Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רציתי לדבר איתכם, כחובב רכב אחד לחובבי רכב אחרים, על החיבור הרגשי שלי, ואולי גם שלכם, ל'פח על גלגלים' העומד לנו בחניה.

חשוב לי לציין שהפוסט מאוד אישי, וברור לי שהתפוצה כאן רחבה גם מעבר לניקניימז שמגיבים בפוסט ולא אחת אני נתקל באנשים שאינני מכיר, אך הם מכירים אותי מהסיפורים פה בפורום.

בכל זאת, החלטתי לכתוב אותו. בנוסף, בנוגע לתוכן הנוגע להחלטות עתידיות, מדובר בניסוח מד"ב בו ההחלטות מתקבלות על ידי ולא על ידי אשתי 😛image.gif.

מחשבות אלו עולות לי אחרי תקופה של מעל שנה בה אני רוצה לערוך שינויים בהרכב הרכבים המשפחתי, על מנת שיהיה בהרכב זה רכב שטח (כזה אמיתי) שנוכל לטייל איתו מפעם לפעם. 

ברשותי שני רכבים, אחד דיילי דרייבר (מאז הקורונה והתואר השני המונח הזה קצת גמיש) ואחד אספנות  - לכיף. לאשתי, דיילי דרייבר נוסף, פיאסטה ידנית, זולה לקניה, לתחזוקה, ופשוטה. כל הרכבים עושים את ייעודם כראוי.

איפה הבעיה?

ובכן, הדיילי דרייבר שלי(מעתה יקרא 'הקיה'), הקיה, נמצאת אצלי כבר חצי עשור.

בזמן הזה,

מצד הרכב:

פירקתי והרכבתי כל בורג

התאמתי את הרכב אישית, והשלמתי את מה שהיה חסר בפס הייצור: 

מערכת סאונד

בקרת שיוט

פנסי חזית יחודיים ופנסי ערפל מקוריים

כיסוי למושבים

תפירה להגה, ועוד ועוד...

שיהיה לי נוח, שיהיה שלי.

מהצד האישי, שלי:

התאהבתי, נפגעתי, התבגרתי, למדתי, צמחתי, התאהבתי שוב, התחתנתי וזה רק על קצה המזלג.

בכל יום כזה בשנים האחרונות, הקיה הייתה שם לקחת אותי לאן שאני צריך, בלי לשבוק חיים פעם אחת, לא בתחילת ולא באמצע נסיעה (נוציא מהמשוואה מצבר אחד שהלך ב2019).

מצדה של אשתי, הוטל וטו:

1) לא מוכרים את הצרפתיה הזקנה

2) אני נוסעת או ברכב ידני או ברכב גדול, אבל לא בשניהם ביחד.

הק"מ בקיה כבר תכף מחליף קידומת, וגם אני כמעט סוגר 6 ספרות איתה ביחד (בק"מ כמובן, ולא בכסף 😄 )

ברושם הראשוני, הרבה אנשים יעקמו פרצוף ויגידו שזו בסך הכל קיה, אבל מי שיעשה סיבוב קצר, או יבחן את הרכב מבפנים, יראה שמדובר פה במשהו אחר.

אז איך עושים את הצעד הזה ומחליטים שהגיע הזמן להפרד?

מבחינת צרכים, הוא עונה על כולם, בדיוק כמו שצריך. אבל הוא לא רכב שטח.

מבחינת הזדקנות, הוא מרגיש לי כמעט אותו דבר כמו שהיה ביום שקניתי אותו.

ישנו גם העניין של הנדירות, נשארו כמה יחידות בודדות כאלו על הכביש, ואם אחליט מתישהו לחזור, לא אצליח למצוא דגם כזה או שכמותו, אולי לעולם.

20210217_091341.jpg

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

יש פורסטר / xv ידניות בשוק, יהיו אחלה רכב שטח ידני :)

לפי הסמל אני מזהה את הקיה מחניון מוסיקה בבר אילן לפני כמה שנים טובות, חושב שהקיה שמשרתת אותך היטב לא צריכה בהכרח ללכת, גם לי יש המון סנטימנטים לרכבים שלי, אבל יש לי בעיה אחרת, fomo אחד רציני בכל מה שקשור לרכבים ותמיד רוצה לטעום מהכל, את הרכב הראשון שלי קניתי ב2013 וממוצע החלפת הרכבים שלי עומד על תקופה של שנה לכל רכב.

יש רכבים שאני עד היום מזהה למכירה פעם ב(רכבים יחודיים) ואני כלכך קרוב ללחוץ על ההדק לקנות אותם בחזרה, מתגעגע אליהם עם סנטימנטים של אהבה מגיל 16, אבל ההגיון תמיד מנצח.

מבין ללבך, אחרי השקעה גדולה שהשקעת בידיים שלך וכל כולך נמצא שם בתוך הרכב, לא קל, חוץ מהזדהות אין לי guidance נכון לתת לך, בהצלחה :)

עריכה אחרונה על ידי sjerby

עברתי לסקייטבורד

פורסם

נכון, סיימתי שם תואר לפני 3 שנים.

נכון להיום )שים לב למדבקה על השמשה) אני כבר מחנה בחניונים הפנימיים של האוניברסיטה ;)

אני מכוון למשהו קצת יותר רציני מפורסטר או xv שאין להם הילוך כח אפילו, לא לדבר על נעילת דיפרנציאל.

פורסם

אין ממש שאלה באיזה רכב שטח לבחור, השאלה העיקרית היא איך מתגברים וממשיכים הלאה.

