Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 41 דקות, yohai71 כתב:

^

בשורה התחתונה: קיבלת את התשובה הכי אמיתית מכמה מגיבים כאן, כנראה הורים עם ניסיון ואני כאחד כזה מצטרף אליהם - הכסא הזה פשוט לא לעניין, אם הבטיחות זה מה שמנחה אותך. 

אם החלטת שזה הכסא שאתה רוצה ולא מוכן להוציא יותר- שא ברכה. כאן בפורום אני לא רואה איך תקבל עצה אחרת. 

"עצה" אחרת? שאלתי שאלה מבחינת *החוק*. הדיון מסביב מעניין ומחכים, אבל הוא לא ענה לי על השאלה.

אני, אגב, גם "הורה עם ניסיון". פשוט בלי ניסיון בכיסאות עם איזופיקס.

ואגב, זה קצת נעלם פה אז אדגיש שוב: בכמה מקומות ברשת נראה שאותה רצועה עליונה היא פשוט חלק מהתקן *האמריקאי*. (למשל כאן, או כאן, או כאן).

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרצועה העליונה נקראת top tether. אני מעולם לא ניתקלתי בכיסא עם כזה יישום.

אז הכיסא הוא -

1. כיסא מסתובב 360!!!
  2. מיוצר עי חברה סינית בסין (מי אמר שילמתי וקיבלתי אישור תקינה)
  3. עם תקן אירופאי מיושן (שזה פחות מפריע לי)
  4. עם יישום top tether שמעולם לא ניתקלתי בו, ועם מספר רכבים ומספר ילדים אני די מומחה כסאות
  5. שנראה שגם לא נוח להכניס ולהוציא את הילד, במיוחד שאמורים היום להיות עד משקל גבוה יותר להיות נגד כיוון הנסיעה.
  6. בנוסף, אם זה רתום אחורה, מה זה עוזר שהמושב מסתובב?? אי אפשר לסובב את המושב ככה ! למיטב הבנתי כל הקטע שאתה מסובב את המושב אליך, חוגר את הילד ואז מסובב אותו עם הפנים אחורה.

נראה שאתה מחפש צידוקים שהכל בסדר.

אולי המוכר בחנות יכול לספק לך כאלה. לא אני.

אני מזמין אותך לחזור לחנות שבה קנית את המוצר, ולחפש יישום דומה עבור החגורה העליונה עבור חברה מערבית כלשהיא. מוכן לאכול חמש מצות בלי מים.

אני רק מניח פה שגם חברות ענק עשו טעויות, מבצעות וביצעו ריקולים לאבזמים ובעבר היו תקדימים של הורדת מוצרים מהמדף והחזר כספי בריקול. בדיוק כמו שראיתי שלשום שדקטלון עושה ריקול לאיזה שעון שמתחמם ומחזירה כסף.

סינים לא עושים ריקול למוצר שנמכר רק בסין.

אנא בדוק אם המוצר נמכר בחול ומי המעבדת תקינה שנתנה לו את אישור התקן.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, el-chanan כתב:

לא הבנתי מה הציטוטים שלך באים לומר.

פותח השרשור הנכבד el-chanan  - הציטוטים הם מה שנכתב על ידך
ומראים כפי שציינתי שבטיחות ילדיך בנסיעה ברכב אינה בראש מעייניך.

חבל על הזמן של הכותבים/הקוראים של הפורום
שמשקיעים מזמנם בכדי לענות ולהתייחס לשאלותיך.

חבל שהתחלת להתעניין בנושא מושבי/כיסאות הבטיחות לרכב
רק לאחר קניית הכיסא החדש. 

כמו שנאמר על ידי רבים מהכותבים - בתחום הבטיחות של ילדיך ברכב
מומלץ שתקנה מוצרים של חברות שנבחנו במבחני בטיחות השוואתיים
ועמדו בהם בקבלת ציון גבוה.

מאחל לך נסיעה זהירה ובטוחה. 

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 13 דקות, eyalkar כתב:

פותח השרשור הנכבד el-chanan  - הציטוטים הם מה שנכתב על ידך
ומראים כפי שציינתי שבטיחות ילדיך בנסיעה ברכב אינה בראש מעייניך.

חבל על הזמן של הכותבים/הקוראים של הפורום
שמשקיעים מזמנם בכדי לענות ולהתייחס לשאלותיך.

חבל שהתחלת להתעניין בנושא מושבי/כיסאות הבטיחות לרכב
רק לאחר קניית הכיסא החדש. 

