Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רציתי לשמוע את דעתכם המלומדת גולשי קארספורום, ומה הייתם מסיקים מדרך התנהלותם של כלמוביל וסוכנות ג.פ.י.

לאחרונה התוודתי לסאגה ארוכה שניהל אבא שלי (איש מבוגר) עם שני הגופים הנ"ל, מה שהוביל אותי לחשוד למעשים לא ראויים לכאורה.

ארחיב עליהם בהמשך הפוסט, ואשמח אם תכתבו לי מה דעתכם, כדי שאדע איך לפעול מולם אם בכלל ובאיזה מישור 

תחילתו של הסיפור בכך שהוא ניגש עם בעיית צבע ברכב היוניק שברשותו, כאשר הרכב בתקופת האחריות,
בעיה חריגה גם עקב גילו הצעיר של הרכב עת הבעיות צצו, 
וגם כיוון  שבאף רכב קודם זה לא קרה לו (כולל i35 שגם נרכש באותו מקום)

(בעיות הצבע היו בשתי המראות בצורה סימטרית ובעת ובעונה אחת, כך שאפשר לשלול: מכה/שפשוף/הזנחה או כל טענה אחרת שיכולה לעלות)

תחילה התחמקו בסוכנות מלגשת ולהציץ,המשיך בהתנערות מאחריות,ולבסוף נאותו לצלם את הבעיה ולהציג את הצילומים למנהלת מרכז השירות תוך שהם מבטיחים שיתקשרו לעדכן אותו,
לאחר כמה שבועות שאיש לא התקשר אליו, יזם שיחה אל ג.פ.י שם גררו רגליים , כך היה בעוד שיחה שיזם לאחר עוד תקופת זמן.
גם הודעות ווטסאפ אל אותה מנהלת זכו לזלזול....

תחושת העלבון לא הרפתה מאבי, בעיקר עקב הפער בין היחס אליו עת רכש 2 מכוניות בג.פ.י וגם טיפל בשניהם במרכז השירות הצמוד לסוכנות, לבין היחס אליו שניגש עם בעיה.

ביינתים אותם בעית צבע התפשטה לה לחלקים נרחבים ברכב ואינם כבר מסתכמים רק בשתי המראות.

לאור כל זאת, לאחרונה כאמור התוודעתי לכל הסאגה ונכנסתי לעובי הקורה, ועלה בי החשד שלאורך כל הדרך גם כלמוביל וגם ג.פ.י נהגו לא כשורה ואולי על גבול הפלילי לכאורה.

פעם אחת שהיה במרכז השירות עם ה i35 שקדמה לאיוניק, אנשי המכירות במקום שטיפחו עימו קשרי חברות (לדעתי בצורה צינית) עת רכש שם את רכבו, הציעו לו "הצעה שאי אפשר לסרב לה" יונדאי איוניק 2017 עם הנחה משמעותית עקב מכות שקיבל הרכב בשינוע
(כנף אחורי, דלת אחורית)
תחילה אבי השיב שעליו לחשוב על זה, לא כי השתמש באיזה טריק של משא ומתן אלא כי באמת ובתמים לא היה לו שום  רצון או כוונה לשדרג את רכבו (כזכור הגיע לשם רק לשם טיפול ברכב ה i35)
אך אנשי המכירות לא הרפו (אולי בגלל היותו לקוח נוח וקל) והתמקדו ברכב הספיציפי הזה, אם לא הספיקו אנשי המכירות שבמקום אז ערבו איזה מנהל איזור (או משהו בסגנון) של כלמוביל, אותו מנהל העלה את גודל ההנחה תוך שהוא מפעיל מסע שכנועים מה שלבסוף נשאו פרי.

הוצגו לאבי הערכת שמאי שהעריכה את ירידת הערך עקב המכות בשינוע ב 2% בלבד, כמו כן ניתנו לו צילומים של הרכב המדובר ואת הליקויים שבו, צילומים שמשום מה היו בשחור לבן ובאיכות ירודה ביותר!
שלא באמת ניתן היה להתרשם ולחוות דיעה מתמונות אלו, אך כל ההתנהלות שידרה שיווק אגרסיבי שבשלב זה גם כלל הפעלת לחץ לסיים את העסקה.
עיקרי העסקה שנחתמה הם:
הנחה של 19.547 ש"ח
121.009 ש"ח  במקום 140.556 ש"ח עם כל האביזרים הנלווים
(כמעט 14% הנחה!!)
כמובן תיקון הליקויים על חשבונם טרם המסירה, 
וקבלת שני טיפולים חינם)

וכאן שאלתי את עצמי, למה כלמוביל וג.פ.י היו כל כך נדיבות בהנחות שהיו מוכנות לתת במכירת רכב זה?

האם ירידת ערך של 2% (כפי שטענו) יש בהם להצדיק זאת?

שכן ידוע לי שעל יבואני הרכב חלה חובת דיווח רק מירידת ערך של 3.5% ויותר,

מה שיכל לאפשר לכלוביל לתקן את הליקויים מבלי לדווח על כך, ובטח ובטח לא להציע הנחה כה גדולה שכה לא אופיינית,

חשוב לציין אין מדובר במקרה בו הוזמן הרכב  ע"י אבי ובעת מסירתו התגלו ליקויים, אלא רכב שאוחסן איפשהו ושווק בשלט רחוק, ויכל להימכר לכל אחד אחר.

דבר שהעלה בי תהיות רבות לגבי כנות מעשיהם, והמניעים שעומדים מאחוריהם.

