רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,614 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי סובארו פורסטר ספורט שנת 22 עם צמיגים 225/55r18 והחלפתי ל 225/60r17 כי אני יודע שזו מידה שבאה באותו רכב דגם אחר ורשום במאגר של קאר דטה ולא אמור להיות בעיה לאשר. אך שהלכתי למשרד הרישוי הבנתי שלא כך הדבר ובגלל שהרכב חדש לא מופיע במאגר של קארדטה ולא ניתן לאשר. נסיתי לפנות ליבואן ולא ממש הצליחו או ניסו להבין אותי. רציתי לדעת עם מישהו אחר הצליח לאשר שינוי מידות ברכב חדש ואם כן איך עושים זאת? תודה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי יונדאי i30 ואני רוצה להתקין חגורה רביעית במושב האחורי בשביל הילד הרביעי. הכוונה שלי היא לשים שם 4 ילדים קטנים [בגיל ובגודל], כולם חגורים. לנסיעות בודדות רובם בתוך העיר ולמשך תקופה לא ארוכה. אני מתכווין לבקש שהחגורה הנוספת תהיה עם 3 נקודות (דהיינו על הכתף). בנוסף אני ישים איזה כרית הגבהה במקום בוסטרים, כיון שלא יהיה מקום לבוסטרים. אני באמת רוצה לדעת לגבי הבטיחות של מהלך כזה. אני משער שזה לא פסגת הבטיחות, אבל גם האופציה שאשתי והילד יסעו במקביל במונית במושב האחורי בלי חגורה בכלל, זה גם לא יותר בטוח. אני בעיקר רוצה לדעת על הבטיחות, הדו"ח פחות מפריע לי (זה יוצא יותר זול מלקנות רכב 7 מקומות, במיוחד לפני פסח...), אגב הרכב משנת 2010 ולא כתוב ברשיון…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום, מעלה תהייה שקצת הציקה לי. בדרכי לעבודה, ראיתי פעמיים ניידת בירידה מגשר מחלף קסם עומדת באלכסון על אי התנועה ושוטר לוזר על רכבים. עד כאן הגיוני - מקום סביר למארב, שמש בשדה הראייה של הנהגים בבוקר, הכל טוב. אבל יושב שם שוטר בודד ואין ניידת או אופנוע בהמשך הדרך. לא הצלחתי להבין את ההגיון. למה רק ניידת בודדת? זה סתם למטרת הרתעה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת הצילינדר השישה עשר, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הרכב השני שלנו נוסע מעט מאד (שנת 2022 נסע 7500 ק"מ). כרגע מבוטח בהראל סוויץ' כשסכום הפרמיה החודשית מחושב לפי מס' הקילומטרים. האם יש חברות נוספות שנמצאות בנישה הזו של ביטוח לפי ק"מ (כי כנראה עתיד הרכב הזה הוא לא יותר מדיי ק"מ כל חודש)?
הודעה אחרונה מאת גלגולה, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום בליסינג תפעולי הציעו לי את קיה ספורטאז' ופיג'ו 3008. הלב רוצה את פיג'ו, אבל יש לי שאלה שלא הצלחתי למצוא לה תשובה: האם יש במערכת מולטימדיה של לובינסקי תמיכה לאנדרואיד אוטו או שזה רק לבעלי תפוחים נגוסים? אשמח מאוד לתשובות בדוקות באמת. תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אוטומקס ממשיכים להרחיב את ההיצע עם מאזדה MX-5 ידנית עם מנוע 1.5 132 כ"ס. כמו כן גם מאזדה CX-5 ברמת גימור SIGNATURE. שני הדגמים יגיעו עם מערכות בטיחות מקוריות. המחירים 249000 ש"ח ל-MX-5 ו-230000 ש"ח ל- CX-5 לא ריאליים וברור שהם ישמשו כבסיס להנחות גדולות.
