Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טסט שלישי? מכיר את היאוש אבל באמת שאין סיבה. אצלנו במשפחה הנהגים הכי טובים עברו בין 5 ל 8 טסטים..

אצלי החלפת מורה התבררה כפתרון ולאחר מכן כשחברים סיפרו על יאוש מטסטים על ידני וכוונה לעבור לאוטומט שלחתי אותם למורה שלי שהעביר את כולם צ'יק צ'אק בטסט ראשון. אם זה עוזר למישהו המורה הוא איציק סנדלר ממודיעין 0522-541422. 

שתקבל מושגים של נהג גרוע יש לי חבר שהוא באמת נהג גרוע עד היום והוא התעקש ועבר בטסט מספר 15 !!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תתרגש ואל תתבאס מזה. מכיר את זה, גם אני עברתי בטסט חמישי כשכל החברים שלי עברו טסט ראשון. לחשוב כל הזמן כמה אתה גרוע וכמה אתה מבזבז כסף להורים שלך לא יוביל אותך לתוצאות חיוביות.

ממה שאתה כותב, נשמע שהבעיה שלך זה בעיקר לחץ בטסטים. כדאי להתמקד בזה. תבוא רגוע לטסט, תישן טוב יום לפני, תעשה את הטסט בתקופה של חופש מבית הספר שלא יציקו לך בראש כל מיני מטלות ומבחנים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שלום, 

תלמיד שניגש ל 3 טסטים הוא תלמיד שמסוגל לעבור טסט. 

אני מסכים עם המגיבים שטענו כי ההפרעה היא לחץ. 

להלן כמה נקודות שאני מאמין שיעזרו לך:

תצפה בסרטונים לנהיגה נכונה ביוטיוב - זה עזר לי הרבה. 

תלמד איך לנהוג נכון ולא רק איך לעבור טסט. 

אל תתרכז ב 5 מטר שמול המכונית, אלא תראה את כל הדרך מקדימה ותנהג מחושב. 

תבצע פעילות שמרגיעה אותך לפני הטסט. 

* ואל תספר לאף אחד שאתה ניגש לטסט, לי יש משפט שמלווה אותי בחיים "מה שהולך בשקט הולך בטוב". 

כי כאשר אתה מספר, אתה נהיה חרד לדעתם של אחרים, ואז אתה נלחץ. 

תזכור שאת הרישיון אתה מבצע לעצמך ולא ל X מהכיתה שלך. 

בהצלחה!

• רעיון טוב! 5
פורסם

אני עברתי טסט שישי אם זה מנחם אותך.

מאז, ב15 שנות נהיגה לא דרסתי אף זקנה ואפילו לא שללו לי את הרישיון.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הלחץ של הכסף ולאכזב את ההורים כנראה משפיע עליך, הייתי ממליץ לך לנסות ולשלם אותו בעצמך וככה לגשת לטסט בתחושה של מה שיהיה יהיה ואני פה בשביל הכיף.

אתה צריך להגיע רגוע וזה הכי חשוב.

אבל יש עוד כמה דברים שמשפיעים:

בעיקר לתת תחושה לטסטר שאתה שולט במצב ובכלי,

לא לתת לו להיות עם הרגל על הבלם או לגעת בהגה כי אם הם מרגישים לא בטוחים הם יתערבו לך והלך הטסט.

לשנן כל היום בבית פניות מדו לחד, מדו לדו מחד לחד וכו׳… חלק גדול מהטסט הם מקדישים לזה ומתאגרים אותך בכבישים צרים וקשים (לפחות בתל אביב זה ככה).

לזהות תמרורים מראש חשוב מאוד, לא להצמד למכוניות חונות חשוב מאוד

לא לנסוע לאט מדי ולא מהר מדי, לא לחכות ליום כיפור הם לא אוהבים שתוקעים את התנועה והם מעירים על זה.