כמו שנאמר על ידי רבים מהכותבים - בתחום הבטיחות של ילדיך ברכב
מומלץ שתקנה מוצרים של חברות שנבחנו במבחני בטיחות השוואתיים
ועמדו בהם בקבלת ציון גבוה.

מאחל לך נסיעה זהירה ובטוחה. 

הציטוטים הללו  ("מה שנכתב על ידך" - מה? זה פירוש המילה "ציטוט", ידידי. לא שאלתי מנין הבאת את המילים הללו) לא מראים שום דבר. אולי על בעיה בהבנת הנקרא.

לא התחלתי להתעניין בנושא מושבי הבטיחות "רק אחרי קניית כיסא". היתה לי שאלה. אם אין לך תשובה קונקרטית, אל תגיב, וכך "תשמור על זמנך היקר".

ואת האבחנות שלך על רמת הדאגה לילדיי השאר לעצמך בבקשה.

לפני 45 דקות, KipodYam כתב:

הרצועה העליונה נקראת top tether. אני מעולם לא ניתקלתי בכיסא עם כזה יישום.

אז הכיסא הוא -

1. כיסא מסתובב 360!!!
  2. מיוצר עי חברה סינית בסין (מי אמר שילמתי וקיבלתי אישור תקינה)
  3. עם תקן אירופאי מיושן (שזה פחות מפריע לי)
  4. עם יישום top tether שמעולם לא ניתקלתי בו, ועם מספר רכבים ומספר ילדים אני די מומחה כסאות
  5. שנראה שגם לא נוח להכניס ולהוציא את הילד, במיוחד שאמורים היום להיות עד משקל גבוה יותר להיות נגד כיוון הנסיעה.
  6. בנוסף, אם זה רתום אחורה, מה זה עוזר שהמושב מסתובב?? אי אפשר לסובב את המושב ככה ! למיטב הבנתי כל הקטע שאתה מסובב את המושב אליך, חוגר את הילד ואז מסובב אותו עם הפנים אחורה.

מה ביקשתי: ידיעה לגבי התייחסות *החוק* לעיגון הרצועה העליונה בצורה כזו.

מה לא ביקשתי: הבעת דעה לגבי איכות הכיסא בו בחרתי, לגבי הפרקטיקה שלו או לגבי הבטיחות שלו.

אני באמת מודה למי שכתב לי תשובות, אבל דומני שהדיון קצת סטה ממסלולו.

לפני 47 דקות, KipodYam כתב:

נראה שאתה מחפש צידוקים שהכל בסדר.

אולי המוכר בחנות יכול לספק לך כאלה. לא אני.

אני מזמין אותך לחזור לחנות שבה קנית את המוצר, ולחפש יישום דומה עבור החגורה העליונה עבור חברה מערבית כלשהיא. מוכן לאכול חמש מצות בלי מים.

לא מחפש צידוקים. 

ואולי אני באמת יחזור לחנות כדי להבין יותר טוב מה לעזאזל.

מעדכן שכעצתכם למעלה יצרתי קשר עם אבי ורון מ"שילב" ואני ממתין לתשובתו.

• משעמם 1

פורסם

^

בדיוק כמו שבחור צעיר מיד לאחר שחרור מצה"ל מגיע ושואל האם לקנות קופרה או RS3, תמיד יהיה אחד שיגיד לו לא לזרוק את הכסף (שזו לא עצה רעה בכלל) לפני שהוא יודע מה הוא עושה עם עצמו. זה טבעו של הפורום; אתה שואל שאלה ספציפית ומקבל שלל דעות (מסתבר שאחת מהן דווקא התאימה לך- לפנות לאבי ורון).

ונותנים לך תשובות כאלה כי יכול להיות שאתה לא באמת רואה כמה הכסא הזה מזעזע- לא כי אתה טיפש אלא כי "למה שימכרו אחד כזה אם יש לו תקן" זו מחשבה לגיטימית. וכן, לפעמים נראה שלא צריך להוציא סכומים גבוהים כשיש אלטרנטיבות זולות. כאמור, מניסיוני ושאר המגיבים, במקרה של כסאות ילדים עדיף ללכת על בטוח, גם אם זה יקר יותר. אצלי בבית שתי מכוניות כשבכל אחת מהן בוסטר בריטקס וכיסא בריטקס. וכן, זה עלה (הרבה) כסף.

