Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם בטלפון בעל הרכב היה אומר שמטפל לבד, הייתי ממשיך הלאה.

• רעיון טוב! 3

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, yulianx כתב:

גם אם הוא מחזיק בקבלות שמראות בדיוק באיזה חלקים הוא טיפל עם תאריכים ותיעוד ק"מ? 

האמת שאני די מופתע שדווקא פה בפורום אנשים נרתעים מהעניין, ובכלל אני לא חושב שיש בנאדם אחד בארץ שנכנס ל2-3 מוסכים מבלי ליפול על מוסך שעובד בצורה לא מקצועית, אז מאיפה הביטחון הגדול בתיעוד של טיפולים ממוסך לא מוכר מאשר תיעוד של בנאדם שטיפל לבד?

אחרי הכל כל החוסר מקצועיות של המוסכים נובע מהעובדה שהם עובדים על כמות ולא על איכות, וזאת בדיוק הסיבה שאסמוך על רכב שטופל ע"י הבעלים (כמובן עם תיעוד), שם אין "יאללה תמהר צריכים להכניס עוד לקוחות".

גילוי נאות: אני מטפל ברכב לבד, ומאז שהתחלתי אני מרגיש שהרכב שלי מטופל בצורה הרבה יותר מקצועית מאשר רכב שמטופל בכל מוסך אחר שאני לא מכיר ויודע איך עובדים שם, אבל כנראה שאני במיעוט 😅

עריכה אחרונה על ידי Roy142
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

בתור בעל צי קטן של מכוניות ואופנועים ישנים (אך אמינים למדי) שכל כניסה למוסך עולה חצי מערכם המוחלט, אני מטפל לבד בכל מה שניתן ושומר קבלות על החלפים (האיכותיים) שרכשתי. התאריכים כבר רשומים שם, ואליהם אני מוסיף את הקילומטרז' ביום שהוחלפו או שופצו. כאשר אני מחליט להחליף את אחד מכלי הרכב, אני מקפיד לעשות את הטיפול הבא במוסך עם קבלה ומוסיף אותה למודעה, מה שבד"כ מספיק כדי להרגיע את הספקנים ולהבטיח שאקבל את הערך המקסימלי בעת המכירה. מעטים האנשים שיחפרו בהיסטוריה מעבר לטיפול האחרון, ומנסיוני אלו בד"כ מביני עניין שאין צורך לשכנע.

דוגמה אחרונה - לפני כחודשיים עשיתי טיפול (בבית) שכלל החלפת שמן ופילטרים, למעט פילטר הדלק שיושב מתחת למיכל ודורש כלים מיוחדים לפירוק. במקביל הגיע הזמן (חמש שנים) לעשות טיימינג, משהו שלא ניתן לבצע בתנאים הביתיים שיש לי כרגע, אז הלכתי למוסך ועל הדרך ביקשתי שיחליפו את פילטר הדלק ויבדקו כל מיני נזילות ורעשים (הכל רשום בחשבונית שקיבלתי).  אמנם זה עלה בערך מה שהאוטו שווה, אבל עכשיו יש לי שקט נפשי לכמה שנים הבאות ותיעוד מפורט של טיפול מקיף שהרכב עבר, למקרה שארצה למכור אותו בשנה הקרובה. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, Face down כתב:

שלום,

אני רוצה לטפל לבד באוטו שלי טיפולים בסיסיים (שמנים ופילטרים). 

הזמנתי מאמזון פלאגים, פילטר אוויר, פילטר מזגן וכו׳ - איך אפשר להוכיח את זה בעתיד לקונה של הרכב?

פשוט להראות תצלום של הקנייה של החלקים (להדפיס איזשהו עמוד באתר של אמזון)?

מכונית ישנה: מתעד ב אפליקציה (fuelio בהמלצת חבר פורום לפני איזה שנתיים).

עם רכב יותר חדש (3008) אני מתעד באמצע הטיפול באמצעות סירטון וידאו קצר, ומעלה לענן בצורה מסודרת בתוך תיקיה עם תאריך וקמ הטיפול (מצלם בוידאו שעה,תאריך ומד מרחק - ואת הרכב פתוח עם החלקים בחוץ מפורקים ולידם החדשים המקוריים).

כנל מילוי אוריאה (קונה מקורי ומתעד בוידאו כולל פרטים כמו תאריך שעה ומד מרחק ואת תהליך פתיחת המיכל ומזיגה לרכב)

IMG-20220323-WA0000.jpg

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 19 דקות, Roy142 כתב:

גם אם הוא מחזיק בקבלות שמראות בדיוק באיזה חלקים הוא טיפל עם תאריכים ותיעוד ק"מ? 

