Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רישיון רכב שלי תקף עד 01.05.22.   היום ב 01.03.22 אני כבר יכול לשלם את הרישיון לשנה הבאה, ולהיכנס לטסט עם הרכב.  אם הרכב נכשל בטסט האם זה מבטל את החודשיים שנשארים על רישיון עד 01.05.22?   

פורסם

כן מבטל אבל אין מנגנון שאוכף את זה. 

אם אחרי שנכשלת אתה ממשיך לנסוע, נעצר לבדיקת רישיון ומציג את הרישיון הישן שעדיין בתוקף, לשוטר אין דרך לדעת שניגשת ונכשלת, מבחינתו הרישיון בתוקף. 

• אהבתי 4

פורסם

כעקרון אתה מקבל שבוע כדי לתקן. מעשית - לא יודע, כל הפעמים שנדרשתי לתקן ביצעתי על המקום. לפני כמה שבועות זה היה זוג וישרים וכיוון פרונט, עלה לי 3/4 שעה ו-350 ש"ח, והפעם, בניגוד לפעמים קודמות, מכון הטסטים גבה את ה-19 ש"ח של הטסט החוזר למרות שתיקנתי אצל חשמלאי ופרונט הבית שלו. לפחות הפקיד התספק בקבלות ולא שלח אותי לבדיקה חוזרת. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תאוריתית לא.

מעשית, מספיק שתהיה לה גישה למערכת הרישוי והיא תדע.

מה האינטרס לעשות טסט מוקדם?

אני עושה בשבוע/שבועיים האחרונים

• לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם

^

אחת הסיבות היא מי שאיתרע מזלו לעשות שני טסטים בשנה.

זו הדרך היחידה 'להרוויח' שקט של תשעה חודשים 😏

• רעיון טוב! 2

הדרך עצמה היא היעד.

פורסם

למייטב ידעתי והבנתי מכוני טסטים לא מדווחים למשרד הרישוי כישלון בטסט. 

הם מדווחים הצלחה בטסט או לא מדווחים שום דבר, ואז אם לא דווחה הצלחה אחרי שטסט הקודם פג תוקף, משרד הרישוי יודע שאין טסט. 

בטסט הרישיון הקודם לא נלקח מהנהג, לא שמים עליו חותמת מבוטל וכמו שאמרתי, אני לא מכיר מנגנון אכיפה או בקרה לעניין הזה. 

למרות שבהחלט כן, בדיקה בטסט שהתוצאה שלה "נכשל" מבטלת את הרישון הקודם שהתוצאה שלו היא "תקין", מהסיבה הפשוטה שזה כבר "לא תקין".

עם המידע הזה שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

פורסם

בעבר (אני לא יודע אם עדיין) היתה מגבלה של חודש שהיית יכול לעשות טסט רק במכון שנכשלת בו.

אם לא דווח נכשל. איך יודעים שהתחלתי טסט במקום אחר?

.

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

מה האינטרס לעשות טסט מוקדם?

אני עושה בשבוע/שבועיים האחרונים

האינטרס מבחינתי הוא לא להילחץ.  בד"כ אני עושה בערך חודש לפני.

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

מבטל.

כך שבמקרה הצורך גם חברת הביטוח תתנער

ממש אבל ממש לא.

כל עוד בעל הרכב לא קיבל הודעת אי שימוש ברכב (= הורדה מהכביש)  הרישיון בתוקף.

בתאוריה מכון רישוי שמצא כי ברכב מסוים יש ליקויי בטיחות חמורים יכול להוציא לבעל הרכב הודעה כזאת, בפועל - זה כנראה די נדיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרישיון בתוקף.

אבל לקוי, לכן חברת הביטוח תתנער באשמה של נסיעה מודעת ברכב לא תקין ויש לך "אשם תורם" לכך

.

פורסם

לא מבטל את הטסט הקודם בכלל, במחילה מכבודכם. הרשיון נותר בתוקף.

בלי קשר - אסור לנהוג ברכב לא תקין ויש לתקן את הטעון תיקון לפני הנסיעה. כמו שציינו - יש היתר זמני לשבעה ימים לתנועה לצורך תיקונים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעה, tinoki כתב:

לא מבטל את הטסט הקודם בכלל, במחילה מכבודכם.

שוב פעם. זה כן מבטל. אם נכשלת וקיבלת שבוע לתיקונים, הרישון הישן שבתוקף לעוד חודש, לא בתוקף טכנית. הבדיקה החדשה מבטלת את הישנה כי היא עדכנית יותר. 

אבל אין שום מנגנון שמבטל את התוקף של הרישיון הישן אז מעשית הוא כן בתוקף. 

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, om2 כתב:

בעבר (אני לא יודע אם עדיין) היתה מגבלה של חודש שהיית יכול לעשות טסט רק במכון שנכשלת בו.

אם לא דווח נכשל. איך יודעים שהתחלתי טסט במקום אחר?

אשמח גם כן לדעת. בטסט הקודם עברתי סרט עם "גווני הפנסים הקדמיים שונים" (הפלסטיק נוקה ובמבחן החוזר נבדקו הפנסים האחוריים ולא הקדמיים...) והחלטתי שאת הטסט הקרוב אעשה מה שיותר מוקדם במקום אחר ואם אחטוף שם איזושהי הנפצה אז אחכה חודש ואמצא מכון נורמלי.

לפני 11 שעות, om2 כתב:

הרישיון בתוקף.

אבל לקוי, לכן חברת הביטוח תתנער באשמה של נסיעה מודעת ברכב לא תקין ויש לך "אשם תורם" לכך

אז אם "גווני הפנסים הקדמיים שונים" ואעוף בסיבוב עקב סולר על הכביש אז אחשב "אשם תורם"? נשמע לי כמו קישקוש בשיטת מצליח של חברות הביטוח....

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
עריכה
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...