Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני אוהב הזדמנויות לרכוש דברים בזול.. כשהייתי נער (בן 16) הייתי נוסע באוטובוס לנמל אשדוד למכרזים של הוצל"פ ומשתמש בהיתרון ה"טכנולוגי" שלי כדי למצוא מציאות. ככה לפעמים הייתי מצליח לאתר מוצרים שנראים כמו מוצר רגיל אבל שהיו יקרים בהרבה... למשל רמקולים או מערכות אאודיו שהיו נראות רגיל לגמרי אבל על ידי בדיקת המק"ט שלהם הייתי מגלה שהעלות שלהם היא כמה אלפי שקלים, הייתי רוכש אותם בעשירית מהמחיר ומוכר ברווח נאה.
מאז גדלתי טיפה ומצאתי עבודה טובה ככה שאין לי יותר צורך להתעסק בכל זה כדי להרוויח עוד אלף שקל בחודש... אבל השתתפות במכרזים השאירה אצלי טעם טוב וחשבתי לנסות לרכוש רכב במכרז, לא בשביל להרוויח כסף אלא בשביל לרכוש רכב לעצמי.

כך שמתי עין על 308 פרימיום 2018 יד ראשונה עם 29,000 קילומטר בלבד! (לי יש 308 אקטיב 2014) בגדול אני מאוד מרוצה מהרכב שלי, ספציפית לצרכים שלי הדבר היחיד שיכולתי לבקש הוא מצלמות\חיישנים היקפיים (כי אני גר באזור עם מצוקת חניה וגרוע בחניות) וקצת יותר "פוזה" מהרכב, מה שהפרימיום מספקת בזכות סלון ספורט לבן, גג פנורמי ופנסי חזית מלד. ראיתי מה המחירים ביד2 ל308 פרימיום ועשיתי חישוב של כמה הרכב לדעתי יעלה במכרז (40-50 אלף שקל).

אז היום ביום המכרז נסעתי לראות את הרכב ונגלה לעיני רכב שהבעלים שלו כנראה שנאו אותו, כי אחרת אין לי הסבר לאיך הם הביאו את הרכב למצב כזה בשנתיים וב30K קילומטרים:
מאחורה יש זוג צמיגים סיניים ג'נריים מתוצרות שונות, מקדימה יש זוג מישלין פיילוט ספורט קרחים וקרועים.
מאחורה הרכב עבר תאונה, הוחלפה שמשה אחורית ודלת תא מטען נצבעה בצורה גרועה כל הצבע והלכה התקלפו כנ"ל פגוש אחורי.

מקדימה הוחלפה שמשה וחסר חלקי פלסטיק מסביב לשמשה, כנראה בעת ההחלפה שלה איבדו אותם.
פגוש קדמי צבוע גרוע ומתקלף, מכסה מנוע גם צבוע מתחיל להתקלף בפינות.
סימני פגיעות קטנים מסביב לכל הרכב אין ברכב פאנל או קורה ללא פגיעה, הרכב נראה צריך צביעה + פחחות 360.
שמשה פנורמית סדוקה.
בפנים הרכב הכפתורים מקולפים.
דלת הנהג עם סימני פתיחות בסף שלה ברמה של קו לבן מלא מתחית עד סוף הדלת.
מאחור על מגש תא המטען הותקנו שתי רמקולים גנריים מסוגים שונים עם עבודת חיווט חאפרית.
הרכב ללא טסט ולא עבר את ריקול הרצועה.

בקיצור לאחר הערכה חיצונית מהירה צריך להוציא באזור ה10,000 שקל רק כדי להביא את הרכב למצב חיצוני נורמלי. 4000-6000 אלף שקל לפחחות וצבע, עוד 2000 שקל להחלפת שמשה פנורמית, עוד 2000 שקל לרביעיית צמיגים סבירים, 1700 שקל לאגרת רישוי סביר להניח שגם מצבר יכנס לרשימה ושיש לא מעט ריג'קטים פנימיים (טיפולים, בלמים, החלפת רצועה וניקוי מערכת שמן).
עכשיו לאחר כל מה שראיתי כבר ירד לי מהרכב אבל מכיוון שנסעתי עד לגלילות לראות את האוטו נכנסתי למכרז מתוך התעניינות בכמה הרכב ימכר... והוא נמכר בפלא פלא... לא 20 אלף שקל לא 30 אלף שקל לא 40.... אלא 63.5 אלף שקל שזה בערך 10-15% הנחה ממחיר מחירון 😂.

