Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ch2856 כתב:

ולמה אתה לא משווה לקורולה? סוללה ברכב עם 150 כ"ס או 500 כ"ס היא אותה סוללה ואותה עלות. מחיר? בשלב זה רק עולה כלפי מעלה

כי מודל s הוא רכב יקר יותר מטויוטה עם סוללה גדולה פי 20 כמעט ,ונדיר יותר (ועוד יותר שנת 2013). 

מה שאומר שקשה למצוא סוללות בפירוקיות(כבר יש להשיג בארה"ב) ולא התפתחה עבורו תעשיית שיפוץ כי זה לא כלכלי מספיק (לפחות לא בפינלנד בארה"ב דווקא יש).

לפריוסים למשל יש כבר בארץ מוסכים לשיפוצי סוללה בעלות של חצי מחיר מחדשה.

לפני שעה, ch2856 כתב:

זה הכל תלוי בצורה בה היצרן מייצר את הסוללה. בדגמים החדשים יותר שלה טסלה בנתה סוללה שלא מאפשרת החלפה של תא בודד ואם זה תורם לאמינות גדולה יותר של המארז כולו, כנראה שזה עדיף כי תאים הם בסך הכל מוצר מאוד אמין והשאר תלוי כמובן במערכת ניהול הטעינה/סוללה. אם תהיה אפשרות כזו זו תהיה החלפה ברמה של המודל (תאים - מודל - מארז) אבל כמובן שהכל יהיה תלוי בעלות העבודה והחלקים, זה כמו שלא תמיד משתלם לשפץ מנוע ועדיף לרכוש אחד מפירוק. 

כך נראה כיום מודל בתוך מארז של טסלה מודל 3, יש שלושה או ארבעה כאלו, כך שעם עלות העבודה בספק רב שהחלפת המודל התקול בלבד תהיה בכלל משתלמת בעולם המערבי. 

tesla-model-3-battery-pack-teardown-from-youtube-video-by-sandy-munro-may-2020_100746082_h.jpeg

calimotivebatterypackmodulesebay.jpeg

זה לא שלא ניתן. זה פשוט לא כלכלי לעשות את זה במוסך של טסלה. טסלה מתמחרת החלפת מודול 1 של סוללת טסלה מודל 3 (שהוא רבע סוללה) בעלות של חצי סוללה חדשה לגמרי ובאופן כללי לא ממליצים לעשות את זה(כמובן שהכל תיאורטי כי כל המודל 3 באחריות ל 8 שנים עדיין) . סביר להניח שזה נעשה כי החלפת מודולים תדרוש מהם עוד מוסכים כי זו פעולה יותר מסובכת מהחלפת סוללה שלמה (החלפת מודול  גם דורשת התאמה מחדש של מחשב ניהול הסוללה להתגבר על חוסר האיזון שנוצר בסוללה). 

במוסכים שמתמחים היום במודל s בארה"ב (הרכב היחיד של טסלה שיצא מאחריות) מתמחרים החלפת מודולים בצורה הרבה יותר משתלמת ולטענתם גם יודעים לפתוח מודולים ולהחליף תאים, וכל הנושא הזה סביר להניח הולך וישתכלל לכשיהיו יותר רכבים חשמליים. ומאוד יכול להיות שתהיה בכלל תעשיה של סוללות תחלופיות חדשות לגמרי, ובכך גם אפשרות אולי לשדרג סוללות לטכנולוגיה סוללות חדשה , שכן האינטגרציה בין הסוללות לרכב הרבה יותר נמוכה  ממנוע  או גיר לרכב בנזין וכו'.

עיקר הדאגה בחוסר שיפוץ סוללות בטסלה נוגע לפטנט של טסלה על סוללה כחלק "מהשילדה" שצפוי להופיע לראשונה במודל y עם סוללת ה 4680. אבל זה בעיקר מהנדסים שמנחשים, לפי הצהרות, כי הרכב עדיין לא יצא. 