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן, רכשתי רכב חדש ולכן הייתי צריך לעשות פוליסה חדשה, שהפעם כוללת מקיף ולא צד ג'. אז עשיתי פוליסה בליברה. מתקשרים אלי מ WOBI, מנפחים לי תמוח למה אסור להיות בליברה כי הם לא זמינים וכו', ורק היום שסיימתי את העבודה עשיתי בדיקה על WOBI והביקורת עליהם יותר גרועות בהרבה מליברה. מישהו יודע להמליץ שליברה כן בסדר? ז"א אני עד עכשיו איתם אבל לא באמת הייתי זקוק להם אז הכל היה בסדר עד כה.
הודעה אחרונה מאת גלגולה, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב, בימים הקרובים אהיה באזור חיפה ואני רוצה לערוך היכרות מעמיקה יותר עם כביש בית אורן. מתי הכביש ריק? באילו שעות אפשר להנות בלי להיתקע מאחורי אוטובוס עמוס ילדים? יש עוד כבישים מהנים בסביבה? על המפה נראה שגם 7212 שיורד לנשר הוא מפותל כהוגן. נוח לנהוג שם? כיף? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 837 צפיות
אולי פיוז שרוף אין לי מושג לאן לגשת
הודעה אחרונה מאת נמיר, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. עובדי עירייה ביצעו עבודות גיזום ליד הרכב שלי שחונה ברחוב שבו אני גר, כמובן שעשו את זה באופן שלא אכפת להם וליכלכו את כל הרכב באבק, עלים גרמו לסווירלים ומעט שריטות על הדלת. יש מה לעשות עם זה? פנייה לעירייה תעזור במשהו או שחבל על הזמן שלי?
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
כיצד ניתן לחבר את הרכב ניסן אקס טריל 2018 אקנה לנייד דרך אפליקציה nissanconnect? מבקש קוד vin ואני לא מוצא זה רשום ברכב.
הודעה אחרונה מאת guccii800, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש כל מיני מקומות שיש פתאום קטע דרך שמואר עם עמודים נמוכים לכמה מאות מטרים מה ההסבר בזה?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
רכשתי רכב יד שניה עם מצלמה לרכב לקחו את הכרטיס .שמתי כרטיס חדש אחרי כמה ימים לא מטעינה המצלמה בבית הטענתי נדלקתב רכב לא מה יכולה להיות השגיאה ואו התקלה
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
מה עושים עם רכב ישן? 1 2
מאת SYpde-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
בוקר טוב, אני בעלים של קיה ריו 2003 אוטומטית בעשר שנים האחרונות. התיכנון היה להחזיק אותה עוד שנה לפני שהטסט הופך להיות דו-שנתי, אבל אני כנראה אקנה את הרכב של אבא שלי כי הוא משתדרג, והגיע הזמן. מה האופציות שלי? מצד אחת, טיפלתי בו באהבה בעשור האחרון. הקילומטרז הוא רק 83,000 (נוסעים פעם בשבוע להורים), והוא עובר טיפול שנתי ומתחוזק מכנית שצריך (לפני כשנתיים או שלוש הוחלפה הרצועת טיימינג, ברקסים וגלגלים אחורים, יחידת הצתה וכו). מצד שני, אני לא יודע כמה קל\קשה להעביר אותו טסט. המכונאי שלי היה מעביר לי אותו יחד עם הטיפול השנתי. בנוסף - יש נזילה בשמן ההגה (אני פשוט מוסיף שמן הגה כשצריך), בחורף האחרון שמתי לב שרטוב מתחת לכסא האחורי ליד הדלת (נראה שגשם מחלחל מחיבור פח לי…
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
דמי ביטול לרכב יד שניה 1 2
מאת _-?-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
