Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זכיתי פעם בערכת ע"ר בהגרלה השנתית של מד"א*. אחרי הרבה שנים בבגאז' היע עברה למחסן, וגורלה לא נודע. דומני שהדבר השימושי היחיד בערכה היה המלע"כ**

ובעניין דומה - האם יש לך ערכת נורות להחלפה? גם זו דרישה של לא מעט מדינות רירופיות.

* בעבר הגרלות - בדרך כלל שנתיות - היו בעבר שיטת גיוס כספים של כל מיני ארגונים, בעצם תמריץ לתרומה.

** למי שאינו בוגר קורס חובשים - מלע"כ היה (לא יודע אם נשאר) הכינוי הצבאי למספריים שהיו נפוצות במרפאות ובתאג"דים. ראשי התיבות "מספריים לחומר עם כפתור", בגלל הגולה הקטנה בקצה אחד הלהבים, שאפשרה להכניס אותו מתחת לבגד או תחבושת בלי לפצוע את הפצוע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשהעברתי (בצער) את ה C הישנה שלי לפרוק הערכה נשארה שם, מעולם לא נפתחה...

לפני 44 דקות, sperial כתב:

ובעניין דומה - האם יש לך ערכת נורות להחלפה? גם זו דרישה של לא מעט מדינות רירופיות.

לא ראיתי את זה ברכב (גם לא מקום פנוי מיועד) וגם קצת קשה לי להאמין שיש שם את הנורת בי-קסנון. בכל מקרה, אני כפאדנט לוקח איתי תמיד סט נורות בתא הכפפות, הייתי שמח אם הייתי יכול לשים את זה במקום מאורגן.

פורסם

כמו שצוין, באירופה חובה להחזיק ערכת עזרה ראשונה על פי חוק.

בלי קשר לחוקים בארץ, ממליץ להחזיק בכל רכב מטף כיבוי, ערכת עזרה ראשונה, ערכת נורות, ואפוד זוהר. היה לי אפוד זוהר ברכבים הרבה לפני שזה נהפך לחוק.

את המטף וערכת העזרה ראשונה יש לרענן מידי 3 שנים לפחות.

בנוסף יש לסמן היטב את מקום הציוד לטובת עוברי אורח שמנסים לעזור.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מטפה (ולא מטף!) אכן אבזר חשוב, גם בבית. רק צריך לזכור לקנות ותלחזק/להחליף, ואחד שמתאים למשימה.

נורות נהגתי להחזיק בעבר, אבל עם גן החיות של התאורה ברכבים מודרניים הפסקתי. ממילא הגישה לפנסי החזית הפכה טריקי, אז אם יש צורך אני משלם לחשמלאי.

ערכת עזרה ראשונה - לא בטוח בשימושיות של כמה פלסטרים ופדים.

אפוד זוהר - נתקלתי לראשונה ברכב שכור באיטליה, ולא הבנתי את העליהום כשהדרישה הזו יובאה לישראל. מכל החפצים בבגאז' זה נראה לי המציל הרבה יותר חיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

ממליץ להחזיק בכל רכב מטף כיבוי, ערכת עזרה ראשונה, ערכת נורות, ואפוד זוהר. היה לי אפוד זוהר ברכבים הרבה לפני שזה נהפך לחוק.

מחזק. 

בכל פעם שנשרפת לי נורה, אני קונה עוד אחת או שתיים ספייר, ומספר האפודים באוטו כמספר הנוסעים בו בתפוסה מלאה. 

יש לך רעיון כיצד לקבע מטפה ברכב?

לאחרונה קניתי 3, לשתי המכוניות ולבית.

בג'מני בניתי מגירה בתא המטען ותושבת המטפה מוברגת אליה. באוטו השני (טויוטה קורולה סדאן) אני חושב למצוא חתיכה קשיחה מספיק בגב המושב האחורי ולקבע לשם את התושבת איכשהו.

אשמח להצעות/ פתרונות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

איזה מטפה קנית לבית?

לפני כמה שנים קיבלנו בעבודה הרצאה ממחלקת הביטחון על בטיחות אש. אבל הוא דיבר 10 דקות על בטיחות אש בעבודה ו-50 דקות על הבית - אניינימאד. כל שאני זוכר הוא שהוא המליץ על מטפה 6 ק"ג, לא פחות.

פורסם

שני קילו

מקובע לקיר המטבח 

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בבית 6 קילו הלון.
ברכב 2 קילו אבקה, מחבר את התושבת למסילות מושב הנהג עם אזיקונים.

לפני שעתיים, sperial כתב:

ערכת עזרה ראשונה - לא בטוח בשימושיות של כמה פלסטרים ופדים.

אז תשים תוכן מועיל: airway, משולשים, תחבושות אישיות, פדים לחבישה.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אה.. אולי גם AED?

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

אה.. אולי גם AED?

וגם ערכה להכנת IED, למקרה שתיקלע לשטח בשליטת הטליבאן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואללה. השבוע קיבלתי את אות דרום לבנון או איך שזה נקרא.

פורסם (נערך)

ואללה. השבוע קיבלתי את אות דרום לבנון או איך שזה נקרא. ארץ המטענים.

ולמי שלא מכיר - AED הוא דפיברילטור אוטומטי, זה שמופיע בפרסומות של מד"א.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...