Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@Gopher לבעלי בית משותף יש פתרון חסכוני ו"ירוק" אפילו יותר - ויתור על רכב פרטי ושימוש בתחבורה ציבורית. 

גם יחסוך להם בעלויות וגם יהיה להם פרקטי יותר. 

פורסם
לפני 54 דקות, Alif2 כתב:

@Gopher לבעלי בית משותף יש פתרון חסכוני ו"ירוק" אפילו יותר - ויתור על רכב פרטי ושימוש בתחבורה ציבורית. 

מסכים שתחבורה ציבורית היא הפתרון הכי טוב אבל תמיד יהיה צורך גם ברכב פרטי ובמקרה הזה הרכב הפרטי חייב להיות נטול פליטות.

פורסם

נתקלתי בזה. 

וולוו מודה: ייצור רכב חשמלי הרבה יותר מזהם לעומת מכונית רגילה

לפי היצרנית השוודית, יידרשו תשע שנים של נסיעה עד שהרכב החשמלי ישתווה לרכב בעל מנוע בנזין ברמת פליטת המזהמים הכוללת; הסיבה העיקרית: זיהום שנפלט במהלך ייצור הסוללה.

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sjiuwimpf

• רעיון גרוע 2
  • מעניין 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

המחקר של וולוו די תואם מחקרים אחרים, כמו של תעשיית הרכב היפנית. זה מה שקורה כאשר כת מובילה מהלכים גלובליים, כמו כל דבר משמעותי בערך בעידן הנוכחי. לזה צריך להוסיף את העבודה שכאשר ממשלות מכריזות על השקעות של טריליוני דולרים בתחום, אף אחד לא ירוץ לספר שהמלך הוא עירום ויש לעשות דברים בצורה אחרת וחכמה יותר. 

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, yor2 כתב:

נתקלתי בזה. 

וולוו מודה: ייצור רכב חשמלי הרבה יותר מזהם לעומת מכונית רגילה

לפי היצרנית השוודית, יידרשו תשע שנים של נסיעה עד שהרכב החשמלי ישתווה לרכב בעל מנוע בנזין ברמת פליטת המזהמים הכוללת; הסיבה העיקרית: זיהום שנפלט במהלך ייצור הסוללה.

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sjiuwimpf

אחח תומר הדר.. תמיד לפנק, לפנק ולפנק. למישהו יש קישור למחקר או למאמר המדובר?

על כל מחקר של וולוו הסינית אפשר להביא 20 מחקרים של הונולולו. זה כמו שטושיבה תפרסם מחקר שמסכי crt לא פוגעים כלל בראייה (אל תחשבו שאין מאמרים כאלה).

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • רעיון טוב! 1
פורסם

וולוו אכן פרסמה את זה ורבים אחרים גם כתבו על זה. בלי ייצור נקי של חשמל רכב חשמלי הוא לא נקי כמו שחושבים, זו עובדה שאין להתווכח עליה. 

פורסם (נערך)

לא ממש. בראש ובראשונה, רכבים חשמליים מוציאים לגמרי את זיהום האוויר ממרכזי ערים שנהפכו לאזורים הכי מזוהמים בעולם.

מזל שאני לא קורא קילקוליסט. שמישהו ימסור לתומר הדר קישור לגיק-טיים: https://www.geektime.co.il/a-new-study-dispels-the-notion-that-evs-pollute-as-much-as-combustion-engine-cars/

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 5.11.2021 בשעה 18:06, Alif2 כתב:

פרקטי?

ביום שתהיה פה תחבורה ציבורית יעילה, זמינה בחגים, שבתות ומתפקדת כראוי נדבר.

כרגע אם אני רוצה להגיע לעבודה בתחבורה ציבורית, לפי גוגל מאפס זה ייקח לי באיזור ה-45-50 דקות בבוקר. אנחנו מדברים על מרחק של כ-10 ק"מ בסך הכול, כן?

אתה יודע כמה זמן לוקח לי ברכב? 15-20 דקות, גג.

בלי לדבר על זה שברכב אני יוצא מתי שאני רוצה וחוזר מתי שאני רוצה ולא תלוי בתחבורה הציבורית מבחינת התזמון.

אפילו במרכז, איפה שהתחבורה הציבורית יחסית טובה יותר, גם לוקח המון זמן.

