Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה לטפל לבד באוטו שלי טיפולים בסיסיים (שמנים ופילטרים). 

הזמנתי מאמזון פלאגים, פילטר אוויר, פילטר מזגן וכו׳ - איך אפשר להוכיח את זה בעתיד לקונה של הרכב?

פשוט להראות תצלום של הקנייה של החלקים (להדפיס איזשהו עמוד באתר של אמזון)?

פורסם

תצלם את הקבלות על החלקים.

אם כי יש כאלה שזה ירתיע אותם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מניסיון אם זה לא רכב יחסית חדש, אין משמעות לתיעוד הטיפולים. 

תצלם בשביל עצמך את הקבלות ומה אתה עושה. 

כשתרצה למכור את הרכב לא מעניין את אף אחד אם יש או אין תיעוד טיפולים, מה שמעניין זה שתוריד עוד במחיר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לצלם את הקבלות של החלפים ואם יש לך תמונות של העבודה/החלפות גם טוב.

קח בחשבון שזה ירתיע לך אחוז מסוים מהקונים, בצדק.

בסופו של דבר כאן בפורום נראה שכל העולם באותו ראש איתנו אבל חלק מאוד קטן באוכלוסיה יחשוב כך. לשיקולך. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מודה שלאחרונה בחיפושים שלי נתקלתי במישהו שטיפל ברכב לבד, ולמרות שעל פניו זה נראה בסדר, לא הייתה לו דרך להוכיח שהוא עשה את מה שהוא טען שעשה, מבלי לדבר על רמת המקצועיות שבה עשה את הדברים.

ככלל, כל עוד אין הוכחה צריך להסתכל על זה כאילו הטיפולים לא נעשו, אבל כנראה שיהיו כאלה שלא אכפת להם אפילו אם תשמור קבלות, ואלה שיתרחקו מזה כמוני, להם לא ישנה גם אם ישנן. החלטה שלך, לא יודע כמה זה יחסוך לך בטווח הארוך אם תבצע החלפות שמנים לבד (פילטרים זה ממש לא בעיה) ואם זה שווה את זה.

פורסם
לפני 4 שעות, yulianx כתב:

אם כי יש כאלה שזה ירתיע אותם.

אם הייתי מגיע עכשיו לראות רכב, והמוכר היה אומר לי שטיפל לבד, כנראה שהייתי עושה אחורה פנה, אלא אם אני מכיר את המוכר, ויודע מה הוא באמת עשה שם.

אבל אם אני לא מכיר את המוכר - מבחינתי אין הבדל בין רכב שטופל ע"י הבעלים לבין רכב שטופל במוסך מדרכה, או בשטחים, אם בכלל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם אני בדעה הזאת, כשחיפשתי קקטוס היסטורית טיפולים היה סעיף חשוב מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כנ"ל. קח בחשבון שבטיפול שנתי המוסכניק אמור לעבור לך על הרכב ולחפש בעיות, דבר שלא קורה אצל מי שמחליף רק שמנים ופילטרים לבד.

• מעניין 1
פורסם

החיסכון בטיפול לבד ברכב חדש, הוא מינורי מחמת הירידה במחירון ביום המכירה,

אלא אם תיפול על אלו שעוצרים אותך ברחוב, הלו אחי תמוכר? יש מצב תעושה לי הנחה? 

חוץ מאלו זה יפגע בחירות של האוטו,

באוט ישן לרוב האנשים שקונים אותם לא באמת מבינים אז זה סבבה,

אבל כמו שצינו לפני מוסכניק טוב בודק גם את שאר המכלולים שברכב בכל טיפול.

ליל”ט

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 2 דקות, outnex כתב:

אתה אומר את זה בנחרצות כאילו זו אמת.
מאיפה לך שאני לא עובר על הרכב לראות שאין בעיות?

מאיפה לקונה שכן?

פורסם

הקונה צריך לבדוק את הרכב שהוא קונה באופן עצמאי או במכון בדיקה או סיפור אחר כלשהו. 
אם אתה מסתמך שהרכב תקין רק בגלל שיש קבלות מהמוסך אז בעיה.
הבעלים יכול לדעת שיש בעיות ולא לתקן או שהמוסך לא מקצועי\מפספס דברים.

פורסם

רושם על נייר: תאריך, שעה, מיקום, מה בוצע על הרכב, מוסיף את הסיבה שלשמו בוצע הטיפול או מה שזה לא יהיה.

לאחר מכן מעביר את זה לאקסל. בעיקרון זה לסדר שלי אבל קשה לי להאמין כמו שאר החברים פה שזה יהיה יתרון כלשהוא במכירה.

אם כי עברתי מתחילת הקורונה לבצע את הטיפולים במוסך ככה שזה יותר לנוחיות שלי.מי שירצה להאמין שיאמין ומי שלא לא. 

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, outnex כתב:

אתה אומר את זה בנחרצות כאילו זו אמת.
מאיפה לך שאני לא עובר על הרכב לראות שאין בעיות?

אבל אתה המוכר, אתה מנסה לשכנע שהרכב שלך שמור. מה שנקרא חובת ההוכחה עליך.

עכשיו אני ואתה יודעים שלטפל בעצמך זה יותר טוב מכל מוסך ושגם מוסך יבואן לא מבטיח איכות עבודה, אבל זה לא משנה בכלל כי אנחנו מיעוט שבמיעוט ו-90 אחוזים מהאנשים בחוץ יחשבו שמי שמטפלים לבד הם קמצנים שחוסכים כל דבר על הרכב במקרה הטוב, וחרטטנים שלא טיפלו ברכב במקרה הרע. לכן אומרים בצדק שלטפל בעצמך זה סיכון מסוים במכירה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפי מה שאתם אומרים, אם אטפל לבד ברכב שלי טיפולים תקופתיים על פי ספר רכב (ואשמור חשבוניות של החלקים שקניתי כולל ציון של התאריכים בהם נקנו החלקים) - זה יהווה מכשול בעת מכירת הרכב? כלומר אצטרך להתפשר במחיר לעומת אחד שכן טיפל במוסך כלשהו?

מעבר לטיפולים השנתיים, אני נכנס עם הרכב למוסך כדי שיעבור על הרכב ויחפש בעיות אם יש. 

מדובר במאזדה 3 שנת 2016. 

• תוכן חדש...