Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שחשבתי עליה היום ורציתי לשמוע את דעתכם.

בעוד שנה-שנתיים-חמש, אחוז רכבי החשמל שיסתובבו על הכביש יגדל באופן ניכר, איתו גם יקטן אחוז הרכבים שנוסעים על דלק.

האם נתח הדלק הנצרך ע"י המכוניות הוא משמעותי כך שהקטנת מספר מכוניות אלה יגרור הפחתה בביקוש הדלק, ואיתו הפחתת המחיר? 

הרי ידוע שהמחיר הוא נגזרת של היצע-ביקוש.

מה אתם חושבים?

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא מאמין שתהיה ירידה במחיר הדלק.

יש ירידה בדרישה ? תהיה גם ירידה בהיצע. -> זה עלול גם  לגרום לעליית מחיר דלק (יחפשו אפיקי רווח אחרים לעומת דלק לתחבורה, ואז יהיה פחות היצע עד כדי מחסור -> ביקוש עולה היצע גורר עלייה במחיר)

זה לא יקרה בשנים הקרובות. אולי בעוד 10-15 אולי 20 שנה. מאחר ועד 2030 צפוי להיות ייצור של רכבי בנזין, אך עם ירידה בהיקפי יצור וביקוש (לפחות בשוק באירופה). הם צפויים לשרוד 10-20 שנה -> מה שאומר שתהיה דרישה לבנזין לאורך זמן זה, אך תהיה ירידה בביקוש.

במקביל לכל זה, אל תשכח שעתודות הנפט הגולמי מוגבלות ומצטמצמות עם הזמן, דבר שעשוי להעלות את מחיר הבנזין הגולמי

עריכה : נכתב בשעת לילה. המוח כבר מזמן כבוי.

אני מקווה שכתבתי ברור, ובעיקר שלא רשמתי שטויות חסרות הגיון (כרגע, אינני מצליח להתרכז, כך שאני מקווה שיש הגיון ולוגיקה תקינים בדבריי)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)

אני מסתכן פה בהתראה, נזיפה, מחיקה וגירוש מהפורום לאלתר, אבל אחרי 16 שנה אני ארשה לעצמי לקחת צ'אנס.

התשובה לשאלתך היא

פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 1
  • מצחיק 12
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

התשובה היא שהנבואה ניתנה לשוטים.

עם כל ההכרזות הבומבסטיות, קשה מאד לחזות הן התנהגות שוק התחבורה והן את התנהגות שוק האנרגיה בטייחים של עשורים. מספיק לראות מה קורה בשנה וחצי האחרונות, כאשר נכנס גורם בלתי צפוי ושיבש את כל המערכות. כשמדברים בטווח של 30 שנה יתכנו - ואפילו צריך לצפות - לאסונות טבע, ואולי תהליכים אנושיים כמו מחחמות, שישנו את כל התמונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחיר הדלק לא נגזר מהצע וביקוש. המרכיב העיקרי הוא מס בלו, שמטרתו המוצהרת היא הקטנת צריכה. אם לנחש, המס רק יעלה, על מנת 'לעודד' מעבר לחשמלי.

:turn-l:
פורסם

פחחחחחחחחחחח+++++++++++

2021-11-20_10-26-26.thumb.png.da25404fed9d6e426b9b9fd09c08f687.png

אפילו אין לי מושג איזה הבנה בסיסית יש לך בכלכלה או בכלל במושגים רלוונטים,כדי לנסות להסביר לך מה הסיבות ההיסטוריות וגאו-פוליטיות לגרף הזה,אזרוק רמז,בשפיץ הראשון של 1979 נוצר פטרו דולר.
אני שמח שהבנת דבר טריוויאלי בכלכלה מודרנית,שזה מבוסס היצע-ביקוש,אבל לא בדיוק תקף לתחום האנרגיה,כי זה משהו שקמו/נפלו אימפריות או יצאו למלחמות.
חוץ מזה "זכינו" לראות מול העיניים שלנו "מגפה של פעם ב...",שביום אחד הביקוש הגלובלית צנח לערכים שליליים,אז כל העיתונות היה מלא בכתבות שטחיות ובן אדם מצוי לא הבין שזה מחיר חוזים .
אני מקווה לפחות אתה מבין שהתפוקה זה משהו נשלט,אולי שמעת "בדיון של OPEC סוכם על צמצום הפקת X חביות...." או "הפקת נפט וגז מפצלי שמן בארה"ב מחייב מחיר מעל 50$ מבחינת כדאיות כלכלית"
הנה עוד קצת נתונים מהתחום.בכוונה מביא מדו"ח אמריקאי,כי מי שפספס את היסטוריה האנושית,ארה"ב הפכה מיבואנית ליצרנית.