בקיצור כנראה שמכרזי רכב בארץ זה תחביב לעשירים שיש להם כסף פנוי לשפוך, כי במחיר של 70 אלף שקל אפשר למצוא רכב מקביל ביד 2 עם טסט ולא חתול מוכה בשק.

2021-11-28-13-00-weil-law.bidspirit.com (1).png

P11128-114746.jpg

P11128-114750.jpg

P11128-114801.jpg

P11128-114809.jpg

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 2
  • מעניין 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אדם פרטי יכול למכור במכרזים האלו?

אם כן, איך זה מתבצע בפועל?

אם כן (2), אולי כדאי לנסות שיטה חדשה.

אנשים רוצים לקנות במכרז בזול, להשקיע ולתקן ואח"כ למכור בשוק הפרטי ביוקר. במקום זה אפשר לקנות בשוק הפרטי גרוטאה בזול, לכסח עוד קצת, להשתמש עד שנגמר הטסט ואח"כ למכור במכרז ביוקר...

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

בדרך כלל נמכר לסוחרים שמסדרים מה שצריך (קוסמטיקה) בזול ומוכרים במחיר שקרוב למחירון ואפילו על הדרך עושים טרייד אין וגוזרים עוד קופון.

או לפראיירים

Miata ND2

פורסם
לפני 21 דקות, GR8Day כתב:

אדם פרטי יכול למכור במכרזים האלו?

אם כן, איך זה מתבצע בפועל?

אם כן (2), אולי כדאי לנסות שיטה חדשה.

אנשים רוצים לקנות במכרז בזול, להשקיע ולתקן ואח"כ למכור בשוק הפרטי ביוקר. במקום זה אפשר לקנות בשוק הפרטי גרוטאה בזול, לכסח עוד קצת, להשתמש עד שנגמר הטסט ואח"כ למכור במכרז ביוקר...

לפי מיטב ידיעתי כן רק צריך לשלם עמלות לאתרים שמפעילים את המכרזים.

לפני 16 דקות, Or05230 כתב:

בדרך כלל נמכר לסוחרים שמסדרים מה שצריך (קוסמטיקה) בזול ומוכרים במחיר שקרוב למחירון ואפילו על הדרך עושים טרייד אין וגוזרים עוד קופון.

או לפראיירים

אכן בדר"כ לסוחרים, אבל במקרה הנ"ל גם אם סוחר מוכר את הרכב במחירון הוא מרוויח מקסימום כמה אלפים בודדים...

פורסם
לפני 8 שעות, Gavrik כתב:

אתה מדבר על הריקול - 

בלמים - אפשרות להפחתה ביעילות מערכת סיוע לבלימה כתוצאה מבלאי ופגיעה בעמידות רצועת התזמון??

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מישהו לקח אותי למצוא רכב במכרזים האלה, אני לא זוכר את השם של המקום.

היה להם מחסן בפתח תקווה ואחד באשדוד.

היו רכבים נחמדים, אבל לאדם "מין הישוב" אין כל כך סיכוי.

לא ניתן לפתוח את הרכב ולהסתכל בפנים אלא רק חיצונית.

לרוב סוחרי רכב קנו את הרכבים, כי הם קיבלו, בצורה כזו או אחרת, גישה לפנים הרכב.

אני זוכר שפעם לצבא היה מגרש שלם של רכבים בצריפין, סיטרואן, וספה וכו שנמכרו.

הצבא עדיין מוכר רכבים?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לפני 7-8 שנים שקניתי את הברלינגו, הלכתי להרבה מכרזים לחפש טנדרון (בעיקר בפתח תקווה, במגרש בקרית אריה לא רחוק מהאיצטדיון).

