Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בוגאטי יותר מהיר ממטוס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

צפיתי בסרטון הבא, ורואים שהבוגאטי מאיצה יותר טוב מאשר המטוס שהסרטון. זה נראה לכם הגיוני או שזה מפוברק? 

מה הנתונים של הרכב?

אני חושב שאולי המטוס לא מנצל את כל כוחו כבר בסל״ד נמוך ולכן יקח יותר זמן לסגור את הפער? 

פורסם

למטוס יש מנוע רקטי, המונח סל"ד לא רלוונטי. 

להשוות תאוצה של רכב ספורט למטוס שמשתמש במינימום דלק על מנת שהוא יצליח להתרומם (זה השלב שמבזבז הכי הרבה דלק, לכן משתדלים לחסוך בו כמה שאפשר) זה אחלה דבר לקבל תרייטינג, אבל שום דבר מעבר. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה התכוונת לתאוצה ולא מהירות.  אני בספק שיש איזה רכב שמגיע ל 1,390 קמ'ש (זו המהירות של ה Rafale בגובה נמוך).

לגבי תאוצה, אם תשים לב *לכל* הסרטון, תראה שבשלב מסוים ה Rafale משיג ועובר את המכונית.  כלאמר באותו שלב למטוס תאוצה גבוהה יותר (מניח שהמכונית הגיעה כבר למהירות המקסימלית שלה).  אז למי יש תאוצה טובה יותר ?  תלוי באיזה שלב מסתכלים.  בנוסף - מי שוקל יותר ?  אולי צריך לנרמל את התאוצה כפונקציה של המשקל ?

(ובכל מקרה, זה לא חדש וזה לא הסרטון הראשון בנושא).

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

למטוס יש מנוע רקטי

רק לדייק: למטוס ש מנוע סילוני, לא מנוע רקטי.

כאן מדברים על ההבדל.

אני לא מהנדס מטוסים, אבל מהיגיון אני מניח למטוס לוקח זמן רב יותר להאיץ, כי הוא לא כלי תחבורה שמיועד לפעול על הקרקע - למנוע לוקח זמן ליצר דחף מרגע שדוחפים את המצערת, המנוע צריך להזיז משקל משמעותי הרבה יותר, כני הנסע עדינים ולא בנויים לתאוצה פראית מדי, ואולי עוד סיבות לכך שמטוס בונה מהירות לאט יותר ממכונית כמו הבוגאטי עד למהירות מסויימת.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

המטוס מתוכנן לעילוי. המכונית לדאון פורס. 

לכן כל הסיפור לא בר השוואה כשמדובר ביציאה מעמידה על הקרקע. 

לקחת מטוס בשמיים בשיוט ואת הבוגאטי בנסיעה, נניח שניהם ב-200 קמ"ש ואז ששניהם "ידביקו את הדוושה" היה יכול להיות יותר מהימן.

וגם אז, השוואה מופרכת לחלוטין וחסרת כל משמעות.  

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

השוואה מטופשת, בדיוק כמו לזרוק את הבוגאטי מ 10,000 רגל, ולהגיע למסקנה שמטוס טס יותר טוב מבוגאטי. 

לא כל סרטון ביוטיוב שווה דיון. 

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 6

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מעניין אם יש איפשהו נתונים משוערים של כמה זמן לוקח למטוס להאיץ מהמקום תחת מצערת מלאה. עם חלוקה לפי סוג המטוס. תמיד סיקרן אותי למשל אם המטוסים הקטנים שטסים בהם לאילת מהירים מרכב משפחתי עד להמראה. בטוח מישהו עם ציוד מדידה של רכב ישב במטוס ומדד מתישהו... 😇

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 38 דקות, Shmelov כתב:

מעניין אם יש איפשהו נתונים משוערים של כמה זמן לוקח למטוס להאיץ מהמקום תחת מצערת מלאה. עם חלוקה לפי סוג המטוס.

חפש "Rotation speed"  בשילוב עם שם המטוס.  