דרך אגב, אצל הרכב של סבא חסכנו (כי סבא בקושי מסיע) ורכשנו Evenflow שפשוט מזעזע יחסית לבריטקסים- ועדיין זה כיסא נורמלי יחסית.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 דקות, yohai71 כתב:

^

בדיוק כמו שבחור צעיר מיד לאחר שחרור מצה"ל מגיע ושואל האם לקנות קופרה או RS3, תמיד יהיה אחד שיגיד לו לא לזרוק את הכסף (שזו לא עצה רעה בכלל) לפני שהוא יודע מה הוא עושה עם עצמו. זה טבעו של הפורום; אתה שואל שאלה ספציפית ומקבל שלל דעות (מסתבר שאחת מהן דווקא התאימה לך- לפנות לאבי ורון).

ונותנים לך תשובות כאלה כי יכול להיות שאתה לא באמת רואה כמה הכסא הזה מזעזע- לא כי אתה טיפש אלא כי "למה שימכרו אחד כזה אם יש לו תקן" זו מחשבה לגיטימית. וכן, לפעמים נראה שלא צריך להוציא סכומים גבוהים כשיש אלטרנטיבות זולות. כאמור, מניסיוני ושאר המגיבים, במקרה של כסאות ילדים עדיף ללכת על בטוח, גם אם זה יקר יותר. אצלי בבית שתי מכוניות כשבכל אחת מהן בוסטר בריטקס וכיסא בריטקס. וכן, זה עלה (הרבה) כסף.

דרך אגב, אצל הרכב של סבא חסכנו (כי סבא בקושי מסיע) ורכשנו Evenflow שפשוט מזעזע יחסית לבריטקסים- ועדיין זה כיסא נורמלי יחסית.

מקבל מה שאתה כותב. עדיין, אני סבור שהבעת דעה לגבי רמת האכפתיות שלי משלומם של ילדיי (מה שאכן עשה רק מגיב אחד בלבד), היא פוגענית ומיותרת. יש דרך גם להעביר ביקורת.

אני באמת מודה לך על התגובה הסבלנית הזו.

• אהבתי 1

פורסם

אני חושב שהרבה אנשים חושבים שאם הכסא בתקן אז הוא טוב.

זה טעות נפוצה. במיוחד שאם זה כיסא שהרשת מייבאת ישירות מהסיני עם מדבקה כלשהיא, סביר להניח שיש עליו רווח לא רע.

לא כל דבר קל להעתיק. במיוחד אם לא מעתיקים, אז עוד יותר אפשר לעשות טעויות בתכנון. אם חברות ענק טועות ומודות, אז אי אפשר לסמוך על יצרן לא מערבי ששם פה כסא עם תכנון מאוד מאוד לא שגרתי.

קניתי איזה בוסטר גב עלום שם ב200 שח, לרכב שבדכ מסיע ילדים בימי גשם ומבול. אמור להיות באמצע בין שני מושבים. לא קלטתי שהמבנה של הידית ואיפה שהחגורה עוברת - לילד אין שום סיכוי לחגור את עצמו... גם אני מאריך את החגורה. גם בלי כיסא ליד הילד לא מצליח לחגור את עצמו. אז גם הכסא הזה נראה אחד כזה.

בגלל זה כל המושבים המשולבים האלה פשוט לא באמת עושים עבודה טובה.

פורסם (נערך)

אני לא אבי ורון אבל מוכר כסאות בטיחות 14 שנה.

השנקל שלי:

- ברור שהכסאות האיכותיים והבטיחותיים ביותר שייכים למותגים כגון: גרקו, צ'יקו, ברייטקס, סייפטי פירסט, סילבר קרוס, ביסייף ודומיהם.

- במותגי מדבקה ניתן לקבל איכות ונוחות מעולים, ואפשר ליפול, כמו בכל מוצר. לשם כך יש חוות דעת באינטרנט ואצל חברים, אם יש לכם פנאי לכך.

- מכון התקנים הישראלי הוא לא פונקציה בבחירה הזו. הבדיקות שלו פרימיטיביים למדי (פטיש במשקל ובמהירות מסוימת שמתנגש בכסא, בדיקת עמידות הריפוד בשריפה וכדו') כך שגם כסאות של 200 ש"ח מקבלים תקן.

- איכות, בטיחות ונוחות הפעלה הינם פרמטרים שונים בתכלית אשר לקוחות נוטים לערבב ביניהם אך אין ביניהם כל קשר: כסא יכול להיות בטיחותי אך נוראי לשימוש (גם חגירה יומיומית וגם פירוק או התקנה). נוח לשימוש אך באיכות ירודה ולא בטיחותי בעליל וכו'.