אם יש משהו שכן צריך להדאיג בסוללות היא אחרת. אם אתה קונה רכב חשמלי שלא נפוץ מספיק (בעיקר בעולם. כי שם סביר להניח יפתחו טכנולגית שיפוץ וחלפים שיועתקו על ידי מוסכים בארץ). אם תלך הסוללה אתה נתון  לחסדם של יבואני ארצנו שנכון להיום ,מלבד טסלה , מתמחרים אותם במחירים הזויים. לפעמים אפילו יותר מפי 3 ממחיר סוללה בעלת נפח זהה של טסלה. כך, שרוכשי חשמליות יהיו נתונים לחסדם של הגבירים מאיגוד יבואני הרכב בבוא היום כשהרכבים יצאו מאחריות, ונראה אנשים מתחננים ל"הנחת רצון טוב" לרכבים בני 10 ואני כבר מנחש את תשובות היבואנים.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, Uri-G כתב:

סביר להניח שזה נעשה כי החלפת מודולים תדרוש מהם עוד מוסכים כי זו פעולה יותר מסובכת מהחלפת סוללה שלמה (החלפת מודול  גם דורשת התאמה מחדש של מחשב ניהול הסוללה להתגבר על חוסר האיזון שנוצר בסוללה). 

נכון, ואין באמת דרך טובה לאזן את זה כי אם הסוללה ישנה, חוסר האיזון יהיה מאד גדול.

חלק ממנגנון ההתישנות של סוללה, מעבר להקטנת הקיבול, היא עלייה של ההתנגדות הפנימית שלה. כשמכניסים מודול חדש (התנגדות נמוכה) במקביל לשלושה ישנים (התנגדות גבוהה), רוב הזרם יבוא מהחדש, עד שהמתח שלו יירד והשאר ייכנסו לפעולה. זה יביא לבלאי מואץ של המודול החדש בגלל זרמים גבוהים מדי והתחממות יתר של המודול (שאותה הרכב מן הסתם ימנע, אבל זה יגביל את הביצועים). ממה שאני יודע הרכב לא יכול לשלוט מאיזה/כמה זרם הוא מושך מכל מודול, הוא מתייחס לסוללה כיחידה. 

התהליך הזה קורה באופן טבעי, כי סוללות מתיישנות קצת אחרת אחת מהשניה, אבל ברמת המודול התהליך יחסית מתמצע , ובהבדלים קטנים אפשר לטפל בטעינה לרמה קצת שונה. 

פורסם

רוב היצרנים למדו מטעויות של טסלה והגבילו את האחריות על הסוללה ל-8. חוץ מהמלוכסני עיניים שנתנו 10 כמובן

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, OF כתב:

נכון, ואין באמת דרך טובה לאזן את זה כי אם הסוללה ישנה, חוסר האיזון יהיה מאד גדול.

חלק ממנגנון ההתישנות של סוללה, מעבר להקטנת הקיבול, היא עלייה של ההתנגדות הפנימית שלה. כשמכניסים מודול חדש (התנגדות נמוכה) במקביל לשלושה ישנים (התנגדות גבוהה), רוב הזרם יבוא מהחדש, עד שהמתח שלו יירד והשאר ייכנסו לפעולה. זה יביא לבלאי מואץ של המודול החדש בגלל זרמים גבוהים מדי והתחממות יתר של המודול (שאותה הרכב מן הסתם ימנע, אבל זה יגביל את הביצועים). ממה שאני יודע הרכב לא יכול לשלוט מאיזה/כמה זרם הוא מושך מכל מודול, הוא מתייחס לסוללה כיחידה. 

התהליך הזה קורה באופן טבעי, כי סוללות מתיישנות קצת אחרת אחת מהשניה, אבל ברמת המודול התהליך יחסית מתמצע , ובהבדלים קטנים אפשר לטפל בטעינה לרמה קצת שונה. 

זה אכן מסובך אבל כבר נעשה על מודל s, ובגלל זה כתבתי שדרוש לשם כך רכב נפוץ ברמה הבינלאומית כדי שחברות בעלות r&d יוכלו לעשות את זה ומוסכים בארץ יוכלו לקנות את הטכנולוגיה. זה לא משהו שמוסך מקומי טוב ככל שיהיה יוכל לפתח בעצמו.

וכמובן, ברגע שיהיו פירוקיות של סוללות  תוכל לקנות מודול בודד ולא סוללה שלמה מרכב בעל קילומטראג'/שנתון דומה לשלך להכנס למוסך שיחליף ויתאים את מחשב ניהול הסוללה כאשר הפער בין המודולים הרבה יותר קטן, בעלות עוד יותר זולה.

