Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 18.11.2021 בשעה 08:56, farkash7 כתב:

מנוע שהוא תענוג וגם מודרני? דיזל צרפתי עם מיכל אוריאה מבוטל.

דיברתי על זה לא מזמן עם חבר, אחרי ששנינו עשינו כמה טיולים לגרוזיה. 

אצלם הנוהל המקובל זה בתקלה הראשונה לזרוק את הממיר הקטליטי, את ה DPF, כל דבר שמקטין את זיהום האוויר אבל מפריע למנוע לעבוד. פשוט מפרקים וזורקים את זה, וזה בזמן שכן דואגים יחסית טוב למצב המכאני של המכוניות. 

התוצאה - כשאתה נוסע אחרי רכב אחר, אתה נחנק. כשאתה נמצא במקומות עם הרבה מכוניות, אתה נחנק. כשעוברת לידך משאית ששם בכלל פריקו את כל האמצעים להקטנת זיהום אוויר או שזו משאית סינית ישנה שכבר מהיצרן הגיעה בלעדיהם, פולטת  עשן שחור עם חלקיקים שמריחים  ורואים בעין, אתה גם נחנק. 

הזיהום כבד ומרוגש, לא צריך לזה שום מכשירי מדידה. 

יקח להם עוד כמה שנים או כמה עשורים עד שיתחילו לדאוג לזה. 

מהבחינה הזו המצב בארץ מצויין ועם כל העצבים - לא מוריד את מערכת האוריאה או שום דבר אחר שדואג להקטנת זיהום אוויר. 

זה משהו שמאפשר לנו לנשום אוויר נורמלי. 

פורסם (נערך)

תגדיר "נחנק". תוריד רגע משאיות ואוטובוסים מהמשוואה - במשך שנים נסענו מאחרוי מכוניות הרבה פחות "ירוקות" מהנוכחיות, עם או בלי האוריאה. נחנקנו?

אתה באמת רוצה לומר שטבילה של רצועת תזמון בשמן תגרום לנו להחנק פחות?

עריכה אחרונה על ידי nev
פורסם

זיהום ממנועי דיזל זה אסון. במכוניות מודרניות עם כל אמצעי הפחתת זיהום זה סביר בהתחלה, אבל לאחר שהרכב מתיישן, ובייחוד שמדובר בנהגים שמתפרנסים באמצעות הרכב, עושים כל מיני קומבינות בכדי להוזיל עלויות תיקון וכפועל יוצא לזהם.

המדינה צריכה לאסור מכירת רכבי דיזל פרטיים/ מוניות, לעודד חברות אוטובוסים לעבור לפתרונות חשמליים. לאחר שיהיו פתרונות חשמליים טובים גם למשאיות קלות, לאסור גם מכירה של כאלו עם מנועי דיזל.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Buki כתב:

לא מוריד את מערכת האוריאה או שום דבר אחר שדואג להקטנת זיהום אוויר. 

תשמע אני לא זוכר כבר לאיזה יורו האוריאה מקפיץ אותך, אבל בשורה התחתונה רכבים שביטלו להם את מיכל האוריאה עוברים טסט ובדיקת זיהום אוויר בלי שום קומבינה.

מאמין שבמקרה הזה זה לא המצב שתיארת. כן זה מזהם יותר, אבל לא יותר מרכב שנמכר כחדש בלי מיכל אוריאה שנה לפני כיורו-x

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, nev כתב:

תגדיר "נחנק". תוריד רגע משאיות ואוטובוסים מהמשוואה - במשך שנים נסענו מאחרוי מכוניות הרבה פחות "ירוקות" מהנוכחיות, עם או בלי האוריאה. נחנקנו?

כן

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, nev כתב:

אתה באמת רוצה לומר שטבילה של רצועת תזמון בשמן תגרום לנו להחנק פחות?

קודם כל, כשמסתכלים על רכב יחיד, סביר שהסטנדרט עלה כי התרגלנו (בארץ) לרכבים עם פחות פליטה לאורך השנים. אם פתאום נחזור לרכב מלפני שהתחילה המודעות המשמעותית לזיהום אוויר - סביר שתרגיש את ההבדל. מן הסתם, זה תקף גם לנסיעה לחו"ל למקום עם רכבים מזהמים. אישית, קורה לי אחת לזמן מה שאני מריח מין סרחון כזה של פעם וקולט סביבי רכב עתיק, אז אני מניח שזה ממנו. שוב, זה עניין של הרגל.

דבר שני - גם אם פעם הרכבים היו יותר מזהמים - היו פחות רכבים (קרי פחות מקורות זיהום). היום יש כל כך הרבה רכבים על הכביש, שאם נתחיל לבטל מיכלי אוריאה ולהשבית מערכות שמונעות זיהום אוויר באופן גורף ברוב הרכבים, יהיה פה ממש לא כיף.

