Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום חודש עם מיצובישי ASX 2019

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז קיבלתי את הרכב הנ"ל (עליה לכביש 3/19 עם 68 אלף) מהעבודה בתחילת דצמבר ועכשיו אני סוגר איתו חודש.

אם לסכם את החוויה הזאת במילה - זוועה.

אין לי ניסיון רב ברכבים, הרכב הראשון והיחיד ששימש אותי עד עכשיו הוא סיאט איביזה.

בין לבין יצא לי לנהוג  בסקודה יטי וקארוק.

כאחד שהעביר את הזמן באיביזה, ברור לכם שהסטנדרט שלי בכל הקשור לאיכות חומרים, גימור ורעש אינו גבוה.

ואיכשהו, הASX מצליח להיות מתחת לזה.

מבחינת איכות החומרים - אין הבדל משמעותי. פלסטיק זול ונוקשה. קצת חומרים רכים למעלה, זה הכל.

גימור - אין קרקושים.

אבל כמכלול, הכל מרגיש כל כך זול. 

הפלסטיק שצבוע בכסף על הדיפון ונשחק, הדלת שמרגישה חלולה והשיא - הרוח שאשכרה עוברת בתוך הדלת ויוצאת מהמרווחים הקטנים שבלחצנים לתפעול החלונות.

אבל הכי גרוע -הרעש, אוי הרעש.

גם כשהמנוע בסל"ד נמוך (1500-1700) אי אפשר שלא לשמוע אותו, רעש חזק של הרוח חודר כבר 90 בקמ"ש, ב110-120 קמ"ש אני ממש מרגיש שאני בסביבה רועשת וזה בלתי נסבל.

ממש קשה לנהוג כשיש רעש. לא היה לי מושג עד כמה זה קריטי שיהיה בידוד רעשים טוב לפני שנסעתי על הרכב הזה.

באופן מפתיע, המעבר ממנוע טורבו כפול מצמדים לאטמוספרי עם תיבה רציפה לא כל כך גרוע כמו שחשבתי.

סך הכל הרכב נע בצורה משביעת רצון אם כי יש לפעמים יש מצבים שאני לוחץ ולא קורה יותר מדי.

צריכת דלק - לא בדקתי, אבל הוא שותה. מיכל של 60 ליטר נעלם בלי יותר מאמץ.

בנסיעה אחת של כ-200 ק"מ חצי מיכל התאדה. לצורך ההשוואה, באיביזה על מיכל של 45 ליטר יכלתי לנסוע בין 650 ק"מ ל700.

מחשב הדרך מראה 12:1 אבל זה לא מתיישר עם כמות הדלק שאני ממלא. לתחושתי, פחות מ1:10.

ולסתם דברים קטנים שמציקים לי:

הרכב הזה אוהב לצפצף. כל הנעה מלווה במיליון צפצופים שאין לי מושג מה מטרתם.

אם ככה הרכב מצפצף שהוא תקין, אני מפחד לדעת מה קורה כשהוא לא.

מצלמה אחורית - כנראה התקנה מקומית, איכות נוראית. 

תוסיפו מסך שלא רואים דרכו כלום כשיש עליו קצת שמש וצריך לחזור לעשות רוורס כמו לפני 20 שנה.

המולטימדיה - מעצבנת מאוד.

אולי אני מפספס פה משהו, אבל אם בכל רכב אחר יכולתי להתחבר לבלוטות' דרך הפלאפון ולבחור ברכב - פה זה צריך להיות הפוך.

אני צריך להפעיל את הבלוטות' בפלאפון, להיכנס במולטימדיה להתקנים ולבחור בפלאפון. זה אולי נשמע מאוד פשוט אבל זה עוד כמה צעדים וזה סתם מעיק.

מראות צד - מראת שמאל מציגה לי הכול בענק ונורא קרוב, מראת ימין מציגה לי את העצמים בקטן ורחוקים. למה? 

אין נעילה אוטומטית לדלתות. זה לא הפך לסטנדרט בכל רכב?

אין הרמה אוטומטית של החלונות. צריך להחזיק את הלחץ מורם עד שהחלון יעלה.

הרכב הזה מוגדר כזמני וכל יום אני מתפלל שכבר יגיע החליף ויגאל אותי.

מודה שלא ברור לי איך אנשים שילמו על הרכב הזה.

