חרדים הינם היחידים ששותים משקאות מוגזים?לפי הבנתי לא.

איך שזה נראה,

האוצר כיום נהנה מאוד להטיל מיסים על כולם,

והחרדים הם התירוץ.......

אל תכעסו שמעלים מיסים,

כי בחרדים זה פוגע יותר.

לפני שעתיים, arturkopit כתב:

חד"פ-אני הייתי משלש את המס עליו-פוגע בסביבה--->רע לאנושות. יש לכם 7 ילדים, שאחד מהם ישטוף כלים. מה הבעיה עם זה?

חוץ מזה, בימינו יש דבר כזה שנקרא מדיח כלים, שיתמשמשו. חוסך המון מים.

דלק מטוסים של טיול אחד לחו"ל פולט מזהמים יותר מחד"פ למשפחה לשנה שלמה,

אז בא נכפיל את עלות הטיסות פי שלש,

ואחד מהילדים ישאר בארץ.....

חוץ מזה בימנו יש דבר כזה שנקרא נופש בארץ,

חוסך המון פליטת מזהמים........

יש משפחות (בכל המגזרים) שחד פעמי הוא  באמת צורך בסיסי אצלם.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני שעה, WE988244 כתב:

זכותך לפרוש בשיא,

תן לאנשים לשחר קיטור,

לוחץ להם בבטן, בחשבון הבנק, ובכיס,

אם לא תתן להם לשחרר את זה במקלדת זה יהיה על האשה או על החבר בעבודה,

אז בבקשה אל תעצור את זה.

דיברתי רק על חרדים טובים או רעים וכו', 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, ירון דורפמן כתב:

דיברתי רק על חרדים טובים או רעים וכו', 

בזה אתה צודק,

אלו פערים שאינם ניתנים לגישור דרך המקלדת,

בלי לשבת רגל על רגל בבית קפה כמה שעות,

לא ניתן להגיע להבנות כל שהם בנושא,

חוץ מסתם כעס אחד על השני.

לפני 7 שעות, race driver כתב:

איך שזה נראה,

האוצר כיום נהנה מאוד להטיל מיסים על כולם,

והחרדים הם התירוץ.......

אל תכעסו שמעלים מיסים,

כי בחרדים זה פוגע יותר.

יש משפחות (בכל המגזרים) שחד פעמי הוא  באמת צורך בסיסי אצלם.

זה נכון שהמחשבה שלו זה על משפחה חרדית,

שמרוויחה מינימום, צורכת משקאות ממותקים וח”פ ל10 נפשות,

אז העלות שלהם באחוז ההכנסה החודשית היא יותר מפי 10 מאיתנו.

וגם נכון שהחרדים כמעט ולא טסים.

אז ככה שי ברור מה כוונתו של לברמן.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, race driver כתב:

גם אם תכפיל ותשלש את מחירי הטיסות, האנשים עדיין יעדיפו את החו"ל, מאשר לבזבז עשרות אלפי שקלים על ה-בתי מלון אצלנו, שלא יודעים שובע.

מאז תקופת הסגרים, נמשכת מגמת "בכיינות" מצידם עד עצם היום הזה. 

סוג של תירוץ מסריח. 

הם כבר מזמן שכחו את המיליארדים שעשו לפני הסגרים, ואחרי שהכל נפתח.

וכל עוד האנשים לא יפסיקו לסגור הזמנות לחודשים קדימה, המגמה הזו לא תשתנה.

בתי מלון בארץ?

לקוחות שבוכים על המחירים, ועומדים בתור לשלם אותם.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

עבור הרוב המכריע של מעמד הביניים מדובר במכה קטנה בכנף.

גם אם תעלה ל8 או 10 שקל לליטר. זה לא יפיל משפחה. ייסעו פחות או ירכשו רכב חסכוני יותר אם יידרשו.

לא נמנעים ממחאה כי עצלנים, נמנעים כי המצב הוא טוב. לרוב העם - אשכרה טוב, מצליחים לחיות, לחסוך, מעל 66% מהאוכלוסיה בעלי נכס (מיליונרים) מה רע תגיד לי?

אני לא נאיבי, ברור לי מה החסרונות, אבל תסתכל סביב ותבין שלא כ-ז-ה רע פה למעמד הביניים.

לגבי ליברמן ומי הוא "מעדיף" - זה אתה בחרת בקלפי לא הבנתי מה הבעיה עם זה

בניגוד לאחרים שאיתו, הוא לא החביא את הדעות שלו והתהפך כשנבחר הרי ידעת מה הם כשבחרת, והינה הוא ממש את רצון בוחריו.

דמוקרטיה פר אקסלנס.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני פתרתי את הבעיה:
נוסעים עם רכב מלא.
זה לא קל ופשוט למצוא צוות שמתאים לקארפול, אבל אפשרי.
תחבורה ציבורית היא לא פתרון - לא לי ולא לאשתי. בעבודה הקודמת שלי נסעתי בתחבורה ציבורית, ואז החזקנו רק רכב אחד.
שתיה מוגזת וחד"פ עברתי לקנות בכפר. אני משלם את אותו סכום - ומקבל את אותו מוצר. המדינה הפסידה, הערבי הרוויח - ואצלי כלום לא השתנה...

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 4

• תוכן חדש...