האמת שאני די מופתע שדווקא פה בפורום אנשים נרתעים מהעניין, ובכלל אני לא חושב שיש בנאדם אחד בארץ שנכנס ל2-3 מוסכים מבלי ליפול על מוסך שעובד בצורה לא מקצועית, אז מאיפה הביטחון הגדול בתיעוד של טיפולים ממוסך לא מוכר מאשר תיעוד של בנאדם שטיפל לבד?

אחרי הכל כל החוסר מקצועיות של המוסכים נובע מהעובדה שהם עובדים על כמות ולא על איכות, וזאת בדיוק הסיבה שאסמוך על רכב שטופל ע"י הבעלים (כמובן עם תיעוד), שם אין "יאללה תמהר צריכים להכניס עוד לקוחות".

גילוי נאות: אני מטפל ברכב לבד, ומאז שהתחלתי אני מרגיש שהרכב שלי מטופל בצורה הרבה יותר מקצועית מאשר רכב שמטופל בכל מוסך אחר שאני לא מכיר ויודע איך עובדים שם, אבל כנראה שאני במיעוט 😅

כי אני יכול לבדוק המלצות על מוסך, על אדם פרטי אין לי אופציה לבדוק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

כנ"ל

אלא אם כן בעל הרכב הוא אדם שאני מכיר, או אחד מחברי הפורום המוכרים שניתן לסמוך עליהם,

לא מענין אותי סרטונים של בנאדם שהוא מסריט את עצמו מטפל באוטו,

או צילומים של חשבוניות עם תאריכים,

אז נכון שמוסכים לא כולם טובים, אבל אנשים פרטים ישנם יותר בעיתים,

מוסך בסוף יש לו איזה רמת שירות מינימאלית, לבנאדים פרטי תלוי מי.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אני עם רכב שאני יודע שאין לי כוונה למכור עד יום מותו אז אותי פחות מעניין מה קונים היו אומרים על זה שאני מטפל לבד אבל במידה והיה אכפת לי הייתי מראה קבלות של השמן והחלקים של הטיפולים ואומר שיש לו דוד מוסכניק שעושה לי את העבודה בחינם.

זה שקר נכון, אבל זה לא שקר על הטיפול זה שקר על מי עשה אותו כדי שפחות אנשים ירתעו לחינם.

אבל אל תתן לזה להיות הסיבה שלא תטפל לבד ברכב שלך אלא אם כן זה רכב חדש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

חבל. זה מהר מידי.

עם כמה שאלות פשוטות אתה יכול להבין אם מדובר בבנאדם שמבין עניין, או במישהו שחושב שלרחוץ את האוטו זה טיפול.

מאיפה אתה קונה חלקים? איזה יצרנים?

איך אתה מנהל את שגרת הטיפולים שלך? על פי זמן או על פי ק"מ?

החלפת חלקים כלשהם במתלים?

דווקא שאלה על פילטר דלק היא מצויינת, כי מחליפים אותו לעיתים נדירות יותר. בנאדם מסודר יידע מיד לתת לך את התשובה מתי הוחלף.

לגבי התיעוד שלך - הוא קודם כל בשבילך כדי שתדע מתי החלפת את מה.

יום אחד הרכב מתחיל לקרטע, דבר ראשון אתה בודק בתיעוד מתי הוחלף פילטר דלק, פלאגים וכדומה. ואז אתה יכול לשלול אותם כמקור הבעיה.

ההשפעה על המכירה לא ממש חשובה, רוב הקונים לא יתעניינו. כמו כל דבר באחזקת רכב: הנכון הוא לבחור את האוטו ולטפל בו בדרך שמתאימה לך. לא בדרך שמתאימה לקונים הפוטנציאליים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני קניתי מיאטה 2008 בלי תיעוד של קבלה אחת. אין לי אפילו מסמך אחד של החלפת פלטר שמן.

אבל הרכב מושקע ביותר מ50 אלף. ומטופל בסדנא בן הטובות בארץ. 

קולוברים אולינס,סעפת,צנרת,תוכנה,אנטי רולים,צמיגי ad08 חדשים,בושינגים מוקשחים,קלאצ משודרג ועוד הרבה(הקלאצ והקולוברים לבד עולים יותר מ25 אלף)

ואין לי קבלה אחת של הרכב. 