לפני 3 שעות, FARM כתב:

המדינה צריכה לאסור מכירת רכבי דיזל פרטיים/ מוניות, לעודד חברות אוטובוסים לעבור לפתרונות חשמליים. לאחר שיהיו פתרונות חשמליים טובים גם למשאיות קלות, לאסור גם מכירה של כאלו עם מנועי דיזל.

זכור לי (מאיזו כתבה בוואיינט) שבאירופה אסרו כבר על מכירת רכבי דיזל חדשים, לא?

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

אתמול בדיוק נסעתי אחרי ניסן טראנו משנות ה90, נטולת אוריאה, DPF, וכנראה גם ממיר קטליטי.

בהזדמנות ראשונה ברחתי ממנו לנתיב שהיה זז ב20 קמ"ש, כי עוד שניה הקאתי מהסרחון.

אני אישית גם בעד להחזיר את ההגבלות לדיזל שהיו פה פעם. זה אולי נקי כשזה חדש, אבל תוך 3-5 הדיזל ה"נקי" שלכם מתחיל לזהם כמו גדול.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 דקות, daniel.asu כתב:

זכור לי (מאיזו כתבה בוואיינט) שבאירופה אסרו כבר על מכירת רכבי דיזל חדשים, לא?

ללא ספק ווינט זה רפרנס ללמוד על עולם הרכב,אני מקווה שלפחות תרגמו נכון או הבינו מה תרגמו :D
מנוע דיזל בתקן 6.3D פחות מזהם לפעמים מרכב PHEV,הקטע שזה כל כך יקר לתחזק את כל הירקות /ADBLUE/DOC/DPF/NOX/FAP שהצרכן הסופי לא מעוניין לשלם,לכן רובם מגיעים אחרי שימוש קצר למזרח אירופה שמהר מאוד הופך ל-EURO 4...ולפני גסיסה סופית חלקם יגיעו למדינות עניות וימשיכו בתור EURO 2

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

מהבחינה הזו המצב בארץ מצויין ועם כל העצבים - לא מוריד את מערכת האוריאה או שום דבר אחר שדואג להקטנת זיהום אוויר. 

זה משהו שמאפשר לנו לנשום אוויר נורמלי. 

ללא ספק מצב מדהים על גבול הפסטורלי,וכאשר יוצא לי לנסוע אחרי Q8 2020/1 3.0L דיזל בתקן 6.3D באזור מפעלים כימיקליים ליד חיפה,ולא יכול לנשום,אינסטינקט ראשון ישר מקלל את ה"טחון" לפניי שזה ממנו,ואז ישר נזכר שהנשמות מבריסל דעגו לי עם התקנים הנכונים,ואז פתאום מופיע מולי גם שלט יפה.....אני לא יודע ממה נחנק פתאום...מזיהום הכבד "ברישיון" בחסות ועד עובדים חזק מקורב למפלגה נכונה או מצחוק

2021-11-19_20-01-19.png.0448bdf406fc051531d7645d1dd107cc.png

פורסם

דיברתי על זיהום אוויר מכלי רכב, לא על המפעלים בחיפה.

מבחינת זיהום מכלי רכב המצב טוב, צי הרכב בארץ צעיר, מכוניות ישנות יש מעט, ביטול ממירים קטליטיים ומסננים למינהם קיים אבל זו תופעה שבשוליים, זה לא המוני. 

פורסם (נערך)

אז לא הבנת את הסאבטקסט....ובכלל כדי להיכנס לדיון,חייבים לעשות הפרדה ברורה בין זיהום כדור הארץ לבין סביבה מחייה שלנו,כי זה 2 דברים שונים,ועם כל הלהט של קנאים פה,ישראל כמדינה,השפעתה על כדור הארץ (ראש סיכה בגלובוס) אפסית....איך אנחנו חיים ומה אנחנו נושמים זה כבר הרבה יותר מסובך,מלא פוליטיקה/אינטרסים/אג'נדות.
בכל זאת אנסה לתרגם את התגובה הקודמת שלי....בשמחה הייתי נוסע אחרי רכב דיזל EURO4,ובלי כל הדראק בתוך עיר גדולה,או לפחות לא מזלזלים באינטליגנציה שלי עם שילוט כזה בעיר עם זיהום אוויר הכי קשה במדינה בגלל חוסר יכולת פוליטית ךהוציא את התעשיה הזאת למדבר !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם (נערך)

אז אתה לא מכיר את הנושא.

"איזור אויר נקי" מתייחס לאיסור כניסת רכב מזהם לעיר חיפה, איני זוכר אם המינימום הוא יורו 4 או 5. מכל מקום, היתה איזו בעיה עם חידוש חוק העזר בעניין זה, איני יודע האם כבר נפתרה. יש מהלכים להטלת מגבלות דומות גם בירושלים ובעוד ערים.

ודרך אגב, למרות הזיהום התעשייתי (שפחת מאוד בשנים האחרונות, אם כי יש עוד הרבה עבודה לעשות), בזכות הזיהום התחבורתי האויר בת"א יותר מזוהם מזה שבחיפה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...