Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

במחירים של היום, מדובר בעשרות אלפי דולרים. מחיר החלקים יירד אולי אבל היקף העבודה לא. מבחינת עבודה, מדובר בבניית כל הרכב מחדש מבחינה מכאנית.

לדוגמה:

https://e30.de/fotostory/f02405/f02405.htm

הבחור עובד כבר כמה חודשים. המשקל כרגע 1350 ק"ג שדומה למשקל של רכב בנזין זהה עם מנוע 6 צילינדר. 

הוא הגיע לשלב נסיעה אבל עדיין חסרה מערכת קירור לאינוורטר, ושטיח.

גם היקף העבודה ירד, כרגע צריך להתאים ביחד הרבה רכיבים בשביל ניהול לנהיגה ולהטענה ולהטענה של המצבר 12v וכל מני כאלה. צריך לדעת מה מתאים בכלל, למצוא להם מקום באוטו, לחווט, לתכנת. ובעתיד בטח יהיה קופסה משולבת של מנוע חשמלי ביחד עם כל הניהולים האלה מחוברים ומוכנים לעבודה רק חבר סוללות ודוושת גז וסע. גם סוללות שיתקווצו עם הזמן יקלו על העבודה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• אחראי פורום
פורסם

מעניין מה יקרה שהם יבינו שרכבי אספנות על בלמיהם ומתליהם החלשים והרופסים לעיתים, עושים פתאום 5 שניות למאה.

אז יסכימו לנו להעלות אינץ' בגלגל כדי להכניס מערכת בלימה משופרת? יסכימו לנו להרכיב בולמים וקפיצים משופרים? צמיגים במידה נורמלית?

או שלדעתם ה-145R13 על אונו או ביאנקי או סובארו FF יתמודדו באופן מספק עם ה-450 כ"ס שיגיעו מטסלה מושבתת?

כרגיל בישראל רותמים את הביצה לפני התרנגולת.

ובלי קשר, אני אמשיך ליהנות מהמנוע ה"טיפש" באספנות שלי, שמספק לי תעסוקה והנאה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 12 שעות, Gopher כתב:

כתוב בכתבה: "המכונית תידרש לבדיקה במעבדה מוסמכת מטעם משרד התחבורה".

לא מבין, סוף סוף משרד התחבורה עושה צעד נכון וגם אז מתלוננים? 

מי מתלונן? שכחת שאתה במדינת ישראל, מדינת הקומבינות?

קח רכב שהגיע במקור עם 120 כ"ס והשלדה, הצמיגים, המתלים ושאר המכלולים הבטיחותיים עומדים בעומס מסוים. מחר מישהו ירצה לבצע הסבה להנעה חשמלית, איך תפקח על כך שהקיט שהותקן אכן מתאים ליכולות של הרכב? 

איך המעבדה המוסמכת (שכבר אני רואה את העומסים המטורפים שיהיו עליה) באמת תדע להכשיל/להעביר רכב שעבר הסבה? חייבת להיות רגולציה מדויקת בעניין, אחרת אנחנו נראה פיאט 127 עם מעל 200 כוחות סוס.

צמיגים בקושי מאשרים כאן, צמיגים. חחח

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, baer כתב:

למי שיש כבר רכב שני בבית שמשמש גם ככה לנסיעות קצרות ועכשיו בהשקעה חד פעמית הוא יכול להוריד עוד יותר את העלויות של דלק + טיפולים + בדיקת זיהום אויר בטסט והרכב יוכל להמשיך לשרת זמן בלתי מוגבל.

זה לא ממש נכון כי זה תלוי בעלות ההסבה, אם זה 40K$ זה עלות של רכב חדש באחריות. ואין כזה דבר לשרת זמן בלתי מוגבל כי גם לרכב חשמלי יש טיפולים וברכב מוסב עדיין יש הרבה רכיבים עם בלאי שנשארו כמו מערכת היגוי, מתלים, כל מה שקשור לחשמל שלא שייך להנעה כמו ווישרים, חלונות חשמל, מזגן, מחוונים ועוד.
ברכבי אספנות מסויימים זה עוד יכול לתת לרכב חיים חדשים, במידה ובמדובר במכונית "אפורה" כמו למשל סובארו לאונה או פורד קורטינה. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

הגזמת מאוד לא קצת.