ורק כדי לעשות סיכום לנושא. לבעלי טסלה מודל 3 (קשה לדעת לגבי חשמליות אחרות כי התמחור הנוכחי לסוללות לרוב לא ריאלי ומי יודע מה היבואנים יעשו כשתיגמר האחריות), הנזק המקסימלי יכול להיות בין 40 ל 50 אלף, כאשר בעוד עשור כל האנליסטים טוענים שהעלות תהיה חצי (מחיר של 20-25 אלף )מכך וזה להחלפה של סוללה חדשה, שיכולה להאריך את השימוש לשנים רבות נוספות. בנוסף , סביר להניח שתהיה אפשרות לקנות משופצות או מפירוקיות בחצי מחיר מחדשה (זה העלות היום בארה"ב) כלומר 10-15 אלף ורבע במידה וניתן להחליף מודול בודד במחיר של 5-10 אלף ש"ח. לא שונה מתיקוני מנוע/גיר לרכב בנזין , כאשר סוללות לא מכניות וכל עוד לא משתמשים בטסלה כרכב מסלול וטוענים רק בעמדות מהירות יש סבירות גבוהה יותר שהסוללות יחזיקו מעמד יותר משנות השימוש הסביר ברכב.

פורסם

במודל 3SR ,  יש 8 שנים אחריות לסוללה עם הגבלת ק"מ ל 160K 

משמע צריך לנסוע 13K בשנה , וגם אז שהסוללה תהיה בקיבולת פחות מ70%. 

כבר כיום בארץ, ישנם נהגים שנוסעו 30K מאז קיבלו את הרכב, סה"כ כמה חודשים.  

בקצב הזה, הרכב יאבד אחריות תוך 4-5 שנים על הסלולות, ותוך שנתיים - שלוש על כל המכלול. 

פורסם
לפני 13 שעות, Tom777 כתב:

זה עניין סופר רציני, לפי פרסום ב YNET בתחילת השנה המחיר לסוללת טסלה הוא 90,000 ש"ח, זה מטורף,  נניח והמחיר יירד בחצי זה עדין מחיר מטורף.

אני העפתי את האיביזה שלי לפני שימות המוחגיר שעלותו הייתה בערך 7-8K מהפחד שזה ייפול עלי, אז מחיר כזה יצריך מחשבה לקונה הבא של טסלה..

HkH6mj7400_0_0_980_1218_0_x-large.jpg

בוא'נה, אם קודם לא ששתי לקנות רכב חשמלי, אז עכשיו בכלל אין לי רצון לעשות את זה.

למה שאני אקנה רכב שכעבור 8 שנים אני עלול לאכול איתו הוצאה של 40-80 אש"ח, ואם לא, לא אהיה מסוגל למכור אותו, כי אף אחד לא יהיה משוגע מספיק לקנות רכב חשמלי בן 8+ עם סוללה ישנה?

זה, בתוספת מחיר הקניה היותר גבוה של רכב חשמלי בהשוואה לרכב בנזין, ממש לא מתקזז עם החיסכון בעלויות דלק ואחזקה.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Trilandian כתב:

בוא'נה, אם קודם לא ששתי לקנות רכב חשמלי, אז עכשיו בכלל אין לי רצון לעשות את זה.

למה שאני אקנה רכב שכעבור 8 שנים אני עלול לאכול איתו הוצאה של 40-80 אש"ח, ואם לא, לא אהיה מסוגל למכור אותו, כי אף אחד לא יהיה משוגע מספיק לקנות רכב חשמלי בן 8+ עם סוללה ישנה?

זה, בתוספת מחיר הקניה היותר גבוה של רכב חשמלי בהשוואה לרכב בנזין, ממש לא מתקזז עם החיסכון בעלויות דלק ואחזקה.

1. מחיר הקניה לא גבוה יותר וזה נכון לרוב החשמליות היום לא רק לטסלה. רכב בגודל הפנימי שנותנות של האיוניק 5 או האניאק עם הביצועים שהן נותנות (וההתנהלות השקטה) יעלה לך הרבה יותר (וסינים חשמליים  יעלו אפילו פחות) ורכב ביצועים-יכולות-אבזור כמו טסלה גם יעלה הרבה יותר.

