Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

"מה פיקנטו? אתה רציני? אין מצב לקבל איזו יאריס במקום?" אמרתי לנציג של חברת ההשכרה לפני קבלת הרכב החליפי מהביטוח.

"אתה יודע מה, יש מצב, קיבלת. יאריס מנוע 1500". 

אמרתי לנציג הנחמד תודה רבה ויצאתי לרכב.

55500 ק"מ סך הכל. עושה סיבוב, חותם על המסמכים מקבל מפתח ונוסע לשלום.

מתניע, לוחץ על הגז, וואו איזה הבדל לעומת ההונדה! המנוע מרגיש נמרץ וחי. 

אבל רגע. החיים לא נגמרים ב 0 ל- 100 ומנוע זה לא הכל. 

לצערי יש לא מעט מגזינים היום שהיבואן מממן אותם וכל כתבה שנייה היא כתבה פרסומית. אני כותב את מה שאני מרגיש ורואה מנקודת המבט שלי וגם אם לא יסכימו איתי, זה בסדר, זו דעתי האישית. 

פנים הרכב, אבזור ונוחות
סביבת הנהג לא מזמינה. הרכב דיי פשוט. אולי זו גרסת הליסינג הפשוטה(ואולי לא, כי שוחחתי עם כמה בעלי יאריס שאני מכיר שאפילו רכשו בפרטי את רמות הגימור הגבוהות  והתאכזבו מהאבזור הדל) 
אני קיבלתי תחושה שטויוטה לא השקיעו יותר מדי בסביבת הנהג.

לא שציפיתי לרכב יוקרה, אבל ניראה שטויוטה שכחו את עצמם איפה שהוא בשנות ה 80 תחילת שנות ה 90 כשאני משווה את זה למתחרות אחרות מהקטגוריה.

נוחות המושבים סבירה. הרכב מבפנים קטן (יחסית לג'אז) ותא המטען קטן יותר אבל בוא נגיד ככה, שהגודל שלה סביר. 

מבאס שאין קיפול מראות או מרים שמשות (אפילו בפיג'ו 208 Access שנת 2014 יש מרים שמשות אוטומטי).

אין בלימה אוטונומית ברמת האבזור הזו (בהונדה למשל יש גם בדגם הפשוט בלימה אוטונומית עירונית)
אין מערכות התראה מקוריות, רק מובילאיי.

אין חיישני רוורס, אין חיישנים מקדימה (מה שבג'אז קומפורט יש, בטרנד לא).

לא חיישני גשם, לא אורות אוטומטיים, אין בקרת שיוט ועוד. 

ביצועים וצריכת דלק:

התאוצה מפתיעה. אחרי 3 שנים ומעל 80000 ק"מ בהונדה ג'אז מסוף 2015 פתאום אני מרגיש איזה הבדל משמעותי זה לעומת ההונדה. 

המנוע מרגיש ממש נמרץ לעומת ההונדה, חי, נושם ופחות רועש (יחסית לג'אז, כניראה שיש מכוניות עם מנוע שקט יותר בקטגוריה). בקטע הזה טויוטה באמת שיחקו אותה!. 

צריכת הדלק טובה, ועמדה בכל השבועות הללו על 1:15 בנסיעה משולבת שרובה בין עירונית וזה דיי מפתיע לרכב ללא טורבו שמספק ביצועים טובים יחסית שלא באים על חשבון צריכת הדלק.

נוחות הנסיעה:

נוחות הנסיעה על גבול המזעזעת. הרכב מתרסק לתוך מהמורות והנסיעה מרגישה כמו במלגזה. הרכב עם צמיגים של Bridgestone, לא איזו חברה עלומת שם כך שקשה לי להאשים את הצמיגים.

אני משווה את זה ביחס לפיג'ו 208 ידנית שנת 2014 שיש בבעלותנו כרכב משני, וגם ביחס להונדה שהייתה לנו, הטויוטה מרגישה נוקשה והנוחות לא טובה. 

בנוסף יש המון רעשים מבחוץ במיוחד כשנוסעים מחוץ לעיר והתחושה לא טובה. 

