Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אכפת לי לשתף איך היסטוריית טיפולים של 12 שנים נראית אצלי, כולל מחירים, קמ, חנות שקניתי בה ותאריך.

לא הכל מצולם, אבל אם אני רוצה אני ניגש לGOOGLE PHOTOS שלי ומחפש את התאריך שבו ציינתי שזה קרה.

אני חושב שהאקסל הזה מדבר בעד עצמו גם בלי תמונות וחשבוניות, ומי שיקנה ממני את הרכב מוזמן לקחת למכון בדיקה שיגיד לו אם יש איזשהם בעיות כלשהם ברכב.

כמובן שגם מי שיקנה ממני רכב יגלה מי אני ויבין תוך שיחה קצרה כמה אני מושקע רגשית בטיפול של הרכב.

מג'נטיס מ.ר 21-405-72 (1).xlsx

בתאריך 23.3.2022 בשעה 07:16, yulianx כתב:

אם בטלפון בעל הרכב היה אומר שמטפל לבד, הייתי ממשיך הלאה.

הפסד שלך...

אני חושב שיש פרמטרים יותר נכונים לסנן על פיהם בשיחת טלפון.

במיוחד מפתיע לאור העובדה שאתה גולש בפורום ויודע אילו אנשים איכותיים מטפלים בעצמם ברכב, ואני לא רוצה להעיד על עצמי, אלא על חבריי לתחביב.

• אהבתי 1
פורסם

אבל איני מכיר את האדם שמחוץ לפורום, לך יש תיעוד ואפשר להתרשם, זה משהו אחר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה יכול לפגוש עוד כמותי מחוץ לפורום, אבל לא אם תנתק להם את השיחה ברגע שיגידו לך שטיפלו לבד.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 22.3.2022 בשעה 21:55, WE988244 כתב:

החיסכון בטיפול לבד ברכב חדש, הוא מינורי מחמת הירידה במחירון ביום המכירה,

אלא אם תיפול על אלו שעוצרים אותך ברחוב, הלו אחי תמוכר? יש מצב תעושה לי הנחה? 

חוץ מאלו זה יפגע בחירות של האוטו,

באוט ישן לרוב האנשים שקונים אותם לא באמת מבינים אז זה סבבה,

אבל כמו שצינו לפני מוסכניק טוב בודק גם את שאר המכלולים שברכב בכל טיפול.

ליל”ט

איך עשית את החישוב ? בדקת באמת 2 רכבים ? 

יש לי קורולה 2015... נקנתה חדשה לחלוטין ב 135 אלף ש"ח.
לחבר יש אותו רכב 2013 שגם נקנה חדש לחלוטין מהיבואן.

אצלי הרכב ביקר פעמים במוסך היבואן אחרי שנה 350 ש"ח טיפול 15,000 ואחרי שנתיים 500 ש"ח טיפול 30,000.
היום הרכב עם 110,000 ק"מ
לפי האקסל שלי האחזקה עלתה לי 7,000 ש"ח וזה כולל פעמיים החלפת צמיגים של 2000 ש"ח וכאמור 850 ש"ח למוסך בתקופת האחריות. 
החבר עדיין מטפל במוסך היבואן .. יש לו 130,000 ק"מ והוא כבר הוציא 35,000 ש"ח על הטיפולים. 

לא מאמין שמישהו יוריד לי 28,000 ש"ח מהמחירון שארצה למכור.
בכלל הרכב כנראה יגיע לשווי הרבה יותר נמוך מהחיסכון שנרצה להיפטר ממנו

פורסם

גם לי לא ברור.. 10 טיפולים יעלו בגג 10000 שקל, עם ריגקטים מסביב 4 5 ואני מגזים, זו עדיין קורולה.

6 סטים של צמיגים זה במחיר שפוי 3000-3500 שקל.

מצבר, שניים, זה אותו מחיר גם אם תטפל לבד. נניח עוד אלפיה.

בקושי הגעתי ל20 אלף שקל, אבל זה עדיין מצדיק את הטיפול העצמאי, כי בקורולה יקנו אותה תוך חצי שעה גם אם הרכב יהיה במצב פח

פורסם
לפני 20 דקות, EliC25 כתב:

גם לי לא ברור.. 10 טיפולים יעלו בגג 10000 שקל,

הטיפול הכי קטן היום זה בין 600 ל 1000 שח.
איפה הטיפולים שיש בהם ברקסים ? סננים ? נוזל בלמים ?
1000 שקל לטיפול עם ברקסים או סננים זה לא מחיר ריאלי במונחים של מוסך מורשה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

אבל זה לא "היום"

גם אם תעלה את זה ל2000 שקל לכל טיפול.. לא הגעת למחיר

בגלל זה אני תמיד אומר - לא מספיק סיפורים באויר, לפעמים צריך לראות חשבוניות\הוכחות איך החבר הגיע ל 35,000 שח ב 10 שנים. יכול להיות שנופתע.
לך תדע מה עשו שם *או* לך תדע אם מישהו טעה באיזה נתון שמשנה לחלוטין את התמונה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לעניינים שהזכירו כאן...

9 שנים ולא 10 שנים.

מוסך מורשה מספיק טוב, לא צריך יבואן ואז טיפולים עולים סכום סביר יחסית.

