Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

התחלתי נהיגה בסוף כיתה י׳ באמצע הקיץ, אני מאוד גדול בשנתון אז מיהרתי להתחיל כי רציתי לסיים מהר. אני לומד ידני כי יש לי בבית רק מכוניות ידניות. בשיעור 40 הגישו אותי לטסט פנימי ונכשלתי. אחר כך בשיעור 55~ הוגשתי שוב ועברתי. רק בשיעור 70 הוגשתי לטסט חיצוני ראשון. אני עכשיו בשיעור 100 ומשהו ונכשלתי היום בטסט שלישי ואני כבר לא יודע מה לעשות.

אני תלמיד יב׳ כבר ואני מרגיש שאני מבזבז להורים שלי את כל הכסף רק בגלל חוסר יכולת, אני מרגיש נוראי עם עצמי. הם אומרים שאין לי מה לדאוג ובשביל זה הם עובדים אבל לי נראה נוראי שבמקום להוציא 6,000 שקל כמו שעושים על כל ילד רגיל עליי כבר הוציאו 18,000~ והזרוע עוד נטויה. אני לא חושב שהבעיה במורה כי אני לא מרגיש שיש משהו שהוא יכל לעשות אחרת, אני פשוט מגיע לטסט לחוץ מאוד ולא נוהג כמו שאני יודע בדכ. בשני טסטים הקודמים נכשלתי על טעויות של לחץ (חוסר תשומת לב ותגובה) והיום בכלל לא הייתי לחוץ ובכל זאת עשיתי טעות מאוד מפגרת - נהגתי נגד כיוון התנועה כי חשבתי שזה נתיב לפנייה שמאלה. אני באמת כבר לא יודע מה לעשות ואשמח לעזרה וייעוץ כי נמאס לי ואני קרוב לנקודת שבירה.

תודה רבה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תחזור אלינו אחרי טסט עשירי.

כו-לה נכשלת בשלושה.

דווקא להחליף מורה זה משהו שיכול לעזור לפעמים, תשקול.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רוצה פיתרון ?

בא ננתח את הבעיה,

אם זה רק לחץ בזמן הטסט,

מה בדיוק הוסיפו לך 100 שיעורים ?

אפשר לנסות פשוט כדור הרגעה לפני הטסט.

יתכן שקורדינציית עין- יד לא טובה,

יתכן שיש בעית קשב וריכוז,

אולי בעית התמצאות במרחב,

אפשר לעבוד על כל הדברים האלו

גם שלא במסגרת שיעורי נהיגה.

ולסיום, אל יאוש,

אתה נשמע בחור אינטלגנטי,

תאמין לי שרבים מהנהגים על הכביש

עם כישורים גרועים משלך,

ובסוף גם הם הצליחו.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם הבעיה היא לחץ אז אתה צריך לטפל בבעית הלחץ. עוד שיעורים או החלפת מורה לא יעזרו.

היות וההורים מוכנים לממן כלכלית פנה אליהם שיעזרו לך למצוא יעוץ מקצועי להתמודדות עם הבעיה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לפני שעתיים, נהגרוע כתב:

נהגתי נגד כיוון התנועה כי חשבתי שזה נתיב לפנייה שמאלה

מכיר כמה שזה קרה להם לאחר קבלת הרשיון. אל תתרגש.

קודם כל תסתכל על חצי הכוס המלאה.
זה גרם לך לבחור באחלה כינוי לפורום באמת. קבל ח"ח.

עכשיו לבעיה שלך. לא חושב שיש ממש פתרון. תתחיל לגשת לטסטים. יותר טסטים פחות שיעורים. בכל פעם שאתה נכשל תנתח למה ותתרגל מתארים דומים עם המורה, אבל בשיעור אחד של תרגול ממוקד לא סיבובים סחור סחור ומלא שיעורים חסרי תועלת.
זה מה שאני הייתי עושה.

אני יודע שלנער מתבגר זה מרגיש כמו סוף העולם, במיוחד שכולם מסביב עוברים טסטים ויודעים שאתה לומד כבר המון זמן, אבל קח את זה בקלות.
ההורים שלך אדירים וזורמים עם זה.
אתה רק בטסט השלישי.
אחרי שתעבור את הטסט תשכח מזה מהר מאוד. אף אחד לא ישאל אותך בעתיד בראיון עבודה איזה טסט עברת או כמה שיעורים עשית.

בקיצור. אתה תעבור גם את זה ויהיה בסדר. אל תתרגש ואל תעמיס על עצמך מעבר. התהליך הזה הוא מספיק מיגע לעיתים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

דבר ראשון תשנה את שם הפרופיל

ותאמין בעצמך אל תדאג יש לי חברים שלא עברו בטסט חמישי על אוטומט ובסוף גם הם עם רישיון

דרך אגב תבדוק כי קצת מוזר שמגישים אותך לטסט בכזה פער של שיעורים בין טסט לטסט

ואולי באמת להחליף מורה שיבוא בגישה קצת שונה מהנוכחי

העיקר שיהיה בהצלחה

🙏🙏

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

חבר אני עברתי טסט רביעי (בירושלים) ובזמנו אחרי שלושה טסטים הרגשתי בדיוק כמוך.

צריך לשחרר ולהבין שטסט זה בעיקר הצגה, אתה צריך להגיע ולהעביר 45 דקות על הכביש בלי לעשות טעויות, אז תעשה הכול לאט ואיזי כי בטסט אתה לא ממהר לשום מקום.