טסלה מודל 3 שוקלת 1600 ק"ג. זה רכב גדול בהרבה מ-205. 
במודל 3 יש מנוע חשמלי גדול וחזק, ויש מערך סוללות לטווח של 500 ק"מ.
המודל 3 הוא רכב כבד בהרבה גם בלי הסוללות ששוקלות כ-500 ק"ג, אין מה לעשות גוף גדול, שילדה בטיחותית, אבזור עושים את שלהם.

אתה מסיר גיר ומנוע מצד אחד ומעמיס סוללה ששוקלת כ250 ק"ג עם מנוע חשמלי מצד שני, סדר גודל של 300 ק"ג תוספת מינוס מנוע וגיר (ועוד שלל דברים אחרים שיוסרו כמו כל מני גלגלות, תושבות, רצועות ומשאבות)... אני לא רואה איך אתה עובר את ה-1000 עד 1100 ק"ג בלחץ.
205 חשמלית שנבנתה נכון ושוקלת טון תהיה פצצה גם בסיבובים וגם בקו ישר.

אתה לא יכול להשוות למשקל של רכב מודרני שנבנה ותוכנן כחשמלי עם ציוד מהדרגה הראשונה שתוכנן להיות קל ככל הניתן.

אני רוצה להדגיש - אני לא נגד הסבה של מכוניות לחשמל, זה מגניב לגמרי. אבל אני מכיר את התחום וזה לא פשוט בכלל, במיוחד אם רוצים רכב שקל לנהוג בו כאוטו יום יומי.

יש לי קטנוע חשמלי בבית, וכמו כל הקטנועים החשמליים בארץ הוא סיני ולכן לא בשל עד הסוף, אבל עדיין מדובר על כלי שתוכנן מאפס כשחשמלי וישבו מהנדסים ותכננו אותו.

מההתעסקות איתו (וגם בתור אחראי תחזוקה של כלים חשמליים בעבודתי הקודמת) למדתי על ההתעסקות עם בקרת טעינה, בקרת פריקה, איזון תאים (התקנו מערכת BMS בעצמינו, עבודת נמלים שהרבה לא עושים ואחכ תאים מתים כל חודש), חיישני מנוע, בקר מנוע, טמפ סוללות ועוד.

בגלל עקומת המומנט של מנוע חשמלי, נדרש הרבה תכנון על מנת שלא תקבל דבר דומה לזה:

בכל חברות הרכב הגדולות יושבים מהנדסים שצריכים לקחת בחשבון משקל ציריות, משקל גלגל, חיישני ABS עבור בקרה להגבלת מומנט, ועוד המון פרמטרים ספציפיים לרכב על מנת לקבל רכב שמתנהג בצורה דומה לרכב עם מנוע בעירה פנימית, שהוא מעצם אופיו הרבה יותר קל לשליטה ממנוע חשמלי.

אפשר תמיד ליצור בקרה גנרית, אבל אז תקבל או כלי עם הגבלת מומנט מוגזמת, או כלי שמפרפר כל הזמן בלי יכולת שליטה.

יש גם את עניין הסוללות, שדורש המון המון בקרה ודאגה לאיזון שלהם, למניעת פריקה בזרם יתר, לדאגה לטמפ, וכמובן גם קייס אטום אם לא מדובר בסוללות LFP.

כעושים את זה נכון, כמו באוטו חשמלי שאתה קונה מהסוכנות - אתה מקבל כלי שנוסע הרבה הרבה יותר נעים מכלי עם מנוע בעירה. אבל אם אתה עושה את זה אפילו קצת לא נכון.. אתה מקבל כלי לא נעים לנהיגה.

אם יהיה בעתיד קיט יעודי פר רכב, נניח "קיט הסבה למזדה 3" כנראה יהיה הרבה יותר קל לבצע את זה.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, Shmulik_Miata כתב:

איך המעבדה המוסמכת (שכבר אני רואה את העומסים המטורפים שיהיו עליה) באמת תדע להכשיל/להעביר רכב שעבר הסבה? חייבת להיות רגולציה מדויקת בעניין, אחרת אנחנו נראה פיאט 127 עם מעל 200 כוחות סוס.

זה דווקא קל לבדוק, על הקיט של ההסבה לא כתוב כמה כח זה?
מי שיש לו פיאט 127 יתנו לו להתקין מנוע של מאוורר תקרה :)

• מצחיק 1

פורסם
לפני 3 שעות, baer כתב:

לדוגמה יש לי פוקוס 2005 ששווה כלום ורבע אז הרכב כבר "בחינם" ואני משלם רק על ההסבה.