בנתיים אני מכוון את אשתי להחליף את הפיאסטה בטראקאן, מקווה שאצליח :)

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

עושים סוויץ' בראש שאוטו, לא משנה כמה אתה אוהב אותו, זה עדיין חתיכת ברזל על 4 גלגלים, שנועדה לשרת אותך, ואין מה לפתח יותר מדי רגשות כלפיה.

כן, שירת אותך, נהנת איתו, טיפלת בו, אבל הגיע הזמן להמשיך הלאה. החיים ממשיכים.

היום יש אוטו אחד, מחר יהיה אוטו אחר.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מהנסיון שלי - אתה לא תתגבר, גם לא עוד 3 שנים קדימה, במיוחד שאתה מתכוון לעבור לחיה אחרת לגמרי שלא תעשה עבודה טובה בחלק מהדברים כמו הנוכחית.

אז מה לעשות? למכור. זהו. יהיה קשה אבל לפחות הזכרונות שישארו לך יהיו חיוביים.

תנסה שהקונה יהיה חביב עליך שתוכל להרגיש שהאוטו עובר לידיים טובות, זה מקל.

• אהבתי 1
פורסם

מבין אותך לגמרי

היה לי את אותה הרגשה ברכב הקודם, שזה היה רכב שקניתי אותו הוא היה שבור (קניתי רכב שבור כי לא היה לי כסף באותו זמן) בו נקרא לזה ככה ופשוט הרכבתי את הרכב מחדש בעצמי, עד שפשוט הרגשתי שהוא הרכב המושלם מבחינתי

אבל הרגשתי שהרכב מתחיל להזדקן וגם היה לי הצעה טובה לרכב הרבה יותר חדש ובטיחותי, ואישיתי זאת שלחצה והכריע את הגורל למכור את הישן ולקנות את החדש, אבל עד היום יש לי משהו בלב על הרכב הקודם.... מתגעגע אבל אין מה לעשות מתקדמים בחיים...

ודרך אגב השירשורים שלך בפורום הם אחד המדהימים.

בהצלחה

פורסם

אני עם ואדים. אין סנטימנטים לרכוש. מכרתי מכוניות, מכרתי דירות - נשכחו ברגע שעזבתי אותן. השבוע אחד הבנים חיסל מכונית ששירתה את המשפחה קרוב ל-12 שנה, נסעתי למוסך, אספתי את הציוד שהיה בה וזהו. הבאה בתור, בבקשה.

דרך אגב, פות"ש, אם היית מתייחס בפוסט לאריה האדום הייתי מבין אותך. בסןפו של דבר "מציל המכוניות". אבל קיה שגרתית, אחת מני רבבות - מכור אותה ותהנה ממחליפתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני במקומך הייתי מחפש דסטר דיזל ידני.

חצי עשור זה לא הרבה זמן.

אתה תפרק ותרכיב ותתאים ותעשה התקנות וקסטומיזציה בכל רכב שיהיה לך כי זה התחביב.

אין מה לעשות, צריך לדעת לשחרר. 

עם כל הסנטימנטים לרכב, ותאמין לי שאני יודע מה זה סנטימנטים לרכב, אתה לא צריך למנוע מהמשפחה שלך דברים שאתם רוצים כמו טיולים בשטח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

השאלה העיקרית היא איך מתגברים וממשיכים הלאה.

בבוקר הראשון שתראה את האוטו החדש בחנייה, יעלה על פניך חיוך ענקי. תתלווה אליו גם התחושה של "בוא'נה אני לא קולט שעשיתי את זה" (בקטע מאוד חיובי).

בסיבוב / טיול שטח הראשון שתעשה, תציף אותך תחושת היי, ושל "אני מת על הקיה, אבל לפה בחיים לא הייתי יכול להגיע איתה".

אצל רבים מגולשי הפורום (אלה שלא סופרי אפונים) יש סנטימנטים למכוניות שלהם, אבל, בשונה מבנות זוג, הפרידה וההחלפה קלה יותר, והאוטו החדש משכיח ממך את הישן, כבר בהתחלה. 

*עריכה- דאסטר ממש לא קולע לרצונו של אלי. הוא יותר בכיוון של שלדת סולם, סרנים והילוך כוח.

הוא פשוט רוצה ג'ימני, אבל הוא עוד לא מבין את זה 😜😜

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני שעתיים, avargel כתב:

מחליפים את האשה?

אתה תיזהר שאני לא אשלח צילומי מסך לסיוון ר.מ. ואז אתה תהיה בצרות ;-) 

:-P

לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

בנתיים אני מכוון את אשתי להחליף את הפיאסטה בטראקאן, מקווה שאצליח :)

אם אתה מרגיש שמיצית, המעבר יהיה באופן יחסי - קל, כי אתה תבין שויתרת על הקיה לטובת משהו אחר שכן עושה לך את זה.

אם עדיין לא מיצית ואתה מרגיש שזה מוקדם מידי ויש לקיה עוד עבודה לתת אצלך, אז לא מוכרים.

להחליף את הפיאסטה בטראקאן זה רעיון לא רע (אתה יודע מה זה טראקאן ברוסית ? :-P )

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

בנתיים אני מכוון את אשתי להחליף את הפיאסטה בטראקאן, מקווה שאצליח

לא. בשביל טיול שטח פעם ב...היא לא צריכה כל יום להסתובב ברכב ישן, מגושם וסביר שיהיה לה לא נוח. 

לגבי להחליף את הקיה, זה הולך יותר קל כשמצאת רכב שאתה ממש רוצה. אז משהו אחר מתחיל לתפוס את המשבצת הזו  ויותר  קל לשחרר את האוטו הקודם. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...