Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"תודה" על ידי הבהוב ב 4 מאותתים

Buki
שימו לב! השרשור הזה בן 1114 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

נהגתי על משאית באמריקה, שם כשאתה עוקף משאית, היא מכבה ומדליקה את האורות פעמיים לסמן לך שעברת אותה ואתה יכול להשתלב ואתה מודה לה באותה הדרך

• רעיון טוב! 3

כבר חתמתי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

הבהוב באורות הגבוהים גם הוא לא מובן מאליו.

בארץ המשמעות היא בדרך כלל "זוז לי מהדרך", בעוד שיש מדינות בהן המשמעות היא "בכבוד, בבקשה תעבור". ויש עוד מצבים - בגרמניה, למשל, יש שמועה, שהיסוד לה אינו ברור, שהבהוב באורות הגבוהים הוא על גבול עבירה של תקיפה. יכול לספר שלפני מספר שנים נהגתי בלילה שחור בכביש שחור ביער השחור, שכחתי להוריד את הגבוהים (בהם השתמשתי בשל תנאי הדרך החשוכה והמפותלת) כשמישהו בא מולי, ולא קיבלתי הבהוב שאנו מכירים במשמעות "אתה מסנוור, בבקשה הנמך אורות".

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משתמש בזה תמיד כשצריך, הבהוב קצר כאות תודה, בד"כ על רכב שנתן לי להשתלב או משאית שיורד טיפה לשוליים כדי לאפשר לרכבים לעבור (קורה לי לא מעט כי כשאני יוצא מהעבודה לכביש הראשי יש עליה ארוכה ולמשאיות כבדות קשה שם אז בד"כ הן מפנות את הדרך)

לפני 14 דקות, yuval1111 כתב:

4 מאותתים לא משמש לסימון לנהגים שמתעקשים לסנוור באורות גבוהים גם כאשר הכביש עמוס ולא ניתן להגביר את קצב התנועה?

ממה שאני מכיר זה יותר בקטע של: "אתה קרוב מידי, שמור מרחק".

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השרשור הזה מראה כמה הסימון הזה רב משמעויות - ולכן ממש לא ברור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, yonisi כתב:

משתמש בזה תמיד כשצריך, הבהוב קצר כאות תודה, בד"כ על רכב שנתן לי להשתלב או משאית שיורד טיפה לשוליים כדי לאפשר לרכבים לעבור (קורה לי לא מעט כי כשאני יוצא מהעבודה לכביש הראשי יש עליה ארוכה ולמשאיות כבדות קשה שם אז בד"כ הן מפנות את הדרך)

ממה שאני מכיר זה יותר בקטע של: "אתה קרוב מידי, שמור מרחק".

בדיוק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתקל בזה לא מעט ומשתמש בעצמי. נכון שזה מסמן גם עוד דברים אבל כולם מבינים מההקשר.

דברשנתקלתי במזרח וחבל שלא נפוץ זה שכשאתה נוסע אחרי רכב איטי שחוסם לך את שדה הראיה בכביש חד נתיבי הוא מאותת למרכז הכביש כדי לסמן לך שהדרך לא פנויה ומאותת לכיוון השוליים כדי לסמן לך שאתה יכול לעקוף.

מה שחסר זה סימון לנהג שמחכה להשתלב שהוא יכול לעבור. כשמאותתים עם האורות יש כאלה שמבינית בהסהוב השני כשהם רואים שלמרות שהסהבתי לא התקדמתי ויש כאלה שלא מבינים.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משתמש באופן קבוע כדי להודות.

שימוש נוסף שאני מפעיל 4 וינקרים, להזהיר לקראת בלימה חזקה, בדרך כלל מלווה במבט במראה האחורית כדי לוודא שהמסר נקלט

• רעיון טוב! 2

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 19.11.2021 בשעה 21:33, Ido12 כתב:

אני משתמש בזה להודיע שיש משטרה לפנייך,כי לסוע ב140 ברכב מודרני שהכביש כמעט ריק זה ממש לא מסכן חיים.  

למען האמת זה הציל אותי שפעם אחת נסעתי בלי וויז והרכב שקצת לחצתי איתו הפעיל 4 ווינקרים כי היה ניידת שלזרה אחרי העיקול. 

יש עוד נהגים בסדר בארץ,מחוץ לתל אביב. 

תמיד נותן לכולם להשתלב/להכנס אם זה לא במטרה לחתוך פקק. 

חייבים להרים יוזמה כזאת או משהו בסגנון הזה לסימון בין נהגים כשיש משטרה בהמשך..

MAZDA 3 SPIRIT 2015

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתקלתי במחווה הזאת (לחיצה זמנית על המשולש) אולי פעמיים בארץ, נראה לי נדיר/איזוטרי.

רוב הסיטואציות מהסוג של סליחה/תודה/בבקשה מתרחשות מניסיוני בכל מקרה בדרך עירונית,

במרחק שמאפשר להגיב עם תנועת יד או מבט.

אבל אין ספק שהמחווה הישראלית מכולן היא הבהוב אורות גבוהים מהתנועה הנגדית - זהירות, ממל״ז לפניך 😄

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכביש 90 איפה שיש נתיב1 לכל כיוון נתקלתי בדבר שחזר על עצמו מספר פעמים. 

כשמישהו רצה לעקוף אותי בלילה נתן סינוור לשניה שאני ישים לב שהוא יוצא לעקיפה ורק אז עקף.

לגבי תודה התקנתי ברכב שלט קטן ושקוף כמו בתמונה המצורפת שנדלק בלחיצת כפתור.

את השלט הזמנתי באלי אקספרס בקישור המצורף.

קצת נימוס בכבישי ארץ ישראל

https://he.aliexpress.com/item/32797612665.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d7m7tuD

Screenshot_20211121-030219_Photos.jpg

Screenshot_20211121-030842_Photos.jpg

עריכה אחרונה על ידי GREEN.
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1114 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...