עריכה אחרונה על ידי shachar187
  • מעניין 1
פורסם

ראשית האיביזה בטח לא נוראה כמו שתיארת אותה, בטח בהשוואה לתוצרת המשובחת שתיארת כאן.

שנית, קרה לי בלא מעט רכבים (ניסאן מיקרה דור קודם, מיציבישי אטראז׳ רחמנא ליצלן, סוזוקי בלנו וניסן ג׳וק החדשה) שאני שואל את עצמי איך הרכב הזה הצליח להמכר לשוק הפרטי כשבוודאות מוחלטת הוא לא עושה שום דבר יותר טוב משום רכב אחר. מילא היה זול באיזה 30 אש״ח כחדש…

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כתבת מדוייק, הייתי תקופה עם אאוטלנדר חדשה חוץ מאמינות ומרווח יחסית טוב אין לי כמעט אף דבר טוב לומר עליו, הרכב רועש, חלש, מתלים רכים, איכות פלסטיקה והרכבה נמוכה, אחיזת כביש נמוכה, עם רגל ממוצעת+ על הגז צריכת הדלק גבוהה, מולטימדיה מקומית נתקעת בלי סוף, ב70,000 קמ התחילו רעשים מהפלסטיקה כשהרכב במאמץ (רכב בן שנה וחצי!). 

פשוט לא להאמין שזה הsuv 7 מקומות הכי נמכר בארץ. 

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 5 שעות, shugiflex כתב:

בסוף המחיר מדבר. אנשים מחפשים לקנות בזול.

הasx מתחילה ב140 אש״ח. במחיר הזה יש מגוון די רחב של אופציות אחרות:

קאמיק, ארונה ובוודאי עוד כמה שלא עולים לי כרגע כי אני לא זוכר את המחירונים בעל פה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 40 דקות, SuperBamba כתב:

הasx מתחילה ב140 אש״ח. במחיר הזה יש מגוון די רחב של אופציות אחרות:

קאמיק, ארונה ובוודאי עוד כמה שלא עולים לי כרגע כי אני לא זוכר את המחירונים בעל פה

אבל הם לא מקררים יפנים

• מצחיק 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

הזכרת את הדלך החלולה, אני חושב שבחיים לא פגשתי רכב עם הדלק שמרגישה כמו נייר, אפילו בספייס סטאר הדלת מרגישה כבדה יותר.
הasx מזכיר לי מעיין ספייס סטאר suv.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני יכול להסכים חלקים עם מה שכתבת.
זה נכון... זה לא רכב "פרימיום" הפלסטיקים נראים ומרגישים זולים, מצד שני שלא נתקלתי בקילופי צבע, הרכב של אשתי בן 3 ותא הנוסעים נראה בדיוק כמו ביום שהוא יצא מהמפעל. יכול להיות שקיבלת רכב שעבר חיים קשים במיוחד.

מצד שני לפלסטיקים האלו יש יתרון, שהם פשוט שורדים לאורך זמן בניגוד לכל הפלסטיקים המפונפנים שמתפוצצים, נסדקים, מתנפחים או הופכים להיות דביקים.

הרכב רועש, על זה אני לא חולק, הרוח אכן דומיננטית מעל 100-110 קמ"ש (בניגוד אגב לאוטלנדר ששם לא הורגשו רעשי רוח), אבל שום רוח לא מגיעה מהמתגים.
הרדיו זוועה, אבל זה באמת לא קשור לדגם עצמו אלא למערכת הקונקדט שהיבואן דחף בקומבינה עם גיל קאר. את שלי פרצתי, התקנתי דונגל ל Car Play וזה עובד די סבבה וגם לא נתקע.
דלק אי אפשר להשוות למנוע טורבו קטן, זאת פשוט לא השוואה הוגנת. 1:10-1:12 תלוי באופי הנהיגה הם מספרים הגיונים לרכב הזה. ספוראז 2.0 לא שותה פחות דלק.

מנגד (ואי אפשר להתעלם מזה), זו מכונית אמינה, עם סחירות טובה, היא גם די נאה למראה, המנוע מספיק חזק, תצרוכת הדלק נסבלת, רמת האיבזור לא מושלמת אבל סבירה והיא מספיק גדולה לאכלס משפחה ממוצעת.

