רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת האם מחירון לוי יצחק באפליקצייה תואמת למחירים שמפורסמים בחוברת מחירון שלו? האם מישהו בדק זאת? אודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת Ido12, -
שלום לכולם. רציתי לדבר איתכם, כחובב רכב אחד לחובבי רכב אחרים, על החיבור הרגשי שלי, ואולי גם שלכם, ל'פח על גלגלים' העומד לנו בחניה. חשוב לי לציין שהפוסט מאוד אישי, וברור לי שהתפוצה כאן רחבה גם מעבר לניקניימז שמגיבים בפוסט ולא אחת אני נתקל באנשים שאינני מכיר, אך הם מכירים אותי מהסיפורים פה בפורום. בכל זאת, החלטתי לכתוב אותו. בנוסף, בנוגע לתוכן הנוגע להחלטות עתידיות, מדובר בניסוח מד"ב בו ההחלטות מתקבלות על ידי ולא על ידי אשתי 😛. מחשבות אלו עולות לי אחרי תקופה של מעל שנה בה אני רוצה לערוך שינויים בהרכב הרכבים המשפחתי, על מנת שיהיה בהרכב זה רכב שטח (כזה אמיתי) שנוכל לטייל איתו מפעם לפעם. ברשותי שני רכבים, אחד דיילי דרייבר (מאז הקורונה והתואר השני המונ…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני כמעט שלוש שנים נחת הפורסטר החדש לחלוטין (למרות דימיון חיצוני לפורסטר היוצא) במערכת 'car-pad' ונבחן ממש כאן. פרק הזמן שעבר היה מספיק על מנת שסובארו יעדכנו מעט את הפורסטר המצוין, וכך שוב נקראנו לסוכנות סובארו בת"א לאסוף את היערן החדש. רגע, זה החדש? זה לא הדגם היוצא שאלתי את אנשי אולם התצוגה? הם היו ממש בטוחים שזה הדגם החדש, כך שהנעתי את הרכב ונסעתי מיד לחברי י' שבעקבות המבחן הקודם פשוט רכש לעצמו אחד כזה, והעמדנו אותם פייס טו פייס. השינוי הבולט ביותר הוא בחזית הפורסטר. אם תסתכלו בעיון על יחידות התאורה הראשיות תוכלו לראות את ההבדל הכי בולט לעין, כשזה החדש יותר עם יחידת תאורה קטנה יותר מזו של הקודם, גם הגריל הקדמי המשושה עודכן מעט, ולמעשה כל הפגוש הקדמי עבר ה…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש מחסור כבד בגז לרכב, זה הולך ואוזל וכבר בכמה תחנות שאין בכלל כמה ימים, אתמול בתלפיות הוא אמר שעוד חצי שעה יגמר ואז יהיה חסר. יש למישהו מידע על זה מתי יש צפי שיחזור , תכלס זה אותו גז אז אם חסר שם זה אומר שכנראה מלאי הגז בכללי בארץ אוזל ?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לגבי הונדה ג'אז היברידית..(2011-2015) הבנתי שאפשר לנתק את הסוללה מהרכב וככה הרכב בעצם כבר לא היברידי.. השאלה -כמה השפעה תיהיה על צריכת הדלק כאשר מוצאים את הסוללה? האם צריכת הדלק תיהיה זהה לאותה צריכת דלק של הדגם הלא היברידי או שצריכת הדלק תיהיה גדולה משמעותית ממנו...? בנוסף, הבנתי שיש אפשרות לשפץ את הסוללה וזה עולה פחות מאשר להחליף אותה.. האם זה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כמה עולה בערך לשכפל מפתח ושלט לרכב דייהטסו סיריון ? האם יש טעם לשכפל? או שזה בערך אותו מחיר כמו שנאבד נהרס? יש לי שלט של ZED זה אוניברסלי לא? האם אפשר לקנות למשל מאלי אקספרס שלט אחר ולשכפל בעצמי בצורה פשוטה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לא מזמן שמעתי כל AUTODATA אבל אני לא בדיוק יודע מה זה. מישהו יכול להסביר לי מה זה ואיך משתמשים בזה, תודה למי שיסביר.
