Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

אבא שלי מגיע לו תג חניה לנכה כי הוא עיוור

לאחרונה רשמנו את האוטו שלי אני הבת שלו ו קיבלנו את התג החדש בדואר

יש רק כמה שאלות

1-שמעתי שמותר לחנות בכחול לבן בלי לשלם 

אנחנו בירושלים האם גם בירושלים מותר ?

2-האם יש זמן מוגבל לכמה זמן מותר לחנות בכחול לבן עם תג חניה לנכה ?

למשל לחנות יומים או 3 בלי להזיז את הרכב ?

3-אם אבא שלי לא היה ברכב ואני חניתי בכחול לבן זה בסדר ?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Mariah245987
פורסם

1. מותר בכל הארץ.

2. אין הגבלה.

3. כן.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

בוודאי שמותר להחנות בכחול לבן, תשלום בדרך האהובה עליך, פנגו  וכיו"ב... תשלום כאשר לא משמש את בעל התג.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

@dani666  @Ron Poh שניכם טועים ומטעים.

הפטור מדמי חניה בכחול לבן הוא לרכב ולא רק לנכה. (בדיוק כמו שיש לרכב פטור מאגרת רישוי לא רק בזמן שהנכה משתמש בו)

כשהנכה לא ברכב  אסור לרכב לחנות בחניית נכים או במקום בו החניה אסורה.

אין לרשות המקומית שום דרך לדעת אם החונה הוא הנכה או מישהו אחר, ולכן אם הרכב מופיע במסוף כרכב עם תו נכה -הוא פטור מתשלום דמי החניה.

מה שכתב  @Ron Poh  הוא טרחנות לשמה.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 4

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

הפטור מדמי חנייה הוא לרכב, כאשר הוא משמש את האדם עם המוגבלות.

בדיוק כמו שחנייה בתא חנייה של נכה, היא כאשר הרכב משמש את האדם עם המוגבלות.

לעיונך מצורף תשובה של עורך דין לגבי כחול לבן.

שים לב שהתשובה היא שהנכה רשאי להחנות, ולא כל אחד שנוהג ברכב.

https://www.din.co.il/forum/print.asp?f=24&m=54332

לכן, אתה הוא הטועה, מטעה, ומסית לדבר עברה.

בוודאי שהפקח לא יודע, אז זה הסיבה לנצל את זה?

גם כשחונים בתא של נכה, הפקח לא יודע. אז יאללה בו ננצל את זה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

@Ron Poh בנתיים אני זה שמשתמש (לצערי) בתו נכה כבר קרוב ל-40 שנה.

האם אני מרוצה מהצורה בה מיושם היום תו הנכה - ממש לא,  נכון להיום אחת מכל 9 מכוניות פרטיות הנוסעות בכבישי ישראל נושאת תו נכה, כשתכל'ס פחות ממחציתן משרתות נכים הזכאים לכך.

אני חולק על דעתו של העו"ד בקישור, ועומד על דעתי שמדובר בטרחנות לשמה. יחד עם זאת על שימוש לרעה בתו  לצורך שימוש בחניית נכים אני חושב שצריכה להיות אכיפה לא מתפשרת שתקנוס את המשתמשים לרעה בסכומים של 5 ספרות, ותבטל את זכאותם לתו הנכה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

כנראה שפספסת את חבר הפורם שנוסע לת"א עם רכב שמוצמד עליו תג נכה, למרות שהוא לא עם המוגבלות.

בעצמך ציינת שכל אחת מתשעה רכבים מוצמד לשמשתה תג נכה, ותבין את הבעייתיות.

אז תקרא לי טרחן, אבל למרבה האבסורד אני מעדיף לנסוע עם כיסא גלגלים באוטובוס לת"א ולא עם הרכב, בגלל הבעייתיות בחניה. ותאמין לי ש 95% מאמהות נהגי האוטובוס עובדות ברחוב הירקון.

ואני מעדיף לסבול באוטובוס, אבל לפחות אני יודע שאני מגיע בזמן ליעד ולא מסתובב כמו סביבון לחפש מקום חנייה (חוקי, חוקי למחצה להלן מדרכה וכיו"ב).

פורסם

אני מבין את בעייתיות. השאלה שהשואל שאל את עורך הדין בקישור שהבאת היא שאלת קיטבג. אתה לא יכול לצפות שעו"ד שצריך לענות תשובה לשאלה משפטית לא יכול לענות את התשובה שאני עניתי.

ולגבי הבחור עם כסא הגלגלים: אני מעדיף לנסוע ברכבי ולשלם עבור חניה. (בלי עין הרע) הדו"ח האחרון שקיבלת על חניה אסורה היה אי בשנות ה-90 (וגם הוא בוטל בסופו של דבר)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

דילמה מעניינת. אני נוטה לכיוון zvit במקרה הזה. הפטור מתשלום בכחול לבן הוא הקלה כלכלית שמושתת על הרכב עצמו, כמו הנחת מס ואגרת רשיון שמיועדות להקל על הנכה ומשפחתו.

אך מאחר והיא צמודה לרכב, נובע מכך שאחרים עשויים להנות מכך. בדיוק כמו שיתכן שעל הרכב שילם קרוב משפחה של הנכה והוא המשתמש העיקרי ברכב ונהנה מההנחות, כך הוא גם יהנה מפטור מתשלום החניה.

אם נניח לא היה פטור מתשלום חניה, אלא רק הנחה, והנכה וקרוב משפחה נוסעים, הקרוב הוא זה שמשלם על החניה, זכאי להנחה? הנכה איתו, אבל הוא לא זה שמשלם אז המטרה של הטבה כלכלית לנכה לא מגיעה ליעדה.

אז אולי זה אפור מוסרית, אבל ברגע שכך הגדירו את ההקלות לא בטוח שצריך להחמיר.

פורסם

לרכב עם תו נכה יש גם חניונים שהמחסום עולה אוטומטי איך שהוא קורא את המספר רכב, מבלי לקחת כרטיס, בעיקר בבתי חולים, קניונים וגם בכניסה לנמל תל אביב.

ואז מי שלא נכה ונוהג ברכב, עובר את המחסום וחונה בחנייה רגילה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 18.3.2022 בשעה 01:22, race driver כתב:

רשמית אסור להשתמש בתג שלא לצורך הנכה !

על היכולת לאכוף את זה, יחשוב כל אחד לעצמו......

יש לי שכנים נכים שממש סובלים מכך שאין מקומות בחניית נכים, כשהוא שואל אנשים שחונים בחניית נכים, הם אומרים לו שבאו לסופר /לקניות/לסידורים למען הנכה. שזה שימוש פסול לחלוטין. 

גם צריך ליצור חניות שהן רק למעלון. רכב נכה ללא מעלון שיחנה שם קנס 1000 שח.

בכלל, צריך ליצור מספר סוגי תווים. או שהתו צריך להיות שייך לנכה ולא לרכב. 

למיטב הבנתי המוגבלת, אפשר לאכוף את זה עי מספר מהלכים - רכב שהגיע וחנה בחניית נכים, פקח או שוטר יבקש תעודה. באם הנהג אינו הנכה והנכה לא ברכב, יתכבד הנכה ויגיע למקום תוך עשר דקות. מוגבל בנכות? יגיע הפקח או השוטר לנכה. באם לא יקנס הנהג ב10,000 שח וילקח לו ל30 יום התו נכה.

• תוכן חדש...