- החשוב ביותר זה לאפיין את הלקוח: פירוקים רבים של הכסא? רכב רחב? ילד ראשון? כסא רק לנכדים שמשמש ילדים בגדלים שונים? ותקציב הלקוח כמובן. על כך אמרו חז"ל: אדם ניכר בכוסו, בכיסו ובכעסו (הוספתי: בכסאו).

- חיבור האיזופיקס נוח ובטיחותי הרבה יותר (ככלל) מחיבור הקליק טייט של ברייטקס. היתרון של קליק טייט רק במשקלים גבוהים, מעל 30 ומשהו ק"ג.

- הרצועה העליונה כתוספת לאיזופיקס חשובה לעיגון יציב וקיימת ברוב הרכבים, מאחרי משענת הראש של הנוסע או בגב המושב (האחרון נראה כמו נעודת עיגון לחבילות, אלו שמותקנות ברכבי שטח). אין לזה כל קשר לתקינה אמריקאית, אלא שהטכניקה של חיבור הרצועה הזו זה כמו בתקינה האמריקאית (רצועה) ולא כמו התקינה האירופאית (איזופיקס קשיח). דהיינו: גם כסאות אירופאיים עם איזופיקס קשיח בתחתית הכסא יגיעו עם רצועה עליונה שנראית כמו האיזופיקס האמריקאי (מי שהבין - יכול גם לפתוח גמרא :-)

לסיום אצטט את עצמי ברוב חשיבות: 

בתאריך 3.4.2022 בשעה 20:30, tinoki כתב:

כסא רכב קונים במקום שיש מתקין שמתקין לך ברכב את הכסא ומסביר לך כיצד משתמשים בו בגילאים שונים.

ברבות מהחנויות (בעיקר ברשתות) אין שירות כזה. בחנויות הפרטיות יותר.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, tinoki כתב:

אני לא אבי ורון אבל מוכר כסאות בטיחות 14 שנה.

השנקל שלי:

- ברור שהכסאות האיכותיים והבטיחותיים ביותר שייכים למותגים כגון: גרקו, צ'יקו, ברייטקס, סייפטי פירסט, סילבר קרוס, ביסייף ודומיהם.

- במותגי מדבקה ניתן לקבל איכות ונוחות מעולים, ואפשר ליפול, כמו בכל מוצר. לשם כך יש חוות דעת באינטרנט ואצל חברים, אם יש לכם פנאי לכך.

- מכון התקנים הישראלי הוא לא פונקציה בבחירה הזו. הבדיקות שלו פרימיטיביים למדי (פטיש במשקל ובמהירות מסוימת שמתנגש בכסא, בדיקת עמידות הריפוד בשריפה וכדו') כך שגם כסאות של 200 ש"ח מקבלים תקן.

- איכות, בטיחות ונוחות הפעלה הינם פרמטרים שונים בתכלית אשר לקוחות נוטים לערבב ביניהם אך אין ביניהם כל קשר: כסא יכול להיות בטיחותי אך נוראי לשימוש (גם חגירה יומיומית וגם פירוק או התקנה). נוח לשימוש אך באיכות ירודה ולא בטיחותי בעליל וכו'.

- החשוב ביותר זה לאפיין את הלקוח: פירוקים רבים של הכסא? רכב רחב? ילד ראשון? כסא רק לנכדים שמשמש ילדים בגדלים שונים? ותקציב הלקוח כמובן. על כך אמרו חז"ל: אדם ניכר בכוסו, בכיסו ובכעסו (הוספתי: בכסאו).

- חיבור האיזופיקס נוח ובטיחותי הרבה יותר (ככלל) מחיבור הקליק טייט של ברייטקס. היתרון של קליק טייט רק במשקלים גבוהים, מעל 30 ומשהו ק"ג.