הודעה אחרונה מאת yosilogen, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 785 צפיות
חג שמח לכולם ! שואל בשביל חבר, הוא לקח את הרכב (טיוטה פריאוס 2015) מדוד שלו שטס לחו"ל לכל חג הפסח. לרוע מזלו מישהו שבר לו את המראה בחניה. רק את הפלסטיק החיצוני, לכאורה. לא השאיר פרטים, אין מצלמות. החבר לא מעוניין שהדוד יראה שהרכב קיבל מכה. בחברת טיוטה ביקשו ממנו היום 1,800 ש"ח לפני מע"מ ועבודה. בפירוקיה זה הרבה פחות... הדוד נוחת ביום ראשון ב10 בבוקר, היות ומוסכים פותחים בערך ב7 בבוקר, נראה לי, אז אין הרבה זמן (הוא שומר שבת) איפה אפשר להשיג את החלק ? כלומר, היכן יש פירוקיה גדולה/שמתעסקים בפריוס שיהיה יותר סיכוי שיש במלאי את החלק ? אגב, כמה זה אמור לעלות + עבודה ? עדיפות לאיזור אשדוד - אופקים ושוב, חג שמח.
הודעה אחרונה מאת M H, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 23 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי, בדיוק סיימתי הליך רכישה של יאריס 2018, עשיתי סיבוב קצר והכל היה בסדר. לא הרגשתי משהו מיוחד. לצערי, בנסיעה הראשונה היום, הגעתי למשפחה לאחר כ-40 ק"מ ואני בדרך לקחת כדור ארקוקסיה לכאבי גב. לפני שאני מוצא פיתרון בדמות מכירת הרכב (לא מאמין שאני כותב את זה), מישהו הצליח לפתור את הקושי הזה? אשמח לרעיונות. אגב, מי שחושב להגיד "אמרתי לך" תחסכו את זה ממני, בבחינה הקצרה זה היה בסדר, לצערי לא מתאפשר לנהוג 40 ק"מ.
הודעה אחרונה מאת For Martha, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
1. מה הם עשו שהכל מלא בחול . נראה כמו שטיפה בחול 2. האם להשאיר ככה או לבקש מהם לשטוף את המנוע , אני קצת חושש שטיפה יסודית תעשה רק נזק
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
מחסום חניה 1 2
מאת אש ברכב- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
יש לי שתי חניות פרטיות של העסק וכל הזמן כשאני בא בבוקר חונים לי שם אנשים. שמתי כבר כמה פעמים מחסומי חניה שרשראות ושאר מעצורים וזה לא עוזר. ראיתי ברחוב כמין מחסום שמתרומם מהרצפה שזה בנוי כמו אבן שפה של מדרכה שמתרומם למעלה (סליחה על ההדמיה אבל כמו קרש גיהוץ) אשמח אם יש למישהו מידע בענין וכן אשמח לעוד הצעות.
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז בהמשך לפוסט שפתחתי בייעוץ לרכישת רכב,מעיון בקבוצת הפייסבוק, ראיתי שיש לדגם החדש הרבה בעיות,והבעיה המשמעותית היא:שהרכב לא מתניע.קרה למס אנשים, ולא מצאו פתרון. אומרים שמכיוון שהמנוע חדש, יש הרבה מאוד מחלות ילדות, כמו מנורת מנוע,שנדלקת ואז נכבית מעצמה, שהרכב נכבה פתאום באמצע הנסיעה, וליבואן עצמו אין פתרון. האם למישהו ידוע משהו?