וצמיגים כמובן לא מחליפים במוסך, אז גם החבר הוציא פעמים 2,000 ש"ח.

כך שנראה שההפרש הוא לא בגלל שאחד מטפל לבד ברכב והשני במוסך.

לא לשכוח שגם מי שמטפל לבד, יש דברים שאסור עליו לעשות לבד במדרכה ליד הבית.

פורסם (נערך)

אתה קצת מגזים, ההפרש יכול להיות תהומי ברכב מסוים וכמעט ולא קיים ברכב אחר. גם במוסך מורשה שבו אתה לא יודע בכלל מי מטפל ובמה (לא שיבואן יש איזו הבטחת איכות).

זה תלוי טיפול, מחירי חלפים וכמות. 

סתם לדוגמה, ברכב הקודם שלי (מאזדה 3 דור 1) להיכנס למוסך יבואן (או כל אחד אחר) היה טמטום מוחלט. גם @EliC25ובעיקר @asafasafעזרו לי איתה המון ובסוף כבר הייתי מטפל לבד בלעדיהם בזכות זה שהם לימדו אותי. ההבדל הסתכם באלפים רבים של שקלים לאורך הזמן שהחזקתי אותה וחשוב מכך, ידעתי שהכל בוצע היטב.

ברכב הנוכחי שלי, מחירי החלפים המקוריים בחנויות חלפים ואצל היבואן מאוד דומים, עד כדי כך שלעתים מחירי היבואן זולים יותר. הופתעתי מזה מאוד אבל זה מה יש. ואז לתת שעתיים -שלוש לטיפול או גדול או לשלם אקסטרה 300-400 שקלים ושיעשו את זה במקומי שעה זו כבר שאלה שכל אחד צריך לשאול את עצמו. במקרה כזה גם ההפרש לא כזה גדול. יש פה המון גורמים שמשחקים תפקיד. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה לא הכל מסתכם רק בכמה כן חסכת או לא חסכת.

אני יכול להגיד שאם לא הייתי מתחזק בעצמי, הייתי חושב פעמיים לגבי כל דבר שכן החלפתי עצמאית.

למשל בהחלפת קלאץ, רכשתי גם גלגל תנופה חדש ומחזיר שמן לקראנק בעלות של יותר מ2000 ש"ח, כי לא רציתי לעשות את העבודה פעמיים.

אם הייתי משלם אלפיה על העבודה, אני בספק שהיה לי רצון להוסיף עוד 3000 שקל להחלפה גם של הגלגל תנופה והמחזיר שמן (אחרי עמלת 'תיווך')

כלומר, כשאני מתחזק עצמאית אני חוסך כסף, אבל אני בעיקר מתחזק את הרכב טוב יותר ומחליף כל מה שצריך

פורסם
בתאריך 25.3.2022 בשעה 20:40, איציק נ. כתב:

הטיפול הכי קטן היום זה בין 600 ל 1000 שח.
איפה הטיפולים שיש בהם ברקסים ? סננים ? נוזל בלמים ?
1000 שקל לטיפול עם ברקסים או סננים זה לא מחיר ריאלי במונחים של מוסך מורשה.

אין לי כח לחפש את כל ההודעות שלו ,  אבל משהו שמצאתי לפי כחצי שנה.
זאת רק הצעת המחיר שהרכב נכנס בבוקר, כתוב טיפול 30,000 אבל זה כבר בטיפול מעל 100,000.

זה רק מה שיועץ מגיש לו בבוקר.. כל טיפול הם מוציאם בכיף עוד דברים להכניס.
החלפת בלמים אצלו זה תמיד כולל גם צלחות. 
החליפו לו מוטות מייצבים במאות שקלים  (לי עלה 50 ש"ח מוט מייצב ו 20 דקות עבודה). 
רצועת מנוע.. כמה מאות שקלים וכולל העבודה הגיע ל 1000 ש"ח.
אני קניתי רצועה של קונטיננטל ב 62 ש"ח .

ברור שהוא בוחר ללכת למוסך מורשה יבואן, וברור שהוא אף פעם לא אמר לא .. כל מה שהיועץ דוחף לו הוא אומר כן.
הוא בחיים לא ילך למוסך מורשה משרד התחבורה..  יש אנשים שיגידו לך שהם לא יקנו רכב אם הוא לא טופל רק במוסכי היבואן. 
אז על הקשת  של מוסך יבואן ועד טיפול עצמאי יש עוד הרבה נקודות לבחירה.
ולדעתי כל אחד יכול לבחור באיזה נקודה הוא רוצה להיות, אבל זה לא קשור למכירת הרכב.
לכל סיר יש מכסה, וזה שיש כאלה שיסתובבו שישמעו שאין הסטוריית טיפול, אז שיסתובבו 
על כל אחד כזה יגיעו 10 שלא ישאלו שאלות

image.thumb.png.6f27843ee55db4482777017347841883.png

זאת הייתה התוספת לאותו טיפול..
אני באותו מחיר רכשתי צמיגי מישלן ולא בארום 
זוג צלחות אחוריות עלו לי 100 ש"ח
ורפידות עוד 100 ש"ח
ב 19 ש"ח רכשתי 10 נורות כאלה ב ebay .
ולא שילמתי 49 ש"ח על העבודה של החלפת הנורה .

image.thumb.png.11040f21006832281233ceb600d371b5.png

• תוכן חדש...