- הרצועה העליונה כתוספת לאיזופיקס חשובה לעיגון יציב וקיימת ברוב הרכבים, מאחרי משענת הראש של הנוסע או בגב המושב (האחרון נראה כמו נעודת עיגון לחבילות, אלו שמותקנות ברכבי שטח). אין לזה כל קשר לתקינה אמריקאית, אלא שהטכניקה של חיבור הרצועה הזו זה כמו בתקינה האמריקאית (רצועה) ולא כמו התקינה האירופאית (איזופיקס קשיח). דהיינו: גם כסאות אירופאיים עם איזופיקס קשיח בתחתית הכסא יגיעו עם רצועה עליונה שנראית כמו האיזופיקס האמריקאי (מי שהבין - יכול גם לפתוח גמרא :-)

לסיום אצטט את עצמי ברוב חשיבות: 

רק מוודא: גם אתה לא מכיר שברצועה העליונה הזו משתמשים במצב סלקל (נגד כיוון הנסיעה). הבנתי נכון?

עריכה אחרונה על ידי el-chanan

פורסם
לפני 16 דקות, tinoki כתב:

חיבור האיזופיקס נוח ובטיחותי הרבה יותר (ככלל) מחיבור הקליק טייט של ברייטקס. היתרון של קליק טייט רק במשקלים גבוהים, מעל 30 ומשהו ק"ג.

רק בקשר לזה: הקליקטייס זה לא עניין של בטיחות בלבד, אלא לייצר מנגנן חיבור הכיסא לרכב עבור "טפשים". אתה מחבר חגורה וסוגר את הכיסא. הוא כבר "מסדר" את הכל עבורך, שלא תצטרך לנחש אם עשית את זה נכון או לא וכן, יש אנשים שזה דיל-ברייקר עבורם. המחיר של זה הוא משקל גבוה יחסית לבריטקס אחר מקביל, שלאו דווקא בטיחותי פחות מהקליקטייט.

ואה, ויש משהו אמנם קטנוני אבל שמטריף אותי;  זה לא ברייטקס Brytex. זה בריטאקס! כולם אומרים ברייטקס משום מה, אבל זה:

Britax Logo - LogoDix

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני 4 דקות, el-chanan כתב:

רק מוודא: גם אתה לא מכיר שברצועה העליונה הזו משתמשים במצב סלקל (נגד כיוון הנסיעה). הבנתי נכון?

לא מכרתי מעולם כסא עם הטכניקה הזו. לא אומר שזה לא תקין, אבל נראה שרק בסין יידעו להסביר איך לחבר את זה.

לפני 1 דקה, yohai71 כתב:

זה לא ברייטקס Brytex. זה בריטאקס!

נכון נכון.

הלקוחות האמריקאיים תמיד מזכירים לי את זה 

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, yohai71 כתב:

יש לי כסאות בטיחות ובוסטרים של 2 החברות. דווקא יש דברים שאני יותר אוהב ב-evenflo כמו קלות פירוק הריפוד לניקוי/כביסה ללא צורך בהוצאת הכסא מהרכב לעומת ה britax boulevard clicktight שיש לנו שדי סיוט בנושא הזה.

הדבר הכי נוראי שיש לנו באחד ה-evenflo זה הידוק הרצועות ע״י סיבוב ברז כזה במקום למשוך רצועה.. איום ונורא. אבל ראיתי שבדגמים חדשים הפסיקו עם השיטה הזאת.

מבחינת בטיחות לדעתי החברות זהות.

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם (נערך)

^

זה כנראה תלוי דגמים. מה שיש לנו נרכש ע"י גיסי בארה"ב, שם הוא מתגורר, ו"יובא" ארצה על ידו. מעבר לעובדה שזה היה כיסא של 100$ ונראה כמו אחד של 50, הסתבר שבגלל תקנות שונות בין אירופה (שהשוק הישראלי הולך לפיה) לבין ארה"ב, צריך להוסיף אבזם נועל כזה כדי למנוע מחגורת הרכב להשתחרר. וזה כבר עצבן אותי לגמרי. אי אפשר לספק את זה עם הכיסא? 

אז נכון, קל להוריד ממנו את הריפוד (מה זה קל, הוא יורד מעצמו...), אבל במקרה שלנו זה לא ממש משנה כי אין מה שמלכלך. פעם אחת הייתה תקלת... נקרא לה מעיים, שדרשה כיבוס חד פעמי (ואח"כ פשוט קיפלתי חיתול בד דק שעליו יושב הילד - זה לא קרה מאז). אה כן, ופעם אחת הקיא. 

אבל תכל'ס באמת שרוב מכריע מהלכלוך נובע מאכילה ברכב, וזה פשוט לא קורה אצלנו. אין שום סיבה שיאכלו בנסיעה, בטח לא בנסיעות הרגילות. בטיולים? אין בעיה, עוצרים בצד, יושבים ואוכלים. 

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • תוכן חדש...