2021-11-20_10-27-33.thumb.png.0ed9931c9a54eda32f3db1fccc963d6f.png

2021-11-20_11-05-26.thumb.png.13c249c8f9f8dddb1bb7064c1dcee16c.png

• אהבתי 2
פורסם

יש עוד עניין

חלק גדול ממחיר הדלק זה מס שהמדינה לוקחת.

ככל שיהיו יותר מכוניות חשמליות ככה יכנסו למדינה פחות מיסים מדלק.

איך אתם חושבים המדינה תפצה את עצמה?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 דקות, airwolf1980 כתב:

יש עוד עניין

חלק גדול ממחיר הדלק זה מס שהמדינה לוקחת.

ככל שיהיו יותר מכוניות חשמליות ככה יכנסו למדינה פחות מיסים מדלק.

איך אתם חושבים המדינה תפצה את עצמה?

מס על חשמל..

• אהבתי 1
פורסם

ומה העניין פה בדיוק ?
אולי אנשים לא מודעים שמשלמים מע"מ גם על מרכיב המס בלו ? בכלל מחיר נפט גולמי אני חושב שזה רק 25% ממחיר דלק במשאבה שאנחנו משלמים,היתר 60% + מיסים,זיקוק + מרווח שיווק,לא זוכר את היחס אפשר לגוגל.

2021-11-20_18-30-16.png.fd1b3510773c68c4094082b3a83eb94c.png
מדינה מתקיימת ממיסים,נקודה.
הפסיד פה,משלים שם.
המיסוי על דלק כבר כל כך גבוה,שאין יותר מדי דרכים אפקטיביות לעלות גביה על דלקים,אז כאשר כמות ה-EV יהיה משמעותי,תהיה בטוח לא חסרות דרכים לגבות מיסים על טעינה :cool:

פורסם
לפני 1 דקה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לא חסרות דרכים לגבות מיסים על טעינה 

ברגע שתהיה מסה גדולה של חשמליים (נניח עוד 7-10 שנים) המדינה תראה ירידה בהכנסות ממיסוי דלקים, מה שיקרה זה שהמדינה תחייב התקנת מונה ק'מ/ מונה ניצולת חשמל, עם שידור אוטומטי ותגבה "מס נסועה"/ היטל חשמל לתחבורה. כלומר חיוב מס ע'פ ק"מ נסיעה/ ניצול חשמל בפועל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתה נביא ?
בקשר לגביה זה הרבה יותר פשוט תאמין לי,עם כל האופציות טלמטריה BUILT-IN ברכבים חשמליים.
בינתיים תן למדינה להנות מזרם אינסופי של המיסים,אנשים קונים בעטרף רכבים,תקרא את המספרים ש-Price Devil מפרסם,עם כל הגידול המרשים (2021 אכן שנת הפריצה של תחום EV רק בזכות טסלה) של רכבי EV,במספרים אבסולוטיים זה עדיין זניח,דצמבר שוב פעם יהיה שיא גביה של מיסים,כל היבואנים יאספו כל מלאי אפשרי של יצרן מכל העולם עם מנוע היברידי,התרגיל עבד נהדר בשנה הקודמת,אבל אז חשבו שקורונה,אולי יצטרכו לעשות מבצעים ואז יהיה להם בשר,עכשיו אפילו את זה לא צריך,מי מבקש הנחה,העיקר יש יהיה מלאי !

פורסם
לפני 22 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אתה נביא ?

לא צריך להיות נביא. כל מי שיש לו שכל בקודקוד, מבין שזה מה שיהיה

פורסם

תשאל את עצמך, אתה מנסה למכור מוצר שעולה לדוגמא 40 אלף ש"ח, אתה מציג אותו למכירה ב-150 אלף במקום, מגיעים פראיירים בהמוניהם וקונים, מה תעשה לאחר מכן גם אם הביקוש לאותו מוצר יורד והפראיירים פשוט מתחלפים? תוריד מחיר? כמובן שלא. 

פורסם
  • אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...