לשלב את מה שלמדת בתיאוריה - בטסט, זכות קדימה בצמתים, מהירות מירבית (עירוני, בין עירוני, מהירה)

לא להתפרץ בצמתים עם שדה ראייה מוגבל לגלוש לאט במהירות נמוכה לפקוח עיניים (טיפ ממני אם יש ספק אין ספק ותעצור, אם אתה צריך לתת זכות קדימה ויש רכב שאתה לא בטוח שתצליח תעצור ותמתין - תחשוב על זה שאתה הולך רגל ולא נוסע באוטו האם תצליח לעבור את הכביש בהליכה בלי לרוץ? אם כן תיסע אם לא תעצור)

תתרגל נהיגה עם המורה לפני הטסט באיזור הטסטים שתכיר את הטריקים של האיזור וזה לא יהיה לך פעם ראשונה.

אם יש לך נקודות חלשות שאתה לא בטוח בהם תתרגל עם המורה, בדרך כלל זה רוורסים, השתלבות בתנועה שזה החלק הכי חשוב שגם נהגים עם רישיון לא ממש יודעים לבצע נכון, מעבר נתיבים באלכסון ארוך, השוואת מהירות, הסתכלות במראות ושמירה על הימין

ואל תספר לאף אחד 😀

• אהבתי 1
פורסם

וואו. אני מבין אותך לגמרי.. מבאס. אצלי המורה המליץ ללחוצים על ריטאלין או רסקיו ודומיהם. אני אישית חושב שלא צריך את זה, פשוט תנתק את הרגש והלחץ מהמצב הענייני שהוא- תתרכז בכביש ותנהג לפי מה שצריך. תשכח ממי שיושב כעת לצידך.. תביט היטב במראות, שים לב להילוך וברמזור אל תשכח להחזיר לראשון. הכי חשוב- צמתים ותמרורים להאט, לעצור , לשקול וכו'. תתאמן היטב על חניה, אל תיצמד מידיי לימין או לשמאל.

לגבי הפאשלה של פניה שמאלה מהשמאלי- יש דבר כזה במודיעין בפניה מהכביש ע"י רעות, והמון נבחנים נכשלים שם על זה.

במודיעין אגב יש מורה נפלא נחשון גרומר שמטפל בתלמידים כמוך (נכשלו ולחוצים..) ומעביר את רובם בראשון. 

בכל אופן הייתי ממליץ על רענון אצל מורה אחר (אפילו מבלי לשתף את המורה שלך..).

בהצלחה! אל תתייאש כ"כ מהר..

לפני כשעה, DudiThePsycho כתב:

לא להצמד למכוניות חונות חשוב מאוד

צודק. על זה נכשלתי בראשון. אבל גם לא להיצמד לנתיב הנגדי אלא לנסוע במרכז הנתיב.. (בשני נכשלתי על חנייה. בשלישי לא ביקשו חניה, תודה לאל.. היום אני חושב שאני כבר יודע..).

משתדל לעזור

פורסם

בטסט אתה לא עושה מה שאתה יודע והטסטר משגיח כמו בוס.אלא אתה מעביר לטסטר את הנהיגה שהוא דורש ליראות למשל אתה לא זורק עין למראה ויודע שאין מיכשול אלא מזיז את הראש למראה בשביל שהטסטר יהיה איתך.הגישה הזאת לדעתי גם תיגרום לנהיגה טובה גם תוריד את הלחץ וגם תיתן תחושה לטסטר שאתם באוטו קו.טיפ נוסף להיות ראשון ברגע שהטסטר התרשם סיימת לעומת השני שחייב לסיים בנקודת ההתחלה.טיפ נוסף ללמוד על אוטו עם מנוע דיזל כי הוא יכול ליסוע כשעזבת קלאטש והמנוע לא יכבה גם בלי גז.

פורסם

נהגרוע? אתה עדיין לא נהג (דרך אגב, נדמה לי שבמשרד התחבורה "נהג" הוא נהג מקצועי, בעוד שנהג רכב פרטי הוא "נוהג". אבל זה שולי לגמרי).