התנהגות כביש

ההגה לא מתקשר וקל מדי. לא שההונדה מי יודע מה מדברת לנהג אבל בהונדה אני מרגיש הרבה יותר בטוח לקחת פניות. הטויוטה למרות שהיו לה צמיגים של חברה טובה כפי שכתבתי, 

לא מרגישה בטוחה בפניות. בהשוואה לפיג'ו 208 הידנית, אין מה לדבר בכלל. הפיג'ו הרבה יותר מהנה לנהיגה ומרגישה בטוח בפניות למרות שלא בפיג'ו עסקינן. 

סיכום:

טויוטה יאריס הצליחה להחזיר אותי לילדות מהסיבה הפשוטה, שהרגשתי כמו בסובארו DL  מודל 84' שהייתה להוריי כשהייתי ילד.

הרכב הזה פשוט מאוד, לדעתי לא שווה את המחיר שלו, וחוץ מהמנוע שהוא חזק, אני לא רואה שום יתרון בלרכוש אותו לעומת ההונדה ג'אז, פיג'ו 208 או סיאט איביזה 1.0 טורבו. 

אולי ברמות האבזור הגבוהות המצב טוב יותר, אבל עדיין, טויוטה ממש התקמצנו באבזור ולא השקיעו ברכב, הנוחות לא טובה, המושבים לא הכי נוחים, ושלא נדבר על התנהגות כביש.

מי שמעניין אותו רכב טוב שיעשה את העבודה מנקודה א' לנקודה ב' ומבחינתו חשוב לו מנוע חזק, בטיחות וצריכת דלק, אז היאריס תעשה את העבודה.

אבל מי שנוסע במישור ובפקקי תנועה ולא צריך כל יום לעלות עליות תלולות, אני חושב שהג'אז היא הבחירה הנכונה. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • אהבתי 5
פורסם

דיי דומה להתרשמות שלי ממנה (למרות שאני נהגתי על אחת מאובזרת, עדיין פחות מאובזרת מרוב הקטגוריה לזמנה).

אם היית מקבל אחת של טרום מתיחת פנים, היית נהנה ממנוע 1.3 אנמי ורועש, עוד פחות אבזור וכן נוחות בלתי נסבלת (לפחות עבורי, גם בתור נוסע אחרי חצי שעה היא הייתה בלתי נסבלת בעליל). 

• אהבתי 1
פורסם

הנוחות מזעזעת. הרגשתי כמו בניסן מיקרה מדור קודם וכל מילה נוספת מיותרת.

אפילו בינדאי I20 שנת 2009 שהייתה לי רחמנא ליצלן הרגשתי נוח יותר מאשר ביאריס הנ"ל. 

פורסם
לפני 37 דקות, itamarg כתב:

הרכב הזה פשוט מאוד, לדעתי לא שווה את המחיר שלו, וחוץ מהמנוע שהוא חזק, אני לא רואה שום יתרון בלרכוש אותו לעומת ההונדה ג'אז, פיג'ו 208 או סיאט איביזה 1.0 טורבו. 

אולי ברמות האבזור הגבוהות המצב טוב יותר, אבל עדיין, טויוטה ממש התקמצנו באבזור ולא השקיעו ברכב, הנוחות לא טובה, המושבים לא הכי נוחים, ושלא נדבר על התנהגות כביש.

מי שמעניין אותו רכב טוב שיעשה את העבודה מנקודה א' לנקודה ב' ומבחינתו חשוב לו מנוע חזק, בטיחות וצריכת דלק, אז היאריס תעשה את העבודה.

אבל מי שנוסע במישור ובפקקי תנועה ולא צריך כל יום לעלות עליות תלולות, אני חושב שהג'אז היא הבחירה הנכונה. 

יש עוד שתי סיבות שהוא נמכר - מוניטין האמינות וכנראה גם האמינות עצמה, לפחות ככה אומרים.

בזמנו שקלתי את הגרסה ההיברידית והתרשמתי לרעה, הרכב היה חלש, לא סוחב וחסר אבזור.

גם בדגם ההיברידי המאובזר לא היו דברים בסיסיים כמו איתות בנגיעה. בקרת שיוט אדפטיבית לא הייתה ואפילו רגילה לא (אפשר היה לקבל בהתקנה מקומית).