אם העלות היא 40K$ לערכה לא כולל ייבוא לארץ ועבודה (לערכה של 63 כ"ס), עדיף לך כבר לקנות רכב חשמלי מוגמר.

זה יותר מתאים למישהו שרוצה לעשות פרויקט resto mod בשביל הכיף או לשמר רכב כלשהו על הכביש בכל מחיר.

למשל אני עוקב אחרי הבחור הזה שבנה האמר חשמלית עם חלקים של טסלה, וזה לא פחות ממדהים:

https://www.youtube.com/c/JerryRigEverything

אבל אם אתה רוצה לעשות את ההסבה כדי לחסוך כסף, אז זה כמו הבדיחה עם סוכנות של רולס רויס וצריכת דלק - עזוב, זה לא בשבילך.

בסוף גם תוציא יותר, וגם תקבל גרוטאה לא אמינה ולא בטיחותית, שספק אם תוכל לחיות איתה בתור רכב דיילי.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

תילי תילים של דיונים על ידיעה שלא מתיישבת עם ההיכרות שלנו עם המערכת.

אם אתם שואלים אותי - זו היתה ידיעה של 1 באפריל שהתעכבה בדרך ופורסמה בטעות באיחור.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא עוזר בכלום.

כפי שכבר ציינו כאן, חלקי מנוע מכאניים זה הדבר האחרון שקשה למצוא לרכבי אספנות.

מה שקשה למצוא אלו חלקי מרכב ופנים, שכבר לא מיוצרים.

פורסם

הסבות כאלה זה למקרי קצה למיניהם, רכבי פרוייקט או כאלה שרוצים להחזיק על הכביש בכל מחיר.

גם אם זה יהיה 100% חוקי בארץ, אתם לא תראו פה רכבים ישנים שהוסבו לחשמל בהמוניהם, כי זה פשוט לא כלכלי.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ב40K$ אתה יכול לייבא רכב אספנות שלם מחו"ל, או לקנות מסדנא בחו"ל מנוע בנזין מתאים לרכב שלך עם שדרוגים ושיפורים.

פורסם (נערך)

ברור שזה לא להמונים, אבל נוכל לראות כל מני הסבות מעניינות אם זה יצא לפועל. יש לא מעט מכוניות אמריקאיות עתיקות שנוסעות עם מאות כ״ס בהשקעה ענקית של מאות אלפי שקלים ויהיה כיף לראות חלק מהם עם הסבה לטסלה. יהיה נחמד לראות כמה חיפושיות מוסבות, נראה שיש לדגם הזה קיטים פשוטים.. אולי יסבו כמה מכוניות ספורט משנות ה70-80 עם מנוע מתוסבך. שיפורים כאלה זה לא לכל גרוטאה, זה יקר, אבל יהיה כיף לראות דברים כאלה במפגשים. גם אם רק 100 מכוניות ממקרי קצה הזויים יוסבו, תמיד טוב שיש אפשרות למי שרוצה ויכול, ולא המצב הנורמלי בישראל שהתשובה היא תמיד ״לא״.

וכשזה יהיה ממש זמין וזול והסוללות יהיו קטנות והכל יהיה קל.. עוד 10-15 שנה נגיד, גם בפונטו אשמח להסבה כזאת.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני בעד הסבות של רכבים ישנים\קלאסיים לחשמל- תלוי מה. צפו בזה:

הם עושים את זה כמו שצריך, ע"י שקילה של הרכבים (בארבע פינות) כשהם נכנסים לעבודה, שקילה נוספת ללא ה-ICE, והינדוס מחדש של היחידות החשמליות תוך שמירה על המשקל המקורי + חלוקת משקל כמה שיותר מאוזנת.

אז כן, לעות את זה לטסטה-רוסה, שהמנוע זה הלב שלה וחלק בלתי נפרד מהרכב, או ב.מ.וו E9, או אפילו הקיט-קאר הזה, הגורדון קיבל? מבחינתי חילול הקודש. יש רכבים שלא, פשוט לא. אבל מה רע בלעשות את זה לפולקסוואגן T2 שגם בימים היפים ביותר שלו היה עגלה צולעת?

ושימו לב, לא צריך 0-100 בארבע שניות, אבל מה רע בשבע שניות במקום ה-15 המקוריות? לא צריך 450 כ"ס, מספיק 150 לרכב שבזמנו היה 100. וזה זריקת מרץ רצינית לכל הרכבים האפרוריים של ילדותנו.

הבעיה? עדיין יקר מדי.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...