הטסט הוא סיטואציה מלחיצה. אתה צריך להתייחס אליומ כאל שיעור רגיל. לגבי כל התרופות שהוצעו - אל תיקח בלי ייעוץ.רפואי, ואם קיבלת מרשם מרופא נסה אותן כמה פעמים לא בנהיגה, ואחרי זה בשיעורים רגילים - כי הן עלולות להשפיע באופן לא צפוי

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, דובצע כתב:

טיפ נוסף להיות ראשון ברגע שהטסטר התרשם סיימת לעומת השני שחייב לסיים בנקודת ההתחלה.

זה לא ככה היום. יש לטסטר מסלול קבוע בטאבלט עם זמן קצוב שכל טסט צריך להיות

• רעיון טוב! 2
פורסם

לפי הידוע לי לראות את הסרטון של הטסט אפשר רק עד שבוע מהטסט.

מצטרף להמלצה על רסקיו לכל אחד שעובר טסט (לא ריטלין כי זה גורם לחולי הרבה פעמים) ולנסות עוד לפני הטסט כמה שיעורים. רסקיו הוא תוסף שנמכר ללא מרשם והוא טבעי ככל הידוע לי ואין לו תופעות לואי.

רק שים לב שלא תרגיש חדות פתאומית בביצועים שלך או אפילו יתכן שתרגיש לחוץ אבל בתכלס הביצועים שלך יהיו יותר מושלמים כי קבלת ההחלטות נהיית טובה.

וגם על תשאל את המורה שלך על זה כי רובם סוברים שזה מיותר ומי שיודע לנהוג עובר טסט מעצמו ואין שום לחץ וכו'.

בהצלחה.

פורסם

לדעתי כדאי לך לדבר עם המורה שלך ולבקש ממנו שכל שיעור יביא לך מורה אחר מבית הספר שלו כדי שתתרגל לנהוג עם אנשים זרים. זה ישפר לך את הביטחון הצמי בטסט וגם יעזור לך לשמוע חוות דעת והערות על הנהיגה שלך ממורים אחרים שאולי רואים דברים שלא אתה ולא המורה שלך רואים.

יש כאלה ש 20 שיעורים מספיקים להם ויש כאלה שצריכים 150. זה לא עושה אף אחד מהם לנהג יותר טוב או פחות טוב.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 42 דקות, David2540 כתב:

לפי הידוע לי לראות את הסרטון של הטסט אפשר רק עד שבוע מהטסט.

מצטרף להמלצה על רסקיו לכל אחד שעובר טסט (לא ריטלין כי זה גורם לחולי הרבה פעמים) ולנסות עוד לפני הטסט כמה שיעורים. רסקיו הוא תוסף שנמכר ללא מרשם והוא טבעי ככל הידוע לי ואין לו תופעות לואי.

רק שים לב שלא תרגיש חדות פתאומית בביצועים שלך או אפילו יתכן שתרגיש לחוץ אבל בתכלס הביצועים שלך יהיו יותר מושלמים כי קבלת ההחלטות נהיית טובה.

וגם על תשאל את המורה שלך על זה כי רובם סוברים שזה מיותר ומי שיודע לנהוג עובר טסט מעצמו ואין שום לחץ וכו'.

בהצלחה.

רסקיו זה פלצבו 

זה לא באמת עוזר

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

Its not a lie if you believe it.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, DudiThePsycho כתב:

רסקיו זה פלצבו 

זה לא באמת עוזר

פלסבו אולי "מזוייף" אבל הוא באמת עובד בחלק נכבד של האנשים

עם זאת, אני חד משמעית נגד כל מיני קפסולות עם מי-יודע-איזה כימיקלים ("טבעים" אשר יהיו - גם ציאניד ואורניום טבעיים לגמרי - "טבעי" "אורגני" ושאר חבריהם חסרי משמעות)

• תוכן חדש...