2 ב 8 שנות תחזוקה של רכב חשמלי עם קילומטראג' ממוצע של 15 אלף קילומטר, אתה תחסוך יותר מ 60 אלף שח (לפעמים הרבה יותר, תלוי ברכב) על רכב בנזין באותה קטגוריה (גודל וכח) רק בדלק לפני החיסכון בטיפולים. כך, שאפילו אם הסוללה תלך פייפאן (דבר נדיר כשלעצמו) בשמונה שנים ויום, כל עוד התיקון קטן מ 60 אלף אתה עדיין ברווח (ומחירי הסוללות יורדים כל הזמן)

אבל בגדול אתה צודק, אם קיה פיקנטו עושה לך את זה, סביר להניח לתחסוך עליה הרבה יותר מרכב חשמלי😀. רכב חשמלי יותר מתאים אם רוצים רכב חזק ומודרני אם סיכוי מאוד נמוך לבעיות בעתיד, כי רוב החלקים המכניים הבנזיניים פשוט לא שם.

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

דינמיט זה שילוב של גליצרין וחומצה חנקתית . 2 חומרים שבהרבה מדינות מאוד קל לקנות. 

לא מדויק, המרכיבים שכתבת ייצרו לך ניטרו-גליצרין, לא דינמיט. הדינמיט מבוסס על תערובת של ניטרו-גליצרין וחומר ניטרלי (בזמן המצאת הדינמיט זה היה אבקת אלמוגים טחונים אאל"ט) המונע את הפיצוץ מכל מכה קטנה.

פורסם
לפני 9 דקות, Uri-G כתב:

מחיר הקניה לא גבוה יותר וזה נכון לרוב החשמליות היום לא רק לטסלה. רכב בגודל הפנימי שנותנות של האיוניק 5 או האניאק עם הביצועים שהם נותנים (וההתנהלות השקטה) יעלה לך הרבה יותר (וסינים חשמליים  יעלו אפילו פחות) ורכב ביצועים-יכולות-אבזור כמו טסלה גם יעלה הרבה יותר.

מי דיבר על טסלה?

רכב חשמליים יותר יקרים מהמקבילים הבנזין שלהם.

אופל קורסה: גרסת בנזין בכירה - 119K, חשמלית - 148K

יונדאי קונה: בנזין בכירה - 140K, חשמלית (עם מנוע הרבה יותר חלש) - 143K

פיג'ו 208: בנזין בכירה - 130K, חשמלית 150K

סיטרואן C4: בנזין בכירה - 139K, חשמלית - 165K

וזה סופר מיני ומשפחתיות עממיות, לא רכבי יוקרה, וההבדלים כבר בסדרי גודל של 20K.

אם נסתכל על רכב חשמלי עממי בלי מקביל בנזין, כמו האיוניק, הוא עולה 146K בגרסת הבסיס, ומספק ביצועים של רכבי בנזין הרבה יותר זולים.

לפני 9 דקות, Uri-G כתב:

ב 8 שנות תחזוקה של רכב חשמלי עם קילומטראג' ממוצע של 15 אלף קילומטר, אתה תחסוך יותר מ 60 אלף שח (לפעמים הרבה יותר, תלוי ברכב) על רכב בנזין באותה קטגוריה (גודל וכח) רק בדלק לפני החיסכון בטיפולים. כך, שאפילו אם הסוללה תלך פייפאן (דבר נדיר כשלעצמו) בשמונה שנים ויום, כל עוד התיקון קטן מ 60 אלף אתה עדיין ברווח (ומחירי הסוללות יורדים כל הזמן)

בוא נגיד שאני באמת נוסע 15,000 ק"מ בשנה (גם בתקופה שבה נסעתי הכי הרבה, לא נסעתי יותר מ-12,000 ק"מ בשנה, אבל נזרום).

ב-12 קמ"ל עם עלות של 6.3 ש"ח לליטר, זה סה"כ 63K ש"ח ב-8 שנים על דלק.

לפי נתונים שאספתי מגוגל (שאתה מוזמן לתקן), עלות הטענת רכב חשמלי היא 50.66 לקוט"ש, ורכב חשמלי נוסע 5.5 ק"מ לקוט"ש, אז בחישוב יוצא שלהטעין רכב חשמלי עם אותה נסועה יעלה כעבור 8 שנים 11K ש"ח (עיגלתי למטה).

מדובר בחיסכון של 52K ש"ח.

נאמר שהחיסכון בטיפולים יסתכם ב-1K לשנה בהערכה גסה ונדיבה.