בת הזוג שלי נוסעת בימי ראשון שעה עד שעה וחצי מפתח תקווה לתל אביב, זה המון.

ומה קורה כשאני רוצה להגיע להורים בסופ"ש? אני גר במרכז וההורים בבאר שבע.

אם אני רוצה להגיע אליהם אחרי כניסת השבת ולחזור לפני צאת השבת או רק לבוא לארוחת שישי ולחזור, אין לי אפשרות לעשות את זה בלי רכב. (אפשר עם מונית, אבל המחיר לא ריאלי)

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המחקר של ICCT מוכר, יש פרמטר אחד שלמיטב זיכרוני הם לא לקחו בחשבון והוא שעד לגריטה, יאלצו להחליף סוללה אחת או שתיים ואז החשבון שגוי מיסודו. אף אחד לא אומר להישאר עם רכבי בעירה פנימית אלא לעשות את הדברים בשום שכל. להשקיע את הכסף בדברים הנכונים, להפסיק לחשוב שרק סוללות יצילו את העולם ועוד. הרעש שחובבי החשמליות בישראל עושים לדוגמה הוא לא כי אכפת להם מהסביבה, לרובם מממש לא, אלא כי זה פשוט משתלם מאוד כלכלית, זה הכל. 

פורסם
לפני שעה, dorsht כתב:

פרקטי?

ביום שתהיה פה תחבורה ציבורית יעילה, זמינה בחגים, שבתות ומתפקדת כראוי נדבר.

כרגע אם אני רוצה להגיע לעבודה בתחבורה ציבורית, לפי גוגל מאפס זה ייקח לי באיזור ה-45-50 דקות בבוקר. אנחנו מדברים על מרחק של כ-10 ק"מ בסך הכול, כן?

אתה יודע כמה זמן לוקח לי ברכב? 15-20 דקות, גג.

בלי לדבר על זה שברכב אני יוצא מתי שאני רוצה וחוזר מתי שאני רוצה ולא תלוי בתחבורה הציבורית מבחינת התזמון.

אפילו במרכז, איפה שהתחבורה הציבורית יחסית טובה יותר, גם לוקח המון זמן.

בת הזוג שלי נוסעת בימי ראשון שעה עד שעה וחצי מפתח תקווה לתל אביב, זה המון.

ומה קורה כשאני רוצה להגיע להורים בסופ"ש? אני גר במרכז וההורים בבאר שבע.

אם אני רוצה להגיע אליהם אחרי כניסת השבת ולחזור לפני צאת השבת או רק לבוא לארוחת שישי ולחזור, אין לי אפשרות לעשות את זה בלי רכב. (אפשר עם מונית, אבל המחיר לא ריאלי)

סליחה, לא הייתי ברור... אני לגמרי איתך.

התכוונתי שלדיירים בשכירות/דיירי בית משותף, במצב התשתיות הנוכחי, רכב חשמלי יהיה אפילו פחות פרקטי מתחבורה ציבורית. 

פורסם

אוקיי, זה נכון.

זו הסיבה שאני לא עובר לפלאג אין, כי כרגע אני גר בשכירות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 5.11.2021 בשעה 18:06, Alif2 כתב:

גם לבעלי בית פרטי תחבורה ציבורית היא פתרון חסכוני וירוק.
סביר להניח שגם אחזקת בית פרטי צורכת יותר אנרגיה בחימום / קירור ותאורה של שטח גדול יותר.

השאלה היא אנחנו רוצים חסכוניים וירוקים בצורה קיצונית... וויתור על רכב זה להיות ירוק וחסכוני בצורה קיצונית

רכב היברידי מהווה פתרון חסכוני מבלי לשנות את אופי השימוש ברכב תוך חיסכון של 20% בצריכת הדלק ועד עכשיו במחיר זהה לרכב בנזין דומה.
עליית המיסוי על רכב היברידי תגרום לכך שרכב היברידי יהיה מה שהיה רכב דיזל משפחתי עד להופעת רנו פלואנס דיזל לפני כעשור - הוא ישמש בעיקר את מי שנוסע למרחקים ארוכים אין לו אפשרות להתקמת עמדת טעינה ביתית או לא חושש מטוחח הנסיעה המוגבל של רכב חשמלי. בציי הרכב הוא יהיה נפוץ אצל מי שהרכב משמש לעבודה והמעסיק מגלם לו את שווי השימוש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...