הרכב איתי כבר כמה חודשים,עדיין לא שמעתי רעש אחת מהמתלה במעבר על במפר. 

אה...ושחכתי,ראידטור+מיכל עיבוי חדש(רואים אלהם)ואמר טרמוסט הוחלף. רואים שהחליפו בשנה האחרונה ופשוט אין קבלות על שום דבר. 

שאף אחד לא יקנה אותה ממני עוד 3 שנים,תמשיך להיות מטופלת כל 5 אלף קמ. ואני גם לא אשמור תיעוד. 

מי שמבין ברכב ידע לזהות מה זה רכב מושקע. מי שלא שימשיך הלאה לרכב שנכנס למוסך פעם בשנה ונוסע עם שמן זול ומשולשים ובולמים חלייפים. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

מכרתי משהו כמו 7-8 מכוניות בתחום המחיר של עד 20 אלף ש"ח.

לכולן  היה לי תיעוד טיפולים: קבלות ממוסכים, קבלות על חלקים שרכשתי  בעצמי וכו'. בהתחלה עוד הייתי מראה את זה לקונים, לפעמים הסתכלו ברפרוף, לפעמים בכלל לא, בהמשך לא הראתי כי אף אחד לא ביקש. לא עניין אותם, חוץ מפעם אחת במקרה של רכב שנמכר לחבר פורום. 

אני מטפל לבד ומצלם כל דבר שאני עושה, תהליך עבודה, קבלות, אריזות של חלפים עם המקטי"ם. עושה את זה רק בשבילי, שיהיה לי תיעוד מה עשיתי ומתי. 

לא בונה על זה שמישהו יסתכל על זה או יתחשב בזה כשארצה למכור. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

פורסם

אני בד"כ קונה הרבה אוטו בקצת כסף (יחסית) אז פחות מעניין אותי היסטוריית טיפולים. עובר על הרכב, בודק שמן וסימנים אחרים להזנחה ואם הכל נראה תקין ממשיך לבדיקה, אם גם שם יוצא תקין (בעיקר קומפרסיה ושילדה מעניינים אותי) אז קונה. כשהרכב שלי אני מטפל אצל חבר, בלי קבלות אבל במוסך. הכל כולל הכל רשום בקובץ אקסל מסודר שאני מחזיק, לפרטי פרטים. אם\כאשר (כנראה לא יקרה אבל אם) אמכור רכב והמוכר יבקש היסטוריית טיפולים אסביר לו איפה אני מטפל, למה, ואראה לו את הפרטים. אם לא יסתפק בכך, ניפרד כידידים.

ודרך אגב, הרכב שלי מטופל כל 10K (והוא נוסע 80% בינעירוני ואמור להיות מטופל כל 15K לפי הספר) והרכב של אשתי (סוניק טורבו) שעושה בערך 6.5K בשנה מטופל כל חצי שנה שזה קצת יותר מ 3K. אני ממש בספק אם טיפולים במורשה עדיפים...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

נראה לי קצת הגזמה 3 אלף קילומטר... 

אני גם מטפל כל 10 אלף ש75% מהדרך שלי בין עירונית שזה יותר טוב ממה שמוסך דורש ואני גם משתמש בשמנים מודרנים וסינטטים מלאים לעומת המוסכים, בנוסף אני החלפתי שמן גיר, נוזל בלמים ניקוז מלא, תומכ אז אם מישהו היה קונה את הרכב ממני היה מרוויח

נראה לי קצת הגזמה 3 אלף קילומטר... 

אני גם מטפל כל 10 אלף ש75% מהדרך שלי בין עירונית שזה יותר טוב ממה שמוסך דורש ואני גם משתמש בשמנים מודרנים וסינטטים מלאים לעומת המוסכים, בנוסף אני החלפתי שמן גיר, נוזל בלמים ניקוז מלא, תומכ אז אם מישהו היה קונה את הרכב ממני היה מרוויח

פורסם
לפני 11 שעות, yulianx כתב:

לא צריך מלכתחילה להגיע למצב שמגלים זאת בשיחת טלפון.

כותב במודעה "הרכב מטופל עצמאית, חלפים מן השורה הראשונה (כיסא 23)..." וכו' סופרלטיבים כיד הדמיון הטובה עליי.

מי שרוצה - יתקשר. מי שלא מתאים לו - לא יתקשר. מוייחל טויבעס.

• אהבתי 2

חזיר דיזל

• תוכן חדש...