Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, RBRB כתב:

ברצינות? ההוצאות שם אחרות לגמרי (כאמור מחזיקים גם דיסקו 2) וטרופר דיזל זה בכלל בור ללא תחתית.

בנזין או דיזל?

מאז שאני זוכר את עצמי אני מטייל בשטח. תחילה ברגל ואופניים, וברגע הראשון שהוצאתי רשיון אז גם אופנועים וג'יפים. גם אני מתנהל עם עגלה, גרירה וכו' לטובת האופנוע והרכב דורש קצת יותר תשומת לב. האמת? לא רואה את זה כלל כטרחה, להיפך. נהנה מכל רגע. מי שזה בדם אצלו זה שם לנצח.

ההצעה היתה רצינית, רכב כזה שמשמש כרכב שלישי, שבעליו מבינים דבר או שניים בתחזוקה ולא מפחדים ללכלך ידיים לא בהכרח כזה סיוט. ברור שהתחזוקה לא זולה, אבל זה נכון לרוב המוחלט של רכבי השטח. 
ד"א הטרופר בשנים האלה הוא רק בנזין, ואם אני לא טועה הדיזל הידוע לשמצה הוא רק מהדור האחרון מסביבות שנת 2000.
בכל מקרה אם פותח השרשור לא מעוניין להחזיק רכב שטח ישן/אספנות זה לא רלוונטי. 

בנוגע לדאסטר, הוא דיזל. והוא סובל מאינספור בעיות, כולל החלפה של מספר רב של רכיבים הקשורים בצנרת האוויר, ממיר קטליטי, רדיאטור וזה מבלי להזכיר את איכות הבניה המזעזעת, גומיות שנושרות, פלסטיקה שבירה ומקרקשת ובידוד רעשים גרוע. 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)
בתאריך 26.3.2022 בשעה 22:49, Buki כתב:

לגבי להחליף את הקיה, זה הולך יותר קל כשמצאת רכב שאתה ממש רוצה. אז משהו אחר מתחיל לתפוס את המשבצת הזו  ויותר  קל לשחרר את האוטו הקודם.

בדיוק. יש לך רכבים בחניה ואם יש לך את היכולת קודם לקנות רכב ואז למכור יהיה לך קל.
בגלל שכל כך קשה לך לשחרר רכב שאתה אוהב ועושה את עבודתו נאמנה ובגלל שאתה לא לחוץ כנראה שמה שתקנה יהיה באמת מהלב, ואז יהיה לך קל לשחרר.
לי גם היה קשה מאוד למכור רכב טוב שעושה את עבודתו ויש לי חיבור אליו (לא כמו לך אבל היה), אבל ברגע שמצאתי רכב שדיבר אליי וענה על הצ'קליסט שלי והכי חשוב היה בו משהו מיוחד שאהבתי מאוד החלטתי ללכת על זה ואני מאוד מאושר עם ההחלטה.

בתאריך 26.3.2022 בשעה 16:58, EliC25 כתב:

מחשבות אלו עולות לי אחרי תקופה של מעל שנה בה אני רוצה לערוך שינויים בהרכב הרכבים המשפחתי, על מנת שיהיה בהרכב זה רכב שטח (כזה אמיתי) שנוכל לטייל איתו מפעם לפעם.

בגלל התקציב המוגבל מה שאני הייתי עושה במקומך זה קונה לה ג'ימיני ידני/אוטומטי במקום הפיאסטה.
קודם כל מדובר ברכב שטח מעולה וזול מאוד לאחזקה.
דבר שני זו הדרך הכי טובה לדעתי לטעום משטח. אין פה ממש סיכון. אתה תמיד יכול למכור אותו במחיר קרוב למה שקנית. קשה מאוד ליפול עם ג'ימיני.

את שאר הרכבים הייתי משאיר כמו שהם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כרגע ההתמקדות בג.ו. 2008 והלאה, ומכירה של הפיאסטה.