בס"ד שלום לכולם! שבוע שעבר הייתי בקרסול טרייד בשורק ראיתי דאסטר דיזל שהתעניינתי בה המחיר שהוצג היה 77 אלף כשבפועל המחירון 79( לפי מה שהסוכן אמר) אחרי מיקוח קטן וסיבוב על הרכב סיכמנו על 75 ולקחתי לבדיקה שכחתי לגמרי לבדוק מחירון משוקלל סמכתי על מה שהמוכר הציג לקחתי לבדיקה ליקויים שטותיים התחייב לסדר נתתי 20 אלף מקדמה וסיכמנו שאת היתרה אשלם כשאקבל את הרכב בלילה נפל לי האסימון שלא בדקתי מחירון בכלל נכנסתי ללוי יצחק וגיליתי שהמחירון המשוקלל הוא 62,500 (63 עם הוו גרירה) כמובן שבבוקר הודעתי לו על זה ואמרתי לו שאין מצב שאני משלם 12 אלף מעל המחירון הוא התחיל להתפלפל איתי בפלאפון ואחרי ניסיונות שכנוע הסברתי לו שזה לא יקרה ע…
הודעה אחרונה מאת roy007, -
-
שלום לכולם!! זהו זה מגיע! המכירה הסינית הגדולה חוזרת זו השנה השלישית ברציפות!! "עזר מציון" זוכת פרס ישראל לשנת תשס"ח, הינה העמותה הגדולה בישראל בתחום התמיכה הרפואית. מאז הקמתה בשנת 1979, מושיטה "עזר מציון" סיוע ותמיכה רפואיים לחולים ולמשפחותיהם, לקשישים, לנזקקים ולאנשים במצבי משבר רבים ושונים, במטרה לסייע להם להתגבר על הקשיים והמכשולים העומדים בפניהם. וכולם מכירים את מאגר מח העצם של הארגון שנתן חיים כבר לאלפי אנשים! שירותי העמותה ניתנים באמצעות כ – 15 מחלקות ו – 30,000 מתנדבים ב- 58 מוקדי פעילות הפרושים על פני 31 ערים, בכל רחבי המדינה. מעל 720,000 איש מכל הרקעים, המגזרים והגילאים, מסתייעים בשירותי העמותה מדי שנה. רוצים לעזור לנו? להצט…
הודעה אחרונה מאת נתנאל1, -
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם.אני מנסה למצוא דרך לשחזר מספר של רכב שהיה בבעלותי עד לפני 11 שנים.מישהו אלי יודע איך אפשר לעשות דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מחפש מקומות מומלצים לקורס נהיגה מתקדמת ליום יום (התחמקות ממכשול, בלימה נכונה) עבור אשתי באזור המרכז/שפלה. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, רכב שאני מעוניין לקנות, הבחור אמר לי שהרכב היה בביס לנהיגה לשעבר, אבל מופיע ברשיון תחת תנאים והגבלות השכרה לשעבא, כשרישום מקורי ביס לנהיגה... מישהו יוכל לתת אור על התעלומה..
הודעה אחרונה מאת dorondoron, -
- 10 עוקבים
- 28 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום, ברשותי רכב נכה וקיבלתי חניית נכה ליד הבית (אני הנכה). החניה מסומנת עם מספר הרכב. האם לאשתי או בתי מותר להחנות את הרכב בחניה או שהחניה מותרת רק לי? לדעתי החניה מותרת לכל נהג, אחרת, אשתי או בתי יאצלו להחנות בחניה ציבורית וכך יוצא שתופסים חניה ציבורית בזמן שהחניה המיועדת לרכב נשארת ריקה (עד שאני אגיע להכניס את האוטו) אשתי חושבת שאסור לה להחנות את הרכב בחניה שלי. מישהו מכיר את החוק?
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
- 29 עוקבים
- 42 תגובות
- 17.1 אלף צפיות
מעשה שהיה כך היה. לקראת אמצע שנה שעברה החלטתי למכור את הפוקוס ולהתחדש ברכב בשביל הנשמה אבל גם בשביל המשפחה. התקציב של הרכב נע סביב ה 80-100K. בהיותי חובב רכב ובעל משפחה הדרישות היו: משפחתי, מנוע חזק, איכות פנים גבוהה, אבזור, ייחודי יחסית על הכביש ושיראה טוב. וכן, אם אפשר אמין. כל הדרישות שנאמרו הינם יחסיות. יחסיות למה? לפוקוס שהייתה לי. היו מספר מתמודדות: Volvo V40 2.0T, Audi A3 1.8, Mazda 3 2.0, Guilietta QV, Leon 1.8, BMW 118i. מטרת הפוסט היא איננה הבחירה, אז אני לא ארד יותר מדי לפרטים אבל בכל זאת אתן את נקודות המפתח. המאזדה 3, אמינות זה שם המפתח, גיר פלנטרי, אבזור בשפע ולא חסר כוח. אבל? רואים יותר מדי על הכביש, לי אישית זה הפריע וגם ה165 כ…
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום וברכה לכולם ושבוע טוב, אשמח אם יש למישהו קישור להזמנה מחו''ל סמל רכב קטן שעל השלט תודה!
