Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בריונות כביש - הגדרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש הגדרה רשמית ו/או חוקית למושג "בריונות כביש", או המושג נתון לפרשנות?
אני מניח שרובנו מבינים אינטואיטיבית למה הכוונה, אבל לטובת ה"תחום האפור"...

וספציפית - האם הולך רגל שהולך על הכביש במקום בו קיימת מדרכה מסודרת הוא "בריון כביש" (בעיני כן) או לא.

פורסם

אם הולך הרגל משתמש בכביש בצורה שמונעת מכלי רכב להשתמש בו בבטחה - הוא בריון כביש.

אם הוא סתם לא הולך על המדרכה הוא עבריין (ואולי) אידיוט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אין הגדרה לבריונות, זהו מונח עממי שנועד לתאר הנתנהגות חוזרת של קיפוח זכות ביודעין תוך התעלמות מזכותו של האחר לעשות שימוש חוקי בדרך (הלבדיל מקיפח זכות חד פעמי או אגבי שנובע מחוסר תשומת לב).

התקנות לא מתייחסות באופן שונה מי שעושה עבירה פעם אחת בחוסר תשומת לב לעומת מי שחוזר עליה בכוונה. בכלל, בעבירות תנועה, בניגוד לעבירות פליליות אחרות, אין משמעות למרכיב הכוונה כמרכיב פלילי בעבירה. שני נהגים שעברו באדום, אחד בכוונה ואחד בטעות, מבחינת החוק אין להם מעמד שונה.

נגד עבריינים סדרתיים הומצאה מערכת הנקודות, אבל היא מתייחסת רק לחזרתיות, בלי למרכיב האישיותי של הכוונה.

• אהבתי 1
פורסם

לפי דוברות המשטרה יש קטגוריה כזו, לא ניסיתי לבדוק אם יש לזה או אין לזה ביסוס כלשהו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בחוק זה לא קיים.

יש אולי בנוהלי המשטרה הפנימיים שימוש במושג הזה לצרכי עבודה, כמו למשל התמקדות בעבירות בריונות כגון הדחפות לנתיב ברגע האחרון כדי לעקוף פקק, נסיעת קטנועים על המדרכה וכו׳ אבל העבירה שנרשמת לנהגים היא לפי הסעיפים הקיימים בחנ״א, ואלה אינם מתיחסים לבריונות.

פורסם

בשבילי בריון כביש זה מישהו שמונע ממני משהו.

למשל לחתוך בפקק, חניה עקומה או על חניה וחצי, מישהו שלו נותן זכות קדימה בכיכר למרות שהוא יוצר קשר עין.

אדם שהולך בצד הכביש לא מפריע לי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

בחוק זה לא קיים.

יש אולי בנוהלי המשטרה הפנימיים שימוש במושג הזה לצרכי עבודה, כמו למשל התמקדות בעבירות בריונות כגון הדחפות לנתיב ברגע האחרון כדי לעקוף פקק, נסיעת קטנועים על המדרכה וכו׳ אבל העבירה שנרשמת לנהגים היא לפי הסעיפים הקיימים בחנ״א, ואלה אינם מתיחסים לבריונות.

כמובן שהעבירות נרשמות לפי החנ"א, אין אלטרנטיבה אחרת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חנ"א לשרותך - http://hana.co.il/

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...