Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, Doron_Z כתב:

הבעיה שאין ממש דרך לחקור או לבדוק, נגיד אני רוצה לצאת בערב/יום רנדומלי למקום מסויים בעיר, מכניס את היעד בווייז ורואה מאה אופציות של חניונים באזור, כמובן שלא רשום מחיר באף מקום, לא בווייז עצמו ולא גם אם תקח חניון מסויים מהרשימה ותריץ עליו חיפוש בגוגל. 

אז מה עושים בדיוק, שואלים בכל פעם בקבוצת פייסבוק תל אביבית איפה הכי זול לחנות בכל פעם כשרוצים להגיע לאנשהו? זאת הדרך היחידה בערך והיא מן הסתם לא הכי נוחה. 

אפליקציה PINK PARK. בהצלחה. 

באתר של אחוזת חוף למשל יש רשימה של כל החניוניום שלהם ותעריפים.

בחיים שלי לא נכנסתי לחניון בלי לדעת מחירון לפני שאני נכנס, מוזר לי העניין הזה. 

חזירות זה מושג שאני פחות מתחבר אליו, שכן אף אחד לא מכריח אותי להיכנס לחניון שנמצא באזור הכי עמוס במדינת ישראל, כמו שאף אחד לא מכריח אותי לחפש חניה במנהטן, רומא או פריז. 

המחיר יקר לאין ערוך? כן. אנשים נכנסים ומשלמים? כן. זה אומר שהמחיר סבבה. אם אין מי שישלם החניון יקרוס או יוריד מחירים, אין כאן משחק.

תוצאות ראשונות בגוגל:

https://www.ahuzot.co.il/Parking/

https://xn--9dbdgbuoc.com/חניון-בתל-אביב-מחיר/

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הבעיה שלא כל החניונים של אחוזת חוף, יש המון חניונים לא ידועים שלא ברור מה התעריף שלהם ואין דרך לגלות זאת מראש. 

יכול להיות שצריכים לצאת מנקודת הנחה שאם זה לא אחוזת חוף זה כנראה יקר מאוד, לא יודע. 

פינק פארק אפליקציה טובה מאוד, השתמשתי בה כמה פעמים למרות שלא נותנת מענה מלא אבל זה כלי משלים טוב. 

כחול לבן זה לגמרי הימור, לא משהו שאפשר לתכנן מראש. מתאר לעצמי שמי שמקומי יודע לחפש יותר טוב איפה יכולה להיות חניה כזו פנויה, אבל בשביל מבקרים ארעיים זה לא עוזר. 

פורסם

אני מבין אותך ומסכים איתך, אבל תל-אביב זו עיר גדולה, צפופה ובעיקר עמוסה, הן בתושבים והן בבליינים ולכן אני לא חושב שצריך להיות מופתע מחיפויש חניה. אגב, יש אזורים במרכז העיר שמאוד קל לחנות ולקחת אוטובוס מונית, אבל רוב האנשים לא רוצים תחב"צ. מונית גם תעלה מינימום 60 שקלים הלוך וחזור, כבר עדיף חניון. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם (נערך)

לגבי אחוזת החוף - נכנסתי בטעות ב19:58 וחניתי שם 4 שעות. דפקו לי מחיר פי 3 מאשר אם הייתי נכנס ב20:00. מילא היו מחייבים אותי ביוקר על השעה הראשונה אבל נצלו את ההזדמנות ונתנו לי מקסימום.

לגבי שרונה בכפר סבא - תושבי האזור מכירים חניה במרחק 5 דקות הליכה. זה עדיין לא מצדיק את המחירים הפסיכים הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי nev
פורסם (נערך)
בתאריך 11.3.2022 בשעה 21:33, Mech Morphix כתב:

איפה מחנה צפוני שמגיע לעיר הדוחה הזאת לסופש הקרוב? חשבתי לחנות בחניון מרוחק קצת ולקחת מונית לairbnb, מה עם רידינג לחמישי-מוצ"ש?

1. מחנה במספר מצומצם של חניונים או אזורי חניה באפור המוכרים ליודעי ח"ן, כמו החניון שמאחורי בית החייל או רחוב קוסובסקי בצדו הצפוני.
2. מחנה בשכונות עבר הירקון (רמת אביב, ל', כוכב הצפון, נאות אפקה) ומתנייד משם באוטובוס/מונית/אופניים/רגליים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם

מקרה מאד לא נעים, ומגמה שניכרת לאחרונה בכל רחבי העיר. אמא דריש בדיוק עדכנה אותי על שינוי מדיניות דומה בחניון היכל התרבות, שעבר מתעריף מוצ"ש של 25 שקלים חד פעמיים לתעריף שעתי המעלה את התשלום על קונצרט של שעתיים ל-60 שקלים. שיהיה להם לתרופות, מה שנקרא.