הודעה אחרונה מאת טרבלסקי, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 633 צפיות
שלום, יש לי דיבורית ישנה מאוד של Parrot 9100. הצג תקול ואני צריך להחליף אותו. אולי מישהו מכיר מישהו שמחזיק חלפים שלה? לחילופין, האם מישהו יכול להמליץ על דיבורית דומה ועל מקום התקנה. תודה.
הודעה אחרונה מאת גיא123321, -
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
באופן כללי אני שונא ג'יפונים, אבל ה interior של הגרקאלה גורם לי להזיל ריר. יש עיצוב בתעשיה היום שמתחרה בדבר היפה הזה? (ולא רכבי קצה כמו מקלארן או פרארי)
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
שלום, אני רוצה לטפל לבד באוטו שלי טיפולים בסיסיים (שמנים ופילטרים). הזמנתי מאמזון פלאגים, פילטר אוויר, פילטר מזגן וכו׳ - איך אפשר להוכיח את זה בעתיד לקונה של הרכב? פשוט להראות תצלום של הקנייה של החלקים (להדפיס איזשהו עמוד באתר של אמזון)?
הודעה אחרונה מאת korola, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי ערב טוב חברים .. רציתי לדעת האם טעינה בעמדה ציבורית רגילה (ac) זהה מבחינת נזק לסוללה בדיוק כמו עמדה ביתית (ac)? אם לא מה ההבדל?
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן לכולם רכב בן 3, לראשונה חושב לעשות לו פוליש ווקס שיישאר במראה חדש ויפה. כמה צריך לעלות אחד בסיסי? והאם יש מקום מומלץ באיזור כרמיאל? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת mrmiki1234, -
שבוע שעבר, יום שני אני נוסע עם הילדים לסופר והבן שלי זיהה את הדרך וחשב שאני בדרך למוסך גבע. כל כך רצה להגיד שלום ליוסי. ברמזור ביצחק שדה עמדה לך 307 סגולה עם שלט למכירה. לי יש חולשה לרכב הזה והסתכלתי עליו והמחשבה מדגדגת במוח אם לקחת מספר טלפון או לא.. עד שהחלטתי עברתי את הרכב במקצת. פתחתי חלון שלי והתחלתי לסמן עם הידיים לנהגת להתקרב כדי לרשום מספר. הצלחתי לבסוף. שכחתי מזה ורק בערב חייגתי. מסתבר שהרכב עם נתונים טובים. יד 2 עם 115,000 ק"מ. נוסעת מעט מאוד בשנה (4,000 ק"מ), טיפול וטסט כל שנה. ללא תאונות ואין שום חוסר. מבחינה פנימית הריפוד קצת מלוכלך ובגב המושב נהג ראיתי שהוא קרוע (ביאס). כל השאר במצב טוב ואין בעיות. כפתורים של פתיחת חלונות שבורים וחלק כבר הו…
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 985 צפיות
צריך המלצה למתקין וסוג מערכת גז מאיזור חדרה והצפון לרכב סובארו אאוטבק 2016 .מישהו יכול להמליץ ? תודה
הודעה אחרונה מאת Smarttv, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישהו יודע האם מצלמות רמזור הישנות פעילות עברתי בטעות ואני קצת בלחץ תודה
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 922 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- דודיאן
- locus
- itaysamurai
- GTאי
- flytomars
- zvit
- lka
- לב טוב
- `Infinity
- Camaro 92
- orsh99
- gadik6