כאמור הכל לכאורה, וייתכן שלא נפל רבב בהתנהלום,

מה דעתכם? מה יכל להיות מוסתר מאבי ביחס למצב הרכב? האם ייתכן ונצבעו חלקים ברכב שלא שוקפו לאבי (מעבר לכנף אחורי ודלת אחורית) בדגש על צביעה לא איכותית? ומה הקשר לבעיות שצצו ברכב, שכאמור התחילו בשתי המראות ועכשיו הם נפרשים על חלקים גדולים ברכב?
ובכלל מה ניסיונכם עם ג.פ.י וכלמוביל?

פורסם

עד כמה שאני יודע כל מכון בדיקה יכול לגלות צביעה מחדש של חלק. יש להם מכשיר שמודד את העומק של הצבע.

פורסם

יש מסמך שמעיד על 2 אחוז או שזה מה שנאמר לו?

אם יש, תזמין שמאי מטעמך ותתבע על ההפרש, הוצאות וכד...

בלי דו"ח שמאי לא באמת נדע מה מצב הרכב.

אם לא ניתנה התחייבות כתובה... המצב הרבה פחות חד בלשון המעטה 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כן, יש מסמך שהרכב שנמכר לנו חווה פגיעה עם ירידת ערך של 2%

איזה הפרשים? ההנחה שקיבלנו גדולה הרבה יותר מ ה 2%

זה מה שהיה חשוד לי

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, nev כתב:

עד כמה שאני יודע כל מכון בדיקה יכול לגלות צביעה מחדש של חלק. יש להם מכשיר שמודד את העומק של הצבע.

זה  שייך לפורום רכישת רכב - אבל את המכשיר הזה אפשר לקנות ב-50 ש"ח אצל דוד עלי. מתאים לכל מי שמחפש רכב יד שניה (הסתייגות: אין לי ניסיון אישי)

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני משער שמדובר בדגם הפרמיום. דגם זה מתומחר גבוה, אבל כמעט תמיד נמכר בהנחות גדולות לציי רכב, ולא רק לציי רכב.

2% היא ירידה ערך "לפי הספר" של צביעה של כנף ודלת.

גובה ההנחה אינו חריג לדגם הספיציפי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 2 דקות, zvit כתב:

אני משער שמדובר בדגם הפרמיום. דגם זה מתומחר גבוה, אבל כמעט תמיד נמכר בהנחות גדולות לציי רכב, ולא רק לציי רכב.

מה זה לפי הספר?

אם הירידה היא 2% אז זה משהו כמו 2000-3000 שח , אז איך ניתן הנחה של כמעט 20.000 שח?

פורסם

כי  רמת הגימור הזאת תמיד נמכרת בהנחות גדולות - בשביל זה היא שם. כמעט אף אחד לא שילם מחיר של 140556 ש"ח על הרכב הזה כ-ו-ל-ם קיבלו "הנחות".

או במילים אחרות מחיר המחירון של הדגם הזה הוא על הנייר בלבד.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 11 דקות, zvit כתב:

מה זה לפי הספר?

אם הירידה היא 2% אז זה משהו כמו 2000-3000 שח , אז איך ניתן הנחה של כמעט 20.000 שח?

יודע להעריך מה מחיר מחיר הקנייה שהיה נהוג?

לפני 6 דקות, zvit כתב:

כי  רמת הגימור הזאת תמיד נמכרת בהנחות גדולות - בשביל זה היא שם. כמעט אף אחד לא שילם מחיר של 140556 ש"ח על הרכב הזה כ-ו-ל-ם קיבלו "הנחות".

או במילים אחרות מחיר המחירון של הדגם הזה הוא על הנייר בלבד.

יודע להעריך את מחיר מכירה שאינו על הנייר

פורסם

המחיר (כולל ההנחה וירידת הערך) לא היה חריג ושיקף את מחיר השוק בזמן שהרכב נרכש.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 5 דקות, zvit כתב:

המחיר (כולל ההנחה וירידת הערך) לא היה חריג ושיקף את מחיר השוק בזמן שהרכב נרכש.

אתה מאד נחרץ, ומתעלם מהשאלה

פורסם

ירידת ערך לפי הספר היא 0.5% לכל חלק שצבוע בצביעה לא מקורית.

כפי שכבר כתבתי ההנחה שאביך קיבל ברכישת הרכב  אינה חריגה לאותה תקופה, וניתנה ללקוחות רבים שרכשו את רמת  הגימור הזאת.

לדוגמא במבצע "חבר" ביונאר 2017 נמכרה יונדאי איוניק חדשה ב-127900 ש"ח. באותה תקופה מי שרכש את הרכב כיד ראשונה 0 ק"מ שילם 117000 ש"ח.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 21 דקות, zvit כתב:

לדוגמא במבצע "חבר" ביונאר 2017 נמכרה יונדאי איוניק חדשה ב-127900 ש"ח. באותה תקופה מי שרכש את הרכב כיד ראשונה 0 ק"מ שילם 117000 ש"ח.

אני לא זוכר שממהרים להשוות את המחירים שמקבלים בחבר לכולם, ונגיד שכך....

אז המחיר שקיבלנו זול ב 7000 ממחיר חבר, אז על סמך דברייך הנחרצים (זה עוד בסדר) אבל מבלי לפרט....פשוט כותב: "המחיר לא חריג"

פורסם

מה אתה רוצה ממנו?

אתה יכול לקבל את דבריו, או לא.

אתה שואל שאלה, ואנשים עונים לך לפי מיטב הבנתם. יש מי שמבין יותר ויש מי שמבין פחות. 

כך או כך, זה פורום ציבורי וצריך לקחת כל מידע בערבון מוגבל. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...