אם יש לה עוד מתחרות? בוודאי, וגם להן יתרונות וחסרונות.
כמות האוטלנדרים וה ASX על הכביש מעידות שבסך הכל מר ישראלי מחפש סובארו DL מודרנית ולא בהכרח חורכת אספלטים עם מנוע טורבו, בלי צג מתוחכם להפעלת המיזוג, בלי רצועה טבולה שמתפוררת והמחיר הוא רכב חסר הנאה וחדוות חיים. כל אחד עושה את הבחירות שלו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 21 דקות, סולל הדרך כתב:

כמות האוטלנדרים וה ASX על הכביש מעידות שבסך הכל מר ישראלי מחפש סובארו DL מודרנית ולא בהכרח חורכת אספלטים עם מנוע טורבו, בלי צג מתוחכם להפעלת המיזוג, בלי רצועה טבולה שמתפוררת והמחיר הוא רכב חסר הנאה וחדוות חיים. כל אחד עושה את הבחירות שלו.

הרכבים האלה פרחו במכירות בזכות שיווק אגרסיבי של כלמוביל וכנראה מחירים סופר תחרותיים לציי רכב, אחרת אין דרך להסביר איך משדלים עובדים לקחת אאוטלנדר גם כשאין להם צורך באחד כזה. 

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)

המחיר של האוטלנדר היה מאוד אגרסיבי בעוד מדינות.
לפני שלוש שנים, לקחתי אוטלנדר חדשה בסינגפור. מחיר על הכביש ~ 117 אלף דולר סינגפורי (כמעט 300 אלף ש"ח... מיסוי מיסוי מיסוי)
במחיר הזה יכולתי לקבל טיוטה קורולה, מאזדה 3 או הונדה HRV ולאף אחת אין 7 מושבים.
להגיד לך שאהבתי את האוטלנדר יהיה שקר, אבל סה"כ הוא היה כלי תחבורה בסיסי טוב ואמין וזאת הסיבה שרכשתי את ה ASX שדומה לו בחלק מהמכלולים.

IMG_1389.JPG

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני זוכר שהתווכחו איתי פה על הרכב הזה בעבר אבל מה שרשמתה זה בדיוק מה שאני הרגשתי.

כתבתי בעבר ואני יכתוב שוב, הרכב הזה מזכיר לי את המאזדה לאנטיס 2001 שהייתה לי.

מאד דומים בעיצוב הפנימי ובתחושה הכללית, עצוב ש 20 שנה אחרי וה  ASX לא התקדם מילמטר.

למי שחשוב "גיפון" שככל הנראה מאד אמין במחיר זול ולא מעניין אותו שום דבר אחר זה כנראה אופציה טובה.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, סולל הדרך כתב:

מצד שני לפלסטיקים האלו יש יתרון, שהם פשוט שורדים לאורך זמן בניגוד לכל הפלסטיקים המפונפנים שמתפוצצים, נסדקים, מתנפחים או הופכים להיות דביקים.

בדיוק, היה לי ככה גם בלנסר וגם בסיוויק.

פלסטיקה מרגישה זולה, אבל בנויה אחרי הפקת לקחים מהירושימה ונגסאקי.

בסיוויק הקירקושים התחילו אחרי 18 שנה, וגם זה אחרי החלפה של רמקולים.

הלנסר נרכשה כשהייתה בת 4 עם 115 אק"מ, ונמכרה אחרי 5 שנים ועם כמעט 200 אק"מ, וגם שם לא היה שום בעיה עם הפלסטיקה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא מצליח להבין למה זה שיקול של מי שקונה את הרכב חדש.

למה אני יעדיף לקנות רכב חדש מהיבואן אם חרא פלסטיקים בשביל שהבחור שיקנה את הרכב יד 3 או 4 בעוד עשור יוכל להתנחם שהם לא יתפוצצו.

טסלה 3 2022

פורסם

אם אתה קונה חדש ומוכר אחרי כמה שנים זה באמת לא שיקול

במקרה הזה אני יד שניה... אז כן! זה שיקול (אחד קטן מני רבים)

לפני 57 דקות, mottis כתב:

ללאנטיס היה לפחות גיר פלנטארי ומראות נורמליות...

לגיר הרציף יש גם לא מעט יתרונות...

לגבי המראה, 18 דולר למראת צד עם חימום באלי אקספרס.
מדובר רק במראת הנהג שמגיעה בתקינה אמריקאית, לי זה לא מפריע.

• תוכן חדש...