Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מצליח להבין, ראיתי שאמור להיכנס לתוקף היום עם כל המיסים החדשים אבל לא רואה לזה ביטוי באתרי מכירה וכאן בפורום. התחיל או לא?

פורסם

פרט לכתבה הזאת, שהמס נדחה, אני לא מוצא שום אזכור לזה

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3835392,00.html

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

"מטרת רשות המיסים הייתה למנוע שימוש בשמני המנוע כדי למהול סולר"

פעם הבאה יציעו למסות מים כדי שלא ימהלו בנזין

• אהבתי 5

פורסם (נערך)

חיפשתי אחשב. ומצאתי את זה. מ 24.10.2021

כנראה שכן יש מס. 

https://www.ice.co.il/consumerism/news/article/833610

וגם זה.

https://bizzness.net/אושר-המס-החדש-והמיותר-על-השמנים-לרכב/

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 28 דקות, kobi_g כתב:

מעלים מיסים כדי שאנשים ימנעו מטיפולים לרכב? מה קרה להם?

הפעם אתה לא צודק, לדעתי.

המס על השמן (כ-15 ש"ח על גלון שמן) לא יגרום לאף אחד לא לטפל ברכב, והוא *זניח* בראייה שנתית.

אותו המס מונע שימוש בשמן מנוע והסבתו לסולר לתדלוק - וזה מונע התחמקות מתשלום מיסים בסכומים גבוהים, וגם נזק לסביבה (אני מניח).

הפגיעה בציבור שומר החוק היא מינורית. גביית מס היא לתועלת כולנו.

:turn-l:
פורסם

אם למישהו היה אכפת מאיכות הסולר הוא היה שולח פקחים ומתחיל לסגור תחנות.

אגב הטענה של מהילת סולר מגוחכת, הרי שמן מנוע יקר מהסולר :loco:

• רעיון טוב! 3

פורסם
לפני כשעה, yuvk כתב:

הפעם אתה לא צודק, לדעתי.

המס על השמן (כ-15 ש"ח על גלון שמן) לא יגרום לאף אחד לא לטפל ברכב, והוא *זניח* בראייה שנתית.

אותו המס מונע שימוש בשמן מנוע והסבתו לסולר לתדלוק - וזה מונע התחמקות מתשלום מיסים בסכומים גבוהים, וגם נזק לסביבה (אני מניח).

כפי ש Albetx כתב אם היה להם מעניין הם היו שולחים פקחים שזה תפקידם למצוא מהילות בדלק ובסולר.

כאשר מעלים לך את מחיר השמנים גם מחיר הטיפולים עולה.

כאשר אתה מכניס רכב למוסך לטיפול - יש אנשים שרוצים את המחיר הזול ביותר אסי במקום שמן איכותי שממולץ ע"י היצרן 

אתה מקבל שמן זול שמקצר את חיי המנוע אך מי שירכוש את הרכב ממך הוא יהיה זה "שיאכל" אותה ולא מעט מקרים היו שאנשים רכשו רכבים כאלה.

אז העלאת מחיר השמן היא "מס" בשם אחר אבל מס ויהיו אנשים שיסעו יותר על שמן ישן מאשר לשלם לטיפול בזמן.

קובי

:-)

פורסם
לפני כשעה, Albetx כתב:

אגב הטענה של מהילת סולר מגוחכת, הרי שמן מנוע יקר מהסולר :loco:

מדובר על שמן גולמי - לא מה שאתה קונה במיכלים של גלון בתחנת הדלק. והמרת השמן לסולר משתלמת לעבריינים (בגלל המיסוי הגבוה על הסולר). ייקור השמן ב-3 ש"ח לליטר "בלבד" מבטל את הכדאיות הזו.

:turn-l:
פורסם (נערך)
בתאריך 2.11.2021 בשעה 09:18, yuvk כתב:

הפעם אתה לא צודק, לדעתי.

למדינה הרבה יותר נוח לאנוס את האזרח שומר החוק מושלם המיסים מאשר להתמודד עם מי שלא. זו פשוט עובדה שאי אפשר להתווכח איתה. אז במקום להתאמץ ולתפוס את העבריין בוחרים בעונש קולקטיבי? נשמע לך הגיוני? זו תופעה של מדינה עם שלטון רופס. אז זה מינורי וגם זה מינורי וכל המינורי הזה מצטבר לאיכות חיים נמוכה. 

Yuvk, שלושה שקלים לליטר לפני מע''מ זה בסוף 50 שקל לצרכן הסופי, לפחות. אז זה קצת יקר יותר, הדלק קצת יקר יותר, הרכב קצת יקר יותר .... 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • אהבתי 1
פורסם

קראתי שעבר היום 20% מס על עמדות טעינה לרכב. 

גם אחינו החשמליים יתחילו לתת כתף..

• מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

לא מבין איך מס של כ-4₪ לליטר כולל מע"מ (כ-3₪ לפני מע"מ) גורם לגלון של 4-5 ליטר להתייקר ב-50% עד 90%. במתמטיקה שאני מכיר 4₪ בלו+מע"מ כפול 5 ליטר בגלון יוצא סה"כ 20₪. נראה שהיבואנים רוכבים על הגל ובגדול, מכפילים את המס במאות אחוזים ומשלשלים לכיסם.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • אהבתי 3
  • תוכן חדש...