אשתי מעודכנת בכל התגובות, ואולי גם הגיע הזמן להבהיר שאני לא לבד עם הג'וק של השטח, וזה משהו שהיא מושכת לכיוונו גם כן כמובן. כשהסברתי לה שאחרי מחשבה עדיף ג.ו. עם יכולות שטח פחות טובות אבל יכולות יום יום יותר הגיוניות, היא די התבאסה מבחינת יכולות השטח וגם מבחינת המקום אחסון שהוא קטן יותר מג'יפ בגודל מלא.

פורסם
לפני 35 דקות, EliC25 כתב:

בג.ו. 2008

זה קיצור לגראנד ויטרה 2008?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

זה קיצור לגראנד ויטרה 2008?

אני רק מקווה שהוא מודע לצריכת הדלק של הדבר הזה...בכל זאת, רכב יום יומי.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כבר ג.ו, תמכור את שלושת הרכבים ותקנה גראנד ווגוניר אספנות, זה עונה לך על כל הצרכים. גם טוב לשטח, גם אוטומטי וגם אספנות לתחביב :)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, איציק נ. כתב:

אני רק מקווה שהוא מודע לצריכת הדלק של הדבר הזה...בכל זאת, רכב יום יומי.

איציק, נראה לך שאני לא מודע להרבה מאוד דברים בכל רכב שאני בודק, מקדימה מאחורה מלמעלה ומלמטה? ככה אתה מכיר אותי?

הפיאסטה עשתה מאז שקנינו אותה לפני שנתיים, 15K כשזה נסיעות של שנינו ביחד.

לפני 4 חודשים היא הגיעה ל100K, היום היא עוד לא ב102... אני אוכל להתמודד עם הרעה בצריכת דלק.

פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

איציק, נראה לך שאני לא מודע להרבה מאוד דברים בכל רכב שאני בודק, מקדימה מאחורה מלמעלה ומלמטה? ככה אתה מכיר אותי?

הפיאסטה עשתה מאז שקנינו אותה לפני שנתיים, 15K כשזה נסיעות של שנינו ביחד.

לפני 4 חודשים היא הגיעה ל100K, היום היא עוד לא ב102... אני אוכל להתמודד עם הרעה בצריכת דלק.

כל עוד מחיר הדלק לא יטפס ל10 ש"ח,+מס גודש,+מס על אוטו יותר מ10 שנים על הכביש (כי אוטו חדש מכניס למדינה יותר),+סתם מס כי בא למדינה,

אני מקווה,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

וואלה אלי אם בא לך על DS 5 נדירה - מצידי קח אותה גם לשטח רק קח אותה ממניייייייי. 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 28.3.2022 בשעה 11:26, EliC25 כתב:

החלפה של רכב, גם אם לאחד יקר יותר, היא לאו דווקא שדרוג.

ברוב המוחלט של המקרים כן, אלא אם כן אתה מחליף את הקיה שלך לספייס סטאר - מה שלא נראה לי שתעשה. 

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

ברוב המוחלט של המקרים כן, אלא אם כן אתה מחליף את הקיה שלך לספייס סטאר - מה שלא נראה לי שתעשה. 

אם הצרכים והקטגוריות נשארות זהות, בדרך כלל כן.. אבל אם אתה מחליף מסופר מיני לג'יפ, אתה לא תשתדרג בדרך כלל בכל הפרמטרים. אפילו חבר שלי שעבר מI20 חדישה ללנד קרוזר ישנה יותר, אמנם הרוויח בנוחות, ביצועים, שמירת ערך, אבזור וכו'.. אבל הפסיד באמינות, תחזוקה, צריכת דלק וכמובן בטיחות.

• אהבתי 1
פורסם

אמינות פחותה בל”ק?

ל”ק לא אמין?

צריכת דלק ואחזקה אתה צודק!

אבל אני מת לדעת מה פותה”ש יעשה בסוף.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 6 דקות, WE988244 כתב:

אבל אני מת לדעת מה פותה”ש יעשה בסוף.

פותה"ש ומי שהגבת לו הם אותו אחד.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...