בכל מקרה שני עשורים אחרי לא מעניין אותי או משהוא אחר איזה טסט עברתי ואני יכול להגיד לך שלא משנה עם עברתה טסט ראשון או עשירי, לימוד נהיגה מתחיל רק אחרי הרישיון ולהפוך לנהג טוב זה לוקח לפחות עשור (או שהמכוניות כבר ינהגו בעצמם ואז זה לא משנה)

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי motizkn
  • אהבתי 2

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

מצטרף לנאמר מעלה - תשנה כינוי - אתה לא נהג גרוע. בסךהכל לא עברת טסט.

יש לך הורים נפלאים. תהיה גאה בזה.

3 טסטים זה כלום... חלק גדול מהחברים שלך פשוט לא מספרים על כשלונות. וגם אם כן, זה לא אומר שלא תהיה נהג מצוין.

אחרי שתעבור, הלחץ ירד ותחזור לפה לשאול איך להיות נהג טוב יותר ויהיה מי שיתן לך עצות מעולות.

מה מורה הנהיגה שלך אומר?

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 4
פורסם

הכל טוב, אתה לא הראשון ולא האחרון שנכשל שלושה טסטים, ויש כאלו שנכשלו יותר טסטים.

לדעתי, תבקש פידבק מלא מהמורה שלך, תשאל אותו מה הסעיפים שעליהם נכשלת, תנסו למצוא את המכנה המשותף לשלושת הטסטים ותעבדו על זה.

כמו שנאמר פה מעליי, טסט זה חד משמעית הצגה שאורכת 45 דק'. אתה צריך לעשות את ההכי טוב שלך, להגזים בהסתכלות למראות וכו'...

הציעו פה לנסות לקחת כדור הרגעה בשביל הלחץ, זאת אפשרות, אבל אל תעשה את זה ישר על הטסט הבא, תנסה את זה בשיעור הבא ותראה איך זה משפיע עלייך, כי יכול להיות שזה גם ישפיע לרעה, אם עובד אז מעולה.

בסופו של דבר, יהיה לך רישיון, גם יש לך הורים תומכים שזה נהדר.

המון בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם

לצערי ישנם מורים רעים, כן רעים,

לא אכפת להם מהתלמיד מעניין אותם רק הכסף,

אשתי למדה אצל מורה כ50 שיעורים 4 טסטים ולא עברה, אני גר במרכז,

לקחתי אותה למורה שלי באשקלון,  הוא דיבר איתה והבין שחייבים להחליף מורה,

יש מורים שלא משדרים לתלמיד את העוצמה,

תכלס היא עברה ועברה תוך 2 שיעורים וטסט ראשון,

אז זה גם יכול להיות מורה.

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

מאחר ועברתי לפני המון זמן טסטים והיום אני כבר יודע שיש מצלמות. אז אני ממליץ קודם כל לקבל את כל הסרטונים ולעבור עליהם כמה פעמים. על מנת שתוכל לדייק בבעיות שעשית במהלכן.

ללמוד אותן ולהתמקצע על הבעיות שצצו לך במהלך הטסטים. 

בלי הסרטונים, לא נראה לי ששווה בכלל להתעסק עם זה.

אם המורה לא הראה לך את הטעויות ועשית תיקון במהלך השיעור, כנראה שיש פה בעיה.

אני לא יודע מה הפרוצדורה לגבי השגת סרטוני הטסטים אבל אם היה לי דבר כזה בתקופתי הייתי שמח יותר לעבור עליהם, כי יכולתי לשחזר בקלות רבה יותר את הטעויות.

ולא לנחש לגבי הטעויות שהמורה היה אומר לי או מחרטט אותי. אם אפשר בטסט הבא הייתי שם מצלמת דרך שתצלם את הטסטר ואותך וגם את הדרך. 

3 טסטים זה כלום ושום דבר, אל תתרגש ומי שאומר לך אחרת. שילך לחפש

רישיון ידני שווה המון וחבל לעשות סתם טרטור עם מבחן אוטומטי ואז לעשות מבחן יכולת 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תנסה לעשות טסט בשלומי

סתם כולה טסט 3, מכיר כאלה שעברו בטסט השישי והשביעי ואחרי שיש רישיון שוכחים מזה.

ותנסה לקחת טסט בשעה פחות עמוסה בכביש ככה הלחץ ירד

פורסם

עברתי בטסט 4 בי-ם אחרי למעלה מ 100 שיעורים ונכשלתי על דברים מינוריים הייתי מיואש והייתי לחוץ לעבור טסט בגלל שתמיד החברים שאלו "נו עברת?" אחרי טסט 3 חצי שנה לא הזמנתי טסט ולא עשיתי שיעורים כי הרגשתי שאני יודע והמורה גיבה אותי ואחרי חצי שנה עשיתי טסט בשקט בלי לספר וזה הוריד לי הרבה לחץ שיעור לפני טסט 07:00 בבוקר טסט הכל רגוע וב"ה עברתי ואח"כ כבר סיפרתי לכולם וכמובן היום כבר שכחתי מזה, מה שבטוח עשרות שעות נהיגה עם מורה נותנים לך ניסיון שאין לחברים שלך וזה בטוח.

מאחל לך בהצלחה, בכל אשר תפנה.

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

לא יודע אם זה מנחם אותך,עברתי טסט 8.(אבל ידני) 

והיום אני נהג יותר טוב מ99.9% מהאוכלסיה ונוהג נהיגה ספורטיבית ויושב על רכבים מאוד חזקים עם רכב חלש יותר. 

ונהגים שמתחרים במסלול,ולא כזה רחוק מהם בטיולים בקצב מהיר.

ואחותי עברה טסט ראשון ועדיין לא יודעת להחנות נורמאלי.

ועל רכב אחר שהוא לא שלה היא לא יודעת לנהוג,העיקר טסט ראשון. 

• תוכן חדש...