Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה רעיון ממש טוב. אבל בכללי אני תמיד מדליק אורות ביום/לילה כל ימי השנה. ברגע שהדלקת אורות הופכת להרגל אז לא חושבים אם צריך או לא צריך אורות. 

עריכה אחרונה על ידי Crunchy27
  • רעיון טוב! 2
  • תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אתה מדבר על טסלה? כי זה מה שטענתי שזה סיוט. הכי דפוק שאם מדליקים אורות ב-p כשמעבירים ל-d זה חוזר לאוטומטי. ואם האורות הודלקו ידנית צריך גם לכבות. ובטסלה זה לא בדיוק סיבוב ידית.

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
לפני 22 שעות, Night Driver כתב:

חיישני אורות עובדים על תא פוטו וולטאי. הם לא יודעים לזהות אובך, ערפל, גשם וכו'.

אתה צודק האלמנט לא יודע ולא יכול לזהות אובך, ערפל או גשם אלא רק עוצמת האור שהוא קולט ובהתאם לנקודת העבודה שהוגדרה נותן טריגר להפעיל את האורות או לכבות. כל הסיבות לעוצמת אור נמוכה מדליקות אורות ברכב. בדרך כלל לפחות אצלי ברכב כאשר יש מזג האוויר חופרי לפוטו-אלמנט יש רגישות מספקת להפעלת האורות ברכב.

מצד שני אנשים הרבה פעמים מעבירים למצב ידני ואז כמובן צריך לזכור להפעיל באת הצורך. לא פעם ראיתי רכבים בלילה אם תאורת DLR בלבד...  

פורסם
לפני 16 שעות, galbh כתב:

אתה מדבר על טסלה? כי זה מה שטענתי שזה סיוט. הכי דפוק שאם מדליקים אורות ב-p כשמעבירים ל-d זה חוזר לאוטומטי. ואם האורות הודלקו ידנית צריך גם לכבות. ובטסלה זה לא בדיוק סיבוב ידית.

לידיעתך, בטסלה אין צורך לכבות אורות ידנית, נכבה אוטומטי וחוזר למצב אוטומט. הדלקת אורות בדיוק 2 לחיצות על המסך. 

פורסם
לפני 17 שעות, viper83 כתב:

לידיעתך, בטסלה אין צורך לכבות אורות ידנית, נכבה אוטומטי וחוזר למצב אוטומט. הדלקת אורות בדיוק 2 לחיצות על המסך. 

מוזר. ממה שזכור לי כשהדלקתי אורות ידנית במעבר ל-p הייתה התראה שהאורות לא ייכבו ושיש לכבות אותם.

פורסם
בתאריך 8.4.2022 בשעה 11:32, Hagaix כתב:

הייתה ירידת טווח?

כן. קשה מאוד לדעת כמה כי הטווח עולה ויורד ולא יציב. אני מעריך ירידה של משהו כמו 5 אחוז אבל זו הערכה בלבד. אין דרך אמיתית ללקוח לוודא את מצב הסוללה

• מעניין 1
פורסם

5% זו ירידה מאוד דרסטית ולא תקינה. רצוי לבדוק ירידת טווח לעונות דומות בשנה, מאחר ומדובר בשינויים גדולים בטווחים בהתאם למזג האוויר.

פורסם
לפני 43 דקות, Uri-G כתב:

5% זו ירידה מאוד דרסטית ולא תקינה. רצוי לבדוק ירידת טווח לעונות דומות בשנה, מאחר ומדובר בשינויים גדולים בטווחים בהתאם למזג האוויר.

זו ממש לא ירידה דרסטית לפי מה שבדקתי גם חבר'ה עם LR וP שיש להם בטריה דומה לזו של SR מרץ מדווחים על ירידות דומות. הירידה בהתחלה היא אגרסיבית יותר מההמשך ויש התייצבות. טסלה גם עשו לי לא מזמן (פחות מחודש) במסגרת ההתקנה של הבום בוקס בדיקה לסוללה והיא תקינה לחלוטין לטענתם אבל הם לא אומרים אם ירדה ובכמה. כפי שכתבתי פה כבר, קשה למדוד ירידות כי לטענת טסלה הטווח של היקלומטר תלוי במזג אוויר, אופי נהיגה ועוד. אני לא מבין בזה ויש על זה מלא תיאוריות ברשת - זה לפחות מה שטוענים בטסלה ללקוחות, אני רק יכול להגיד שאני עצמי ראיתי תנודות של 20 מינוס שפתאום עלו חזרה ל20 פלוס

פורסם (נערך)

אצלי אני לא מרגיש ירידה כזאת,או בכלל ,יכול להיות אחוז שתיים אבל זה לא מורגש. אבל אכן קשה לדעת. הדרך שלי לבחון ירידה, זה, שיש לי נסיעות למקומות קבועים ואני בודק כמה אחוזי סוללה לוקח לי להגיע לשם. בינתיים אין הבדל מורגש אבל הקילומטארג' שלי הרבה יותר נמוך משלך. לגבי תנודות, יש אבל רק כאלה שקשורות בעונתיות. הטווח ירד דרסטית בקיץ עלה בעונת המעבר וירד בחזרה בשיא החורף כאשר רוב הזמן הרגנרציה מוגבלת (lfp יותר רגישות לקור) וחזר לעלות בשבועות האחרונים ומפגין אותה צריכת חשמל של עונת המעבר הקודמת (עדיין לא יצא לי לבדוק 2 קייצים או חורפים).

הממוצעים שלי נכון לעכשיו 

360 קמ בשיא הקיץ.

380 קמ בשיא החורף

410 קמ בעונות מעבר.

בלי להתקמצן על דוושת החשמל.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

מבחינת הרגשה בירידה מעשית, אני לא מרגיש משהו בנסיעה לעבודה שהיא סדר גודל של 20 אחוז ביום. מצד שני אני לא נוסע מספיק כדי לדעת אם באמת יש הבדל כי ב20 אחוז כמה כבר יכולה להיות הסטייה, של אחוז? קשה למדוד דברים כאלה

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

בשיא החורף כאשר רוב הזמן הרגנרציה מוגבלת (lfp יותר רגישות לקור)

אני בחיפה עם lfp, מטעין קבוע ל-100% על פי ההנחיות. לצערי זה לא הכי מסתדר עם העליות/ירידות של חיפה ויש לא מעט מקרים של צורך בשימוש בבלמים בירידות בגלל רגנרציה מוגבלת. גם בחורף וגם בעונת המעבר...

אני חושב להתחיל להגביל את הטעינה לפחות מ-100% לפני נסיעה שמגיעים לירידה ארוכה יחסית בתחילת הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
בתאריך 6.4.2022 בשעה 18:16, eladts כתב:

איך המשטרה לא עוצרת את העבריין ששם את המצלמה הזאת?

האם אתה משווה את הצילום הזה לצילום של הטסלה סנטרי?

לדוגמא, צילום של קטינים במרחב ציבורי:

• תוכן חדש...