הודעה אחרונה מאת yor2, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב. לפני שבוע קיבלתי רכב חדש, קופרה פורמנטור 1.5 לדעתי, לרכב יש בעיה הנדסית / תיכנונית חמורה, שעלולה לעלות לי (ולמשתמשים אחרים) הרבה כסף. העניין הוא שהחלק התחתון של הגריל הקדמי לא מגן כלל על הרדיאטור - ראו תמונה מצורפת. במקרה ראיתי אתמול רכב כמו שלי שנמצא זמן מה על הכביש, ותראו איך הרדיאטור שלו נראה. לאחר בדיקה מעמיקה, מתברר כי גריל כזה קיים רק בדגם 1.5, ורק בארץ. בחו"ל כל הדגמים מגיעים עם אותו גריל, שמגן בצורה טובה יותר. כאן מגיעה השאלה: מה עושים? יש אפשרות להחליף את הגריל בגריל של הדגם היקר, בעלות של 4500 ש"ח. ויש אפשרות לנהל מלחמה נגד היבואן או היצרן. אשמח להמלצות. ואם אתם מכירים מוסך שמתקין רשתות הגנה לרדיאטור, אשמח לקבל פרטים. …
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אשמח לקבל בהשאלה כבל טעינה בכל דירוג הספק לעמדה ציבורית. רוצה להתנסות בשימוש בעמדה ציבורית לפני שאני רוכש אחד משלי. אם יש מישהו באיזור ראשל"צ/נס ציונה שיכול להשאיל כבל ליום-יומיים, בבקשה תצרו קשר בפרטי. 🙏
הודעה אחרונה מאת ldti, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יצאתי מאבו גוש לכביש 1, לכיוון תל אביב. ראיתי, בנתיב הכי ימני, טויוטה יאריס ישנה שהצמיג האחורי בצד שמאל, חסר אוויר לגמרי. עקב מצב התנועה בכביש, גם לא היתה לי כל אפשרות להודיע משהו. לאחר מספר שניות, במחלף שורש, התפוצץ הצמיג. הוא הפעיל איתות חירום ועצר בשול הימני. היות ויש לי ג'ק הידראולי, החלטתי לעצור אחריו. מיקמתי את המשלוש שלו על הפס הצהוב, במרחק מה מהרכבים. ומיקמתי את המשולש שלי, כ-10-15 סנטימטר בתוך הנתיב וזאת על מנת להשאיר קצת מרווח ביטחון ששום רכב לא ימרח אותי. כאשר התחלתי להרים את הרכב, הגיעו 2 שוטרים על אופנועים. עם הראש שלי והאנטי שלי כנגד משטרה, כבר חשבתי שיתנו דו"ח בגלל שלא הייתי על אפוד זו…
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום חברים , משהו יודע איך מבטלים את תדר הAM הכל כך מיותר ומרגיז ברכב מסוג קאיה נירו 2022 . מערכת מקורית של היצרן . כמעט בכל התנעה מצב דיפולט הוא עולה על AM עם רעש נוראי של תחנות בערבית וכו' , צריך לעבור לFM וחוזר חלילה . בדגמים הישנים יותר בהגדרות היה ניתן להוריד V בAM וכך לבטלו שלא יופיע , בגרסא שאצלי לא קיים , אולי צריך קוד טכנאי להכנס להגדרות מתקדמות.....אשמח מאוד לעזרה
הודעה אחרונה מאת Johnik, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
יחידה ראשונה של הוולוו C40 החשמלית עלתה על כבישי ישראל. המכונית שהגיעה היא מדגם P8 והיחידה החשמלית המניעה את ארבעת גלגליה זהה לזאת שב-XC40 P8 שכבר משווקת כאן מס' חודשים. הנתונים: 0-100: 4.7 שניות טווח: 420 ק"מ מחיר: 309900 ש"ח (אין מה לשאול למה היא מתוחרת יקר יותר מה-XC40 עם יחידת ההנעה הזהה, ככה זה בכל העולם)
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
The World's Largest Hummer H1 is a two-story building on wheels
הודעה אחרונה מאת eladts, -
-
- אחראי פורום
- 74 עוקבים
- 454 תגובות
- 89.9 אלף צפיות
האיוניק 5 נחתה בישראל. אתמול כבר צצו ברשתות החברתיות תמונות שצולמו באילת של המכוניות, והיום יש לנו גם מחירים. הגיעו שלוש גירסאות: Premium במחיר 189900 ש"ח Luxury במחיר 199900 ש"ח Supereme במחיר 216900 ש"ח הספק 217 כ"ס, 0-100 תוך 7.4 שניות. יש לא מעט סקירות ברשת מצ"ב אחת טובה (לדעתי) בשלושת הדגמים הם בעלי הנעה רגילה ( לא כפולה ) וסוללה בקיבולת 72KWh עם טווח של 470-480 ק"מ. מתחיל להיות מעניין.