כולם נמכרו במחירים הזויים (קרובים למחירון) בשביל גרוטאות שצריכות הרבה מאוד השקעה - וזה לאוטו שאתה רק יכול להסתכל עליו מבחוץ ויש נתונים יבשים בלבד. אי אפשר לבדוק. ויתרתי.
פה ושם היו מציאות אבל רק לנבלות "אורגינל" (רנו מגאן בלי מפתח לא יודעים אם מניעה או לא -  שאף אחד לא רצה לגעת, נמכרה במאות שקלים, והיו מקרים אחרים דומים).

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 2 דקות, חולה רכב#1 כתב:

ואוו, פעם ראשונה שאני שומע על האתר הזה. 

יש עוד אתרים כמוהו ? 

כן https://www.find-car.co.il/ אבל הוא בלי אפשרות להגיב. 

רוב המידע נמשך ממאגרי המידע של משרד התחבורה כחלק מפרויקט gov data 

https://info.data.gov.il/datagov/home/

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

רכשתי בעבר מס' פעמים במכרז. רכבים ועוד שטויות ("זכיתי" קוראים לזה).

היתרון הגדול של האתרים האלו הוא החשיפה האדירה בעידן בידספיריט, בעיקר כשאין צורך להיות נוכח במכירה, אלא בהתמחרות דרך המחשב.

החשיפה האדירה והדמיון והפסיכולוגיה בעת המכרז שהנה הרכב בורח לך מהידים, גורמת לאנשים מן השורה להציע הרבה יותר מעל מה שתכננו.

גם סוחרים משלמים שם יותר, כי יש להם רכבים "מוזמנים".

במצב השוק של היום וודאי לא משתלם לרכוש שם, אלא אולי רכבים לשיקום לאחר תאונה.

ניסיתי להציע שם רכב לא סחיר למכירה (סאאב) לפני כשנה. משרדי העו"ד המנהלים את המכירות הסבירו לי יפה כי זה לא פתוח לאנשים פרטיים.

גם בנדל"ן זה ככה.

הדירות המבוקשות נמכרות שם מעל המחיר הריאלי בגלל מספר המתעניינים הרב. פראיירים לא מתים.

אני חייב לציין כי אני אישת סבור כי זה עושה רק טוב למשק. אמנם לי ולך לא יהיו שם מציאות, אבל הוצל"פ ושות' יכולים למקסם תקבולים בצורה הזו, והיא איננה כבר סגורה לסוחרים ומתווכים בלבד.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הרכבים נמכרים במכרזי רכב במחירים הזויים כבר שנים. לא ברור לי איך סוחרים והשתתפתי בהרבה מכרזים, מציעים מחירים קרובים למחירון על רכב עם ק"מ גבוה, טסט קרוב, החלפת צמיגים וכנראה גם מצבר מעבר לסיכון של בלאי מנוע, גיר ועוד. בנוסף יש רכבים בעיקר מארצות הברית ,יבוא אישי שברוב המקרים סך הנסיעה היא במייל ולא בק"מ . הכונס רושם ברוב המקרים ק"מ ולא מייל. הטעיית קונים, אולי לא מכוונת.

פורסם
לפני 18 שעות, Gavrik כתב:

אני אוהב הזדמנויות לרכוש דברים בזול.. כשהייתי נער (בן 16) הייתי נוסע באוטובוס לנמל אשדוד למכרזים של הוצל"פ ומשתמש בהיתרון ה"טכנולוגי" שלי כדי למצוא מציאות. ככה לפעמים הייתי מצליח לאתר מוצרים שנראים כמו מוצר רגיל אבל שהיו יקרים בהרבה... למשל רמקולים או מערכות אאודיו שהיו נראות רגיל לגמרי אבל על ידי בדיקת המק"ט שלהם הייתי מגלה שהעלות שלהם היא כמה אלפי שקלים, הייתי רוכש אותם בעשירית מהמחיר ומוכר ברווח נאה.
מאז גדלתי טיפה ומצאתי עבודה טובה ככה שאין לי יותר צורך להתעסק בכל זה כדי להרוויח עוד אלף שקל בחודש... אבל השתתפות במכרזים השאירה אצלי טעם טוב וחשבתי לנסות לרכוש רכב במכרז, לא בשביל להרוויח כסף אלא בשביל לרכוש רכב לעצמי.

