Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, llaavvii כתב:

כן ולא,
תנסה למצוא פריוס משומשת (טובה לא שחוטה) תגלה שהם עפות במחיר הרבה מעל המחירון ומהר,
כנ"ל לאיוניק...

היברידות ותיקות ללא אפשרות להארכת אחריות על הסוללה, נמכרות מהר ובמחיר גבוה? 

חדש לי. 

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, shugiflex כתב:

תוך כמה שנים יתחילו לצוץ מכונים שיחליפו את הסוללות המתיישנות, כמו שסביב רכבי בנזין קיימים מכוני גירים.

כמו ש"יודעים" לתקן תיבות הילוכים אוטומטיות בישראל, אני בספק.

כלל אצבע אצלי - אם ברכב פתחו מנוע/גיר, אני נוגע ברכב הזה. אם אין ברירה - עדיף רכב שפתחו אצלו מנוע, מאשר אחד שפתחו אצלו גיר.

למרות שלשפץ סוללה אמור להיות הרבה יותר קל מלשפץ גיר אוטומטי.

אגב, למי שחושב שמספיק להחליף בסוללה תא בודד ושלום על ישראל, אני מציע לראות את זה:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני חושב שפה הרגולטור צריך להתערב : היצרנים מנסים טריקים של אפל על הסוללות. זה צריך להיות תא גנרי שכל חשמלאי רכב יכול להחליף. כמו סוללות 12V . ניסיתם פעם להדביק פס מתכת לשתי סוללות ליתיום 18650 נניח למארג של אופניים (נחשב פשוט) ? מלחם מתח גבוה ורוב הסיכוי שמתי שהוא זה יתלקח במיוחד אם הסוללות לא מאוזנות. 

עכשיו דיברתי עם שכן שהתקין אצלו עמדה. חברת חשמל מכרה לו פאזה בנפרד (יש לו כבר תלת פאזי). הנימוק: בקיץ , בשיא הצריכה הם סוגרים פאזה. כדי לעמוד בעומס. מצחיק. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 5 שעות, nev כתב:

בסוף יוציאו קיט של גנרטור מבוסס בנזין\גז שישב בבאגז' ויטעין תוך כדי נסיעה את הסוללה וזהו...

קצת מזכיר מכוניות היברידיות ;-)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אני נתקע לי המסך של הרכב יונדאי ioniq 
נתקע המסך במצב loading recovery 
וחוזר בלי סוף לא עולה לי כלום יש למישהוא
פטרון או רעיון כי פשוט אני לא מצליח לשחרר וכבר חודש בלי מערכת משתגע?

פורסם (נערך)

איוניק או איוניק 5? יש הבדל מהותי בין הדגמים. איך חודש? יש לך אחריות, לך למוסך

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, yamimami כתב:

אני נתקע לי המסך של הרכב יונדאי ioniq 
נתקע המסך במצב loading recovery 
וחוזר בלי סוף לא עולה לי כלום יש למישהוא
פטרון או רעיון כי פשוט אני לא מצליח לשחרר וכבר חודש בלי מערכת משתגע?

בשביל מה יש אחריות ומוסך?

לי המערכת חשמל של המאזדה 3 התחילה להתחרפן חצי שנה אחרי שנגמרה האחריות.

המראות החשמליות התחילו לקבל חיים משל עצמן ונפתחות מתי שבא להן ועד איפה שבא להן, הגלגלת של מולטימדיה בקושי מגיבה.  עצבים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
בתאריך 10.5.2022 בשעה 20:11, yossi_s1 כתב:

לנושא שחיקת הסוללה.. הבעיה שגם אם נדע את קיבולת הסוללה שנותרה, ככל שהזמן עובר, ככה עולה שהסיכוי שתא בודד ימות, וכשזה קורה, ברוב המקרים (תלוי במבנה הסוללה) כל הסוללה מושבתת. ככה שאפשר לרדת מטווח של 200 ל0 ביום בהיר אחד.

אתה בכיוון, אבל זה לא מדויק. זה מאוד תלוי במבנה של הסוללה באותו רכב ספציפי. יש כאלה שיש להם מספר מודולים שמחוברים במקביל ומחשב ניהול ש"יודע" שמודול כזה או אחר ירד מתחת לרף מסוים, אז הוא יודע להפנות את הטעינה למודולים התקינים. אז אתה כן תאבד את הטווח שנותן המודול הפגום בבת אחת, אבל לא את היכולת לנסוע.

בתאריך 10.5.2022 בשעה 20:12, nev כתב:

פבל - אין כאן קסמים. טכנולוגיות הסוללות הנוכחיות ידועות היטב (עם טוויקים קטנים לכל כיוון). לסוללות יש אורך חיים, אין מה לעשות.