מנסיון כואב בנסיעות עבודה בכל רחבי העולם, למדתי לא להיכנס לחניונים שבהם אין לי אפשרות לדעת את המחיר מראש, גם אם זה אומר לחנות רחוק ולקחת תחב"צ ליעד הסופי. משתדל תמיד להתמקד בחניוני עירייה ולהתרחק מפרטיים, למרות שגם עם המדיניות הזאת עדיין יש נפילות פה ושם. בשורה התחתונה, חשוב להבין שחניונים הם מלחמה הנעשית בתחבולות ולא שירות שמעניקים לאזרח שומר החוק. לפחות בישראל זה נגמר רק בכסף, ולא בסנדול הרכב או בקנס שמגיע שבוע אחרי במייל כמו באנגליה.

פורסם (נערך)

ועדיין לא הזכרתם את החניינים הפרטיים הקטנים, שבהם מבקשים ממך להשאיר את מפתחות הרכב בגלל שהם מחנים את הרכבים בטורים שחוסמים אחד את השני. העיקר להרוויח כמה שאפשר פר מטר חניון.

אישית, אני לא מחנה בחניינים כנ”ל.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

זה עצוב להגיד את זה, אבל לתל אביב אני נוסע רק עם הרכב של אמא שלי, כי יש לה תו נכה על הרכב.

• רעיון גרוע 1
  • מבאס 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 21 שעות, nev כתב:

לגבי אחוזת החוף - נכנסתי בטעות ב19:58 וחניתי שם 4 שעות. דפקו לי מחיר פי 3 מאשר אם הייתי נכנס ב20:00. מילא היו מחייבים אותי ביוקר על השעה הראשונה אבל נצלו את ההזדמנות ונתנו לי מקסימום.

אבל אף אחד אל יושב ומתכנן לדפוק אותך. זה בדיוק הקטע. יש מחיר ידוע ויש מערכת שמתוכננת לפי זמנים. אין כאן עניין של רצון או התחשבות, אלא הנחיות של מפעילי החניון ומערכת אוטומטית ברוב המקרים או שומר בחניון שמרוויח מינימום ופועל לפי הנחיות, אחרת יפטרו אותו. 

זה כמו שתאחר לרכבת בשתי דקות ותגיד "איך לא התחשבו בי וחיכו לי, זה רק שתי דקות."

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני שעה, itsik170 כתב:

זה עצוב להגיד את זה, אבל לתל אביב אני נוסע רק עם הרכב של אמא שלי, כי יש לה תו נכה על הרכב.

אני שמח להגיד שלתל אביב אני נוסע רק עם...

תחבורה ציבורית. אה, וזוג רגליים.

לפעמים אני אפילו משתמש באוטובוס בתוככי תל אביב. זה אפילו עובד. יש רק איזה מיליון ואחת קווים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 54 דקות, hans כתב:

אני שמח להגיד שלתל אביב אני נוסע רק עם...

תחבורה ציבורית. אה, וזוג רגליים.

לפעמים אני אפילו משתמש באוטובוס בתוככי תל אביב. זה אפילו עובד. יש רק איזה מיליון ואחת קווים.

חד משמעית

באופן קבוע, רכבת עד העיר + אוטובוס פנימי / תל אופן / צעידה

בקיץ זה קשוח, אבל דוקא בתקופה הנוכחית זה מאוד נעים ללכת קצת ולשבור שגרת גלגלים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
בתאריך 12.3.2022 בשעה 12:33, shellcase כתב:

בנוסף - חניוני חנה וסע ליוממים נמצאים בהליכי תכנון מפורט, כך שבעוד 3-4 שנים יהיו המון אלטרנטיבות.

מעולה. אם אני יוצא עכשיו לכיוון תל אביב עד שאגיע עם כל הפקקים בדיוק החניונים האלה ייפתחו.

כשאני צריך להיכנס לתל אביב עם רכב ולחנות לפרקי זמן לא ארוכים אני משאיר את האוטו לשטיפה ואם זה לזמנים יותר ארוכים חונה במקום הראשון שרואה וממשיך במונית. יותר זול, יותר מהיר ומביא אותי עד הדלת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 שעות, ניקו פ. כתב:

אבל אף אחד אל יושב ומתכנן לדפוק אותך. זה בדיוק הקטע. יש מחיר ידוע ויש מערכת שמתוכננת לפי זמנים. אין כאן עניין של רצון או התחשבות, אלא הנחיות של מפעילי החניון ומערכת אוטומטית ברוב המקרים או שומר בחניון שמרוויח מינימום ופועל לפי הנחיות, אחרת יפטרו אותו. 

זה כמו שתאחר לרכבת בשתי דקות ותגיד "איך לא התחשבו בי וחיכו לי, זה רק שתי דקות."

והמערכת מתוכננת "לדפוק אותך". כפיח שכתבתי - אין בעיה שיחייבו על השעה הראשונה יותר אבל לחייב את כל השעות לפי שעת הכניסה (לא משנה מתי) זה פשוט נבזי. העובדה שכאן מדובר על 2 דקות קודם רק מוסיפה עצבים.

• תוכן חדש...