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בערב חג הפסח רכבו של המפכ"ל התהפך. כפי שתואר בתקשורת: קישורים לכמה מהכתבות בעניין: https://www.mako.co.il/news-israel/2022_q2/Article-4769117924e2081027.htm https://www.ynet.co.il/news/article/h18kzvv49 https://www.israelhayom.co.il/news/local/article/10055473 https://www.msn.com/he-il/news/other/רכבו-של-מפכ-ל-המשטרה-התהפך-שניים-מנוסעי-הרכב-נפצעו-קל/ar-AAWgwr3?li=BBqrN0z&srcref=rss ראשית, מזל (יחסית) שזה נסתיים כך והמפכ"ל ובני משפחתו יצאו בלא פגע, אם כי היו שני פצועים קל (כנראה הנהג והמאבטח). שנית, עולות אצלי כמה תהיות הקשורות באירוע המצער. חלקן בפן התעבורתי והשני בצד הטכני-…
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
במשפחה יש כרגע שני רכבים( פיקנטו וקקטוס 18) וכבר אין לנו צורך/שימוש בשני רכבים, מתלבטים אם כדאי לעשות טרייד אין בלוביסקי על שני הרכבים הללו בתמורה לחשמלית פזו e-208 2022 חדשה, מה דעתכם בעניין? הייתם הולכים על עיסקה כזאת?
הודעה אחרונה מאת el-chanan, -
-
משרד התחבורה מקדם חקיקה , לחיוב התקנת מערכת למניעת שכחת ילדים ברכב, משרד התחבורה הציג את נתוני העשור האחרון בו מתו 34 פעוטות ו-462 הגיעו לבתי החולים כתוצאה משכחה במכונית. אני יודע שזה נושא חשוב וכואב. רק שאני לא מבין למה לחייב בכח אנשים לשלם ולהתקין מערכת כזאת, לאכוף זאת עם שוטרים, קנסות ונקודות. ובדיקה של המערכת בטסט השנתי. (קודם שיבדקו בטסט מערכות בטיחות חשובות, בלימה אוטונומית וכו'.) מה יעשה אדם שאין לו ילדים או לא מסיע את הילדים ברכב שלו, יש לו 2 מכוניות ורק אחת משמשת לניוד ילדים, למה הוא צריך להתקין מערכת מיותרת. אם המדינה רוצה שכל רכב יהיה עם המערכת הזאת, שהמדינה תתכבד ותסבסד את העלויות של המערכת, …
הודעה אחרונה מאת iz303, -
רכב יד 2 - מפרטי בלבד? 1 2
מאת Idea-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אחרי שראיתי היום רכב יד שנייה מטרייד אין שנטען שהוא במצב טוב, ובפועל בבדיקה התגלו ליקויים חמורים שבגללם לא היה שווה לקנות את הרכב, ואחרי כמה סיבובים נוספים בחברות מוכרות שמוכרות רכבים שהגיעו אליהן מטרייד, קצת התייאשתי. אולי זו סתם פרנויה אבל אני מרגיש שאחרי הרכב הבעייתי ההוא, כל רכב אחר שהציעו לי היה חתול בשק ושקשה לי לסמוך על אנשי מכירות רכב, אפילו שמראש באתי חשדן. אני שמח שעשיתי את הבדיקה ולא רכשתי את החתול בסופו של דבר, אבל כל בדיקה כזו זה 500-600 שח. מעניין אותי, איך וממי חברי הפורום קונים רכבי יד שניה? רק ביד 2 /מחברות השכרה? למי שכן קנה מטרייד, באיזה סוכנות? חוץ מדוח סליקה ומבחן הרכב שאני כבר פחות סומך עליו מ…
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
ברלינגו: טווח WLTP ק"מ 280 הספק מנוע 136 כ"ס 0-100: 11.7 גודל סוללה: 50kWh מס' מושבים: 5 מחיר: 178990 ש"ח ג'מפי טווח WLTP ק"מ: 327 הספק מנוע 136 כ"ס 0-100: 13.3 גודל סוללה: 75kWh מס' מושבים: 6 או 9 תלוי בגירסה מחיר: 264990-299990 ש"ח אם הדגם ישווק כמו הדגמים האירופיים האחרים של הקבוצה - אמות הסיפים לא יזוזו יתר על המידה. ימכרו כמה עשרות מכל דגם השנה. יחידת הכח זהה לזאת שבכל הדגמים החשמליים של הקוצרן, מה שמבטיח ביצועים די עצלים במיוחד בג'מפי.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