אני לא מכניס את ההנחה על אגרת הרישוי כי היא ככל הנראה תבוטל.

אז סה"כ הגענו לחיסכון של 60K ש"ח.

עכשיו, תוריד מזה את הפרמיה ששילמת על זה שקנית רכב חשמלי במקום רכב בנזין מקביל, את ה-40K על החלפת סוללה (הזולה ביותר), העלות של כמה אלפים על להתקין עמדת טעינה בבית (כי אם יהיה לי רכב חשמלי, אין מצב שאהיה מוכן להיות תלוי בעמדות טעינה ציבוריות), ואתה כבר במינוס.

וכל הנ"ל בהתבסס על נסועה פי כמה יותר גבוהה מהנסועה שלי בפועל, וכאמור על עלות החלפת הסוללה המינימלית.

בקיצור, עד שמחירי הסוללות ירדו בצורה משמעותית, חיסכון אין פה.

לפני 9 דקות, Uri-G כתב:

אבל בגדול אתה צודק, אם קיה פיקנטו עושה לך את זה, סביר להניח לתחסוך עליה הרבה יותר מרכב חשמלי😀. רכב חשמלי יותר מתאים אם רוצים רכב חזק ומודרני אם סיכוי מאוד נמוך לבעיות בעתיד, כי רוב החלקים המכניים הבנזיניים פשוט לא שם.

מההתנסחות הזאת, מאוד קשה לדעת אם יש לך הטיה לטובת רכבים חשמליים. /צ

• אהבתי 4

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

כי מודל s הוא רכב יקר יותר מטויוטה עם סוללה גדולה פי 20 כמעט ,ונדיר יותר (ועוד יותר שנת 2013). 

מה שאומר שקשה למצוא סוללות בפירוקיות(כבר יש להשיג בארה"ב) ולא התפתחה עבורו תעשיית שיפוץ כי זה לא כלכלי מספיק (לפחות לא בפינלנד בארה"ב דווקא יש).

לפריוסים למשל יש כבר בארץ מוסכים לשיפוצי סוללה בעלות של חצי מחיר מחדשה.

זה לא שלא ניתן. זה פשוט לא כלכלי לעשות את זה במוסך של טסלה. טסלה מתמחרת החלפת מודול 1 של סוללת טסלה מודל 3 (שהוא רבע סוללה) בעלות של חצי סוללה חדשה לגמרי ובאופן כללי לא ממליצים לעשות את זה(כמובן שהכל תיאורטי כי כל המודל 3 באחריות ל 8 שנים עדיין) . סביר להניח שזה נעשה כי החלפת מודולים תדרוש מהם עוד מוסכים כי זו פעולה יותר מסובכת מהחלפת סוללה שלמה (החלפת מודול  גם דורשת התאמה מחדש של מחשב ניהול הסוללה להתגבר על חוסר האיזון שנוצר בסוללה). 

במוסכים שמתמחים היום במודל s בארה"ב (הרכב היחיד של טסלה שיצא מאחריות) מתמחרים החלפת מודולים בצורה הרבה יותר משתלמת ולטענתם גם יודעים לפתוח מודולים ולהחליף תאים, וכל הנושא הזה סביר להניח הולך וישתכלל לכשיהיו יותר רכבים חשמליים. ומאוד יכול להיות שתהיה בכלל תעשיה של סוללות תחלופיות חדשות לגמרי, ובכך גם אפשרות אולי לשדרג סוללות לטכנולוגיה סוללות חדשה , שכן האינטגרציה בין הסוללות לרכב הרבה יותר נמוכה  ממנוע  או גיר לרכב בנזין וכו'.

עיקר הדאגה בחוסר שיפוץ סוללות בטסלה נוגע לפטנט של טסלה על סוללה כחלק "מהשילדה" שצפוי להופיע לראשונה במודל y עם סוללת ה 4680. אבל זה בעיקר מהנדסים שמנחשים, לפי הצהרות, כי הרכב עדיין לא יצא. 

