Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קרה לוויז?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אצלי הוויז עובד כמו שצריך.  הבעיה שהעומסים בכבישים חזרו ובגדול. 

לוויז קשה יותר לתת מסלולים אופטימליים ולחשב זמני הגעה מדויקים.

ממליץ לך לבדוק שאתה מריץ את הגרסה האחרונה.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

פשוט הזוי. אצלי גם לא עבד תקין, לא הראה זמן הגעה ליעד. כשבחרתי מסלולים - במידה ובחרתי מסלול שונה מהראשון, הוא פשוט לא נתפס על המפה.

שלחו בקבוצה שאני חבר בה גרסה ישנה  ( https://drive.google.com/file/d/1JgaIidLvuJavqEOIZk78vIMLinKIsb1Y/view?usp=drivesdk ) , התקנתי והכל שב על מקומו בשלום, השאלה מתי וויז יתקנו את זה כי הם יורים לעצמם ברגל, אם זה יימשך ככה אנשים פשוט יתחילו לעזוב

זה לכאורה תקלה שקשורה איכשהו לחיבור האינטרנט הסלולרי, למה? משום שאם תעברו במכשיר מרשת 4g לרשת 3g וכדומה ללא מעט מהאנשים זה פותר את הבעיה לאותה נסיעה ספציפית (עד הפעם הבאה וחוזר חלילה). 

מקווה שיוציאו תיקון מהיר וסופי לדבר הזה כי מדובר בביזיון של ממש שגרסה כזו נמצאת בפרוד כ"כ הרבה זמן ללא מענה

• רעיון טוב! 1
פורסם

טוב, אחרי ביקור קטן ב גוגל חנות, אני מבין שזה בעיה כללית אצל כולם ובאמת אין מענה...... 

אני בימים האחרונים משתמש עם גוגל מפות שמעודכן טוב, רק לא כ"כ נוחה ומובנת, שרק יעשו כמה שיפורים וביי לוויז( שאגב שייכת לגוגל.....)

פורסם

גם לי קרה מאז העדכון האחרון. בכלל וייז זוועה בשנתיים האחרונות. פתרון זריז לאותה נסיעה - תבטל את החיבור הנתונים הסלולריים ותחזיר.

פורסם
לפני שעה, טרבלסקי כתב:

טוב, אחרי ביקור קטן ב גוגל חנות, אני מבין שזה בעיה כללית אצל כולם ובאמת אין מענה...... 

אני בימים האחרונים משתמש עם גוגל מפות שמעודכן טוב, רק לא כ"כ נוחה ומובנת, שרק יעשו כמה שיפורים וביי לוויז( שאגב שייכת לגוגל.....)

אפרופו הקשר המשותף לגוגל, זה כזה הזוי שבאג כזה לא מטופל ASAP שאני כבר חשבתי עם עצמי תיאוריית קונספירציה שאולי התקבלה איזו החלטה בגוגל שוויז בכוונה תגרום לבאגים בכדי שהציבור ינטוש לטובת גוגל מפות...

פורסם
לפני 23 דקות, בוני03 כתב:

כבר חשבתי עם עצמי תיאוריית קונספירציה שאולי התקבלה איזו החלטה בגוגל שוויז בכוונה תגרום לבאגים בכדי שהציבור ינטוש לטובת גוגל מפות...

יכול להיות, אני לא חשבתי על באג מכוון, אבל גם לי נראה שגוגל תטמיע את הדברים הטובים שיש לווייז להציע, בגוגל מפס (מה שהיא עוד לא הטמיעה) ו'תחסל' את ווייז.

פורסם

מה שניא לא מבין זה איך אף חברה אחרת לא מנצלת את ההזדמנות? יש כבר שנתיים שבהם וייז לא במיטבה (בלשון המעטה). איפה המתחרות?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, nev כתב:

איפה המתחרות?

יש הרבה.  כמעט כל תוכנת ניווט נותנת את מה שוויז נותנת - רק בעולם, לא בארץ.  תכנון המסלול של וויז לפי עומסי תנועה, מתבסס על מידע מהמשתמשים.  בחברות האחרות התכנון הזה מתבסס על מידע המגיע מחברות הסלולר.  מסיבה זו אוא אחרת המידע הזה לא זמין בארץ - ולכן תוכנות הניווט האחרות לא מציעות בארץ את האופציה הזו.

בנוסף, בתוכנות האחרות האופציה הזו לידיעתי היא רק בתוספת תשלום (אם כי זה די זניח).

אז נשארנו עם מדינת ישראל.  למי שווה לפתח תוכנה ייחודית לישראל ?

(ומניסיון שלי [משתמש Sygic וותיק כשאני מטייל בעולם, אם כי ללא נושא העומסים] מעבר לניווט עצמו בתוכנות האחרות קיבלתי אופציות חיפוש מוצלחות בהרבה מאשר כשניסיתי בוויז [עד רמה של להגיע ל B&B לפי שמו]).

פורסם

ומצד שני - עד כמה שהבנתי וייז אוספת באופן רציף נתוני GPS מהמשתמשים, מה שנותן מידע גם על עומסים וגם על מהירות התנועה בפקקים, עם איכון יותר מדוייק (אבל הפקקים מסומנים לפני קטעי כביש קבועים).

דרך אגב - יש מספיק מדינות בהן יש חוקי הגנת פרטיות שסביר שמגבילים מאד את יכולת החברות לאסוף נתוני מיקום סלולרי. בישראל אפילו המשטרה נזקקת לצווים מיוחדים לצריכים כאלה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

נתוני מיקום סלולרי.

בשיטה המדוברת לא נאסף מיקום סלולרי פרטני.  חברות הסלולר מעבירות מידע על כמויות ומהירות התקדמות בכבישים כמידע אגרגטיבי.  אין שם כל עניין במידע פרטני.

פורסם

אני ממשיך להשתמש בוייז - גם בנסיעות השגרה שלי - בעיקר בגלל ההתראות שלו. לפני מספר שנים ניסיתי להשתמש במפות גוגל לניווט רכוב וברחתי מהן בגלל סרבול, אני משתמש בהן לניווט רגלי בלבד, וגם זה לא במיוחד נוח. 

עם זאת וייז עושים כל העת שינויי ממשק, לעתים מוזרים. למשל - וייז למד את שגרת הנסיעות השבועית שלי (אני עובד בכמה משרדים, לפי תוכנית שבועית), משום מה בשבועיים האחרונים הפסיק להציע לי בבוקר נסיעות לפי התוכנית הזו, ואפילו לא מקפיץ את המסלול הביתה בסיום יום העבודה כפי שהיה עד לאחרונה. 

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, dani666 כתב:

בחברות האחרות התכנון הזה מתבסס על מידע המגיע מחברות הסלולר. 
מסיבה זו או אחרת המידע הזה לא זמין בארץ - ולכן תוכנות הניווט האחרות לא מציעות בארץ את האופציה הזו.

אז נשארנו עם מדינת ישראל.  למי שווה לפתח תוכנה ייחודית לישראל ?

אפליקציית הניווט - IGO primo israel עושה שימוש בתכנון המסלול המתבסס על מידע המגיע מכל חברות הסלולר בישראל.
להבדיל מאפליקציית הניווט - Waze שעושה שימוש בתכנון המסלול המתבסס רק על מידע מהמשתמשים בתוכנת הניווט שלהם.

• תוכן חדש...