נתקלתי בסרטון הזה במסגרת דיון בכלל על טכנולוגיה . מעבר להומור שבעיניין, מסתבר שהעולם עוד לא ממש יודע או ערוך להתמודד עם אכיפת החוק עם הטכנולוגיה הזו. אם רכב כזה דרס אדם, מי ייתן את הדין?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
בדרך: יונדאי סטאריה (הדור החדש של ה-i800 או גירסת יונדאי לקיה קרניבל) יש גירסה עם 9 מקומות
מאת PriceDevil-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בשלב ראשון הוא יגיע בשתי גרסאות: פרמיום: מנוע דיזל 2.2 הספק 177 כ"ס תיבה אוטומטית 8 הילוכים, 9 מקומות 270000 ש"ח לקשרי: מנוע דיזל 2.2 הספק 177 כ"ס תיבה אוטומטית 8 הילוכים, 8 מקומות 295000 ש"ח גירסה זאת תגיע עם גג פנורמי 6 כריות אוויר מערכות בטיחות מקוריות כולל בקרת שיוט אדפטיבית וניטור בשטח מת. לוח המחוונים דיגיטלי בגודל 10.25" ומסך מולטידיה בגודל זהה. יש ברכב מצלמה במפתח רחב המאפשרת לנוסעים במושבים הקידמיים לראות מה קורה עם הנוסעים מאחור.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
לדעתי מדובר בפוסט הראשון שלי בפורום אז אל תיכנסו בי חזק מידי אחרי 3 שנים ללא רכב (גר בתל אביב), ובעקבות הרצון לטיולים בסופ"ש, ביקורים משפחתיים וכדומה חשקה נפשי ברכב. לפני כן הייתי בעלים של פולו 95 נבלה, גראנד ויטארה 2001 סבירה אבל לא מהנה, ופיאסטה 83 דור1 אספנות יפיפיה שגמרתי בתאונה (באשמתי). התקציב היה כ-40K ש"ח(גמיש). בהתחלה חשבתי על פוקוס דור 3.5 סטיישן מודל 2015-2016 אבל לא הצלחתי למצוא אחת לא שחוטה מתחת ל-47K. מה עוד שכל רכב שאני קונה נכנס ליישור קו אז ידעתי שבזה אני לא אסיים. אז הרחבתי את החיפוש ומה אני רואה? פיג'ו 5008 במחירי בדיחה. מהר מאוד הבנתי שהמנוע THP156 הוא האחראי לעניין אבל ממחקר באינטרנט הבנתי שעם מנוע לא שחוט + יישו…
הודעה אחרונה מאת edward, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אחרי ה-G70 שהגיעה בשבוע שעבר, היום הושק האח הקרוסאוברי שלה - GV70, והוא יציע גם רמת אבזור נוספת ובסיסית יותר, וגם יגיע (בכל הגרסאות) עם מנוע חזק יותר. כל הפרטים בידיעה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3604/חדשות/ג'נסיס-GV70-בישראל
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
איזו דרמה בדיווחי ערוץ 13. נהג נתפס במהירות כפולה מהמותר. https://e.walla.co.il/item/3499415 מעניין כמה נהגים באמת קיבלו עונשי מאסר בפועל על כאלו עבירות. והשאלה היא מה הסעיף הקובע (זה לפורום השני) , נהיגה בזמן שלילה, הרכב המשופר או המהירות?
מחאה על מחירי הדלק 1 2 3 4 13
מאת ירון דורפמן-
- אחראי פורום
- 39 עוקבים
- 180 תגובות
- 25.5 אלף צפיות
היה דיבור על מחאה על מחירי הדלק הגואים, היה? מישהו השתתף? יכול לשתף בחוויות, כמות המשתתפים?
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 865 אורחים (הצג רשימה מלאה)