כך שמתי עין על 308 פרימיום 2018 יד ראשונה עם 29,000 קילומטר בלבד! (לי יש 308 אקטיב 2014) בגדול אני מאוד מרוצה מהרכב שלי, ספציפית לצרכים שלי הדבר היחיד שיכולתי לבקש הוא מצלמות\חיישנים היקפיים (כי אני גר באזור עם מצוקת חניה וגרוע בחניות) וקצת יותר "פוזה" מהרכב, מה שהפרימיום מספקת בזכות סלון ספורט לבן, גג פנורמי ופנסי חזית מלד. ראיתי מה המחירים ביד2 ל308 פרימיום ועשיתי חישוב של כמה הרכב לדעתי יעלה במכרז (40-50 אלף שקל).

אז היום ביום המכרז נסעתי לראות את הרכב ונגלה לעיני רכב שהבעלים שלו כנראה שנאו אותו, כי אחרת אין לי הסבר לאיך הם הביאו את הרכב למצב כזה בשנתיים וב30K קילומטרים:
מאחורה יש זוג צמיגים סיניים ג'נריים מתוצרות שונות, מקדימה יש זוג מישלין פיילוט ספורט קרחים וקרועים.
מאחורה הרכב עבר תאונה, הוחלפה שמשה אחורית ודלת תא מטען נצבעה בצורה גרועה כל הצבע והלכה התקלפו כנ"ל פגוש אחורי.

מקדימה הוחלפה שמשה וחסר חלקי פלסטיק מסביב לשמשה, כנראה בעת ההחלפה שלה איבדו אותם.
פגוש קדמי צבוע גרוע ומתקלף, מכסה מנוע גם צבוע מתחיל להתקלף בפינות.
סימני פגיעות קטנים מסביב לכל הרכב אין ברכב פאנל או קורה ללא פגיעה, הרכב נראה צריך צביעה + פחחות 360.
שמשה פנורמית סדוקה.
בפנים הרכב הכפתורים מקולפים.
דלת הנהג עם סימני פתיחות בסף שלה ברמה של קו לבן מלא מתחית עד סוף הדלת.
מאחור על מגש תא המטען הותקנו שתי רמקולים גנריים מסוגים שונים עם עבודת חיווט חאפרית.

בקיצור לאחר הערכה חיצונית מהירה צריך להוציא באזור ה10,000 שקל רק כדי להביא את הרכב למצב חיצוני נורמלי. 4000-6000 אלף שקל לפחחות וצבע, עוד 2000 שקל להחלפת שמשה פנורמית, עוד 2000 שקל לרביעיית צמיגים סבירים, 1700 שקל לאגרת רישוי סביר להניח שגם מצבר יכנס לרשימה ושיש לא מעט ריג'קטים פנימיים (טיפולים, בלמים, החלפת רצועה וניקוי מערכת שמן).
עכשיו לאחר כל מה שראיתי כבר ירד לי מהרכב אבל מכיוון שנסעתי עד לגלילות לראות את האוטו נכנסתי למכרז מתוך התעניינות בכמה הרכב ימכר... והוא נמכר בפלא פלא... לא 20 אלף שקל לא 30 אלף שקל לא 40.... אלא 63.5 אלף שקל שזה בערך 10-15% הנחה ממחיר מחירון 😂.

בקיצור כנראה שמכרזי רכב בארץ זה תחביב לעשירים שיש להם כסף פנוי לשפוך, כי במחיר של 70 אלף שקל אפשר למצוא רכב מקביל ביד 2 עם טסט ולא חתול מוכה בשק.

2021-11-28-13-00-weil-law.bidspirit.com (1).png

P11128-114746.jpg

P11128-114750.jpg

P11128-114801.jpg

P11128-114809.jpg

אל תהיה מופתע מהמחיר, יש במכרזים עניינים של הלבנת כסף.

• מעניין 1
פורסם

הנושא מוכר וידוע למי שעוקב אחרי המכירות באתר הזה.

רכבים מבוקשים בשוק נמכרים במחירון ולעיתים גם מעבר לזה ללא תלות במצבם הפיזי, רכבים ממודלים חדישים 20-21 נמכרים במחירי יבואן..

בקיצור יש שם איזו שהיא קומבינה ואו שטיפשים לעולם לא מתים..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...