Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב ומבורך.

מה זו בלימה רגנרטיבית אני מבין, העברת כח תנועה של הרכב לטובת ייצור אנרגיה חשמלית, אבל דבר אחד חשוב לא הבנתי:

האם זה מתבצע אגב נהיגה רגילה בלי צורך בשום פעולה מיוחדת של הנהג, או שיש צורך בפעולות מיוחדות בשביל זה ?

אני שואל, כי ראיתי שכתוב בכל מיני סקירות של כלי רכב חשמליים והיברידיים על מצבים שונים בקשר לבלימה הרגנרטיבית, וזה לא ממש מובן לי איך זה עובד מבחינת שימוש.

ניסיון אישי אין לי, עד היום כל כלי הרכב שנהגתי בהם היו של דלק.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 8 שעות, harhanegev כתב:

בוקר טוב ומבורך.

מה זו בלימה רגנרטיבית אני מבין, העברת כח תנועה של הרכב לטובת ייצור אנרגיה חשמלית, אבל דבר אחד חשוב לא הבנתי:

האם זה מתבצע אגב נהיגה רגילה בלי צורך בשום פעולה מיוחדת של הנהג, או שיש צורך בפעולות מיוחדות בשביל זה ?

אני שואל, כי ראיתי שכתוב בכל מיני סקירות של כלי רכב חשמליים והיברידיים על מצבים שונים בקשר לבלימה הרגנרטיבית, וזה לא ממש מובן לי איך זה עובד מבחינת שימוש.

זה מתבצע בצורה אוטומאטית לגמרי. אבל יש הבדל בין היברידיות לחשמליות. לי היתה היברידית (טויוטה) שנתנה חיווי על טעינה, אבל תכלס זה לא היה מאד מורגש בבלימה.

מהנסיון שלי עם טסלה, זה מתנהג לגמרי אחרת - כמו רכב של מכוניות מתנגשות, אם יצא לך פעם לנהוג. כשהדוושה לחוצה הוא נוסע, וככל שאתה לוחץ יותר הוא נוסע  יותר מהר. כשאתה לוחץ פחות הוא מאט מייד, ואם אתה עוזב הוא בסופו של דבר יעצר (לא משנה עליה ירידה וכו'). מי שנוהג רגוע לא נדרש להשתמש בבלם, בכלל.  יש רכבים שאפשר לכוון את עוצמת הבלימה

בכל האטה כזו, הרכב מייצר אנרגיה חשמלית וטוען את הסוללה. אתה לא צריך לעשות כלום. הטעינה די משמעותית (קראתי באיזה מקום ש 30% מהאנרגיה חוזר, לא יודע אם זה נכון) - למשל לפני כמה שבועות, יצאתי מאבו גוש לכיוון המרכז, הרכב התחיל לצרוך אנרגיה נטו במחלף של כביש 1 עם 431...

זה נשמע די שונה, הקטע שמתרגלים לזה תוך דקה. חזרה לבנזין קצת מלחיצה כי הרכב הרבה פחות בשליטה

פורסם

אין שום הבדל בין היברידי לבין חשמלי בנושא הטעינה הרגרנטיבית. ברוב המכוניות יש אפשרות לקבוע את רמת הבלימה הרגרנטיבית. ביןנמוכה מאוד לבין גבוהה מאוד או אוטומטית על פי המצלמה והראדאר של הרכב.

פורסם (נערך)

בטסלה היתה אפשרות לקבוע את עוצמת הבלימה הרגנטיבית אך היא הוסרה במכוניות שיוצרו אחרי נובמבר 2020. הבלימה הרגנטיבית בטסלה עובדת אחרת מאשר במכוניות של יצרנים אחרים (גם היברידיות וגם חשמליות). אצל יצרנים אחרים יש רמה מסויימת של בלימה רגנטיבית כשעוזבים את דוושת התאוצה והיא מתגברת כשלוחצים על דוושת הבלם. בטסלה עזיבת דוושת התאוצה כבר נותנת את הבלימה הרגנטיבית המקסימלית ודוושת הבלם שולטת אך ורק בבלמים.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם

הסיפור הזה של בלימה בעזיבת הגז -

זה תנאי הכרחי להנות מבלימה רגנרטיבית, או שאפשר להנות ממנה ולהמשיך להתנהג עם הדוושות בצורה נורמלית כמו ברכב דלק רגיל ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

ברכבים מסוימים ניתן לנתק את המערכת כך שבעת עזיבת דוושת התאוצה היא לא תפעל ואז זה בדיוק כמו רכב רגיל (בתכלס היא כן פועלת אבל רק ביחד עם הלחיצה על דוושת הבלימה כך שזה עדיין מרגיש טבעי). מתרגלים לזה מהר מאוד וזה הופך לחלק טבעי מהנהיגה, אתה פשוט מתרגל שהרכב בולם בעצמה מסוימת לאחר עזיבת דוושת התאוצה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, _slayer_ כתב:

אם אתה רוצה הסבר טכני, יש סרטון מצוין:

כל זה עובד בצורה אוטומטית.

ההסבר הזה רלוונטי להיברדיות של טויוטה, GM ופורד. בהיברדיות של יצרנים אחרים יש תיבות הילוכים פשוטות יותר ובחשמליות טהורות יש יחס העברה קבוע.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 25.11.2021 בשעה 20:39, harhanegev כתב:

הסיפור הזה של בלימה בעזיבת הגז -

זה תנאי הכרחי להנות מבלימה רגנרטיבית, או שאפשר להנות ממנה ולהמשיך להתנהג עם הדוושות בצורה נורמלית כמו ברכב דלק רגיל ?

רק כשעוזבים את הגז יש בלימה שטוענת את הסוללה, והיא מתחזקת בלחיצה על הבלם, יש מכוניות שאפשר להוריד את רמת הבלימה לנמוך או גבוה, ברכב היברידי גם כשנותנים גז הסוללה נטענת.

הגז וברקס פועלים כמו רכב רגיל, אין שום שינוי או משהו שמצריך פעולה נוספת.

עריכה אחרונה על ידי yosilogen
  • אהבתי 1

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

• תוכן חדש...