פורסם

מסיבות בטיחותיות טייסים אף פעם לא ממריאים עם מצערת מלאה.

מהירות ההמראה האופטימלית של ה ATR-72  לפי נתוני יצרן היא 115 קשר (213 קמ״ש) מהירות טיפוס 170 קשר (314 קמ״ש) ומהירות שיוט 275 קשר (510 קמ״ש).

מדידת מהירות של מטוס עם "ציוד של רכב" היא בעייתית. לפרטים קרא על ההבדלים בין KIAS KCAS ו KTAS.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 14.5.2022 בשעה 22:03, borsood כתב:

מסיבות בטיחותיות טייסים אף פעם לא ממריאים עם מצערת מלאה.

מהירות ההמראה האופטימלית של ה ATR-72  לפי נתוני יצרן היא 115 קשר (213 קמ״ש) מהירות טיפוס 170 קשר (314 קמ״ש) ומהירות שיוט 275 קשר (510 קמ״ש).

מדידת מהירות של מטוס עם "ציוד של רכב" היא בעייתית. לפרטים קרא על ההבדלים בין KIAS KCAS ו KTAS

אתה מדבר בטח על מטוסים גדולים 

אבל מעניין לדעת באמת באיזה מהירות ממריא פיפר קטן ומה מהירות הטיסה שלו בק"מ 

כמה פעמים טסטי במסוק אך מרוב רעש לא הצלחתי לשאול את הטייס איפה המד מהירות

פורסם
לפני 31 דקות, ידני כתב:

אבל מעניין לדעת באמת באיזה מהירות ממריא פיפר קטן ומה מהירות הטיסה שלו בק"מ

• Maximum speed: 123 kn (142 mph, 228 km/h)
  • Cruise speed: 108 kn (124 mph, 200 km/h)
  • -Rotation Speed -60 kts
פורסם

קחו בחשבון שמהירות של מטוס באוויר זה מהירות אוויר, לא מהירות קרקע

אם הוא טס 250 קמ"ש צפונה ברוח דרומית של 100 קמ"ש הוא בפועל יתקדם בקצב של 150 קמ"ש

אם הרוח תיהיה לכיוון הטיסה (צפונה) הוא יתקדם בקצב של 350 קמ"ש

ואם הוא טס 175 קמ"ש נגד כיוון הרוח והרוח 200 קמ"ש הוא יטוס "אחורה" (ביחס לקרקע) בקצב של 25 קמ"ש

ואם ישווה מהירות לרוח הוא "ירחף" במקום (שוב, ביחס לקרקע)

פורסם

בס"ד 

F-16 בתצורה חלקה היה מקרקס את הבוגאטי. 

עם מרחק המראה של 300 מטר והמטוס נמצא על 160-170 קשר(מעל 300 קמ"ש). 

עוד פקטור שלא מגיע לידי ביטוי, זה זמן הצתה של המבער האחורי, מזמן העברת המצערת למבער מלא עד קבלת התוצאה הרצויה, יכולים לעבור כמה שניות טובות. 

במידה והמבער היה נכנס לפעולה מיידית, התוצאה הייתה 

בס"ד 

F-16 בתצורה חלקה היה מקרקס את הבוגאטי. 

עם מרחק המראה של 300 מטר והמטוס נמצא על 160-170 קשר(מעל 300 קמ"ש). 

עוד פקטור שלא מגיע לידי ביטוי, זה זמן הצתה של המבער האחורי, מזמן העברת המצערת למבער מלא עד קבלת התוצאה הרצויה, יכולים לעבור כמה שניות טובות. 

במידה והמבער היה נכנס לפעולה מיידית, התוצאה הייתה 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
לפני 23 שעות, Boltik כתב:
  • מהירות מרבית:  123 ק"מ (142 מייל לשעה, 228 קמ"ש)
  • מהירות שיוט:  108 ק"מ (124 קמ"ש, 200 קמ"ש)
  • -מהירות סיבוב - 60 ק"ט

מאיפה הנתונים?

• תוכן חדש...