אם יש משהו שכן צריך להדאיג בסוללות היא אחרת. אם אתה קונה רכב חשמלי שלא נפוץ מספיק (בעיקר בעולם. כי שם סביר להניח יפתחו טכנולגית שיפוץ וחלפים שיועתקו על ידי מוסכים בארץ). אם תלך הסוללה אתה נתון  לחסדם של יבואני ארצנו שנכון להיום ,מלבד טסלה , מתמחרים אותם במחירים הזויים. לפעמים אפילו יותר מפי 3 ממחיר סוללה בעלת נפח זהה של טסלה. כך, שרוכשי חשמליות יהיו נתונים לחסדם של הגבירים מאיגוד יבואני הרכב בבוא היום כשהרכבים יצאו מאחריות, ונראה אנשים מתחננים ל"הנחת רצון טוב" לרכבים בני 10 ואני כבר מנחש את תשובות היבואנים.

העניין הוא שברכב חשמלי לא צריך מודל S (או כל רכב גדול ויקר לצורך העניין) בכדי להתקין סוללה בקיבולת של 100kWh, אפשר גם בכל משפחתית גדולה, זו הייתה הכוונה. לא חסרים כבר כיום רכבים "עממיים" רבים עם סוללה בקיבולת של 80-90 קוט"ש. 

בתעשיית הרכב כיום אין יצרנים שמייצרים רכיב משמעותי תחליפי, כלומר מנוע, תיבת הילוכים וכו', כך שלא בטוח שבתחום הרכב החשמלי נמצא סוללות מיצרן אחר במיוחד שמדובר ברכבים שבעוד מספר שנים אמור להחזיק לכל אורך חיי הרכב. 

לפני שעה, Uri-G כתב:

2 ב 8 שנות תחזוקה של רכב חשמלי עם קילומטראג' ממוצע של 15 אלף קילומטר, אתה תחסוך יותר מ 60 אלף שח (לפעמים הרבה יותר, תלוי ברכב) על רכב בנזין באותה קטגוריה (גודל וכח) רק בדלק לפני החיסכון בטיפולים. כך, שאפילו אם הסוללה תלך פייפאן (דבר נדיר כשלעצמו) בשמונה שנים ויום, כל עוד התיקון קטן מ 60 אלף אתה עדיין ברווח (ומחירי הסוללות יורדים כל הזמן)

אני לא אתפלא אם כבר בשנת 2022 יהיה מס "טעינה" לרכב חשמלי, אתה באמת חושב שעלות הטעינה תמשיך להיות חצי שקל גם עוד 8 שנים? מי שרכש השנה הרוויח יפה כמו כל מקלט מס זמני בישראל, אבל זה לא יהיה לעוד הרבה זמן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, shimta כתב:

ש 8 שנים אחריות לסוללה עם הגבלת ק"מ ל 160K 

משמע צריך לנסוע 13K בשנה

160 לחלק לשמונה,

שווה כמה ?

לפני 27 דקות, ch2856 כתב:

אני לא אתפלא אם כבר בשנת 2022 יהיה מס "טעינה" לרכב חשמלי, אתה באמת חושב שעלות הטעינה תמשיך להיות חצי שקל גם עוד 8 שנים?

כיום עלות טעינה פרטית היא בערך 10 אגורות לק"מ,

חצי שקל זה קופה ענקית שעושים בעלי העמדות.

אבל כמו שכתבת

האוצר שלנו בטוח ימצא כמה מיסים יצירתיים במיוחד☹️

למרות שכרגע עולה חשש שהסוללה נכנסת במס של החד פעמי🤣

• מצחיק 1
פורסם

זה כמו עם הרכבים ההיברידיים, ברגע שעלו על הכביש כ-10,000 רכבים כאלו בשנה, פתאום נולד מתווה מס חדש. ההשערה שלי הייתה שברגע שיעלו 10,000 רכבים חשמליים על הכביש, שזה מה שקרה השנה, אנחנו כבר נשמע איזה משהו מהאוצר. 

הכוונה שלי הייתה לעלות של קוט"ש בטעינה ביתית. 

פורסם
לפני 39 דקות, race driver כתב:

160 לחלק לשמונה,

שווה כמה ?

אין לי מושג למה כתבתי 13K ולא 20K. 

תודה על התיקון. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לפני 9 דקות, ch2856 כתב:

הכוונה שלי הייתה לעלות של קוט"ש בטעינה ביתית. 

חצי שקל לקוט"ש

זה באמת מחיר מדוייק כולל המעמ

רק שכבר הולך לעלות בחמש אחוז.

עריכה אחרונה על ידי race driver
  • תוכן חדש...