התאים שלא הוחלפו עדיין יהיו בני 8+ ויתקלקלו מהר מאוד (סטטיסטית).

האמירה של להחליף תא אחד שקולה לומר להחליף צמיג שהתפוצץ מיושן ולהשאיר את שאר השלושה המקוריים.

ההשוואה לא נכונה כי צמיגים שונים יכולים אפילו לגרום בלאי לציריות/גיר בגלל קוטר סיבוב שונה. זה כמובן אם לא מתייחסים לנושא הבטיחותי.

וסטטיסטית יכול להיות שאתה צודק, ויכול להיות שלא. אף אחד לא באמת יודע. 
מבחינת הטכנולוגיה הידועה, עד כמה שאני מכיר (מלפני כמה שנים, ותתקנו אותי אם אני טועה) סוללות ליתיום היו Rated לכ-1000 מחזורי טעינה. אם ניקח רכב חשמלי ש"מתדלק" פעם בשבוע (ניקח נסועה לפני תוספות של 50 ק"מ יומי על טווח כולל של 400 ק"מ), 1000 שבועות זה (מסתבר, תודה גוגל :)) קצת יותר מ-19 שנה, אז סטטיסטית, תא בן 8 שלא הוחלף, עדיין "אמור" לתת עבודה עוד 11 שנה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 30 דקות, פבל כתב:

מבחינת הטכנולוגיה הידועה, עד כמה שאני מכיר (מלפני כמה שנים, ותתקנו אותי אם אני טועה) סוללות ליתיום היו Rated לכ-1000 מחזורי טעינה. אם ניקח רכב חשמלי ש"מתדלק" פעם בשבוע (ניקח נסועה לפני תוספות של 50 ק"מ יומי על טווח כולל של 400 ק"מ), 1000 שבועות זה (מסתבר, תודה גוגל :)) קצת יותר מ-19 שנה, אז סטטיסטית, תא בן 8 שלא הוחלף, עדיין "אמור" לתת עבודה עוד 11 שנה

1000 מחזורי טעינה זה לסוללות nmc ,הסוללות הנפוצות בחשמליות אירופאיות(ובאופן כללי ברוב הרכבים), וירידה של 20% . הרכב עדיין אמור לתפקד במצב הזה לפי רוב היצרנים.

בסוללות lfp ,הסוללות הנפוצות בסיניות(לא כולם), כבר מדובר על 3000 מחזורי טעינה ואפילו יותר לירידה 20%.

לפני שמישהו ישאל למה האירופאים ב nmc עם פחות מחזורי טעינה, אז כי הסוללה יותר יעילה בנפח/אנרגיה צבורה, מה שאומר שניתן לשים סוללות לטווחים ארוכים יותר.

פורסם
לפני 31 דקות, פבל כתב:

סטטיסטית יכול להיות שאתה צודק, ויכול להיות שלא. אף אחד לא באמת יודע. 

איך זה לעזאזל שאף אחד לא יודע,

מאסק יודע על כל שיהוק שרבבות אמריקאים עושים

בטסלות שלהם כבר עשור.

הזכירו כאן מאגר נתונים של טסלה,

אין שם איזה סטטיסטיקה חד משמעית ?

פורסם (נערך)

יש מונית מודל  s פרפורמנס  מ 2012 שעשתה משהו כזה מליון וחצי קילומטר בעשור. הסוללה הוחלפה ב 290000 קמ למשומשת עם 150 אלף קמ קודמים עליה והחזיקה לעוד 170 אלף קילומטר, אז טסלה החליפה לו לסוללה מסוג חדש יותר והיא הסוללה שיש לו עד היום. כלומר כמעט מליון קמ על הסוללה.

במנועים. עד 680 אלף החליפו שלושה מנועים  באחריות.הייתה לטסלה בעיה בחיבור מנוע מתלה בטסלות פרפורמנס הראשונות בגלל המומנט הרב שהגיע כולו ממנוע אחד, היום טסלה משתמשת בשלושה מנועים בדגמי ה s ושניים בדגמי 3. במליון הוא היה צריך להחליף עוד פעם מנוע אחד שממשיך עד היום.

יש לזכור שזו מונית והסוללה עובדת יותר קשה כי היא נפרקת בזמן שהוא עוצר והמזגן ממשיך לעבוד וכמובן זה קילומטארג' שרוב רכבי בנזין לא היו מצליחים לשרוד עם הרבה יותר תקלות והשבתות ומעל כל זה לזכור שמדובר על רכב עם 470 כס ואפס למאה של 4.2, לא מכיר הרבה רכבי יוקרה/ספורט עם ביצועים כאלה שידגדגו את הקילומטר הזה לפני שימותו.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • תוכן חדש...