נהגתי על הדור החדש של היאריס ההיברידית ונראה שהם טיפלו בכל נקודות התורפה של הדגם הקודם (נוחות נסיעה, אבזור, מערכות בטיחות וביצועים).

אבזור זו בעיה בטיוטה משום מה, אפילו הקורולה שלי (מרמת הגימור הכי גבוהה) מגיעה בלי חיישני רוורס מהמפעל. מעצבן, רכב של 150 אלף ש"ח.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אהבתי את הסקירה התמציתית ומדוייקת, זו ההרגשה שהייתה לי כשנהגתי ביאריס שהייתה לאחי מהעבודה. 

מחזק אותך בעיקר בנוחות ובפשטות, הרכב מתרסק בכל בור בכביש, אפרורי ומשעמם בפנים ומחסיר אבזור בסיסי לרכב.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

ומהצד השני קיבלת דגם של חברות ההשכרה שמבקשות להוריד כל איבזור אפשרי ע"מ לחסוך עוד חצי שקל.
ואמינות בשמיים, האחיינית שלי עם יאריס בת עשרים שעברה כבר יותר מ350K ק"מ, מנוע וגיר מקוריים, והרכב פשוט נוסע בתחזוקה מינימאלית...
וגם לזה יש ביקוש לא קטן.

פורסם

קצת קשה להשוות אמינות של יאריס בת 20 ליאריס נוכחית. נכון שיש לה מוניטין של אמינות, אבל אני מניח וגם לאור הניסיון שלי עם הג'אז, שהג'אז לא פחות אמינה. 

אגב, יש מישהו שאני מכיר עם ג'אז 2004 שגמעה כמעט 300000 ק"מ עם מנוע וגיר מקוריים...

פורסם

זה המתכון הבטוח של מר ישראלי , רכב יפני אמין לכאורה ושומר על ערך המשומש, כל השאר באמת לא מענין אותו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

ומהצד השני קיבלת דגם של חברות ההשכרה שמבקשות להוריד כל איבזור אפשרי ע"מ לחסוך עוד חצי שקל.
ואמינות בשמיים, האחיינית שלי עם יאריס בת עשרים שעברה כבר יותר מ350K ק"מ, מנוע וגיר מקוריים, והרכב פשוט נוסע בתחזוקה מינימאלית...
וגם לזה יש ביקוש לא קטן.

חוץ מזה שלשתיהן קוראים יאריס, הקשר בין היאריס בת ה-20 ליאריס מהדור הקודם מקרי בהחלט.

• מצחיק 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

נכון, לא שמעתי על בעיות לגביו.

אבל עדיין כרכב אין שום קשר בין היאריס ההיא ליאריס המדוברת בשרשור, ככה שמאוד קשה להסיק משהו לגביי האמינות.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם

ועדיין לא הצלחתי להבין באיזו יאריס מדובר, מהדנדשות דנדשות או מהדגם הקודם להן. מחד נפח המנוע ותחושת הכוח אומר דנדשה, מאידך סיפורי הנוחות האיומה ואמירת חברים כאן שבחדשה זה כבר הרבה יותר טוב, אומרים קודמת. בקיצור אם תבהיר וזה לא בשמיים, אני לפחות אשכיל.

פורסם (נערך)

לפי התלונות על האבזור זה הדגם הישן.

בדגם הנוכחי אין מובילאיי.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם

חייבת להיות יאריס דור קודם אך מהמתיחת פנים האחרונה (מנוע 1.5 ולא 1.3) ברמת גימור סול (אין מערכות בטיחות).

יצא לי לנסוע ביאריס דור ראשון, בהחלט נוחה יותר מהדור השלישי. (וזו הייתה עוד אחת עם מעל 100 אלף ק"מ). 

פורסם

המנוע של הג'אז כל כך חלש שהיאריס מרגישה לך נמרצת עם 3 צילינדרים ותיבה רציפה. תנסה את ה2 שלמרות שהיא רכב ישן בבסיסו עדיין נמרצת יותר מ2 אלו וגם נחשבת אמינה.

• תוכן חדש...